• 9.381.199 stemmen

The Boondock Saints (1999)

Actie / Misdaad | 108 minuten

Genre: Actie / Misdaad

Oorsprong: Verenigde Staten / Canada

Geregisseerd door: Troy Duffy

Met onder meer: Willem Dafoe, Sean Patrick Flanery en Norman Reedus

Gesproken taal: Engels en Spaans

• Videoland Bekijk via Videoland

Plot The Boondock Saints

"Thy Kingdom Come. Thy Will Be Done."

De Ierse broeders MacManus voelen dat ze een missie van God hebben om alle misdadigers in hun stad Boston te vermoorden. Al snel worden ze opgehemeld door de media, die ze The Boondock Saints noemen. Ze krijgen de FBI, onder leiding van de extravagante Paul Smecker achter zich aan.

avatar van kinjutsu

kinjutsu

gewoon de hele stijl, gesprekken die niet zo veel toevoegen aan de film, het gespeel met tijd en flashbacks, dat allemaal.

avatar van otherfool

otherfool

Hip en amusant filmpje, al verbaast de top 250 plaats me zeer. Dafoe schmiert erop los. 3,5*.

avatar van xekjiram

xekjiram

luuk1988 schreef:

Het is alleen al 5 sterren waard op de manier hoe die Rocco reageert nadat die kat is 'opgeblazen'! *Is it dead?* hilarisch!!! :- D

Je hebt gelijk! Ik overweeg een opwaardering naar 5! I.i.g. een verhoging naar 4 1/2 omdat hij bij herhaald bekijken boeiend blijft. Zou met gemak een 5 kunnen worden (wat houdt me eigenlijk tegen...)

avatar van sirmixalot

sirmixalot

waarom maken ze niet meer van deze films

avatar van mikey

mikey

sirmixalot schreef:

waarom maken ze niet meer van deze films

omdat er ook zoiets bestaat als eeeh 'artistiek verantwoord films maken'.

avatar van Uier

Uier

• 2006 berichten

Gehenna schreef:

In het rijtje coolste films ooit gemaakt mag deze zeker niet ontbreken. Prachtig dat Ierse accent, en de snelle dialogen. Het acteerwerk van vooral Reedus is erg sterk maar eigenlijk is de gehele cast goed in vorm. Het verhaal is origineel en Troy Duffy die het schreef, regisseerde de film gelijk en het mag met recht een geslaagd debuut heten. Soundtrack is erg lekker, de film heeft een heerlijk cool sfeertje. Zeer benieuwd naar het lang verwachte vervolg All Saints Day dikke 4.5*

Hier sluit ik me volledig bij aan!

Ben ik erg benieuwd naar het vervolg!

Hoe zit dat eigenlijk???

avatar van gotti

Dat zit niet volgens mij...

avatar van AHWA

AHWA

Te slecht geacteerd voor een hogere score dan 3,5*

avatar van mitch3ll

mitch3ll

om even in de style te blijven fucking cool

avatar van feanaro surion

feanaro surion

Super overdreven, wannabe Tarantino film die soms best goed is maar vaak ook heel slecht. Veel gescheld en geweld en allemaal zo overdreven dat t niet serieus te nemen is, ook geen humor om het allemaal te relativeren. Krappe 3 sterren door de rechtbanksscène...

avatar van animalkrullie

animalkrullie

Dit is een goede, snelle, humorvolle film.

Hoop idd op een vervolg

Wel redelijk overschat ja

avatar van fox_bert

fox_bert

overschatte film?

Helemaal niet mee eens. De film is spannend vanaf het begin tot eind. met zeer verassende elementen in de film.

Met de muziek die de film begeleid maakt dit voor mij een topfilm.

4,5

avatar van boerenpummel

boerenpummel

Vond hem ook niet slecht hoor, maar 102 in de toplijst vind ik wel zwaar overdreven...

avatar van Juvefan

Juvefan

op een, naar mijn weten, unieke manier in elkaar gezet, deze film. goed gedaan! 4*

avatar van gotti

Juvefan schreef:

Valt wel mee hoor. Is vaker (in in sommige gevallen ook beter) gedaan...

avatar van el-diego

el-diego

Dit is echt mijn lievelingsfilm.

gewoon door de gedachtegang die deze film te weeg brengt.

avatar van mental_jos

mental_jos

al dat gezeik over tarantino wannabee vind ik nergens op slaan, er zitten zat orginele dingen in en ik zeg altijd maar zo: beter goed gejat dan slecht verzonnen!

avatar van SiSsY bOY

SiSsY bOY

el-diego schreef:

Dit is echt mijn lievelingsfilm.

gewoon door de gedachtegang die deze film te weeg brengt.

helemaal mee eens, ik kan dat verhaal maar niet uit mijn kop krijgen. Echt een fantastische film dit. Dafoe

avatar van SvdM

SvdM

mikey schreef:

omdat er ook zoiets bestaat als eeeh 'artistiek verantwoord films maken'.

Helaas is dit een artistiek verantwoorde film

avatar van Werwolf

Werwolf

I'll catch you on the flip-side

avatar van ikisfilmgek

ikisfilmgek

Ontzettende goede film

avatar van luuk1988

luuk1988

op het begin van de film is deze film al hartstikke cool 2 simpele mannen met hun kruiskettingkjes om ! geen moment verveling lijkt me! scene in de kroeg ook mooi je moeder heeft zo veel communisten gepijpt dat ze er rood van ziet schitterend schitterend ! mensen noem mij eens een moment waar de film niet boeiend is!?

avatar van Blaatje

Blaatje

Dit is mijn favoriete film... heb hem ondertussen al tig keer gezien... blijft cool! Als ik die begintune weer hoor, begint het alweer te kriebelen... heb ik nu zelfs als beltoon, ghehe...

al een lange tijd met een dikke vette 5!

avatar van JB.

JB.

Behoorlijk overschat ja deze film. Vond het eerst een toffe film, maar na herziening viel het mij nogal tegen. Matige acteurs en eigenlijk een nogal stompzinnig verhaal. Een echte puberfilm volgens mij

Willem Dafoe is wel erg goed op dreef.

avatar van pjutter

pjutter

Super goede film, met een meesterlijk verhaal,

leuke manier ook, waarop het verhaal verteld wordt.

ik heb hem nu een 4* gegeven, het is een twijfelaar,

kan makkelijk een 4.5 * worden,

avatar van Werwolf

Werwolf

Inderdaad!
Mooiste stuk als Willem Dafoe vertelt hoe de moorden zijn gepleegd tegen die pokergangsters, terwijl de 'saints' bezig zijn. En dan dat meeschieten van Dafoe: Briljant!

avatar van Ronnievb

Ronnievb

Waarom, Waarom?? vindt iedereen dit een meesterwerk? Slechte grappen, slechte acteurs (op Dafoe na), simpel verhaal, slechte beredenering (de twee jongens besluiten omdat hun kroeg moet sluiten vanwege de maffia de gehele maffia maar af te gaan maken
Ik heb deze film aangezet in de veronderstelling dat het een goede film is, maar dat viel toch aardig tegen. Vanwege de toch wel goed weg te kijken film 2,5 ster, en dan beoordeel ik zeer mild!

avatar van pie18

pie18

Dit is echt een film wat niet mag ontbreken echt super vond ik hem. Ik heb hem wel al een stuk of 10 keer gezien. Telkens blijf ik hem weer goed vinden.