Genre: Mystery / Drama
8,5 (1.571.624)
Releasedatum: 8 februari 2007
Bekijk via Prime Video
Plot The Prestige
"Are You Watching Closely?"
Robert Angier en Alfred Borden zijn al van jongs af aan, toen ze nog lerende goochelaars waren, elkaars rivalen geweest. Nu, rond 1900, zijn ze beiden volleerde illusionisten en is hun rivaliteit tot immense proporties gegroeid. Zelfs zo groot dat alles en iedereen in de buurt van de aartsrivalen gevaar loopt.
Robert Angier
Tesla
Alley
Judge
dvdfreak123
fantastische film heb de film gekeken zonder me een minuut verveeld te hebben het verhaal slokt je mee fantastisch geacteerd super verhaal & fantastisch plot ik snap niet dat deze film geen oscar gewonnen heeft er zijn veel slechtere films als deze die dit wel krijgen
Badalamenti
Erg onderhoudende "popcorn" film !
Je verveelt je echt geen minuut, maar van "wonderboy" Nolan mag je, zeker op visueel vlak, toch wel ietsje meer verwachten
Scarecrow
Zeer geode film. Sterke acteurs, sterk verhaal, goede settings, mooie twisten... Normaal ben ik wat langer van stof, maar ik denk dat al het positieve over deze film hier al wel ergens gepost is, en bovendien ben ik net klaar met het (in mijn ogen) uiteindelijke antwoord op de vraag of de machine van Angier wel of niet werkte (zie http://www.moviemeter.nl/forum/3/5702/60#72)
Voor iedereen die twijfelt of hij/zij de film moet gaan kijken: kijken dus! Weer een toppertje van Nolan, Bale en Jackman (en hun altijd schone assistente!
Draconian
Het is een goede film, alleen persoonlijk vond ik hem wat chaotisch in elkaar gezet met verleden en heden. Maar voor de rest een topfilm.
brookie
Verhoogt van 3.5* naar 4.5*.. De tweede, derde en vierde keer dat je de film ziet wordt hij steeds beter. En dat hebben alleen geweldig goede films.
Xander
Misschien wel een van de beste films van de laatste 5 jaar. Ik vond deze gewoon schitterend!
king16
- 1904 stemmen
Voor de liefhebbers: lees het boek 's, heeft aantal elementen die niet in de film zitten (en visa versa), maar ook hardstikke goed, alhoewel stuk moeilijker te verteren dan deze film.
3,5* (vond met name de sfeer opbouw op het einde geniaal gedaan! Die muziek!!!!)
Ravenstein
Ik heb erg van deze film genoten, maar voelde me toch wat in het zak gezet met de ontknoping. De Nolan-broertjes spelen op een zekere manier vals.
Gedurende ganse tijd houden ze een zekere historisch accurate toon aan om dan af te komen met een wending die deze film in het fantasy/SF-genre (zoals hier staat aangegeven) doet belanden.
Elke film schept een universum waar sommige dingen in kunnen en andere dingen dan weer niet.
Bijvoorbeeld: vreemde buitenaardse wezens okay in een Star Wars-film, maar daar moet je niet mee afkomen in een Terminator-film. En The Prestige deed iets dat ik niet echt vond passen in z'n geheel. Een tweede beurt zet me er misschien over, wie weet...
Spijtig ook dat ik nergens echt kon meeleven met de personages. En wat was dat met dat popnummer vlak na het einde??? Het trok me wel heel abrupt uit de film.
Ondanks de opmerkingen ga ik deze zeker nog bekijken want ik vond het net als Memento erg intrigerend!!
orbit
- 12092 berichten
Uitstekende film, veel beter dan de illusionist. De plot komt inderdaad enigzins uit de lucht vallen, maar is achteraf natuurlijk wel terug te herleiden en het eindbeeld met al die Jackmans in die tanken is wel erg mooi, dus was deze plot niet onverdienstelijk. Prima rollen ook van beide acteurs en Caine.
tukkerstein
Een erg goede film. Het verhaal is origineel en speelt zich af in het begin van de 20ste eeuw. Die sfeer wordt zeer goed neergezet. Het acteerwerk is van bijzonder hoog niveau, en ondanks dat niet altijd even veel gebeurt blijft het boeien. Tegen het einde komen nog een paar sterke plotwendingen voorbij die erg goed zijn bedacht.
Ik haalde trouwens af en toe de gezichten van Bale en Jackman door elkaar.
Ik heb trouwens nog even een vraag:
Ik snap niet helemaal hoe het zak met die bak met water. Had Fallon die nou geplaatst zodat Angier erin zou verdrinken, of stond die bak met water er altijd al en maakte die deel uit van de "truc".
Scarecrow
Fallon of Borden had die niet geplaatst, het was een 'set up' van Angier. Angier (dus ook de Lord) wilde Borden erin luizen, wilde hem moord in de schoenen schuiven. je ziet ook nog dat Fallon Angier (of zijn kloon) wilde helpen toen deze verdronk in de bak onder het podium. De bak maakte dus deel uit van de truc - van Angier-, en stond er bij elke voorstelling: Angier vertelde op het einde ook dat hij elke voorstelling zichzelf of zijn kloon moest verdronken, vandaar dat op de ruimte op het einde je allemaal verdronken Angiers ziet.
Jisraw
klopt niet helemaal, het was een toevalligheid dat Borden die watertank zag, en Angiers erin zag vallen. De echte Angiers maakte hier handig gebruik van door hem snel de schuld in de schoenen te schuiven.
Ik snap alleen nog niet hoe Borden aan de naam Tesla komt, als verklaring voor zijn truc
tukkerstein
Bedankt voor de antwoorden, Scarecrow en Jisraw, nu begrijp ik bijna helemaal hoe de vork in de steel zit.
Het blijft een prachtfilm.
Scarecrow
ik denk niet dat het een toevalligheid was. Angier moet hebben geweten dat Borden wilde zien hoe zijn truc in elkaar zat (en daarvoor onder het podium ging). Angier (of een kloon van hem) ging elke voorstelling dood door verdrinking, en dit had twee redenen: 1) omdat er anders teveel Angiers zouden komen, Angier moest van zijn klonen af 2) om Borden erin te luizen, en zo hun vete te beeindigen (in Angiers voordeel). Jammer voor Angier was dan dat hij Fallon erin luisde, de tweelingbroer van Borden.
En om je vraag te beantwoorden, Tesla was in die tijd heel bekend. Ook zeker bij Borden, die ook naar de 'lichtmachine' van Tesla is komen kijken (er zit een fragment in de film waarbij Borden en Angier allebei, tussen omstanders, naar de machine van Tesla komen kijken om het wellicht te gebruiken in hun show). De reden waarom Borden 'Tesla' zegt tegen Angier, verklaard hij in de laatste scene's van de film. Hij vond het 'grappig' om Angier de wereld in te sturen 'voor niks' (Borden wist tot voor kort niet hoe Angier zijn truc had gedaan, hij wist niet van de echtwerkende kloonmachine) - Borden dacht dat hij zo een tijdje van Angier af was, die dus veel moest reizen en veel geld moest uitgeven. Borden zegt dit letterlijk op het einde van de film tegen Angier.
Hoop dat dit een beetje de film verduidelijkt
Jisraw
Hoop dat dit een beetje de film verduidelijkt

Ik vind dat je dat eerste niet kan weten, maar bedankt voor het antwoord op mijn vraag.
Sasja
ik heb de film net gezien maar ik weet niet wat ik ervan moet vinden. Aan de ene kan vond ik er helemaal niks aan, erg saai, maar aan de andere kant was er ook wel weer spanning want ik wilde weer wel weten hoe de film afliep (zionder de spoilers te lezen)
Djeckson
Redelijke film maar vond de The Illusionist beter.
Je wacht telkens op de ontknoping maar die wordt uitgesteld.
Het plot is naar mijn mening te vergezocht, en het feit dat de machine werkt bederft ook de pret naar mijn mening.
A-neet
@ tukkerstein: het eerste wat je niet kan weten volgens Jisraw lijkt mij wel redelijk duidelijk...
Waku
Briljante goochelthriller en doordat het zich afspeelt in de begin jaren van 1900 uitermate sfeervol.
Telkens wordt men als kijker op het verkeerde been gezet.
Jaloezie, afgunst die zelfs famileleden meetrekken in "de strijd".
Het plot aan het eind is er een die zeker past in de lijn van dit verhaal.
Flashbacks zijn enkel in het begin verwarrend maar worden op gegeven moment onderdeel van de film.
Originele film boordevol mysteries!!
Aanrader!
cedric v
had niet veel van deze film verwacht maar ik kon hem zien dusja deed ik dat maar. en mijn menign: echt wow!!!
zeer sterk verhaal en goede acteurs. het einde vind ik wel wat spijtig maar dat is niet zo belangrijk.
echt een aanrader voor iedereen!
FatMike
- 1976 stemmen
The prestige hobbelt mee op het succes van voorgaande films allen met één gelijkenis: een puzzel met twist.
Fight club, Memento, The machinist, Primer, The sixth sense en zo zijn er meer films op te noemen die de kijker lieten nadenken.
Bij een aantal van dit soort films is de eerste kijkervaring geweldig.
Daarna, omdat het verassingselement er niet meer is, neemt de
film in kracht af en werkt niet meer...tenzij er meer is.
Bij The prestige is er meer. De cast is geweldig, de sets/locaties zijn mooi en de muziek is prachtig.
Het bovennatuurlijk tintje had voor mij niet gehoeven, maar is in dit geval cruciaal voor het verhaal.
Toch hoopte ik stiekem toch op een meer realistische verklaring/ontknoping.
Een dikke 3,5............en ik kijk uit na een 2e kijkervaring!
Phobophile
Spannende, sfeervolle film waarin goede acteurs zich van hun beste kant laten zien. Een boeiend verhaal met mooie plotwendingen.
Toch is de film niet perfect naar mijn mening:
Het verhaal is afhankelijk van onwaarschijnlijkheden. Zoals de buitengewoon toegewijde tweelingbroer van Borden. Borden heeft samengewerkt met Angiers en Cutter, maar heeft het blijkbaar nooit de moeite waard gevonden te vermelden dat hij een identieke tweelingbroer heeft. Eerst is Borden niet meer dan een hulpje bij een goochelshow, maar zodra het nodig is heeft hij opeens een tweelingbroer waarmee hij zo'n beetje de beste truc ooit bedenkt. Angiers wordt met een kluitje het riet in gestuurd (Tesla), maar die blijkt stomtoevallig toch in staat een kloonmachine te bouwen.
Desondanks absolute aanrader!

Mysteryfilm 'The Prestige' van Christopher Nolan wordt morgenavond uitgezonden op televisie

De tien best beoordeelde films van de jarige Hugh Jackman (55)

De vijf beste films van de vandaag jarige Christian Bale (48)

Vijf goede films die met je brein spelen

The Shawshank Redemption

The Dark Knight
Actie / Misdaad, 2008

The Usual Suspects
Thriller, 1995
londen, engelandzelfmoordcompetitiegeheimobsessiemagiedagboeksterven en doodtwistclass societyillusiontrickshostilityclasspartnerrivaliteitsteampunkcrueltyhangingjail cell19e eeuwnikola tesla goochelaartesla coilbittersweet secretdirectmind-blowing antagonisticembarrassedpretentious