• 9.383.240 stemmen

The Boondock Saints (1999)

Actie / Misdaad | 108 minuten

Genre: Actie / Misdaad

Oorsprong: Verenigde Staten / Canada

Geregisseerd door: Troy Duffy

Met onder meer: Willem Dafoe, Sean Patrick Flanery en Norman Reedus

Gesproken taal: Engels en Spaans

• Videoland Bekijk via Videoland

Plot The Boondock Saints

"Thy Kingdom Come. Thy Will Be Done."

De Ierse broeders MacManus voelen dat ze een missie van God hebben om alle misdadigers in hun stad Boston te vermoorden. Al snel worden ze opgehemeld door de media, die ze The Boondock Saints noemen. Ze krijgen de FBI, onder leiding van de extravagante Paul Smecker achter zich aan.

avatar van wapper

wapper

Flipman

Overroepen? Bedoel je overgewaardeerd?

avatar van speedy23

speedy23

Dat bedoeld hij inderdaad. Overroepen is echt Vlaams.

avatar van donnie darko

donnie darko

wapper schreef:

sluit ik mij helemaal bij aan en ik geef hem dan nog een sterretje minder 2*

speedy23 schreef:

Dat bedoeld hij inderdaad. Overroepen is echt Vlaams.

Bedankt voor de info ! Is 'bedoeld' ook echt Vlaams ?

avatar van speedy23

speedy23

Dat is ABN.

Flipman

Hahaha, tegenwoordig wel, ja !

avatar van xenne

xenne

wapper schreef:

ben ik ergens wel mee eens, verlaagde onlangs nog van 3 naar 2,5 sterren

avatar van Goodfella_90

Goodfella_90

Erg grappig scene trouwens dat die kat op tafel per ongeluk helemaal kapot werd geschoten.

Flipman

Ja, vind jij wel leuk, hè?!

(Tussen haakjes: ís ook leuk !)

avatar van Masret

Masret

'Overroepen'?!?! Deze film?

Deze film is zeker 4 sterren waard! Waarschijnlijk meer, maar het is niet iedereen zijn smaak.

Maar speciaal omdat sommige mensen films 'onderroepen' (Zie donnie darko) stem ik 5 i.p.v. 4 sterren!

avatar van BLaCkMamBa

BLaCkMamBa

Wat een enorm overdreven film, hij werd me erg aangeraden en nu raad ik em af bij iedereen.

Acteren: 5

Verhaal: 4

Technisch: 6

Flipman

Vijf, vier en zes van de... tien neem ik aan?

avatar van jherb

jherb

prachtige film

die rechercheur! zo droogjes! heerlijk!

5!

avatar van Muja

Muja

Old skool Maar hij blijft hard!

avatar van OT_Stijn

OT_Stijn

Overroepen? Ondergewaardeerd!

Ik zou hem met geen enkele andere film kunnen vergelijken. Humor, actie en schitterend in beeld gebracht.

Een origineel en vrij doordacht verhaal, en er zitten een aantal scenes in die niet na te maken zijn.

Love it!

avatar van FeRdY

FeRdY

Te erge film goed verhaal en actie.

avatar van robin00787

robin00787

Vond hem echt tegenvallen. Normaal hou ik wel van dit genre (misdaad a la Pulp Fiction) maar dit was echt drie keer niks. Ik zat me echt te ergeren aan die gast met die baard en die 2 ierse broers die slecht acteerde. Alleen Dafoe was wel (weer) goed. Nee geef mij maar Snatch of Lock, stock. 2,5*

avatar van RoBoTBeNDeR

RoBoTBeNDeR

Super film, origineel verhaaltje en goed acteerwerk, super scene als die rocco met een six shooter'ke die maffia wilt gaan vermoorden, "don't kill me !, i'm the funny man !" hilarisch gewoon... 4.5*

avatar van gantor

gantor

Zeer stoere film met hilarische momenten.

Schitterend werk!!!

avatar van Hephaistos

Hephaistos

Gisteren deze film voor het eerst gezien, na lyrische verhalen uit mijn omgeving. Mensen noemden dit de beste film die ze ooit gezien hadden en het plot leek me interessant, maar uiteindelijk vond ik het erg teleurstellend allemaal.
Laat ik beginnen met wat positieve punten. Er zitten best wat grappige stukjes in, het hele touw-verhaal, de kat die aan gort werd geschoten en de enorme Kenau waar ze ruzie mee kregen...
Allemaal erg vermakelijk. Ook de snelheid zat er in de meeste scenes aardig in, waardoor je je niet snel verveelde.

Maar die snelheid was ook gelijk het grootste minpunt voor mij. Wat een gehol zeg. De jongens zaten nog niet op het politiebureau of de pers werd al ingelicht dat ze onschuldig waren (wat nou onderzoek?). Dat de pers ze als held verklaarde (toch een belangrijk thema in de film) heb ik maar heel sporadisch en indirect kunnen waarnemen, want de snelheid moest erin blijven. DE sleutelscene waarin de heren een Goddelijke opdracht krijgen wordt gewoon afgeraffeld!
De hele film had ik het idee dat iemand van de videotheek in de film had zitten knippen omdat ie niet op de DVD paste. Alles werd afgeraffeld.

Dan het tweede grote minpunt. Voordat ik de film zag was m'n interesse gewekt door de mooie tegenstelling dat criminelen juist werden gepakt door criminele handelingen. Met zo'n paradox heb je als regisseur volgens mij goud in handen. Maar juist die tegenstelling werd nauwelijks uitgewerkt. Met uitzondering dan van de afsluitende scene, waarin mensen om hun mening gevraagd werd. Dit bracht die verdeeldheid mooi in beeld
Dat vond ik, vreemd genoeg, misschien nog wel de beste scene in de film, wat me geen compliment lijkt.

Deze twee zaken stoorden me het meest. Acteurs heb ik me niet aan gestoord, maar konden de film ook bepaald niet omhoog trekken. Camerawerk en vertragingen waren redelijk en muziek bij vlagen passend, maar het zijn allemaal hele kleine pluspuntjes naast hele grote minpunten.

Al met al teleurstellend, maar misschien is het mijn type film wel gewoon niet...

avatar van Roosii

Roosii

Hele indrukwekkende film.

Jammer van het open einde

avatar van master_denhaag

master_denhaag

fantastisch acteerwerk echt een prima film. staat in mijn persoonlijke top 10

avatar van obelix

obelix

dit is gewoon een super film goed neergezet acteerwerk was ook prima humor oo dikke 4 sterre krijgt ie van mij

avatar van obuma

obuma

Een grote tegenvaller. Inderdaad is Dafou ook nu weer wel erg goed, maar dat is het enige positieve dat ik van deze film vond.

Een verhaal van nix, gaat nergens over. 2 sterren met dank aan Dafou.

Vandaag Flightplan gekeken (recentie geschreven) en morgen of overmorgen Lord of War. In die film speelt mijn allergrootste held Nicolas Cage. Dat is mijn type film, dus ik sta te popelen.

Greetz Obuma

avatar van FisherKing

FisherKing

Dit is gewoon geen goede film.

avatar van DoubleS

DoubleS

Zeer goeie film, leuke scenes, humor. Verhaaltje valt wat tegen maar ach... dat mag in sommige films. Ik weet dat het niet mag, maar ik vind die gebeden wel 'schon'.

avatar van Riddick

Riddick

Dat er Mensen zijn die deze film Uberhaubt afraden ... Kan niet, maar ja smaak valt niet mee te twisten. ...

Het acteerwerkt, verhaal en de Emotie van deze film is Prachtig....

Mening is en blijft een Menig ...

avatar van obelix

obelix

weet iemand toevallig al wat over deel 2 die zou uitkomen???trailer ofzo:S?

avatar van reintjan

reintjan

wel raar dat er verder niks bekent is over een deel 2 van deze erg goede film.....

in 2002 werd er op het forum voor het eerst naar deel 2 gevraagd en nu is er nog niks bekend...???