Genre: Actie / Misdaad
Met onder meer: Willem Dafoe, Sean Patrick Flanery en Norman Reedus
Gesproken taal: Engels en Spaans
Bekijk via Videoland
Plot The Boondock Saints
"Thy Kingdom Come. Thy Will Be Done."
De Ierse broeders MacManus voelen dat ze een missie van God hebben om alle misdadigers in hun stad Boston te vermoorden. Al snel worden ze opgehemeld door de media, die ze The Boondock Saints noemen. Ze krijgen de FBI, onder leiding van de extravagante Paul Smecker achter zich aan.
Paul Smecker
Detective Greenly
The Chief
Macklepenny
Flipman
OP IMDb staat wel wat, op de officiele sitewas de laatste keer dat ik keek het gedeelte overhet vervolg nog 'under construction.'
Hephaistos
Dat er Mensen zijn die deze film Uberhaubt afraden
... Kan niet, maar ja smaak valt niet mee te twisten.
...
Het acteerwerkt, verhaal en de Emotie van deze film is Prachtig....
Mening is en blijft een Menig
...
Acteerwerk en verhaal prachtig...
schopenhauer
De top houdt zeker steek, maar dit niemendalletje is een negatieve uitschieter (samen met wat aziatische brol). Er wordt geen enkele acteerprestatie geleverd, het verhaal is flinterdun. Gewoonweg irritant. Maar ja, één uitschuiver in zo'n lange lijst...
swinkelsnbh
absoluut mijn favorite film. ben ook erg benieuwd of er een vervolg op komt. er zitten goede grappen in en mooie aktie. De personages zijn ook goed tegen over elkaar afgezet.
Zavo
Zonder Willem Dafoe was dit echt een mislukte film geweest, maar zijn geweldige rol trekt het nog op naar 3 sterren. Verder vond ik het verhaal en de grappen net niet leuk genoeg.
Flipman
Ik heb mijn cijfer verlaagd naar een vier, want hoewel deze Film veel meer was dan ik verwachtte, is het niet heel veel bijzonders. Nou ja, niks nieuws. De manier van vertellen blijft prachtig!
joriskuk
Ik vind deze film zelf een echt goede film met een mooi verhaal. Mooi verhaal van het doel vand e 2 broers.
cijfer 4
beyron
Willem Dafoe is werkelijk schitterend in deze film, die een zeer hoog Guy Ritchie-gehalte heeft. Hij doet dus denken aan L,S & 2SB en Snatch, en dat is altijd mooi meegenomen. Hij is leuk te volgen, verveelt geen seconde en bevat vele goede vondsten. Zeer goede, leuke cinema!
Een o-zo fout film, maar stiekum blijft ie wel erg leuk. Dafoe steelt de show.
Achilles
Ik keur het absoluut niet goed wat de broers doen, maar de films is zo neergezet dat ze bij mij heel veel sympathie krijgen. Mooie tweestrijd die wordt gecreeërd.
Vond hem erg vermakelijk!!
maxcomthrilla
Wat een goede film met een ( normaal hecht ik niet zoveel waarde aan ) uitstekend acterende Willem Dafoe. Echt lachen hoe ze enkele misdaadfilms/elementen op hun eigen satirische wijze onder de loep nemen. Bovendien een film met een originele boodschap, waar ik het eigenlijk alleen maar mee eens kan zijn. Een verassende ontknoping doet de film goed, alleen jammer van het hoge fuck gehalte in de film. *4,5.
mikey
Afschuwelijke en sadistische pulp fiction kloon met dafoe als clown. 1.5
Tomas
Als iemand dat gedicht heeft van de film het liefst met geluid zou die dan even met mij contact op kunnen nemen wil iik ook graag even hebben
luuk1988
ik zouw graag willen weten hoevaak er FUCK word gezegd in deze filmbegon gister op een gegeven moment te tellen! haha
Mc
- 2092 stemmen
Met geluid heb ik het niet
, de tekst wel:
"And shepherds we shall be, for thee my Lord for thee, Power hath descended forth from thy hand, that our feet may swiftly carry out thy command, we shall flow a river forth to thee, and teeming with souls shall it ever be. In nomine patris, et filii ... et spiritus sancti."
beyron
Toen ik hem voor het eerst bekeek, moest ik toch nog eens kijken of het echt geen film van Guy Ritchie was. Het is dezelfde losse, doch beklemmende stijl, doordrengt met leuke grappen en sterke acteerprestaties. Misschien iets meer overdreven als het Guy Ritchie werk (Snatch en LSATSB bedoel ik dan), maar toch zeer ontspanndend. Dafoe is werkelijk hilarisch, en zet een indrukwekkende prestatie neer. Dit is een goede film, maar dat hij in sommige film-top zelf voor Loch, stock & two smoking barrels staat, daar kan mijn verstand niet bij. Maar laat je niet misleiden. Deze film moet je zien. In nomine patris, et filii ... et spiritus sancti
xekjiram
Ik hou niet van gewelddadige knal- en schietfilms, maar voor een paar uit dat genre maak ik graag een uitzondering, vanwege het acteerwerk. Bijvoorbeeld bij "Once Upon a Time In Mexico" (vanwege Depp) maar zeker ook voor deze (vanwege Dafoe... geweldig hoe de moorden telkens door hem worden geanalyseerd)!
Ik lach niet snel als er een kat wordt afgeknald (integendeel) maar dit was zo "over the top" dat het opeens leuk werd...!
Een 4.
(en opeens realiseer ik me dat Dafoe ook in Once Upon a Time in Mexico zat...!)
gribbel
schitterende film. deze vond ik echt geweldig. Dit is echt zo'n film die ik zag en meteen ben gaan kopen. Heb hem nu meer dan 10 keer gezien en nogsteeds vermaak ik mij.
tevelenco
Harde en hippe misdaadfilm.
Met een flinterdun verhaaltje.
En heel veel moorden en geweld met hier en daar wat humor.
Maar ondanks dat kon de film me maar zeer matig boeien.
Als er films gewardeerd werden op de hoeveelheid van het woordje "fuck" dan stond deze zeker op de eerste plaats.
Maar voor mij was het vooral een tegenvaller.
Zeker na het lezen van al die positieve berichtjes over deze film.
luuk1988

Een 4.
(en opeens realiseer ik me dat Dafoe ook in Once Upon a Time in Mexico zat...!)
Het is alleen al 5 sterren waard op de manier hoe die Rocco reageert nadat die kat is 'opgeblazen'! *Is it dead?* hilarisch!!!
:- D
Guyke
Verwarrend. Zo zou je de film best kunnen omschrijven. Hij doet mij qua scenario een beetje denken aan oude westerns, maar dan getransformeerd naar de achterbuurten van hedendaags America. De goeden tegen de slechten. En de goeden winnen uiteindelijk altijd. Dafoe als FBI-rechercheur houdt er dusdanig rare gewoontes op na dat het ongeloofwaardig wordt. Het uitvergroten van het Iers-zijn kan mij ook nauwelijks bekoren. Het verloop van het verhaal hangt bovendien met haken en ogen aan mekaar. Voor mij hoogstens een 2,5.
Halcyon
Wel, ik heb een beetje hetzelfde gevoel. Het is allemaal wel leuk om naar te kijken, goede actie en leuke grappen... Maar op een gegeven moment mag het wel stoppen. Gewoon een goede actiefilm, zeker niet meer.
Gehenna
In het rijtje coolste films ooit gemaakt mag deze zeker niet ontbreken. Prachtig dat Ierse accent, en de snelle dialogen. Het acteerwerk van vooral Reedus is erg sterk maar eigenlijk is de gehele cast goed in vorm. Het verhaal is origineel en Troy Duffy die het schreef, regisseerde de film gelijk en het mag met recht een geslaagd debuut heten. Soundtrack is erg lekker, de film heeft een heerlijk cool sfeertje. Zeer benieuwd naar het lang verwachte vervolg All Saints Day dikke 4.5*
kinjutsu
Erg coole film, wel veel overgenomen van Pulp Fiction (de kat die per ongeluk wordt neergeschoten, bij Pulp is dat de neger op de achterbank) e.d. maar hij blijft zeer origineel met veel onmogelijke actiescenes. Willem Dafoe maakt zijn rol tijdens deze actiescenes ook onvergetelijk.
mental_jos
deze film is gewoon erg goed, naast de brute schiet scenes is het verhaal ook nog eens geweldig en goed geacteert, al met al 4.5 sterren waard
MXO
Ik snap je e.d. niet. Waar doel je nog meer op?

Actiefilm 'The Boondock Saints' met Willem Dafoe morgenavond (12 maart) uitgezonden op televisie

Knetterharde misdaadfilm 'The Boondock Saints' met Norman Reedus en Willem Dafoe vanavond op televisie

Vijf films waarover critici en het grote publiek het maar niet eens kunnen worden

Heat
Thriller / Misdaad, 1995