- Home
8,5 (1.569.119)
Releasedatum: 8 februari 2007
Bekijk via Prime Video
Plot The Prestige
"Are You Watching Closely?"
Robert Angier en Alfred Borden zijn al van jongs af aan, toen ze nog lerende goochelaars waren, elkaars rivalen geweest. Nu, rond 1900, zijn ze beiden volleerde illusionisten en is hun rivaliteit tot immense proporties gegroeid. Zelfs zo groot dat alles en iedereen in de buurt van de aartsrivalen gevaar loopt.
Robert Angier
Tesla
Alley
Judge
killerfreak
ge-wel-di-ge film. Zoals we van Nolan gewoon zijn met z'n Memento gebruikt hij ook hier weer een vrij complexe vorm van verhaalvertelling.
Goed verhaal, goede acteurs, spanning, en een geweldig einde. Zeker kijken dus!!!
Weer niks.
Zoveelste broddelwerkje van Nolan. En deze komt nog extra slecht, samen met The Illusionist. Waar die film een mooie romantische, magische sfeer wist op te roepen, is the Prestige macho gehamer.
De shows zelf zijn droog, de intriges en verkapte verhaallijn aan de saaie kant. Nochthans doet Bale het best aardig, en is ook de ouwe kerel best fijn. De film neemt jammer genoeg een stevige duik wanneer Johansson haar intreden doet om het zoveelste filmhuwelijk op totaal onovertuigende wijze uit elkaar te halen.
Film gaat ook maar door en door, zonder ergens een sterke sfeer op te roepen. Visueel is het een potje van niks. Probeert wat duister en rauw te zijn had ik de indruk, maar slaagt daar echt nergens in.
Enige positieve is dat Nolan af en toe lijkt terug te grijpen naar het muzikale van Following. En bij momenten brengt dat sfeer, alleen jammer genoeg dat alle andere elementen daar niet toe bijdragen.
Climax deed mij niks, was vooral blij dat de film afgelopen was. Toch is het beter dan Nolan's laatste pogingen, met dank aan Bale en een ietwat leukere soundtrack. Voor een goeie film rond dit thema, The Illusionist. Minder brabbelverhaal, meer sfeer.
Linn
Bale was de reden voor mij om deze film te zien. Hij had voor mij wat goed te maken na The new world wat na mijn mening een vreselijke film was.
Ik vind Bale een geweldig acteur en dat maakt hij hier toch maar weer duidelijk. Ook Hugh Jackman was aardig op dreef. Dus op deze 2 heren heb ik niks aan te merken. Totdat Johansson de film inkuierde was het allemaal nog erg aardig en een leuk verhaal met mooie donkere sfeer. Haar acteerwerk kwam absoluut niet realistisch over, En haalde de film voor mij al een stuk naar beneden.
Verder aardig filmpje voor tussendoor en een 3* voor Christian Bale die gewoon weer geweldig speelde als sarcastische en egoistische kerel.
Jordy
Erg boeiende film, in alle opzichten beter dan The Illusionist. Geen kitsch maar prachtige regie, geen irritante inconsequente accentjes, maar geweldig sterke rollen, vooral van Bale. Een film die werkt op meerdere lagen, en niet slechts een lange aanloop naar een flauwe surprise aan het eind.
dik 4 sterren
Knisper
Ik kwam er eerst niet helemaal uit, maar uiteindelijk na een uurtje puzzelen kwam ik ook uit op wat Rising Action hierboven heeft beschreven. Erg sterke film, waar allereerst de sfeer erg goed zit en vervolgens een mooie sfeer ontstaat waar je steeds maar moet zien te vinden wat nou waar is en wat niet. Bij films als deze is het mooie dat wanneer je achteraf terug gaat denken alles perfect klopt en dat de waarheid tussen de regels door al vroeg in de film terug zijn te vinden.
Een dikke 4*
mister blonde
Aardige film van de altijd bekwame Nolan. Uiteindelijk is alle poespas en zijn alle trucs die ook de film uithaalt niet veel moeilijker uit te leggen dan twee goochelaars die elkaars rivalen zijn en elkaar de loef proberen af te steken en dat allebei met een dubbelganger moeten doen. Zat heel de film te wachten op een ingenieuze ontknoping net als bijv. Memento. Die kwam niet en dus zat ik een beetje met een leeg gevoel. Toch wel vermakelijk. 3 sterren
Prudh
Bij mij wil die illusietheorie er evenmin in. Verklaar bijvoorbeeld de identieke, blinde helpers? Verklaar bijvoorbeeld waarom na elke show een watertank wordt afgevoerd, verborgen onder een doek? Plus de eerder aangekaarte redenen natuurlijk. De machine werkt.
Verder vond ik deze film bij lange na niet aan mijn verwachtingen voldoen, met name omdat de film veel te vroeg zijn geheimen prijs geeft. Het is dan enkel wachten tot de aftiteling, wat vrij zonde is als je nog behoorlijk lang te gaan hebt.
Voor het acteerwerk gaan mijn credits naar Bale en Caine, twee acteurs die mij steeds meer aan staan. Zij snoepen credits weg bij Johansson, want hoe mooi ze ook moge zijn, haar acteerwerk gaat me steeds meer tegen staan...
The Prestige krijgt tot herziening het voordeel van de twijfel met 3 sterren, hoewel ik nog steeds neig 2,5 te geven...
Rianneke_Dan
Vond het erg tegenvallen en heb er eigenlijk niet zoveel over te zeggen.
Verhaal ging wel, en de acteurs konden er ook nog wel meedoor, maar ik vond het echt niet spectaculair allemaal.
Het is dat ik hem in de bioscoop heb gezien, dus dan komt het wat mooier over qua beeld en geluid enzo.
Maar dit was niet mijn film, en heb me ook weer geergerd aan Scarlett die totaal weer overbodig was in de film.
De 'jongens' van haar floepte er telkens zowat uit, en ook al was er naast mij iemand die dat wel kon waarderen, mij deden ze daar absoluut geen plezier mee, en dat was ook geen toevoeging die de film kon redden.
Matchostomos
Clash of the Wizards
'Insomnia' is de enige teleurstellende prent binnen Nolans oeuvre en na 'The Prestige' blijft deze stelling nog steeds gelden.
Zo meeslepend als 'Batman Begins' of zo indringend als 'Memento' is het resultaat echter niet, maar toch is Nolas jongste een verdienstelijke prent, die bovendien net iets sterker uit de bus komt dan 'The Illusionist'.
'The Prestige' weet de kijker steeds beter te bespelen, omdat het plot een meer interessant gegeven naar voren brengt; namelijk een karaktergedreven strijd tussen twee illusionisten.
Om dat resultaat te bekomen kan Nolan buigen over kalibers als Jackman en Caine (jaar van de wederopstanding?), maar vooral over een immer imponerende Bale en een verrassend sterke Bowie. Wat betreft Scarlett Johansson kan ik echter alleen meer concluderen, dat ze er bij elke film op achteruit gaat. Het mooie snoetje is niet genoeg meer, mevrouw Johannson.
Als een karaktergedreven film wil 'The Prestige' dan ook een beeld geven van in hoeverre de mens zichzelf wil en kan overtreffen, maar vooral waar de lichamelijke en mentale grens ligt. We zijn aldus getuige van een knap vertelde en contrastrijke clash tussen 2 rivalen, die alles opzij zetten om hun doel te bereiken.
Om de gevoelens en spanning kracht bij te zetten, mag Nolan wederom op de steun rekenen van David Julyan. Net zoals in 'Memento' maakt Julyan op effectieve wijze gebruik van een soort onderliggende en kalm opgebouwde soundtrack.
'The Prestige' heeft echter ook zijn minpunten, die toe te schrijven zijn aan twee zaken.
Ondanks de imponerende decors weet Nolan namelijk visueel weinig op te vallen, wat een film als deze goed kan gebruiken, aangezien sfeer hier van groot belang is.
Daarbij komt dat de ontwikkelingen op het einde onvermijdelijk zijn en ongeacht hun fundamentele functie, de positieve indruk licht onderuit halen.
dutchtuga
Beetje een tegenvaller. Nolan doet weer erg zijn best een ingenieus plot in elkaar te weven maar gaat hier toch een beetje de mist in. The Prestige bevat een twist die ik ver van tevoren al zag aankomen. Had Nolan wat meer aandacht geschonken aan de magie en de shows bv was dit een betere film geweest. Die zijn toch wat lauw. Aankleding e.d. zijn prachtig maar de cinematografie valt verder wat tegen. Zitten wel een paar erg mooie scenes tussen (lampenveld bv) maar als geheel niet helemaal geslaagd. Acteerwerk van Jackman, Caine en vooral Bale zijn sterk maar dat rolletje van Johansson is een beetje een doorn in het oog. Onnodig. Film waar ik me wel mee heb vermaakt maar hier had meer ingezeten. Ben benieuwd van The Illusionist te biede heeft.
Captain Pervert
Het is een beetje een mindfuck film in de trant van Fight Club, The Game, The Others, etc. Maar niet een hele sterke. Op het moment dat die hoge hoeden daar liggen heb je het meteen door, en het feit dat Fallon nooit echt lang en prominent in beeld is, doet al snel vermoeden dat dat een broer in vermomming is (zeker door de vele hints als "vandaag houd je van niet van me, op andere dagen wel").
Wat de film had moeten doen, is de ontdekking van Robert Angier geheim houden tot het eind, en dan in een flashback (bijvoorbeeld de uitlegscène op het eind, waarin Angier wordt neergeknald door Borden) pas laten zien dat hij die berg hoge hoeden en een aantal katten zag. De rest kan je overlaten aan de interepretatie van de kijker. Dan was het laatste halfuur leuker geweest, nu zat er geen mysterie meer in.
Afgezien daarvan is de vertelstructuur ook erg ingewikkeld. Veel tijdlijnen doorkruisen elkaar, veel verschillende namen (waarbij Angier ook nog eens het pseudoniem Danton gebruikt) en het is niet altijd duidelijk wie wiens aantekeningenboekje leest. Daarnaast wordt de rivaliteit tussen Tesla en Edison niet uitgediept (moest ik na de film via Wikipedia lezen) dus waarom Tesla's lab ineens in de fik staat is ook niet echt duidelijk.
Ondanks deze kritiek, vond ik het een leuke, meeslepende en goed geacteerde film.
3.5 sterren
Uiterst vermakelijke film met prachtig spel van Caine,
Hugh Jackman is een mooie Copperfield look-a-like maar Christian Bale overdrijft de rol van de gekwelde man.
Jammer dat het plot erg gekunsteld is en de film een teleurstellende ontknoping kent.
Een zo'n 'geniale twist' kan ik nog wel hebben en waarderen, maar deze film maakt het wel erg bont.
Scarlett Johansson was weer herkenbaar Scarlett Johansson. Een overkill aan bijrollen de laatste jaren, op een gegeven moment worden ze inwisselbaar lijkt het wel.
Respekked
In ieder geval wordt in de film de suggestie gewekt dat er klonen zijn, omdat men telkens met die kisten water aan het zeulen is . Dan is het allemaal leuk en aardig dat we 'closer moeten looken', maar dan moet je niet van die dik-er-boven-op suggesties maken.
Het boeit verder ook niet zoveel, merk dat ik niet zoveel met dat gegoochel heb. Twee goochelfilms met allebei een vervelend plot. The illusionist heeft een (knip, spoiler voor The Illusionist) en The Prestige plaveit de weg met hints, zodat er van een twist uberhaupt geen sprake meer is .
Waar the Illusionist nog gekenmerkt wordt door een goede ouderwetse sfeer met fijne sepia kleuren, mist the Prestige dit totaal en heeft het feitelijk geen eigen identiteit. Er wordt wel wat duisters geprobeerd met de mist bij het hotel enzo, maar in feite ziet de film er gewoon mainstream uit en zou je het corset van Johansson zo in kunnen ruilen voor een moderne diepe V hals.
Er wordt wel prima geacteerd en de deurentruc van Jackman ziet er heel gaaf uit!
otherfool
Goochelaars. Als kleine jongetjes en meisjes kijk je ernaar en zit je vol verbazing en verwondering te kijken. Het knappe van de Nolans is dat zij nu juist *dat* aspect naar voren hebben gebracht. Als een klein joch zat ik op dat supergeheim te wachten en de spanning werd haast ondraaglijk, het is de kracht van goede cinema en dus van The Prestige.
Spanning ten top dus met een heerlijke cast (man man wat mag ik Caine toch graag zien) en een perfect opgebouwde sfeer. 4 ruime sterren voor wederom een schitterende team-up van de Nolans.
Overigens ben ik van de partij die denkt dat de machine niet werkt, maar daar is door anderen zo te zien al erg veel over verteld
Madecineman (moderator films)
Leuke vermakelijke film, imo een stuk beter geslaagd dan die andere goochelaar film The Illusionist. The Prestige ziet er ook nog eens een stuk beter uit trouwens. Een van de leukere popcorn-films van de laatste tijd.
De film draait om de zich steeds verder ontwikkelende rivaliteit tussen 2 concurrerende goochelaars en die uiteindelijk uitmond in een dodelijke (?) climax, daar kan onze eigen Hans Kazan nog wat van leren
Eigenlijk is het verhaal vrij rechtlijnig vertelt en uiteindelijk draait de film zeker niet om veel verschillende raadsels en plottwisten, tegen het eind staan er slechts twee zaken centraal. Ten eerste is er de plottwist van de tweeling Borden en hun dubbelleven. Je zou kunnen zeggen dat die twee het wel erg ver doorvoeren (wisselen van vrouw en minnares) maar dit past toch wel in de logica van de film en de karakters. Na het zien van de chineese goochelaar realiseert een van de Bordens zich dat om succesvol te zijn dit vraagt om ultieme zelfopoffering, iets waar zijn concurrent Angier niet toe in staat blijkt te zijn. Ten tweede blijft de kijker met de vraag zitten; Werkt die kloonmachine nu echt? Ik zelf denk van niet. Vind het niet echt passen in een verhaal met verder weinig fantasie elementen en ten tweede als het wel zou werken zou ik het wel een hele slappe oplossing vinden! En das te jammer want daarvoor vind ik de film te leuk.
Eigenlijk komt het er dan op neer dat je als kijker het geheim van Borden wel weet maar dat Angier zijn geheim het graf mee inneemt. Angier blijft tot het moment van zijn dood hardnekkig vasthouden aan zijn geheim en leert daarmee misschien ook wel wat de ultieme zelfopoffering is. Het enige wat ik niet kan verklaren is van wie het lijk nu was? Misschien dat Angier zelf een dubbelganger heeft getraind? Zal de film nog wel eens kijken en dan eens zien of Nolan er ergens aanwijzingen hiervoor in zijn film gestopt heeft.
Nolan blijft een leuke regisseur, zijn films zijn altijd wel de moeite. In The Prestige pakt hij lekker groots uit met stemmige decors, kostuums en muziek en bovendien heel behoorlijk acteerwerk. Vooral de mannen doen het leuk, heb genoten van het trio Bale, Jackman en de ouwe Caine. De vrouwen zijn wat minder interessant en Scarlett lijkt er inderdaad alleen maar om haar naam in te zitten. Nu, ja het blijft natuurlijk Hollywood. Ik ga voor een hele aardige 3.5*
Gizzmann
Weer een lekkere film van Nolan
Het verhaal sprak me erg aan en aangezien ik er zoveel goeds over had gehoord viel hij me in het begin lichtelijk tegen. Er word steeds de vergelijking gemaakt met The Illusionist, omdat die over hetzelfde thema gaan en rond dezelfde tijd uitkwamen, maar Prestige mist toch echt sfeer en visueel was dit toch echt veel minder al je het vergelijkt. Naarmate de film vorderde werd het echter steeds boeiender, spannender en met een aantal geniale plotwendingen
Ik heb hier ook gelezen dat sommige het jammer vonden dat de clonemachine echt werkte, maar dat vind ik dan juist weer geweldig
Eindelijk een film met een maffe bovennatuurlijke wending, je zou de methode om jezelf voor een truc te klonen en vervolgens er eentje te vermoorden ook makkelijk over-the-top kunnen noemen wat mij juist weer erg aanspreekt. Totaal niet wat ik verwacht had want ik verwacht juist dat dit soort films redelijk realistisch blijven. Des te sterker word het feit dat de echte versie van 'The transporting man' eigelijk een simpel trucje is.
Ook sterk geacteerd, zowel Hugh Jackman als Christian Bale zetten een geweldige rol neer. En Bowie acteerde natuurlijk ook fantastisch! 4,0* voor een spannende film die blijft verrassen, geweldig acteerwerk bevat en ook nog eens een erg goed nummer bij de eindtitels heeft (Thom Yorke - Analyse
Oh, en voor het duel Prestige vs. Illusionist: Allebei zijn ze even goed. Illusionist voor de sfeer, Prestige voor de verrassingen. Prestige vind ik misschien nog net iets beter, maar het scheelt niet veel.
serpico
Je bewijsmateriaal is circumstantial. Alles, de watertank, de hoeden, het neerschieten, zorgt ervoor dat je een bepaalde richting op denkt maar er *is* een andere verklaring (hiervoor al geleverd door anderen). Sterker nog, die *moet* er wel zijn want deze film is een ode aan de goocheltruc (de titel van de film is in dezen alleszeggend), die zich in de 'echte' wereld afspeelt. Ofwel: je bent er ouderwets tussengenomen. En dat was, tenzij ik me sterk vergis, exact de bedoeling van Nolan.
Hoe dan ook, de film was vrij briljant. Ik heb zelden zo'n fantastisch script gezien, het op het verkeerde been zetten kwam tot een hoogtepunt in deze film. Mede door de wederom ingenieus in elkaar zittende on-chronologie ben je na iedere scène zo' n beetje conclusies aan het trekken, om je vervolgens weer te bedenken, en uiteindelijk toe te geven dat je er de hele tijd al compleet naast zat. Zo ging dat in ieder geval bij mij. Ik las in eerdere reacties dat sommigen al gezien hadden dat Bale's karakter een tweelingbroer had. Mij was daar dus echt totaal niks van opgevallen, na hoeveel close-ups dan ook. In dat opzicht ben ik volgens mij de ideale toeschouwer, ik heb dat soort dingen nooit door tot ze in de film zelf worden uitgelegd.
De film leek zelf ook zo'n beetje als een veelal uitgelechte goocheltruc in elkaar te zitten. The pledge, the turn and the prestige. Op het eerste gezicht leek alles heel logisch, vervolgens gebeurden er een hoop vreemde dingen en goochelde er zich een hoop heen en weer. En uiteindelijk zat je met opengevallen mond je ogen niet te geloven. De structuur van de film is in ieder opzicht perfect. In het begin gebeurt er niet al te veel, wat prima gecompenseerd wordt door het inmengen van goochelshows en trucjes. De onderlinge relaties vonden hier veelal hun basis en dat was eveneens boeiend genoeg. Het sterke acteerwerk hielp.
Het einde duwde de film hoog in het hokje van totaal verbijsterende plottwisters. Abstract, surrealistisch en toch heeft het griezelig genoeg een geloofwaardig randje. De uiteindelijke verklaring van Angier's transporteertruc had je wel enigszins kunnen voorspellen, toch moet je dan wel érg veel stappen vooruit denken. Bij mij vielen de puzzelstukjes langzaam maar zeker op hun plaats, om uiteindelijk één angstaanjagens logisch geheel te vormen. Ja, de film was bij vlagen ook nog wel aardig eng.
Ook een mooi kijkje achter de schermen bij goochelaars trouwens. Vooral de truc met de vogelkooi vond ik schokkend! Logisch als je erover nadenkt natuurlijk, maar toch.
4* voor deze zeer sfeervolle en ingenieuze film. Zeer sterk.
Veel plotwendingen, veel spektakel, veel spanning/thriller elementen en het is vooral op het eind een mooie verrassing. Echt een aanrader voor de thriller fans, maar ook voor mensen die gewoon een onderhoudende film willen!
Prachtige film met een geweldig einde. Hugh Jackman en Christian Bale spelen fantastisch.
Phoenix
Are you watching closely...?
Een film die smeekt om een herziening, niet alleen om de verschillende flashbacks en voice-overs te plaatsen (wat staat in de dagboeken en kan dus verzonnen zijn, en wat gebeurt in de diëgese in ieder geval wel echt?) maar ook om weer te genieten van een resem goede acteurs en sfeervolle, zij het sobere, plaatjes.
4* alvast.
Eindelijk opnieuw gezien en het scenario van deze film mag ik toch graag als één van de beste die ik ooit heb gezien betitelen.
Geweldig hoe de film zelf als één grote goochelshow werkt, met een treffende Pledge, enkele fenomenale Turns (ook bij een tweede keer kijken) en een Prestige die, als je hem eenmaal door hebt, ontzettend indrukwekkend maar tegelijkertijd op het saaie af is.
Want wij, het publiek van de show, weten dat er een volkomen plausibele, ordinaire en soms smerige verklaring is voor alles. Velen zullen dan ook teleurgesteld zijn in de uiteindelijke ontknoping. Wat dat betreft hadden de Nolan's ook voor een onafgerond mysterie kunnen kiezen. Maar was dat bevredigender geweest? Ik betwijfel het.
Hoe dan ook, de magie zit hem in díe ene seconde dat we voor de gek zijn gehouden, en Nolan weet dat maar al te goed. Dat ene moment dat we verwonderend toekijken terwijl we er toch zo expliciet op zijn gewezen: kijken we goed? Metacinema zoals ik het graag zie.
Intrigerend drama ook. De tweeling die één leven moet delen en zich opofferen voor hun kunst. Ze leven niet alleen voor hun vak (zoals die Chinese dude bijvoorbeeld) maar ze gaan nog een stap verder. Ze zijn bereid ervoor te sterven. Een mooi statement.
Daarnaast is de rivaliteit tussen de showman en het échte genie mooi uitgewerkt. Het is lastig om een kamp te kiezen. Eigenlijk zondigen ze beide teveel. Maar dat is nou eenmaal de wereld waarin ze verkozen te leven.
De aankleding van deze show maakt het geheel af. Muziek, props, acteurs... alles tiptop in orde en van hoge klasse. Tijd voor een ophoging dus. Kijken wat een 3e kijkbeurt oplevert.
Tayama
Mijn vierde Nolan film in 1 week. En na Following weer eentje waar ik wel van kon genieten. Waar Memento en Insomnia faalden weet The Prestige duidelijk wat interessanters te brengen.
Toch, - Hoewel overduidelijk een groot budget met groots opgezette locaties en settings, nergens echt iets te zien wat we niet al eerder zagen. Toch erg tof sommige locaties zoals die mistige scènes. Vooral die scène met die gloeilampen in de grond was grandioos.
Verhaaltje sprak mij wel aan; vergelijkbaar met The Illusionist. Toch films die hetzelfde onderwerp op een heel andere manier aanpakken. Waar the Illusionist wel zijn mysterieuze gevoel kon behouden - kon ik hier niet overal van genieten. Probeerde op momenten veel te serieus te zijn, tot het vreemde toe. Leek af en toe echt de duistere kant in de goochelbusiness naar voren te willen halen, maar bleef steeds hangen en bereikte nooit de pieken die ik wilde zien.
Probleem dat ik met Nolan nu al vaker zie is dat hij zijn verhaaltjes te complex wilt brengen, terwijl dat niet hoeft. Hij kan volgens mij zoveel meer tijd steken in andere dingen die hier zo weinig naar voren komen. Visueel is het ontzettend standaard en zo weinig te zien. Terwijl de de hele situatie rond de twee personen wel heel interessant werkt af en toe. De madness tussen de twee levens van die mannen kan visueel zoveel toffer uitgewerkt worden. Hun leven dat compleet geobsedeerd raakt door hun geheimen en goocheltrucs... Maar wat we zien is één saaie boel op het podium en daaromheen... Jammer.
Toch meer van genoten dan van zijn vorige twee films.
Wat is die poster trouwens lelijk. Past totaal niet in de film?
2.5/5.0
Een meesterwerk van Nolan. Erg originele en sfeervolle thriller over goochelaars. Zeer goed geacteerd met een prachtig en sterk verhaal. Briljante bijrollen van Caine en Bowie. Een lust voor de geest en het oog...
Donkerwoud
Het is jammer dat ik deze pas na The Dark Knight gezien heb, want hij is kwalitatief net een snufje minder imposant. Ook hier is de regie van Christopher Nolan echter uitmuntend. Zijn ''ouderwetse'' aanpak is een zegen tegenover de inspiratieloosheid van de overdadige CGI die Hollywood al een aantal jaar gijzelt. Cinema zoals het hoort te zijn. Dit is dan ook zoveel meer sfeervol dan bijvoorbeeld de matige The illusionist.
De veelvuldige plotwendingen blijven zo geschreven dat ze het verhaal ondersteunen en er geen afbreuk aan doen. ( M. Night Shymalan zou eens vaker Nolan's films moeten kijken...)
Mijn teleurstelling zit hem erin dat er simpelweg een Heath Ledger mist in het geheel. Hugh Jackman en Christian Bale spelen goed, maar hun karakters blijven een tikkeltje aan de afstandelijkheid grenzen. Ik had bijna geen moment het idee dat hun leed mij persoonlijk raakte. De vrouwelijke bijrollen - en dan met name Scarlet Johansson - komen er helemaal bekaaid van af. Zij maken ook behoorlijk wat mee, maar uiteindelijk ligt de focus er niet op. Waarschijnlijk had ik deze minpunten voor lief genomen als ik TDK nog niet gezien had, want Nolan toont hier al reeds zijn eigenzinnige aanpak als blauwdruk voor die latere topper.
Goodfella_90
Zo leer je weer eens wat, blijkbaar kan zelfs een film over een stel illusionisten erg boeiend zijn. Komt met name door de zeer goede sfeer van de film; er heerst een constante spanning en stiekem zit je te wachten op die ene plotwending, een gevaarlijk iets want wendingen willen wel eens verkeerd uitpakken maar het tegendeel is waar. De kritiek op Bale snap ik niet zo, hij lijkt me de geknipte man voor deze rol. Moet gezegd worden dat dat niet enkel door zijn prima acteerwerk komt, maar voor een groot deel ook door zijn geschikte uiterlijk. Caine en Johansson waren verder vooral erg degelijk. Uitstekende thriller met een lekker uitgewerkt plot, waarmee Nolan weer bewijst telkens met een sterkere film dan zijn vorige te komen. 4.5*
Chainsaw
Was al een tijdje benieuwd of deze illusionisten een beetje konden tippen aan die illusionisten uit datzelfde jaar. Want Nolan heeft misschien aardig wat topacteurs in huis gehaald, hij had geen Norton en Giamatti. Maar goed, The Prestige viel me totaal niet tegen. Een sterk en interessant script, de film straalt aardig wat sfeer uit en het acteerwerk is van hoog niveau.
Jackman en Bale zijn bijzonder goed op dreef en duidelijk goed op elkaar ingespeeld. Verder prima bijrollen van o.a. Caine en Bowie. Eigenlijk vond ik alleen Johansson en haar overbodige rol nogal jammer. Maar hoe dan ook, de film is bijzonder vermakelijk en het ziet er tot de puntjes verzorgd uit. De settings, de kleding, het camerawerk; het is allemaal prima voor elkaar. Opnieuw een petje af voor meneer Nolan.
4 sterren.
Montorsi
Best een goede film. Intelligent opgezet en gedetailleerd uitgewerkt, maarook gewoon (itt wat ik hier veelvuldig lees) lekker makkelijk te volgen. Echter ook wel jammer dat er wat voorspelbare stukken inzaten, bijvoorbeeld dat Angier nog niet echt dood was zag je al van een afstandje aankomen. Daarnaast was het ook wel duidelijk dat er meerdere 'Borden's' moesten zijn . Gelukkig was de echte clou nooit helemaal duidelijk en kwam deze uiteindelijk gewoon alsnog onverwachts.
En ik blijf Bale gewoon een geweldige acteur vinden, punt.
%%%%%%
Een Redelijke tot goede film top 250 onwaardig !
Goeie sfeer heeft deze film het ademt gewoon jaar 1900
Goeie acteerprestaties Hugh Jackman verbaasde me !!
Het minpunt vind ik persoonlijk het verhaal dat kon me niet altijd boeien en had soms wat moeite om Bale en Hugh uit elkaar te houden.
Het einde verbaasde me allerminst je ziet zoiets gewoon aankomen het is zelfs beetje teleurstellend
3 sterren ( 3.20 )
Verrassende film in allerlei opzichten!
Met The Prestige levert Christopher Nolan wat mij betreft echt een toppertje af. "Eigenlijk bestaat elke goede goocheltruc uit drie aktes. De eerste akte wordt 'The pledge': genoemd. De goochelaar laat je iets doodnormaals zien. Maar dat is het waarschijnlijk niet. De tweede akte heet 'The turn'. De goochelaar laat het normale ding iets buitengewoons doen. Zoek je nu echter naar het geheim hiervan, dan, zal je het niet vinden. Daarom is er een derde akte, die"The prestige" wordt genoemd. Dit is het gedeelte met alle verrassing en verbazing, waarin levens op het randje balanceren en je iets shockerends ziet wat je nog nooit gezien hebt." Deze woorden zijn de inleiding van de film en geven je meteen de duidelijkheid over waar The Prestige nu eigenlijk voor staat. Zowel Christian Bale als Hugh Jackman leveren puik acteerwerk af, waarbij ook Michael Caine het uitstekend doet in zijn bijrol en er bovendien nog een grappig bijrolletje is weggelegd voor David Bowie. De film is overigens voor de kijker ook een grote goocheltruc, want telkens wordt je als kijker op het verkeerde been gezet. Als je de verschrikkelijk goede wending die aan het eind van de film zit denkt door te hebben wordt je uiteindelijk alsnog verrast waardoor je verbluffend maar vol bewondering wordt achtergelaten En zoiets heet nu... juist: The Prestige!
Denveen
Film is voor mij eigenlijk evengoed als The Illusionist. Beide films hebben sterke en zwakke punten. Sterk aan deze film is uiteraard het scenario en de onverwachte plotwendingen. Minpunt hier vind ik de soundtrack en de verklarendheid. Dat Borden een tweelingbroer had was allang duidelijk, mooier was geweest om de film als 'mysterie' te laten eindigen in plaats van alles uit te kauwen, hierdoor verliest de film een groot deel van zijn magie. Toch heb ik twee uur lang geboeid zitten kijken. 4*
Jawaddedadde
Had deze film al een tijdje in mijn bezit, gisteren voor het eerst bekeken, en geen spijt van gehad. Weergaloze film. Constant word je als kijker op het verkeerde been gezet, tot op het einde toe. Sterke acteerprestaties van Jackman en vooral van Bale. Dit is een film die voorbij is voor je het weet, verveelt op geen enkel moment. Een echte aanrader!

Mysteryfilm 'The Prestige' van Christopher Nolan wordt morgenavond uitgezonden op televisie

De tien best beoordeelde films van de jarige Hugh Jackman (55)

De vijf beste films van de vandaag jarige Christian Bale (48)

Vijf goede films die met je brein spelen

The Shawshank Redemption

The Dark Knight
Actie / Misdaad, 2008

The Usual Suspects
Thriller, 1995
londen, engelandzelfmoordcompetitiegeheimobsessiemagiedagboeksterven en doodtwistclass societyillusiontrickshostilityclasspartnerrivaliteitsteampunkcrueltyhangingjail cell19e eeuwnikola tesla goochelaartesla coilbittersweet secretdirectmind-blowing antagonisticembarrassedpretentious