28 Days Later... (2002)
Met onder meer: Cillian Murphy, Naomie Harris en Christopher Eccleston
Gesproken taal: Spaans en Engels
Releasedatum: 28 mei 2003
Plot 28 Days Later...
"His fear began when he woke up alone. His terror began when he realised he wasn't."
Dierenactivisten dringen een laboratorium binnen om de chimpansees waarop geëxperimenteerd wordt, vrij te laten. De beesten zijn echter geïnfecteerd met een virus dat razernij veroorzaakt. Achtentwintig dagen later wordt Jim wakker uit een coma in een verlaten ziekenhuis in Londen. Ook de stad blijkt verlaten, totdat hij een kerk binnengaat en er een bende razende zombies treft. Selena en Marc redden hem en samen proberen ze te overleven.
Jim
Jim's Mother
Private Clifton
Seargent Farrell
Flipman
Ja, maar spiegologies (psychologisch) vind ik de film zeker super!
Infernal_Lady
in het legerkamp dreigde het een stuk minder interessant te worden, maar de plotwending voorkwam dat. 4 sterren voor deze, ongetwijfeld niet erg originele, maar zeker wel verfrissende horrorfilm.
Helemaal mee eens mister Blonde. Ik geef ook een 4.
Dead01
- 1977 stemmen
Ik deze film tamelijk rustig maar toch wel nog de moeite waard om naar te kijken.zeker een goeie film,zeer mooi acteerwerk en weinig actie maar als de actie er is is het wel goede,zoals in het legerkamp met de soldaat die geinficteerd is loslaten,vind ik een leuke scene.
gemaster
Wow! Zelden een film gezien die me op momenten zo'n adrenaline stoot gaf. Ontzettend goed idee om de 'zombies' nu eens snel te maken ipv die slome duikelaars. Een aantal fantastische scenes en een zeer goed uitgangspunt zorgen ervoor dat ik deze film 4 sterren geef.
Nu ik er trouwens zo over nadenk: Er zitten in het spel Half Life 2 bepaalde monsters die wel erg veel overeenkomsten hebben met de monsters uit deze film.
sebas83
dit is de beste zombiefilm sinds return of the living dead 3 dawn of the dead meegerekend
Flipman
Nou, het zijn gewoon mensen met wonden op hun lichaam, geen monsters ofzo!
predator
- 1954 stemmen
Een film met goede momenten en zwakke stukken. Leuk is dat de zombies retesnel zijn. Maar toch niet helemaal wat ik verwacht (en gehoopt) had.
Helix
Ugh, wat een baggerfilm was dit. Totaal niet spannend, uitgekauwt concept a la Resident Evil(die vele malen beter was dan deze film). De zombies, geinfecteerde mensen whatever zagen er ronduit slecht uit. Een Bfilm met ditto actuers. Ik snap niet dat deze zo'n hoge rating heeft.
darkcity
Totaal niet spannend
Denk ook niet dat dat echt de bedoeling was, de film is meer gemaakt om een echte apocalyptische sfeer te creeeren en niet om de keiharde aktie en bloederige effecten a la Resident Evil en Dawn of the Dead, het zit er wel in ja, maar het gaat er zeker niet om.
Maar in die sfeer creeeren zijn ze helemaal voor 100 % geslaagd naar mijn mening, want die is echt prachtig !
HerrieM
Ik vond het echt een geweldige film. Het is trouwens een losse verfilming van het boek "plague 99" van "Jean Ure"
Vooral het gedeelte waarin London leeg is vind ik prachtig ogen.
Edie
Even kort;
Deze film wekte een bijzondere sfeer op vond ik, aparte.. Erg mooie 'stille' shot genomen ook! En vind het een goede film van Boyle. Verdient vind ik ook zeker 3.5 sterren van mij.
Edie
Phoenix
De schrijver van deze film gaat de Halo-games tot filmscript bewerken.
BoordAppel
Dat zal dan wel een plothole extravaganza worden
. Al kan dat, in dit geval dus, nog best een leuke film opleveren als je je daar overheen kan zetten.
Disk
Het zou wel aangenaamd zijn als er eenmaal een goede film gemaakt wordt die gebaseerd is op een game. Een Halo film kan wel wat worden, maar dat dacht ik eerder ook over Resident Evil.
Flipman
Hoezo, Plothole Extravaganza? 28 Days Later is toch cool? Wat is er mis met het script van 28 Days Later?
Phoenix
Hij heeft trouwens ook The Beach geschreven en is een fervent gamer. Heeft dus een nauwe band met Danny Boyle. Wat als dat nou de regisseur wordt? Microsoft heeft aangegeven er deze keer serieus iets van proberen te maken.
BoordAppel
Dead01
- 1977 stemmen
het is nog altijd een film e.Het is geen waar gebeurd verhaal e.En als je alles gaat opnoemen dat niet logisch is in films ga je veel werk hebben hoor:).
Vind dit een goeie film.Nog goed verhaal vind ik.
Flipman
Nou ja, er gebeuren wel erg veel onlogische dingen oa druppel bloed in oog, meteen gek terwijl scenes daarvoor toch stukken bloederiger waren, Frank die over autos in de tunnel rijdt. Misschien niet allemaal plotholes te noemen maar toch. Videogame adaptaties staan doorgaans ook niet echt bekend om hun logische verhaal.
Misschien onlogisch, maar het is ook fictief. Dat Frank over die auto's rijdt, vind ik ook niet eens zo onlogisch, als je een soort van 'opstapje' hebt... Ik vind dit eerlijk gezegd niet onder de categorie plothole vallen.
Ik moet wel zeggen dat ik Halo nou niet iets vindt voor iemand als Alex Garland, maar aangezien hij een fervent gamer is, zal het wel loslopen, hoop ik. Ik heb Halo trouwens nooit gespeeld, moet ik er nog effe bijzeggen.
Nieke
Was dat schrikken toen ik na het bekijken van deze film in de bios buitenkwam... Ik ging nog ff uit, loop over straat en plots komt er iemand volle speed aangelopen...
Zombie-alarm! Heb me tegen de muur gegooit om te kunnen ontsnappen.
Om maar aan te tonen dat ik de film goed vond...
Nieke
De sequel zou trouwens (niet origineel) 28 weeks later noemen. Of was dit al vermeld?
Mss is ie zelfs intussen afgeblazen.
Ach ja, zolang er maar een Jurassic 4 komt!
Flipman
Nee, Jurassic 4 moet er niet komen! Ik heb het nu al wel gezien... Bovendien was volgens het boek Jurassic Park 3 al niet eens mogelijk. Wat ik ook erg slecht vond aan die film, was dat ie geen ondertitel had, terwijl deel twee (The Lost World) dat we had!
28 Weeks Later ja, dat had ik ook gelezen. Ik heb ook begrepen dat Danny Boyle de film waarschijnlijk niet zal regisseren, maar waarschijnlijk zal hij wel samen met Andrew McDonald, de Producer van 28 Days Later en Alex Garland, zoals ik al eerder vermeldde, de schrijver van 28 Days Later, de productie in handen nemen.
Wat me ook gaaf lijkt, is dat er in dit vervolg dus helemaal geen (of nauwelijks) geïnfecteerden meer zijn, maar dat al begonnen is aan de wederopbouw van de getroffen landen. Dat we de wereld na de plaag te zien krijgen, zeg maar!
Chr.s
Ik vond deel 3 een leukere film als deel 2, hoewel ze beide absoluut geen toppers zijn. Ze hadden gewoon beter géén sequels kunnen maken.
Flipman
Ik vind deel twee weer beter, denk ik. Maar deel twee was ook nog op een boek gebaseerd, Michael Chrichton heeft naar mijn weten geen derde boek geschreven, dus de eerste sequel was wel gerechtvaardigd.
Maar voor films die op boeken zijn gebaseerd en die een populaire formule hebben moeten die Hollywoodbonzen zelf geen rare dingen gaan verzinnen, dat is ten eerste uitmelkerij en ten tweede is het ook verre van origineel. Deel drie wist me al nauwelijks meer te verrassen, misschien zelfs wel helemaal niet.
Maar we dwalen wel erg af. Effe over 28 Weeks Later: ik denk zomaar niet dat de film het origineel zal kunnen evenaren, zeker niet als Boyle hem niet gaat regisseren. En ik hoop ook zeker niet dat het een grote Hollywoodproductie gaat worden, aangzien de film in de USA volgens mij ook wel erg populair is (maar dat weet ik egenlijk niet zeker). Ik bedoel, die Amerikanen ruiken ook al geld met plannen om Japanse Horrorfilm te gaan remaken, dus hoop ik niet dat ze een groots meesterwerk als 28 Days Later ook zomaar denken te kunnen verkrachten!
Flipman
Laatst weer eens gekeken met Audiocommentaar. Dat is eigenlijk hartstikke interessant, ga ik met meer films doen
!
remorz
!
Zo heb ik eigenlijk nog nooit een film uitgezeten. Toch eens proberen.
Flipman
Moet je zeker doen, veel feitjes zijn gewoon leuk en van: "Oh, dat wist ik niet
!" Maar er zitten ook een heleboel interessante anekdotes bij, van waarom precies een bepaalde keuze is gemaakt en zo. Mocht je je interesseren in het hoe en wat van en film, dan raad ik je audiocommentaar aan.
madboy
best goed, maar iets te veel cliché, muziek is wel geweldig in deze film.

28 Years Later: The Bone Temple
2026

28 Years Later
2025

28 Weeks Later
2007

Zombiefilm '28 Days Later' met Cillian Murphy vanavond op televisie

Cillian Murphy maakt toch niet zijn opwachting in '28 Years Later': 'Hij wilde er graag bij betrokken zijn'

'28 Years Later' is in aantocht, maar de originele film met Cillian Murphy tref je nergens meer aan
Vervolg op iconische horrorfilm '28 Days Later' met Cillian Murphy cast drie grote namen voor de hoofdrol

El Laberinto del Fauno
Fantasy / Drama, 2006