Genre: Mystery / Drama
8,5 (1.569.853)
Releasedatum: 8 februari 2007
Bekijk via Prime Video
Plot The Prestige
"Are You Watching Closely?"
Robert Angier en Alfred Borden zijn al van jongs af aan, toen ze nog lerende goochelaars waren, elkaars rivalen geweest. Nu, rond 1900, zijn ze beiden volleerde illusionisten en is hun rivaliteit tot immense proporties gegroeid. Zelfs zo groot dat alles en iedereen in de buurt van de aartsrivalen gevaar loopt.
Robert Angier
Tesla
Alley
Judge
88Fabian
deze film zal veel hoger in de top250 moeten,deze film is grandioos.
AC1
Christopher Nolan's wervelende variatie op The Duellists is zijn beste film tot hiertoe.
Dutchgreens
ijzersterke film, die de tweede keer kijken gewoon bijna beter is als de eerste keer. dat is vooral omdat je de eerste keer niet weet waar het verhaal precies naartoe moet, terwijl bij de 2de keer de stukjes perfect op hun plek vallen wanneer je ziet liggen.
dit is echt zo'n film waar je geduld voor nodig hebt.
veel mensen zullen daarom ook halverwege de film ook uitzetten omdat ze hem niet snappen..
nou neem een wijze raad van mij aan: DOE DAT NIET!!!
de door elkaar lopende tijdlijn houd het verhaal stevig door middel van het terugkerende cliffhanger-effect. hierdoor blijft het spannend.
juist knap gedaan is dat je begint met ongeveer 5 tijdlijnen, maar dat ze elkaar langzaam inhalen zodat jer er uiteindelijk maar 1 overhoudt.
prachtige film! ]5,00*
ff tegen de crew van moviemeter:
Hugh Jackman speelt de rol van Robert Angier, en dus niet Rupert..
Dutchgreens
ps: ik vraag me achteraf wel af of Angier zelf wel zijn eerste show heeft overleeft..
want in principe komt zijn kopie tevoorschijn en verdrinkt hij.
jipt
want in principe komt zijn kopie tevoorschijn en verdrinkt hij.
(verwijderd)
Zou het 'iets' uitmaken? Is er een verschil tussen het origineel en de kopie, waarbij tot op de schaal van subatomaire deeltjes alles hetzelfde is, tenminste als we aannemen dat Tesla's machine zo werkt.. Een vraag, die ons brengt op het gebied van de filosofie. Wie ben ik? Wat maakt mij uniek? Een gedegen analyse hierover vind je in "I Am A Strange Loop" van Hofstadter (vervolg op G.E.B.).
H1DD3
Het gaat over een game. Ik denk wel dat het grappig bedoeld is maar of het ook grappig is...nah.
88Fabian
In de hoeveelste Prestige zit deze film?
What the *** Are You Talking About?.
kobe bryant fan
Heb hem net besteld bij Free record shop.Heb hoge verwachtingen
navles
Staat toch op een meer dan behoorlijke plaats?
Revolt
Iemand die een 0,5 geeft voor een film van degelijk niveau is, met alle respect, niet echt serieus te nemen.
Daarnaast vind jij hem niet goed, maar een hele hoop andere mensen wel en daarom staat ie aardig hoog.
kobe bryant fan
veels te hoog ja
Ieder heeft zijn mening maar als de meerderheid hier op MM The prestige goed vind is dat normaal dat hij hoog staat.
nico22
Deze film hoort inderdaad zeker bij de beste 30.
Het einde is echt heel goed gedaan en zet je echt aan het denken.
sweinsteiger
deze film zal veel hoger in de top250 moeten,deze film is grandioos.
er zullen sommige mensen dat niet denken
Beste film van Nolan. Ook met Scarlett Johansson
Inderdaad,ik vind dit ook z'n beste film.
veels te hoog ja
Het maakt me niet uit dat je deze film echt bout vindt eerlijk gezegd,
maar waarom vindt je het zo'n slechte film dan?.
Metalfist
A friendship that became rivalry
2006 was een jaar waar twee grote goochelfilms. We hadden The Illusionist en deze The Prestige. Beide zijn me toen wat voorbij gegaan maar een tijd geleden toch mijn handen op beide kunnen leggen. The Illusionist had ik al een tijdje gezien maar een paar dagen geleden was het dus tijd voor de, volgens de site, betere van de twee.
Ik zei het al, het is al een paar dagen geleden dat ik de film heb gezien maar ik had nog geen tijd om iets te typen wegens verjaardag en dergelijke. Soit, dit doet et er eigenlijk niet toe want The Prestige zit nog redelijk vers in mijn geheugen. De film scoort eigenlijk goed op meerdere vlakken. Qua verhaal zit het allemaal nogal redelijk gemakkelijk in elkaar, ik geef toe dat ik ook even het spoilertopic heb doorgelezen en daar nog wat feiten had uitgehaald die ik niet door had, maar zo'n grote mindfuck is het nu toch ook weer niet. Ik heb het altijd al wel een zwak gehad voor dit soort rivaliteit verhalen. Ik weet niet waarom maar het is denk ik de epische proportie dat zo'n verhaal kan aannemen. Er wordt altijd maar een net een tandje hoger geschakeld tot één van de twee niet meer kan en dat is juist het heerlijke aan de film. Waar sommigen falen in een deftige climax weet Nolan, of beter gezegd de Nolans want het script is door de broertjes geschreven, zijn film tot een sterk eind weet te brengen. Typisch zo'n film die nog beter tot zijn recht komt met een herziening, of juist jammerlijk faalt. Het hangt er vanaf in hoeverre het allemaal weet stand te houden. Nolan is nu niet echt één van mijn favoriete regisseurs maar toch heb ik het merendeel van zijn werk al wel gezien. Een vaste lijn is wel dat het er visueel vaak erg mooi uitziet en ook bij The Prestige is dat het geval. Er hangt zo'n mistig sfeertje over heel de film dat uitstekend past maar het zijn een aantal individuele scènes die voor een hoogtepunt zorgen. Vooral de gloeilampen en de kloonmachine waren erg mooi.
Nolan brengt twee acteurs samen die allebei een serieus icoon hebben vertolkt in de comic verfilmingen. Christian Bale vertolkt Batman in de films van dezelfde Nolan maar zet hier ook een meer dan uitstekende rol neer. Wel moet hij eens een ander soort personage gaan spelen want ik krijg te vaak het gevoel naar een mengeling van Batman/The Machinist te zien, oftewel een ietwat getormenteerd figuur. Beetje jammer maar waarschijnlijk heeft hij wel genoeg andere rollen maar ben ik daar gewoon nog niet aangekomen. Hugh Jackman heeft zich bij mij onsterfelijk gemaakt in zijn rol van Wolverine. Zelf ben ik een serieuze fan van de X-Men comics en de manier waarop Jackman deze neerzet is fenomenaal. Ik had dan ook ergens schrik dat ik hem niet los van die film ging kunnen zien maar net zoals bij Australia zet Jackman een uitstekende rol neer. De chemie tussen de twee is met een mes te snijden en zo hoort het ook. Geeft toch net dat beetje extra aan de film. Ik wist eigenlijk niet dat Scarlett Johansson hier ook in meespeelde. Het was dan ook een aangename verrassing toen ik ineens die volle sensuele lippen op mijn scherm zag verschijnen, blijft toch een dijk van een vrouw. Ze stelde in Good Company wat teleur maar gelukkig is ze hier weer op haar niveau en is ze, naast een genot om naar te kijken, overduidelijk ook een meerwaarde aan de film. Bale kennen we al van Batman, Nolan kennen we al van Batman maar ook Michael Caine kennen we van Batman. Een oude rot in het vak maar wel één die datzelfde vak goed verstaat en een sterke rol neerzet. Ik ben fan van Marvel comics maar ook evengoed van David Bowie. Het was dan een tweede aangename verrassing, naast Johansson, dat Bowie ook een rol had. Bijna onherkenbaar met een snor maar toch haal je hem er zo uit. Ik moet zeggen dat ik Bowie meer en meer begin te appreciëren in zijn filmkeuze, hij weet er altijd wel de speciale rollen uit te kiezen.
Boeiende film die vaak erg leuk uit de hoek weet te komen. Het plot is fascinerend, de cast uitmuntend en visueel ziet het er allemaal erg netjes uit. Toch mankeer ik iets om hier een 4.5* aan toe te kennen maar misschien dat met een herziening het kwartje wel valt. Voor nu in ieder geval een dikke voldoende. The Prestige weet zich trouwens wel beter te redden dan The Illusionist.
Poepgezicht
De film is veel en veel beter dan de samenvatting van de film die hierboven staat doet vermoeden. Heeft me echt positief verrast. Heb deze film niet eerder bekeken omdat het onderwerp en de samenvatting me totaal niet aanspraken. Maar ik kan iedereen echt raden om hem toch te kijken.
MovieMind
Helemaal mee eens met deze *beoordeling,afgerond naar 4*
Uitstekende film,een aanrader.
Sgerrard_8
Bij mij is het kwartje gevallen bij herziening ! van 4 naar 4,5 en knalt men top 10 binnen
Bericht verplaatst naar Film > Toplijsten en favorieten > Toplijsten (centraal topic)

Mysteryfilm 'The Prestige' van Christopher Nolan wordt morgenavond uitgezonden op televisie

De tien best beoordeelde films van de jarige Hugh Jackman (55)

De vijf beste films van de vandaag jarige Christian Bale (48)

Vijf goede films die met je brein spelen

The Shawshank Redemption

The Dark Knight
Actie / Misdaad, 2008

The Usual Suspects
Thriller, 1995
londen, engelandzelfmoordcompetitiegeheimobsessiemagiedagboeksterven en doodtwistclass societyillusiontrickshostilityclasspartnerrivaliteitsteampunkcrueltyhangingjail cell19e eeuwnikola tesla goochelaartesla coilbittersweet secretdirectmind-blowing antagonisticembarrassedpretentious