• 9.378.558 stemmen

The Boondock Saints (1999)

Actie / Misdaad | 108 minuten

Genre: Actie / Misdaad

Oorsprong: Verenigde Staten / Canada

Geregisseerd door: Troy Duffy

Met onder meer: Willem Dafoe, Sean Patrick Flanery en Norman Reedus

Gesproken taal: Engels en Spaans

• Videoland Bekijk via Videoland

Plot The Boondock Saints

"Thy Kingdom Come. Thy Will Be Done."

De Ierse broeders MacManus voelen dat ze een missie van God hebben om alle misdadigers in hun stad Boston te vermoorden. Al snel worden ze opgehemeld door de media, die ze The Boondock Saints noemen. Ze krijgen de FBI, onder leiding van de extravagante Paul Smecker achter zich aan.

avatar van _Casper_

_Casper_

mwaa vond em niet zo bijzonder, standaard actie film 3*

avatar van Vantage

Vantage

Of All Saints Day zou komen is lange tijd twijfelachtig geweest. Maar het lijkt er nu toch sterk op dat het gaat gebeuren.

Maar er zal iig geen Willem Dafoe in voorkomen. En das nou eens jammer.

Hopelijk gaat Duffy niet te ver met die flashbacks waarin Rocco gaat terugkomen, ben bang dat je weer zo'n trage film gaat krijgen......

avatar van BellaVita

BellaVita

heb die film al een tijdje geleden gezien en vond 'm wel heeel goed! een 4*

avatar van muismat

muismat

Brute film, de eerste 20 minuten ofzo had ik ff iets van wtf?, maar toen de film eenmaal op gang kwam werd ie erg vet.
Alleen dat il duce in een keer hun vader bleek te zijn vond ik nogal ongeloofwaardig.
Verder ook erg goeie muziek.

avatar van johanm3

johanm3

Zeer vette goede film. Spelen deze acteurs ( Sean Patrick Flanery en Norman Reedus ) nog in meer films?

Ik geef een 4,5

avatar van gekke soip

gekke soip

ongelooflijk goede film een van de beste films die ik gezien heb tis alweer een tijdje geleden dat ik hem heb gezien maar ik zou hem altijd wel kunnen zien. 5*

avatar van gekke soip

gekke soip

mij nader in zien stem verhoogd van 5 naar 6*

avatar van justR

justR

net weer een keer gekeken

zoals altijd zeer vermaakt met deze film

stem= 4,5

avatar van Spongebob

Spongebob

Voor de 6de keer gezien blijft supergoed.

Blijft een dikke 5*

avatar van moviefreak#1

moviefreak#1

Is Boondock II in de prullenmand verdwenen of zo ?

Wie heeft hier verdere informatie over ?

avatar van bartden345

bartden345

@ moviefreak#1: Zie IMDB; http://www.imdb.com/title/tt0330083/

luuk1988

Ja hij is echt ultracool idd. en het is net of ze echt alle talen vloeiend spreken! waar komen deze kerels vandaan? en kan iemand mij vertellen hoe die dikke rus heet?

avatar van Respekked

Respekked

die dikke rus heet in ieder geval niet boris the blade of boris the bullet dodger (snatch)

avatar van gotti

luuk1988 schreef:

Die paar zinnetjes zijn aan te leren natuurlijk.

gotti schreef:

Die paar zinnetjes zijn aan te leren natuurlijk.

ja dat snap ik , maar ze spreken het uit alsof ze de taal supergoed kennen

echt maasterlijk hoe william dafoe de boel imiteerd

avatar van pikedre

pikedre

Plot Summary for

Boondock II: All Saints Day (2005)

The story starts with a bit more in depth on the court house scene which ended the last film. As soon as they blow Yakavetta away, it is revealed that the MacManus father and sons have been hiding out deep in the glens and valleys of Ireland for three years. Connor and Murphy are quite content with this "natural" life and their pasts begin to seem faded and worn. But soon they recieve a "sign" and are called back into action as a pastor is murdered in a Boston church and the crime scene is staged to make it look like the work of the Saints.

klinkt heerlijk... maar waar the f*ck blijft ie.... iemand!!

luuk1988

wie weet hoe de tracks heten die in deze prachtige film zijn gebruikt..?

avatar van da_smak

da_smak

ik heb die tracks gedownd... Ik kan er wel een paar noemen: Holy Fool, Danny Boy en die final speech. Je kunt ook op de aftiteling kijken van de film of op soulseek ze bij mij vandaan trekken. Mijn inlognaam daar is hetzelfde als die hier.

avatar van gondwana

gondwana

Vond hem vlotjes tussen snatch en tarantino. Goeie dialogen, coole Dafoe, goeie muziek.

avatar van archer

archer

Coole film, en om op de vraag van luuk1988 te antwoorden : die dikke rus heet in de film "Checkov" maar zijn echte naam weet ik niet maar dat kan je gemakkelijk opzoeken...

avatar van Anonymous

Anonymous

Het verhaal is matig. Op sommige momenten is de film voorspelbaar. Wat deze film wèl heeft zijn meerdere geniale scenes. De humor kan ik wel waarderen. Als die Rus met verband om z'n reet komt vertellen dat hij ze ff zal afmaken en dat dat een tikkeltje anders afloopt, is erg vermakelijk. Dafoe zet een uitstekende rol neer. ''Rocco'' doet het ook goed.

Een zeer verdiende 4*-en rating.

avatar van FreakerS

FreakerS

gotti schreef:

tja...MEESTERWERK

één van de mooiste films ooit!

Juist.

Als iemand mij zou vragen welke film die ooit eens gezien zou moeten hebben, dan is Boondock Saints mijn antwoord.

avatar van FreakerS

FreakerS

Ramon K schreef:

Hele aardige actiefilm met een geweldige rol van Dafoe. Flanery speelt ook nog wel aardig, maar de rest van de cast is echt slecht bezig. Leuke grappen, leuke actie met een knipoog, maar het verhaal is echt te mager. Daarbij irriteerde ik me aan het vele jatwerk van Pulp Fiction zoals een speech geven voor het vuren van een executieschot. 5 sterren geven voor dit hele aardige werkje vind ik dus echt belachelijk!!!! Daar is de film te mager voor!! Ik geef 3,5 sterren, waarbij ik moet zeggen dat ik twijfelde tussen 3 en 3,5 en die twijfel was te wijten aan het vele jatwerk.

Nou moet ik het toch ff kwijt. Wat is dat toch wat mensen met pulp fiction hebben. En het jatwerk van deze film. Het gaat over 2 scenes. De preek, en de kat. De preek is 1000x beter. en de scene met de kat heeft 1000x meer humor. De film zelf is vele malen beter dan Pulp fiction, dus hou op met die onzin.

avatar van Safri

Safri

Safri schreef:

hoe heet die docu over Troy Duffy ook alweer?

Weet iemand dat? Ik heb daar geloof ik ooit een trailer van gezien en het leek me geweldig.

avatar van nickdeleuw

nickdeleuw

die dikke rus ( Ivan Checkov) heet in het echt Scott Griffith.

ik vind dit echt zeker een van de meest vette films ooit, geweldig camerawerk en een heel apart verhaal, dat stuk bij die laatste 'overval' in dat hutje bij dat huis vind ik echt mooi, staat die gore flikker van 'n Paul Smecker ff voor te doen hoe die moorden zijn gespeeld.. geweldig man!

dikke 5*

avatar van Disk

Disk

Maar hij was wel een zeer coole flikker!

avatar van Ramon K

Ramon K

FreakerS schreef:

Ok. Sorry

avatar van aerogp1

aerogp1

Ik moet zeggen dat het verhaal zeker heel excentriek is. Willem Dafoe is echt cool. Scene als vrouw is ook prachtig! De hele film geeft een aparte sfeer. Zoals iedereen schrijft, lijkt deze sfeer op pulp fiction. Zeer vermakelijk maar geen topper. 4 sterren

avatar van Jonkster

Jonkster

Deze film word naar mijn mening enigszins overschat. De film heeft mij niet echt kunnen overtuigen. Als ik kijk naar de presentatie neemt de film zichzelf redelijk serieus(voor een actiefilm iedergeval); ik stoorde mij daarom nogal aan verschillende ongeloofwaardige scènes; onrealistische situaties kunnen overtuigend gebracht worden, wat in deze film niet altijd gebeurde.

Zo vond ik de scene waarin de MacManus broers het opnemen tegen de 'Il Duce' heel ongeloofwaardig overkomen. Zowel Il Duce als de broers behoren tot de meest beruchte en gevaarlijke potentiële tegenstanders. Toch krijgen ze het voor elkaar terwijl ze recht tegenoverelkaar staan alles mis te schieten(op die vinger na). Als dan ook nog William Dafoe hier dramatisch doorheen danst wordt het voor mij lastig de film nog serieus te nemen.
Zo waren er nog wel andere scènes die hetzelfde gevoel naar boven brachten.

Wat betreft de actiescènes; kreeg een beetje het idee van steeds hetzelfde truukje herhalen: 1. Actiescene word ingestart, 2. Hippe muziek 3.alles word slowmotion.
Daarnaast zijn mij niet echt topprestaties opgevallen qua acteren.

Wat voor mij overblijft is een vermakelijk actiefilmpje. Maar zeker geen topper: 2,5*

avatar van Disk

Disk

Ik moet zeggen dat dit niet echt een actie film is en zeker niet serieus moet worden genomen. Ik vind dat deze film het moet hebben van de humor, muziek etc