• 9.380.133 stemmen

Geregisseerd door: Edgar Wright

Met onder meer: Simon Pegg, Nick Frost en Timothy Dalton

Releasedatum: 5 april 2007

Plot Hot Fuzz

"Big cops. Small town. Moderate violence."

De Londense top-agent Nicholas Angel wordt door omstandigheden overgeplaatst naar het slaperige plaatsje Sandford. Er valt helemaal niets te beleven in tegenstelling tot de actie in Londen en Angel vindt het moeilijk zich aan te passen. Dan wordt hij ook nog gekoppeld aan de jonge en nogal onhandige agent Danny Butterman. Net als hij er de brui aan wil geven, zorgen een aantal mysterieuze voorvallen dat Angel opeens in actie moet komen en hij ontdekt al snel dat Sandford helemaal niet zo'n slaperig stadje is als hij dacht...

Nicholas Angel

avatar van tijn79

tijn79

Goldenskull schreef:

Grappige film.

Wright zet zijn films goed in elkaar, vlot en met leuke humor. Simon Pegg en zijn dikke makker zorgen net als in Shaun of the Dead weer voor hilarische momenten.

Heerlijk vermaak 4*

Helemaal mee eens

avatar van Tyva

Tyva

Géniale komedie, prachtige parodie op alles van horror tot Midsomer Murders en veel en veel beter als Shaun Of The Dead, die af en toe een beetje begint te vervelen. Deze film doet het met die geweldige humor, grappen, verwijzingen en gebeurtenissen tot het laatste moment niet. Iemand bijvoorbeeld opgevallen dat op miraculeuze wijze niemand van die geheimzinnige buurtbrigade omkomt?

avatar van erwku

erwku

Bruchheimer en Bay eat your heart out!!!!

Hot Fuzz is een briljante actie komedie. Geweldige humor, een belachelijk plot en zeer vakkundige gemaakte actiescènes.

Net als Tarantino hebben Pegg en Wright een betere film afgeleverd dan het materiaal waarop het gebaseerd is.

Ieder die vele mensen uren heeft verspilt aan matige jaren tachtig en negentig actiefilms zal alleen nog maar meer genieten van alle clichés die uit de kast worden getrokken.

Het knappe van de film is dat het nergens echt belachelijk wordt en het eigenlijk best een op zichzelf staande actiefilm had kunnen zijn.

Verwacht geen Loaded weapon of Hot Shots, verwacht wel een echte film! Zoals de makers zelf zeggen: Agata Christi meets American buddy cop movie.

Stop daar een grote lading engelse humor bij en je hebt 2 uur waanzinnig kijkplezier.

Het laatste half uur zit zo vol met actie, dat is zien om te geloven!

avatar van ViggøJøhnny

ViggøJøhnny

Hele leuke komedie, prima wegkijker!

Heb me der prima mee vermaakt en de humor was ook geweldig!

De acteurs en personages werden ook leuk neergezet!

Simon Pegg is een geweldige acteur voor in dit soort films

Snel Shaun of the Dead maar een keer gaan bekijken!

Maar Hot Fuzz krijgt van mij

Mooie recensie erkwu!

Inderdaad

avatar van JellevOosterhout

JellevOosterhout

een erg goede film ik zat hier echt van te genieten die Engelse humor is in deze film goed op zijn plaats. een film die je geen moment verveeld en je zeker veel laat lachen.

de scene's zijn erg goed opgebouwd

en de actie scene's zaten ook erg goed in elkaar

een film die zeker het kijken waard is.

een 4,5 is zeker op zijn plaats hier.

avatar van Leno

Leno

Opvallende komedie, verpakt als hippe actiefilm met een hoog tempo. De grappen zijn zeer geslaagd, de cast is uitstekend. Pegg draagt de film en Dalton heeft een zeer vermakelijke rol. De actie is spectaculair en alles is over de top.

avatar van hpdw

hpdw

erwku schreef:

Bruchheimer en Bay eat your heart out!!!!

Het laatste half uur zit zo vol met actie, dat is zien om te geloven!

sluit ik me volledig bij aan

avatar van rikkie_90

rikkie_90

Een leuke en grappige film. Na een wat moeizame start heb ik me vooral in het 2e deel goed vermaakt. Weer een goede rol van Simon Pegg. De actie is nog behoorlijk schokkend(veel bloed) en sommige scenes werken wel op je lachspieren ja.. Maar om nou te zeggen: deze film is beter dan Shaun of the Dead... Echt niet.

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

Hot Fuzz is een film die nogal mager begint. Het begint wel grappig maar het gaat nergens naartoe en op een komedie lijkt het amper. 2e helft van de film daarentegen is fantastisch. Geweldige plottwisten en erg goed camerawerk maken deze film ontzettend leuk. Het einde was ook geweldig.

avatar van maxcomthrilla

maxcomthrilla

Deze film is absoluut geweldig. Daar waar agenten die goed presteren normaal op functioneringsgesprek komen om lofuitingen te ontvangen wordt top agent Nicolas Angel op zijn nummer gezet vanwege een gebrek aan teamgeest, omdat zijn goede prestaties het zelfvertrouwen van zijn collega `s niet bepaald aanwakkerde. Een trend blijkt gezet te zijn, Hot Fuzz neemt het politiekorps, de normaal zo brave middenklasse en wat al niet meer onder de loep en geeft een net wat andere, zeer komische wending aan vele gebeurtenissen. Denk aan de moord op de schrijver. Daar waar dit soort personen meestal voor de poorten van de hel wordt gered, slaagt Nicolas Angel er ditmaal niet in.

Simon Pegg steelt absoluut de show als pietleuterige, onverwurmbare politieagent die nooit eens lijkt te zondigen en met grenzeloze passie en precisie hartelust zijn notitieboekje volkladt. Maar ook het dorp Sandford met zijn vele markante inwoners, 'waaronder Romeo en Juliet die gelijk maar even de historie op een komische manier herschrijven' , zijn een dartpijl in de bull.

Verder intens genoten van het laatste half uur waar de messen flink geslepen werden en we natuurlijk de niet te missen motieven voor de gepleegde moorden te horen krijgen. Ze waren stuk voor stuk hilarisch, over Juliet: 'ze had een irritante lach'. Hip camerawerk maar de muziek kwam alleen niet echt van de grond en niet elk personage was altijd even geslaagd, ik ergerde mij vooral aan die stormram die rustig werd toen hij een knuffel onder ogen kreeg.

Maar verders kan ik zeggen dat ik genoten heb van deze parodie op vele andere films, maar dat dan wel zo doordacht en subtiel deed, zoals de Amerikanen het niet zouden kunnen met hun Scary Movies. Ik denk ook dat mij veel is ontgaan nu, omdat er ook goed is nagedacht over de namen van alle karakters uit de film. Hulde aan de Engelsen!

avatar van Pastichio Rocker

Pastichio Rocker

Yarp.

avatar van Timtim

Timtim

Geniale film is dit,

Edgar wright en co. zijn zeker de monty python van deze generatie

avatar van film88888

film88888

Dit is nou mijn soort van komedie films dat ik graag kijk.

Simon Pegg, en Nick Frost bundelen hun krachten weer te samen, en deze keer weer het zelfde als Shaun Of The Dead ongeveer, maar dan in actie formaat, en hier maken ze de actie films belachelijk.

Die scene als ze Point Break nadoen, en over die film een discusie beginnen, en over Bad Boys 2 vond ik al super zalig ! (Mooie collectie dvd's van Nick Frost's personage wel;))

Zalige actie momenten, maar kan niet meteen zeggen welke films ze hebben nagedaan, maar volgens mij duidelijk wel Point Break, en eventjes Bad Boys 2, maar als hij dat gevecht doet met die Lurge vond ik het aardig veel lijken op Die Hard With A Vengeance.

Ook zalige komische momenten, maar ben eigenlijk niet in een deuk gevallen (Kan aan mij liggen ik lig niet vaak strike bij een film)

Maar heb toch wel genoeg kunnen lachen, maar ik had toch verwacht na Shaun Of The Dead dat ik eerder echt op de vloer ging liggen brullen.

Mooi camerawerk, en knappe montages, en weer zalige personages wat ook Shaun Of The Dead had.

Ook heel de vast is terug te vinden van Shaun Of The Dead in deze.

Ook lekker veel bloederige scenes, en over the top elementen maakte het helemaal af !

De film heeft ook een paar zeer sterke thriller elementen vond ik.

Heerlijke mix van actie, en komedie.

Ik bedoel komaan mensen de filmhoes alleen al: They're Bad Boys, They're Die Hards, They're Lethal Weapons.

4,0 sterren.

avatar van MovieHolic

MovieHolic

Simon Pegg \o/

Geweldige kerel is dat.

Aanrader dit!

avatar van 606

Erg leuke typetjes en super film.

Vooral de komische dingen zijn erg goed.

En de actie is ook prima.

avatar van Reinbo

Aardige komedie die een beetje ontspoort in te veel onzinnige schietpartijen op het eind. 3* In ieder geval wel een stuk beter dan Shaun.

avatar van mbas

mbas

Aardige film. Te weinig gelachen om hem komisch te vinden en de actie was of overdreven of te slap. Desalniettemin heb ik de film wel afgekeken en heb ik geen moment gedacht om hem af te zetten.

avatar van Actionfreak

Actionfreak

Ik kan geen film meer zien van Simon Pegg, na 10 minuten ben ik gestopt met kijken.:(

avatar van Pastichio Rocker

Pastichio Rocker

Vind je het gek met zo'n naam?

En dan nog een 1,5 geven.

avatar van Dutchero

Dutchero

Film met twee gezichten

Het begin is eigenlijk gewoon belabberd. Flauwe grappen die nog geen glimlach opleveren en een plot dat het spoor zelf volledig bijster is. Het enige wat mij wel aanstond waren de scenes met Angel en Danny, waren erg komisch.

De tweede helft echter komt de film los. Het plot gaat natuurlijk helemaal nergens over maar het verloop is wel grappig. Ook zijn de komische momenten geslaagder. In dit deel wordt de film steeds meer een parodie op actie, maar vergeet zelf vooral niet om het er mee vol te proppen. Die actiescenes waren overdreven, en vooral stijlelementen waarmee andere films wereldberoemd zijn geworden worden hier zover over de top getild dat het lachwekkend wordt. En dat was dus ook de bedoeling. Ook knap (tenminste, als het de bedoeling was) is dat je het idee krijgt dat de voorspelbaarheid met opzet is gecreeërd, waardoor die voorspelbaarheid wel weer een glimlach oplevert. Toch weer een andere manier van parodiëren, vond het wel geinig.

Het camerawerk en de montage vielen op. Sommige scenes waren erg mooi gefilmd, maar vond het af en toe iets te hyperactief. Vooral dat inzoomen op dichtslaande deuren en kastjes de hele tijd was best irritant. Daar tegenover staat dat sommige scene overgangen met de nodige geinige trucjes waren aangekleed.

Lekkere komedie, zeer vermakelijk en grappig. Jammer dat het bijna drie kwartier duurt voordat het écht leuk wordt.

avatar van Nand

Nand

Leuke film met af en toe heel grappige momenten. De humor was in het begin een beetje vreemd maar na een tijdje werd ik het gewoon en was het gewoon lekker lachen.

Zeker het bekijken waard maar geen topfilm.

avatar van Nomak

Nomak

Goede komedie die bijna de hele film leuk is. Alleen jammer dat er in het laatste half uur gewoon teveel actie is. Het was allemaal overdreven, alsof de regisseur van Hot Fuzz Michael Bay wou aftroeven.

De gedrevenheid van londense agent is mooi om te zien, hij leeft echt voor zijn werk, en dat zorgt voor de nodige problemen. Maar het beste personage vond ik Skinner, gespeeld door Timothy Dalton. Wat was die man grappig, elke keer als hij in beeld kwam moest ik lachen.

avatar van GroovyDrummer

GroovyDrummer

Fantastische film met superdroge humor !

Simon Pegg is één van m'n favoriete acteurs in het humor-genre.

avatar van Stephanovic

Stephanovic

Ik vond hem toch ietwat tegenvallen. De rol van Butterman wordt wel erg leuk vertolkt, grappig personage, en ook een aantal geslaagde grappen. Bijvoorbeeld als die vrouw van die herberg/motel een kruiswoordpuzzel staat te maken: "Hag".

avatar van Seifer

Seifer

Maffe film

avatar van huVILEub

huVILEub

Leuke komedie. Een grappige film met leuke personages en geen slechte actie. Het verhaal is ook leuk, spreekt mij wel aan. Geslaagde komedie. Blijft eigenlijk de hele film leuk.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Je hebt humor en je hebt de overtreffende trap daarop...Engelse humor! Shaun of the Dead was al een lekkere mengelmoes van genres tot een ontzettend hilarische film, maar ook Hot Fuzz is genieten geblazen. Er wordt zo ongegeneerd geparodieerd en gepersifleerd dat het een waar genot is om naar te kijken. En dat op een manier dat het niet aanvoelt als een parodie maar als een film met zijn geheel eigen regels en stijl. Ik wil meer Simon Pegg Britse stijl!

avatar van Woutrr

Woutrr

Wat een aanrader!

De film is al genoeg beschreven, 'kheb er niets aan toe te voegen.