• 9.381.135 stemmen

Geregisseerd door: Edgar Wright

Met onder meer: Simon Pegg, Nick Frost en Timothy Dalton

Releasedatum: 5 april 2007

Plot Hot Fuzz

"Big cops. Small town. Moderate violence."

De Londense top-agent Nicholas Angel wordt door omstandigheden overgeplaatst naar het slaperige plaatsje Sandford. Er valt helemaal niets te beleven in tegenstelling tot de actie in Londen en Angel vindt het moeilijk zich aan te passen. Dan wordt hij ook nog gekoppeld aan de jonge en nogal onhandige agent Danny Butterman. Net als hij er de brui aan wil geven, zorgen een aantal mysterieuze voorvallen dat Angel opeens in actie moet komen en hij ontdekt al snel dat Sandford helemaal niet zo'n slaperig stadje is als hij dacht...

Nicholas Angel

PC Bob Walker

Simon Skinner

avatar van m1701

m1701

Vond het een erg goeie en vermakelijk flm

Voor het 2e gedeelte van de film vond ik echt super.

Geweldig verhaal en ontzettend goed acteerwerk!

De smerige stukjes waren ook erg geniaal!

Zeker 4*

Terwijl ik absoluut NIET van engelse humor hou!!!

avatar van Film Pegasus

Leuk filmpje met de nodige persiflages en ook nog een deftig uitgewerkt verhaal. Iets wat m'n wel eens durft te vergeten bij de Amerikaanse parodiefilms als Scary movie en consoorten. De humor is ook veel subtieler, al is het wel in veel gevallen wat voorspelbaar soms.

Dat subtiele wordt soms afgewisseld met Engelse absurditeiten. Denk aan het laatste half uur bvb. Ook de running gag met de zwaan werkt wel.

Het geheel is net iets minder dan Shaun of the dead, maar ik weet wel dat de makers niet op één film teren en in staat zijn om meer van dit soort films af te leveren. Benieuwd of de volgende film ook van deze kwaliteit zal zijn. Geen topper, maar wel een zeker aanrader imo.

avatar van Shinobi

Shinobi

Op zich wel een redelijke film met een absurdistisch verhaal wat er goed bij past. Maar net niet mijn humor denk ik, hoewel er wel wat leuke dingen tussen zaten. Actie was op zich ook wel goed, alleen op het eind had ik wel het gevoel van: komt er nog een eind aan deze film of hoe zit dat?

Al met al 2, 5 sterren.

avatar van dikkop

dikkop

Die Britten blijven het toch goed doen, maar de film gaat wel heel snel, flitsend. Dus niet de knop op 0 zetten.

avatar van Pestiis

Pestiis

Van alle positieve reacties hier kun je een aardig boekwerk maken.

Ik raad iedereen die deze film dan ook nog niet gezien heeft aan dat te doen, dit vervolgens ff door te lezen en daarna gewoon de film te gaan kijken.

in 2 woorden: "DIKKE HEERSCH!!!"

avatar van AardeWerk

AardeWerk

Subliem !!! De beste comedy die ik in tijden gezien heb.

avatar van Prinsesje..

Prinsesje..

Een echte aanrader.

Ontzettend veel (engelse-) humor en dat gecombineerd met actie EN een goed verhaal, dat is knap. Deze film doet het.

Heb gelachen maar vond niks te flauw, maar het verhaal bleef me ook boeien.

Kortom; deze moet je zien.

avatar van DiStefanO

DiStefanO

Ik kan enkel beamen wat hierboven is beschreven. Een zeer vermakelijke film. Humoristisch op en top. Goed acteerwerk, goede actie. Van mij krijgt hij gewoon een dikke vijf.

Heb me echt vermaakt bij deze film.

avatar van Epitaph

Epitaph

Soort van The Stepford Wifes meets The Reaping, als ik mij die twee goed herinner. Alleen heb ik mij bij deze rolprent beter vermaakt.

avatar van judgepaddy

judgepaddy

Dat ik deze nog niet gezien had!

Ik vond Shaun of the Dead al brilliant. Zo ook deze.

"Did you say anything?"

"I could have said: cool down"

avatar van Ruttie2

Ruttie2

Deze film is geniaal, ik denk dat zeker de meeste mensen het een goede film vinden, ik vind dat deze film wel een beetje zo´n film is waarbij je aan het begin het gewoon niks vind, maar na de eerste 20 minuten is het echt lachen!

Zeker weten een 5 ster

avatar van Movsin

Movsin

"Wees nooit gemotieveerder of slimmer dan je baas en medewerkers...". Het leek wel een thema om er een leuke film van te maken en zo was het ook in de beginne.

Achteraf gaat het toch wel wat verwateren. De (fijne) britse humor, die zeker aanwezig is, wordt ondergeschikt aan absurde, griezelige, hectische scènes, burlesque toestanden en langdradigheid.

avatar van gerwinmaster

gerwinmaster

Erg vermakelijke film! Simon Pegg blinkt weer uit en Nick Frost is weer lekker droog. Een neppe scene was wel dat de zeemijn afging, het huis ontplofte en iedereen ongedeerd was. Maar toch, kijkt heerlijk weg. 3,5*

avatar van Sjors83

Sjors83

Ik dacht bij mij zelf toen ik de voorstukjes zag op tv en internet "dit kan wel eens een leuke film zijn, Engelse humor!" Werkelijk waar, ik heb mij stuk gelachen op de bank. Vooral de achtervolging scene waarin de twee door de tuinen heen rennen en springen over de schuttingen om de winkeldief een halt toe te roepen. Dit is maar één van de vele leuke scenes die deze film heeft.

Begin tot einde heeft deze film mij vermaakt.

avatar van Tarkus

Tarkus

Fantastische en hilarische film is dit.

Dat had ik er helemaal niet van verwacht, prachtige acteerprestaties, dolkomische situaties, over the top, maar daardoor net uitstekend.

Je moet er maar opkomen op een verhaal als dit, alles is zo onvoorspelbaar goed.

Een ware dolkomsiche topper deze film.

avatar van B_B

B_B

• 1969 berichten

Blijft een geweldige actiekomedie hoe vaak je hem ook gezien hebt. Elke keer zijn er wel weer een aantal grappen die je de vorige keer niet opgemerkt hebt of die je inmiddels al weer vergeten bent. Geweldige Engelse humor en de actiescène op het eind stelt ook niet teleur! 4 ster.

avatar van twanos

twanos

Heerlijke film! Heb me werkelijk kapot gelachen, met name het tweede (nogal lompe) gedeelte in de film, waar achterlijke hollywood actie films op de hak worden genomen is hilarisch!

avatar van G to the J

G to the J

Mega lache film..

Alleen soms iets over de top..

avatar van judgepaddy

judgepaddy

Damn, morgenavond vrij. dus dan ga ik deze maar weerns bekijken.

Eerst even langs de winkel voor een cornetto.

avatar van danny61

danny61

Eigenlijk vond ik de film toch maar belachelijk,zeker geen hoogvlieger,ik begrijp dan die hoge kotering ook niet goed.

Die moordscene's van hoe is het mogelijk,zeer simpel verwerkt allemaal.En dan die personages jonds toch hoe kan het.

Maar al bij al heb ik er toch van genoten.

Ik geef 2,5 op 5

avatar van stoffel75

stoffel75

superkomedie. Heeft mijn toch al hoge verwachtingen compleet overtroffen. Pegg en Frost zijn net als in Shaun o/t Dead een fantastisch duo. De humor is soms subtiel, soms grof en vooral niet Amerikaans. Ook nog een paar kleine gore stukjes erin, en meer moet dat voor mij niet zijn. 2 uur is lang voor een komedie, maar de tijd vliegt voorbij. Gewoon kijken en genieten.

avatar van komerad

komerad

Deze film steekt er toch net bovenuit.

avatar van etel

etel

Erg tof deze film! Misschien is het mijn enthousiasme omdat ik em net heb gezien, maar dit is echt een hoogvlieger! Dus voor iedereen.... zien zien zien! Lekker paar biertjes erbij en je avond kan niet meer stuk

avatar van kevinhiero

kevinhiero

toch wel raar dat komedie met horror word samengevoegt en dat het toch nog goed uitpakt

avatar van Mankatans

Mankatans

prachtig die totale absurditeit, heerlijke humor

avatar van playah26

playah26

Geweldige film! ben normaal niet zo van de engelse humor maar dit is een toppertje!

avatar van Zonnedaeler

Zonnedaeler

Hilarische film! echt supergrappig, alles waarvan ik bij misdaad films heb van, eigenlijk zouden ze dat zo moeten doen, dan zou het grapig zijn! zat hier in!:D

Niet voor niks staat er in de trailer : "Van de mannen die te veel films hebben gekeken".

avatar van Criticism

Criticism

Ja wat moet ik hier over zeggen. De film is een parodie op de actiefilm. Humor speelt dus een grote rol in deze film, maar ik kon er niet altijd om lachen. Het eerste deel van de film draait vooral om het settelen van Pegg in Sandford. Ik vond dit deel niet zo denderend, omdat ik de humor soms wat voorspelbaar vond. Het tweede deel van de film was daarentegen een stuk beter. De actie/moorden waren nog best hard, al had ik dat niet verwacht. Daarna ontvouwd zich een 'who-did-it' verhaaltje. De ontknoping en de verklaring voor het hele gebeurden vond ik dan wel weer hilarisch. Een groep bezorgde bewoners vermoord alle mensen die het winnen van de beste stad award in de weg kunnen staan. Ook het stuk waarin Pegg de stad in komt rijden op zijn paard en de ogenschijnlijk onschuldige bewoners de wapens trekken was zeer geestig.

avatar van Goldenskull

Goldenskull

Grappige film.

Wright zet zijn films goed in elkaar, vlot en met leuke humor. Simon Pegg en zijn dikke makker zorgen net als in Shaun of the Dead weer voor hilarische momenten.

Heerlijk vermaak 4*

avatar van lulni

lulni

prachtige film goede vertolkingen verveelt geen moment