Genre: Actie / Misdaad
Met onder meer: Willem Dafoe, Sean Patrick Flanery en Norman Reedus
Gesproken taal: Engels en Spaans
Bekijk via Videoland
Plot The Boondock Saints
"Thy Kingdom Come. Thy Will Be Done."
De Ierse broeders MacManus voelen dat ze een missie van God hebben om alle misdadigers in hun stad Boston te vermoorden. Al snel worden ze opgehemeld door de media, die ze The Boondock Saints noemen. Ze krijgen de FBI, onder leiding van de extravagante Paul Smecker achter zich aan.
Paul Smecker
Detective Greenly
The Chief
Macklepenny
hansbreda
Gewoon een puike film met een uitstekende Willem Dafoe. Echte aanrader!
Snufkin
Net voor de zoveelste keer gezien. Wat een geweldige film, Dafoe in een schitterende rol, veel humor (maar niet over the top). Ik kan niet wachten op het vervolg. 4*
ikvoereendjes
Ik ben een stuk minder onder de indruk dan de meeste van deze film. Ik vond het allemaal vrij onrealistisch en overdreven. Wel vond ik het acentje leuk en William Dafoe speelde best geinig.
Snufkin
Pikant detail is trouwens de poster die ze gebruiken om de rommel die de kat gemaakt heeft te verhullen. Heerlijk.
phantomlord
Het is een super goede film. De muziek die aan het begin vab de film zit is erg goed.
Ik geef deze film 4 sterren.
Hopelijk komt deel 2 eens.
donnie darko
ik vond het een goede film, maar zeker geen perfecte. Willem Dafoe was hoogst irritant en ook niet echt realistisch. Wel vond ik de twee hoofdpersonages van de bende wel goed. Maar al bij al heb ik mij wel geamuseerd.
3.5 sterren.
Poisonthewell
Lekker over the top. Goed geacteerd, goede muziek, leuk verhaal. Zekers de moeite waard. 4*
Barfly
Prima vermaakt met een prettig gestoorde cast.
Realistisch is de film niet, maar dat stoort mij nergens.
Juist door het absurdistische karakter van de detective word de film aangenaam vertier. De moordenaars zijn (controversieel) sympathiek en dat word nog eens benadrukt door het einde tijdens de aftiteling.
lieloo
Fantastische film. Zowel de inhoud, muziek vond ik super dat maakte het juist af. En de opzet vond ik ook kick. Of het nu wel of niet realitstisch was ik was onder de indruk. Enne die twee broers waren ook nog eens erg lekker om te zien (maar dat heeft niet mee getelt met het stemmen hihi).
RemyBl
De film begint leuk en origineel, daarna begint het eigenlijk een beetje vervelend te worden. Vooral de vertelwijze van de zoveelste liquidatie door Dafoe is gestileerd op een manier die mijn niet kon bekoren. Dafoe gaat op een gegeven ogenblik totaal over de kop met z'n acteerwerk, wat een geschmier...
Waar ik de slow-motion in de Matrix actie-scenes gaaf vond, wordt het hier snel vervelend.
Niet spannend, geen boeiend camerawerk, teveel hipgedoe en niet grappig terwijl de film dat wel wou zijn. De aftiteling is een plus, veel mensen zouden inderdaad deze gasten verafgoden.
2 *
donnie darko
ik vind hem na er eens over nagedacht te hebben veel slechter dan op het begin. Het is een film met zo veel irritante kantjes aan en het kon mij gewoon echt niet bekoren.
Nee, ik verlaag mijn stem helemaal naar 2 sterren.
bvonk
heel apparte film! niet realistisch maar dat maakt het juist leuk voor mij!
4.5
Flipman
Wow!! Wat een SUPERFilm!! Ik had verwacht dat ik tevreden met deze Film zou zijn, maar dat ie mijn verwachtingen zo fenomenaal zou overtreffen, had ik niet durven dromen!!!
Geen moeilijk verhaal of zo, maar de manier waraop deze Film verteld wordt is geniaal!! Goed acteerwerk van... van... Nou ja, eigenlijk van iedereen!!
Ik begreep dat er een vervolg aan zit te komen. Ik weet eerlijk gezegd niet of dat wel een goed idee is, want misschien moet wat er hierna gebeurt gewoon aan de fantasie van de kijker worden overgelaten.
Als Willem Dafoe niet terugkeert als Paul Smecker, waordt het geheel al 'n stuk minder!
De rede aan het einde van de Film is ook zo prachtig!! Ik had, toen ik 'm had gezien, op de een of andere manier niet verwacht dat de Film in de Top-250 zou staan, om eerlijk te zijn. Niet dat ik vind dat ie daar z'n plaats niet verdiend heeft.
Trouwens, de manier waarop Paul Smecker die moordpartijen ziet gebeuren heb ik al een keer eerder gezien, in "Under Suspicion", daar iets beter uitgewerkt. Het kwam in "Under Suspicion" iets reëler over, tenminste. Maar de manier waarop er in "The Boondock Saints" van gebruik wordt gemaakt, is ook niet mis!
archer
komt er een vervolg dan ? lijkt me inderdaad ook geen goed idee, kvind het een goeie film maar een vervolg... nee
Dat was 'm, bedankt
!
Verrek, deze Film is sinds gisteren trouwens tien plaatsen gestegen!
Crazy~Dutchman
In mijn ogen een film die het "net niet "brengt.
Op sommige momenten raakt hij de coolness van sommige Tarantino films, maar vaker wel dan niet slaat hij compleet de plank mis.
Complete B acteurs als bad guys, een sidekick die of ADHD heeft of van overacting houdt en als topper een Willem Dafoe, die ergens tussen cool, te overdreven en simpelweg belachelijk in hangt.
Misschien met een andere regisseur en cast dat er zoveel meer te maken valt van deze film.
Na veel goede verhalen en de hoge notering in de top 250 vond ik hem echt tegenvallen.
Slechts 2 * omdat ik de hele tijd zat te wachten op het moment dat ik mezelf er van kon overtuigen dat het afkijken toch nog de moeite waard was geweest.
Respekked
Hip, cool, stoer, heftig no-nonsense, niet vergelijken met tarantino(alsjeblieft!!), Ron Jeremy, the funny man, en Charrrliè Bronson.
Wat wil je nog meer?
Wat wil je nog meer?
idd niet vergelijken met Tarantino, da's een heel ander ( beter ) niveau.
Wat wil ik nog meer ? : Misschien fatsoenlijke acteurs. Volgens mij is Willem Dafoe de enige uit de film die nog in andere films van enige betekenis heeft gespeeld.
( Op Ron Jeremy na dan
Ik snap werkelijk niet waarom deze slechte aktiefilm zo overgewaardeerd wordt.
Respekked
tarantino films zijn totaal verschillend in vergelijking met boondock saints en dan laat ik het 'die is beter dan die'-verhaal even achter wege.
En omdat die andere acteurs niet in andere films van enige betekenis hebben gespeeld zijn ze dus slecht? Ik vind dat die broertjes het heel redelijk deden en voor onbekenden heb ik wel eens beroerdere prestaties gezien.
Flipman
Het verhaal is geweldig mooi verteld, Tarantino heeft hier inderdaad niks mee te maken, sommige van die slow motion-scènes deden me nog wel 's denken aan "True Romance". "Reservoir Dogs" en "Pulp Fiction" zag ik in deze Film niet terug, maar datzijn dan ook de enige Films die ik van Tarantino heb gezien.
Verder vond ik niemand slecht acteren en Willem Dafoe had 'n prachtrol!
Crazy~Dutchman
Voor onbekende acteurs is het heel redelijk idd, maar vergeleken met andere films ( en da's volgens mij de enige manier om films op waarde in te schatten) vond ik het uitermate slecht.
Toch vind ik het vreemd dat je "heel redelijk " beloont met 4,5 *, dat geef ik pas als ik een film echt goed vindt. Als ik een film heel redelijk vond zit ik meestal op 3 *.
Maar ja godzijdank hebben we allemaal een verschillende mening, anders zou moviemeter maar een saaie bende worden.
Respekked
Neh je verdraaid het een beetje. Ik vind dat de broertjes heel redelijk acteren. Dat is idd geen reden om een film 4,5* te geven.
Jij linkt jou hele beoordeling aan mijn beoordeling van de broertjes en geeft voor een redelijke film 3*(waar ik het met je eens ben, een redelijke film is 3* waard)
Maar er zit ZOveel meer in deze film dan alleen het redelijke acteer werk van de broertjes. Er zit humor in, het verhaal vind ik lekker orgineel en enigzins boodschap gevend. Misschien is het vaker gedaan, maar 'dat vaker' heb ik nog niet gezien. Daarnaast speelt Willem Dafoe erg goed en is Rocco the funny man een leuke bijrol!
Helaas vind ik het einde gemakkelijk en zal deze film nooit hoger dan 4,5* krijgen.
Crazy~Dutchman
Voor wat betreft dat er meer in zit dan het redelijke acteerwerk ben ik het met je eens.
Dat had ik in mijn eerste post ook al gezegd. Een film waar misschien met andere acteurs/regisseur veel meer van te maken valt.
Het verhaal staat me dan ook niet tegen en sommige scenes zijn erg cool. Maar over de hele film gezien vind ik het acteerwerk dusdanig belabberd dat het irritant wordt.
Ook sommige typetjes zijn simpelweg te fout weggezet: de politiechef lijkt rechtstreeks uit Police Academy te zijn weggelopen, de russische boeven hebben uiteraard weer het IQ van een pinda en die yakavetta baas acteert zo slecht dat de enigste rol die hij waarschijnlijk nog kan krijgen een rol naast Ron Jeremy is
Respekked
ja dat vind ik misschien wel het leuke aan deze film. Tis gewoon no-nonse met wat extra. Aan intelligente boeven hebben we maar weinig in deze film. Stel je voor dat ze ineens 1 of ander ingenieus moordplan hadden bedacht, dan was dat steegje nooit een moordplek geweest en had je nooit een film
maar goed, we zullen wel nooit samen op 4,5* komen te staan
Crazy~Dutchman
Inderdaad maar da's nou juist het leuke van moviemeter.
Allemaal een eigen mening en zo komt de film op een eerlijke score uit.

Actiefilm 'The Boondock Saints' met Willem Dafoe morgenavond (12 maart) uitgezonden op televisie

Knetterharde misdaadfilm 'The Boondock Saints' met Norman Reedus en Willem Dafoe vanavond op televisie

Vijf films waarover critici en het grote publiek het maar niet eens kunnen worden

Heat
Misdaad / Thriller, 1995