• 9.389.714 stemmen

Pirates of the Caribbean: At World's End (2007)

Fantasy / Avontuur | 169 minuten

Genre: Fantasy / Avontuur

Geregisseerd door: Gore Verbinski

Met onder meer: Johnny Depp, Orlando Bloom en Keira Knightley

Releasedatum: 23 mei 2007

Plot Pirates of the Caribbean: At World's End

"At the end of the world, the adventure begins."

In deze donkere tijden waarin piraten harteloos worden vermoord en piratenschepen genadeloos worden vernietigd, besluiten kapitein Barbossa, Will Turner, Elizabeth Swann en de crew van de Black Pearl om naar het einde van de wereld te reizen om kapitein Jack Sparrow te zoeken. Om daar te komen moeten ze eerst langs piraat kapitein Sao Feng in het gevaarlijke, maar exotische Singapore, om zijn schip en de belangrijke landkaart te bemachtigen, dat hen naar het einde van de wereld zal brengen. Als Jack gevonden wordt, lijkt zijn gevangenschap hem nog gekker gemaakt te hebben.

Jack Sparrow

Joshamee Gibbs

Cutler Beckett

avatar van Milufra

Milufra

Ben waarschijnlijk de 1e hier met een recensie over de film, en helaas, ik vond hem nogal tegenvallen.

Onsamenhangend en vergezocht. Dan vond ik deel 2 heel wat beter.

Hoop niet dat ik jullie voorpret bedorven heb, en ieder zijn mening natuurlijk, misschien vinden anderen hem wel ok. Ben benieuwd naar de andere meningen....

avatar van ssjindo

ssjindo

vrijdag om kwart voor 9 's avonds is het zover!!

wel jammer dat ik vandaag niet kan!

vandaag moet ik leren voor me examens

avatar van ssjindo

ssjindo

Milufra schreef:

Onsamenhangend en vergezocht. Dan vond ik deel 2 heel wat beter.

Wanneer heb je die film gezien dan gedownload>?

sju schreef:

Filmvalley heeft in ieder geval al een heel positieve recensie op haar site staan, na negatieve recensies van Dead Man's Chest!!

ja , ze geven hem al een 8.0

bij dead man's chest was dat maar 6.9 ( groot verschil )

hij heeft al meer dan mission impossible III met 7.8

en meer dan spider-man III met 6.5

avatar van eVRT

eVRT

Ik hoef neet veel te zeggen, ben het compleet eens met Milufra, die hem waarschijnlijk net als ik bij de premiere heeft gezien Ssjindo..

3 sterren voor de effecten en Keira

avatar van Gorro

Gorro

Vannacht gezien in de voorpremiere:

Erg leuk slot van de ultieme swashbuckler-trilogie en een verbetering ten opzichte van de vorige film. De plot zit vol met oplichters, verraders en zwendelaars en dat kan voor nogal wat onnodige verwarring zorgen. Iedereen verraad wel iemand in de film. Lijkt nogal overdreven, maar ik kon het wel waarderen. De film schept een mooi imago van de onbetrouwbare, egoïstische klootzakken, die piraten eigenlijk zijn in de trilogie. Dit alles is voorbereiding op een fantastisch laatste uur, waar alle remmen los gaan en een zeeslagveld losbarst die z'n weerga niet kent. ****¼

Klinkt goed.

avatar van Art

Art

Ik was juist lichtelijk teleurgesteld en vond het zeker niet een verbetering van de vorige delen. In deze film had ik soms een beetje genoeg van die clowneske Johnny Depp. En het rolletje van Keith Richards was te klein, hadden ze meer mee moeten doen. De zeeslagen en de special effects waren weer prima in orde, dat wel. En ook was het weerzien met de cast ook weer aangenaam. Maar dat zijn, samen met een paar sterke scenes, dan ook de grootste pluspunten van dit chaotische derde deel. Had meer ingezeten, jammer. Voor nu drie sterren

avatar van Zeeleeuw

Zeeleeuw

Ik vind 'm echt spectaculair. Heerlijke film!

Heb erg moeten lachen om die 2 figuren die constant met elkaar in discussie gaan, whaha.

En natuurlijk die 2 schuitjes, waarvan 1 zonder oog.. hihi!

Vond het einde erg goed!

Super, wil hem weer zien..

• 2067 berichten

Mijn god wat was dit een teleurstelling. Veel te lang (in het eerste anderhalf uur gebeurt praktisch niks) en dan wordt het ook nog eens rommelig uitgewerkt. Geen enkel personage boeide meer, de meesten leken er maar bij te hangen. Jack was gewoon een parodie van zichzelf, hij is helemaal uitgebuit tot op het bot.

Het laatste uur werd het toch wel wat beter maar het kon in mijn ogen de film niet meer redden. De film was een zware teleurstelling, terwijl ik me er al op voorbereid had na het ook al teleurstellende tweede deel.

avatar van JOHNNY DEPP(L)

JOHNNY DEPP(L)

jeetje . al 7 stemmen!

wat ben ik jaloers op degene die hem al gezien heeft!

maar ik kan vandaag niet!

het word morgen of volgende week donderdag pas

avatar van supesaartje

supesaartje

Iedereen die hem al heeft gezien is blijkbaar tamelijk negatief :s

is de film dan zo slecht

• 2067 berichten

Naar het einde toe wordt de film wel goed maar tot dat punt viel er amper wat te beleven. De meeste personages leken maar wat te doen en hun motieven konden niet vager zijn. En als je dan nagaat dat er 8 major characters zijn (Jack, Elizabeth, Will, Tia Dalma, Davy Jones, Barbossa, Sao Feng, Beckett) die allemaal hun eigen plannen hebben en er ook nog eens minstens 10 side-characters zijn, dan kom je in de problemen.

avatar van JOHNNY DEPP(L)

JOHNNY DEPP(L)

Mr_White schreef:

oooh .

dat is best jammer .

maar ik ga morgen of volgende week

ik zou het wel zien

avatar van Black-Pearl

Black-Pearl

Hij was geweldig Nja voor zo ver ik hem heb gezien haha.

ben tijden DMC in slaap gevallen ( had een zware dag achter de rug ) en ben eventjes in slaap gevallen tijdens het begin denk ik..

Maar voor zo ver ik kon zien was hij wel spannend..

Ik ga volgende week nog een keer zodat ik hem helemaal kan zien ik was behoorlijk brak vannacht na die 3 films achter elkaar

avatar van Karinaaa

Karinaaa

Ik ga er vanavond heen! Heb er zin in, wow al 8 stemmen! Hoop dat hij zo goed is als ik verwacht..

avatar van Zeeleeuw

Zeeleeuw

ONZIN!

Will, om z'n vader te redden.

Jack om van die deal met Davy Jones af te zijn.

Elizabeth om Jack terug te halen, Will te redden etc.

Barbossa, duidelijk, Black Pearl.

Tia Delma, vrij zijn.

Beckett, de zeeën beheersen.

Nou dat vind ik geen vage motieven, hoor...

avatar van glem

glem

hij krijgt van mij de volle 5 het is echt een goede film ben gister naar premiere geweest super vet

Zeeleeuw schreef:

ONZIN!

Will, om z'n vader te redden.
Jack om van die deal met Davy Jones af te zijn.
Elizabeth om Jack terug te halen, Will te redden etc.
Barbossa, duidelijk, Black Pearl.
Tia Delma, vrij zijn.
Beckett, de zeeën beheersen.

Nou dat vind ik geen vage motieven, hoor...

Oké, maar verklaar dan maar waarom Will iedereen moet verraden? Als hij zijn vader wil redden is het toch veel makkelijker met de piraten samen te werken om Jones te verslaan, in plaats van via Beckett in contact te komen met Jones... Nog vreemder dat Will ondanks dubbel verraad toch in het vertrouwen blijft van de crew. Jack's motieven waren helemaal gestoord, ook hij besloot een deal te maken met Beckett maar waarom? Ook hij zou makkelijker zijn doel bereiken door gewoon met de piraten samen te werken. Bovendien was hij net daarvoor getuige geweest van hoe Beckett zijn deals niet na komt... Elizabeth hing er maar bij, wat is er gebeurd met haar gevoelens voor Jack? Die zijn zomaar verdwenen nadat ze hem gedood had?

Bijna alles wat in het eerste anderhalf uur gebeurt, is compleet onlogisch. Bovendien leken de screenwriters absoluut geen idee te hebben wat ze aan moesten met alle opengebleven subplots uit deel 2.

De Kraken, die in deze film simpelweg dood is. De reden, Beckett wilde dat Jones hem uitschakelde. Vreemd aangezien juist de Kraken de bron van alle kracht van Jones was. Zonder de Kraken zijn het gewoon een stelletje vis-piraten, de Kraken was het super-wapen. De eerder genoemde romance tussen Jack en Elizabeth, die hier volledig overboord gegooid is. Er worden misschien net 3 regels tekst aan besteed. Tia Dalma en Davy Jones. Ze praten met elkaar in de cel en je verwacht nog een soort confrontatie, een moment van samenzijn. In plaats daarvan verandert zij in een reus die in een hoop krabben verandert die een draaikolk creëert waar Davy Jones later in wordt verzwolgen. Ehm, waarom dan die opbouw naar een persoonlijke confrontatie? Het feit dat de persoon die Davy Jones vermoordt zijn plaats moet innemen, iets wat zomaar ineens in deze film ter sprake komt terwijl er in het vorige deel geen woord over gerept was.

Ik kan blijven doorgaan maar logica of enigzins een goede afsluiting van alle verhaallijnen zijn in deze film niet te vinden.

-jack_sparrow-

hij krijgt van mij de hoogste score.
dit is gewoon super jammer dat er enorm veel mensen dood gaan : GROOT SPOILER ALARM: echt jammer dat Norrington stierf : daarbij had ik echt verdriet
dit is gewoon de film die je moet gezien hebt voor je sterft
ik zou deze film gewoon 20 keer na elkaar kunnen kijken en gewoon blijven genieten.
en keith was beter dan ik had gedacht , hij liet zijn kuren thuis en speelde een voorstreffelijke vader , en de moeder : wel , die was ook best grappig.

avatar van DeniiSe..(K)

DeniiSe..(K)

potc 3 . die word kei mooi man, ga morgen na de bios . kei veel zin in!

-jack_sparrow-

ps. blijf zitten tot na de aftiteling , erna is er weer een klein filmpje met de zoon van Will en Elizabeth.
btw.dit is een super einde voor de trilogie en het einde van dit einde is gewoon piraten -goed.

avatar van Leviathan

Leviathan

x_ShamieeJ schreef:

whaa .. pirates 3 !!

Ik ga zo snel mogelijk kijken .. maar niet morgen dan gaan de meeste mensen en dan zit je tussen al die drukte .. misschien dit weekend ...

in het weekend is't 2 x drukker maar goed:P

avatar van Chilli

Chilli

De drukte hier in Leuven (België) viel heel goed mee, zaal zat maar driekwart vol, maar het is hier nu echt wel terrasjesweer. Op het einde hebben veel mensen geapplaudisseerd, dus denk dat de meeste mensen het wel goed vonden.

Er waren natuurlijk veel special effects zoals verwacht, maar ik vond de film inhoudelijk toch wel anders dan ik verwacht had. Ik vond het soms nogal zwaar, zeker voor de kindjes die ook aan het kijken waren. Ik denk dat ik de film nog eens ga bekijken want er gebeurde zoveel in dat ik sommige dingen toch niet echt goed begrepen heb.

-jack_sparrow-

bij ons viel de drukt mee , ook al waren er twee zalen toegewijd aan potc III

avatar van Suusje!x

Suusje!x

-jack_sparrow- schreef:

Dit heb ik dus gemist, wist niet dat ze een zoon hadden?

Daarbij vond ik de film helemaal niet zo slecht. Het eerste stuk was inderdaad niet erg interessant, maar ik vond dat het einde heel wat goed maakte. Ik denk dat voor de meiden/vrouwen deze film leuker is omdat er toch wat meer emotie en diepgang van de personages in zit. (Dat had ik tenminste) Einde vond ik goed bedacht, hoewel ik het toch wel wat jammer vond. Maar Pirates 1 kan niet overtroffen worden door 2 of 3, dat is duidelijk.

Suusje!x schreef:

Dit heb ik dus gemist, wist niet dat ze een zoon hadden?

inderdaad zat er een beetje meer drama in dan de vorige en dat is best goed .

avatar van Macmanus

Macmanus

Ups and Downs.

Ik had er toch wel een beetje zin in. In de trailer zag ik sneeuw en een leuke draai rond Depp die in gevecht is met een monster. Maar zoals wel vaker weet de maker van de trailer precies wat ik wil. (Misschien moet die eens een film regisseren) En weet de film dat niet . Hoewel het nog best leuk begon. Barbossa en zijn vriendjes gaan naar Singapore waar ze al snel lekker gaan vechten. En dan gaan ze op reis. De Sneeuw kwam al snel langs, maar even snel als het kwam was het alweer weg. Had zo gehoopt op een battle in de sneeuw.
Daarna krijgen we het bekende liedje Depp moet terug (hij is toch de man die de kassa's doet rinkelen) en dat is nog best leuk eigenlijk, geinig verlaten eiland en leuke manier hoe ze terug komen in de “real” world. Maar dan komt er toch teveel oninteressant gedoe langs, en een paar pijnlijk slechte grappen. Brrr dat trouwen tijdens een gevecht, deed me bijna verlangen naar de grappen tijdens de gevechten uit Lord of the Rings.

De eindbattle waar eigenlijk iedereen al ruim anderhalf uur op zat te wachten was, en ik quote Homer Simpson even; Good but not Great. Zeker knap gemaakt, maar ik miste toch een beetje een coole rush. De editor was mij te old skool. Ik wil een beetje lekker een gevecht volgen niet steeds zo obligaat wisselen van shots en karakters. (Wat een muziek ook weer )

Aardig, maar had op meer gehoopt. Zag overigens wel een MEESTERLIJKE trailer van Transformers die ziet er echt ultra sweet uit. Heerlijke zinloos beukende autorobots YEAH!

3 sterretjes hiervoor. Jammer ook dat ze zo duidelijk een weg open laten voor een vierde deel.

avatar van Chilli

Chilli

Wacht zeker tot na de aftiteling!
Het is volgens mij een dochter en geen zoon.

Deel 1 is inderdaad beter, maar misschien komt dat omdat nu de verwachtingen veel te hoog gespannen zijn? Ik heb de indruk dat de critici er sowieso al vanuit gaan dat het niet goed zal zijn. Eén oplossing om te zien of ze gelijk hebben of niet: gaan kijken!