- Home
Met onder meer: Willem Dafoe, Sean Patrick Flanery en Norman Reedus
Gesproken taal: Engels en Spaans
Bekijk via Videoland
Plot The Boondock Saints
"Thy Kingdom Come. Thy Will Be Done."
De Ierse broeders MacManus voelen dat ze een missie van God hebben om alle misdadigers in hun stad Boston te vermoorden. Al snel worden ze opgehemeld door de media, die ze The Boondock Saints noemen. Ze krijgen de FBI, onder leiding van de extravagante Paul Smecker achter zich aan.
Paul Smecker
Detective Greenly
The Chief
Macklepenny
Jordy
Goeie misdaadverhaal in de Tarantino-stijl. Sommige scenes zijn echt supermooi gefilmd, en de film is zo nu en dan ook nog 's erg grappig. 3 en een halve ster.
Phoenix
Nog maar eens gekeken en hij blijft lekker staan. Telkens in een scheur bij de katscene en kippevel bij de "executies". Prachtig, nog steeds.
Yak
Heeft z'n momenten, maar over het algemeen vond ik het nogal gebakken lucht en veel gewelddadigheid die maar onder de vlag van religie wordt geschoven om zo een soort van 'verantwoording' te hebben. Toch was één scene een ongelooflijk jaw dropping movie moment: de lange scene waarin Dafoe de gebeurtenissen analyseert terwijl hij zich, in zijn fantasie, letterlijk midden in het vuurgevecht bevindt. Geweldig gevonden en ongelooflijk mooi uitgewerkt.
Entertainment wint het van ergernis, ik kom op 3*.
Wat een strontvervelende, kitscherige film. Veruit de slechtste van alle top 250 films die ik tot nu toe zag.
Het begon al bij dat vreselijke begin in de kerk. En zo ging het van de ene irritante scene naar de andere.
Vrijwel alle rollen zijn zo vol van overacting dat ze zouden worden afgewezen door Bassie en Adriaan. William Dafoe die een vervelende übernicht van een politieagent speelt die -hoe kan het ook anders- nog een keer in drag mag opdraven ook. Leuk? Nou nee. Zo ongeveer alle bijrollen waren mateloos irritant, alleen de twee Ierse lads waren redelijk te verdragen en leken daarom weer bijna uit de toon te vallen omdat ze niet zo enorm schmierden.
In het plot wemelt het van de onlogica. De andere criminelen in de peep show moeten dood, dat waren dan wel kleintjes, okay, maar waarom mogen Rocco en Papa il duce dan onmiddelijk meedoen met de saints? Als ze consequent waren geweest.... ( en dat terwijl Il duce wel de allerfoutste persoon uit het hele verhaal is.)
Coolheid (a la Tarantino) wordt verward met irritante-over-de-top types. En mijn humor heeft deze film ook al niet. Anderhalve glimlach, met moeite. Alles aan deze film komt zo enorm geforceerd leukdoenerig op mij over. En het lijkt wel alsof The boondock saints wel met de tijd moet goochelen, het heeft hier echt geen enkele toegevoegde waarde. Waren ze uit op de term Tarantino-achtig op de videohoes ofzo?
Dan nog liever Death wish.
Voor een keertje ga ik kort zijn over een film. Weg met de kleffe sixties sfeer van Pulp Fiction (2.5*), mist de humor van Lock, Stock (4.5*), resultaat 3.5*
Leukste vondst: er wordt doorheen de film een groep met personen gevormd, ipv voorgesteld en dan één voor één afgemaakt. Beetje de omgekeerde wereld, al zal het wel niet superorigineel zijn.
Chainsaw
Heerlijk over-the-top actiefilmpje. Een verhaal dat dik 100 minuten boeiend blijft en een tevens heerlijk idiote Dafoe maken deze film tot een kleine kermis. Lekkere sfeer, goed en vlot tempo en een flink portie humor. Uitstekend geschikt voor mensen met een DVD speler, een luie stoel en een zak chips binnen handbereik. Ik heb iig genoten.
4 sterren.
Madecineman (moderator films)
Deze film gister voor het eerst eens bekeken naar er al veel over gehoord te hebben. Dat ie geniaal is is zwaar overdreven. Enkele leuke scenes maar vooral Willem Dafoe als wat "andere" FBI agent deed het voor mij erg goed. Alsnog 3,5* zullen eens kijken wat de tijd er mee gaat doen...
donnie darko
ik vind hem na er eens over nagedacht te hebben veel slechter dan op het begin. Het is een film met zo veel irritante kantjes aan en het kon mij gewoon echt niet bekoren.
Nee, ik verlaag mijn stem helemaal naar 2 sterren.
Respekked
Hip, cool, stoer, heftig no-nonsense, niet vergelijken met tarantino(alsjeblieft!!), Ron Jeremy, the funny man, en Charrrliè Bronson.
Wat wil je nog meer?
otherfool
Hip en amusant filmpje, al verbaast de top 250 plaats me zeer. Dafoe schmiert erop los. 3,5*.
sinterklaas
Prachtige film aleen jammer dat die twee broeders niet door echte Ieren zijn gespeeld. The funnyman was ook lachen en die kroegbaas(FUCK...ASS)
Wachten maar op The Boondock 2: City Of Saints.
4,0
thunderball
Dit vind ik een heeeeeele leuke goede film.
Probleem was iedere keer dat ie al even bezig was wanneer ik de TV aanzette,
maar heb hem een tijdje geleden super goedkoop bij Mediamarkt gekocht en kan hem nu net zo vaak kijken wanneer ik wil.
Wie hier niks aan vindt neemt de film waarschijnlijk veel en veelste serieus en dat is volgens mij totaal niet de bedoeling!
Het is vaak over the top, zowel qua verhaal als het acteren, maar daardoor wel zo leuk!
Een ding:
heb ik het nu goed begrepen dat die super hitman, gespeeld door Billy Connolly, hun vader blijkt te zijn, of was dat maar bij wijze van spreken? Is me niet helemaal duidelijk!
Geen meesterwerk, maar zeeeeer leuk, grappig en cool!
4 sterren!
Is ie echt zo goed? Moet ik hem zien?
Dat was alweer wat jaartjes terug en ben inmiddels wat getemperd in mijn enthousiasme.
Maar als je van dikke russen met de naam Ivan Checkov houdt, een schmierende (homoseksuele) Willem Dafoe trekt (ik vond 'm erg leuk) en Billy Connolly in zijn cooler then cool rol wil zien, dan is het wel ok.
Zag hem een tijdje terug weer. 't Is een actiefilmpje die door wat inventieve vondsten zijn genre broeders overstijgt, maar nergens écht heel goed wordt. Wel erg leuk.
Enorm overgewaardeerde en matige actiefilm met Tarantino-sfeer. Dat niveau wordt echter nergens behaald. Het verhaal wordt gesmoord in rommeligheid en coolness. De acteerprestaties zijn soms hilarisch. Ondanks het enorme cultsucces blijft dit filmpje erg gemiddeld.
Chuck Taylor
- 1953 stemmen
Teveel hysteriek en symbologie in deze film voor mij
Willem Dafoe maakt veel goed.
The One Ring
WTF?!
Nou ben ik wel eens slechte films tegengekomen in de top 250 van MovieMeter, maar dit had ik nooit verwacht. Een film zo slecht, zo walgelijk en zo ongeloofelijk fout dat ik er niet een goed woordje voor over heb. The Boondock Saints deugt niet en wel om zoveel redenen niet dat het geen zin heeft om op alles in te gaan wat slecht is. Toch zal ik een beeld schetsen.
Laat ik bij het acteerwerk beginnen. Dit is werkelijk een ramp. Die Rocco gaat mijn lijst op als een van de meest irritante personages dat ooit het witte doek heeft bevuild. De rest van de cast komt daar in de buurt. Het is een hoop geschmier en er is veel hysterisch gezwaai met de armen, maar het worden nooit goede personages. Misschien willen sommigen dit acteerwerk nog verdedigen doordat het bewust over-the-top is, maar zelfs bij over-the-top kan er nog slecht geacteerd worden. Dat is hier gewoon het geval. De twee hoofdpersonen worden ook bijzonder zwak uitgewerkt. Dat ze naast het moorden vooral als kleine jochies met elkaar stoeide hielp ook niet mee. En Willem Dafoe? Ik vind dat een geweldig acteur en hij heeft hier de beste rol, maar zelfs ik kan dit niet goedpraten. Als hij die schietpartij buiten met Il Duce reconstrueert haalt hij zelfs het bloed onder de nagels vandaan.
Het script is afgrijselijk. Het plot rammelt aan alle kanten en bevat veel onlogische handelingen en plotgaten. De dialogen zijn slap en lijken geschreven door een puber die met de coole jongens mee wil doen, maar nog geen talent heeft ontwikkeld. De grappen missen enige scherpte en in combinatie met de slechte acteurs levert het een ramp op.
De stijl lijkt eveneens uitgevoerd door dezelfde puber die denkt te weten wat hij doet, maar ook hier gewoon achter de grote jongens aanhobbelt. Veel trukages ten spijt doet het allemaal erg goedkoop aan en kreeg ik zelfs een televisiefilmgevoel. De muziek is standaard voor dit soort films. Slecht nageaapt allemaal.
Maar het ergste is gewoon het thema. De film gaat over het recht in eigen handen nemen, maar over welk recht hebben we het nu? Ik vond het een ongeloofelijk foute gedachte dat twee jongens en een gestoorde vent met baard zomaar besluiten alle bad guys te gaan vermoorden, zonder persoonlijke reden! Als die schurken nou een familielid hadden gedood, of als ze persoonlijk benadeelt waren, of als de jongens desnoods zelf als gestoord werden neergezet viel het voor mij nog wel te verdragen. Maar nee, we moeten deze twee figuurtjes sympathiek vinden en zelfs Rocco zou een geweldige vent zijn (Rocco's sterfscène, met die tranen en muziek doet overigens een gooi naar slechte scène ooit; zelfs al was ik blij van het personage af te zijn). Ik vind het maar eng als zomaar ineens een groepje mensen denkt te weten wat goed is voor de maatschappij en dan maar lukraak gaat moorden. Oké, iedereen die ze vermoorden was karikaturaal slecht en de film wist zo enige morele vraagstukken nog enigzins te ontwijken. Maar toch blijft het gevoel knagen dat de film ons wil meedelen dat het goed is om op deze manier het kwaad van de straat te vegen. Ik hoop het toch niet. Maffia of geen maffia als tegenstander, de Saints zijn ook gewoon een soort schurken. Als Die Hard en Dirty Harry al fascistisch zijn dan zijn de Saints het al helemaal.
Overigens kun je in de film makkelijk een boodschap vinden die zegt dat het goed is om vanuit je geloofsovertuiging mensen te vermoorden. Zelfs de biechtpriester stemt er mee in. Dit is vast een favoriete film van menig fundamenteel terrorist. Hoe de film het ook presenteert: de twee Saints die vijanden neerschieten terwijl ze zogenaamd uit een soort medelijden toch een gebedje zeggen, maar tegelijkertijd een geforceerd coole pose aannemen. Bah!
Het moge duidelijk zijn: ik haatte de film. Ik haatte hem zoals ik maar een handjevol films haat. En dit is de eerste van zo'n films uit de top 250. Hopelijk ook de laatste. Dit had ik ook gewoon niet zien aankomen. Ik verwachte toch op zijn minst een gewoon vermakelijke gangsterfilm, maar nu vraag ik me toch serieus af hoe mensen deze film goedgepraat krijgen.
0,5* (alsof het nog nodig is dit te vermelden)
Rudeo
Absoluut niet serieus te nemen film maar daarom niet minder leuk dan het serieuze soort. Er zit lekker veel humor in, in combinatie met de nodige actie. Dat het script niet perfect is en dat de film soms wat amateuristish overkomt neem ik dan wel voor lief.
%%%%%%
The Boondock Saints met de prachtige muziek aan het begin
Jammer dat die niet meer terug in de film komt
Verder is dit een aardige film
Redelijke humor soms wel leuk soms flauw ( Vooral Willam Dafoe bij vlagen )
Ik kan aleen niet inkomen waarom deze film in de top 250 staat ? Wat heeft deze film meer als andere Acteerprestaties zijn inderdaad goed maar daarom staat die toch niet in de top 250 ?
Al met al leuke film om eens te zien met die prachtige begin soundrack
Montorsi
Was wel weer eens toe aan herziening. Tijd voor een kort filmpje vanmiddag, dus daar was 'ie dan.
Blijft wel een leuk filmpje, bij vlagen zelfs behoorlijk komisch, maar over het algemeen komt hij toch niet boven de middelmaat uit. Toch altijd wel eentje die je zo nu en dan eens kan kijken als je toe bent aan wat luchtig. Gaat echter wel een halfje omlaag.
®Tc
Twijfelgeval.
De film is zeker vermakelijk met goede actie en de tijd vliegt vooruit maar er zitten enorm veel mankementen in.
De film is enorm slecht geacteerd en ruikt in de meeste gevallen naar overacting. Dat is jammer want de meeste personages leken me wel interessant al zitten er ook vel irritante bij (bv. die cafébaas van in het begin). Soit, overacting dus met Willem Dafoe op kop. Een acteur die me al veel heeft kunnen bekoren maar hier compleet de mist in gaat. Het begon al met zijn eerste optreden. Bij zijn onderzoek daar staan dansen op van die operamuziek. Waar zat hij en de regisseur met zijn verstand? Echte crap-scène.
De onderzoeken waren verder wel leuk: Er wordt zeer goed gespeeld met tijd. Eerst vertellen wat er gebeurd is en het daarna laten zien kon ik zeker smaken. De scène waar Dafoe zijn theorie uitlegt naast de eerder gebeurde feiten vond ik werkelijk een heerlijk scène en nog veel beter om te vertellen. Eigenlijk jammer dat daarna de regisseur terug de fout begaat Dafoe te laten dansen op opera tijdens het onderzoek. Mensen toch, verschrikkelijk.
En daarna presteert hij het weer ! In de kelder van die maffiabaas weer hetzelfde. Overacting hand-in-hand met opera gebrul. Ik zie het er niet in.
De soundtrack laat het wel vaker afweten en helpt erg leuke scènes eigenlijk een beetje omzeep bv. de scène waar die ene kerel wordt uitgeschakeld met een toilet. Maar dan zo van die niet passende muziek er onder. Kon veel beter gedaan worden.
Ik heb werkelijk geen idee welke score in aan de film zal moeten geven. Ik heb wel zin hem te buizen maar omdat ik het nogal vermakelijk vond en de interviews op het einde een leuke toevoeging vond zal ik hem er mee laten wegkomen, op het nippertje dan wel.
Heerlijke actie/ misdaad film met een uitstekende cast. Vooral het eerste uur was zeer goed. Het verhaal was goed, met de actie zat het ook wel goed en de dialogen waren ook dik in orde. Leuke bijrol trouwens van Billy Connolly.
Detective Dolly: Nobody reported any gunshots.
Paul Smecker: This is an Irish neighborhood. I'm surprised you even got a phone call.
The Boondock Saints...ik had de film echt al jaren niet meer gezien en gister had ik er weer eens zin in om de film een herkijkbeurt te geven...
Het blijft echt een geweldig boeiende, leuke film! De film gaat heerlijk over de top met de 2 moordende broers die het opnemen tegen de maffia en misdaad in de buurt. De film neemt zichzelf gelukkig niet al te serieus en zo is er ruimte genoeg voor geweldig grappige dialogen, prachtige afrekeningen en heerlijk cynisme.
Vul dit aan met een kerkelijk sausje eroverheen waaruit de broers hun kracht halen en je hebt een sublieme actiefilm.
Het leuke aan deze film is niet eens over (over the top gaande) geweld, maar het feit dat je bijna elke keer zodra de broers op jacht gaan daarna het eindresultaat ziet waarbij detective Smecker de boel analyseert. Dan blikt de film met een flashback terug op hoe ze het nu hebben gedaan en het blijkt dan vaak toch nog wat anders te zijn gelopen. En in plaats van een rauwe afrekening in beeld te krijgen wordt het vaak vertoond in slow-motion met de bijbehorende kerkmuziek wat de scene's echt heel veel klasse en sfeer geeft. Het is echt heel erg sterk en goed gefilmd.
Het acteerwerk zit ook wel snor. De broers doen het goed en de detective die nogal zelfingenomen en arrogant is wordt ook heel behoorlijk vertolkt. Zeker zijn dialogen met zijn collega's die hij nogal afblaft zijn leuk.
En zo kent de film nog wel meer leuke personages. De barkeeper met het syndroom van Gilles de la Tourette bijvoorbeeld. Het moment dat hij begint te vloeken voor de ogen van die nonnen
Kortom; veel actie, veel sfeer, veel humor, veel sterke dialogen...wat zoek je nog meer in een film als deze?
Ik verhoog van 4* naar 4,5*
Pitakaas
Rocco speelt zo enthousiast en energiek, echt fantastisch om te zien. Ik vind het creatieve schelden beter als in Scarface enz
. Die dialogen zijn sowieso geniaal, en ik heb vaak zitten glimlachen hier. Rocco is zeker een van mijn favo characters.
De scenes waar rechercheur Dafoe tussen de Saints zit om uit te leggen wat er gebeurde, terwijl de Saints het in dezelfde scene laten zien, vond ik echt fantastisch.. Vooral als Dafoe echt op z'n kniëen ging zitten, fantastisch.
De minpunten zijn de Ierse broertjes die mij totaal niet konden overtuigen als religieuze bad-asses. Die scene met die 9 Russen was wel werkelijk geniaal.
DeCol
Een vriend van me raadde deze film al een hele tijd aan en ik wilde hem zelf ook wel zien maar het kwam nooit uit. Nu dan toch gekeken en ik ben blij dat ik dat gedaan heb. Ik heb echt genoten van The Boondock Saints. In de late uurtjes bekeken en geen moment van slaap gehad. Zelfs een paar keer recht gekomen in mijn bed door de spanning.
Het verhaal is misschien een beetje onrealistisch maar neemt zichzelf ook niet te serieus. Ik heb dan ook een paar keer hard moeten lachen. Met name om de twee broertjes die het zeer leuk deden. Het idee van eerst "wat" laten zien en daarna met een flashback "hoe" vond ik goed. Leuk was ook om te zien hoe de moorden gepleegd werden. Dit was zeer onvoorspelbaar want elke keer verwacht je er toch iets anders van. Wat ik wel al zag aankomen was het verhaal rond Il Duce. Ik had al snel een vermoeden en dat was dus correct.
Veel personages in de film waren erg leuk. Naast de twee Ierse broers had je de nogal dwaze Rocco, de extravagante Smecker en die andere politie-agent die alles beter wist. Om die laatste moest ik soms echt hard lachen. Maar ook andere kleine bijrolletjes zoals de barman van de Ierse kroeg. Ik vond het prachtig.
Ik heb dus genoten van deze film. Lekkere actie, veel gelachen en op acteervlak ook goed. Dan zou ik nog willen eindigen met een mooi stukje. Vond het telkens weer mooi om het te zien en horen.
And shepherds we shall be,
for thee, my lord , for thee,
power hath descended forth from thy hand,
our feet may swiftly carry out the commands
so we shall flow a river forth to thee,
and teeming with souls shall it ever be.
In nomine Patris, et Filii, et Spiritūs Sancti.
Baggerman
Leuke film die het luchtig houdt door een gezonde dosis humor.
Weer een geniale William Dafoe. Ook een leuke rol voor Billy Connolly trouwens!
Maar nou ook niet een meesterwerk....
BoneCrusher
Een GEWELDIGE film.
Kan er niks anders van maken.
Een van de beste films die ik in mijn hele leven heb gezien.
Een echte aanrader dus.
accordejoan
Ik heb 'em tijdens de release meerdere malen bekeken en vond het een geweldige film. Laatst heb ik 'em gekocht en nog eens bekeken. Ik moet toegeven, er zijn inderdaad betere actiefilms. Toch is dit mijn inziens een meesterwerk. Simpel verhaal, actie, humor. Twee anti-helden. Het Ierse sfeertje. Helemaal top. Er schijnt een deel 2 aan te komen met dezelfde cast.
Vinokourov
The Boondock Saints wil te cool zijn en valt daardoor gigantisch door de mand. Terecht afgezeken door de filmpers, alleen trapt het grote filmpubliek er nog wel in.
booyo
In mijn optiek één van de meest mannelijke films! Alles in deze film is gewoon stoer, het verhaal, de karakters, de kleding, alles! Zie dat niet iedereen het eens is met de hoge notering van the Boondock Saints, misschien is het ook geen meesterwerk, maar het is wel een film die ik altijd kan kijken en waar ik ook altijd van geniet.
Voor mij persoonlijk is het een klassieker, al sinds ik klein(er) ben regelmatig bekeken en mede daarom een plek in mijn top 10!
Hey, Roc. You okay?
I'm fuckin' fine.
I'll catch you on the flip side.
Mug
Irritant, doch entertainend. Maar ook erg rommelig.
Het script is meer uit om grappig en cool te zijn, en verliest daardoor een goed verlopend verhaal uit het oog. Dafoe geeft een masterclassje schmieren weg - en het lukt 'm uiteindelijk mij te irriteren door compleet overbodige grappig bedoelde one-liners. En Funny Man Rocco is alles...behalve funny (mijn god, een prachtig voorbeeldje van een irritant vriendje van jezelf een plaats gunnen in je film).
Maar ja, het entertaint wel. Maar het lukte me niet door de vele zure appels heen te bijten. Laat ik maar eens de gulden middenweg bewandelen voor m'n beoordeling. Ik geef Duffy de voorkeur van de twijfel w.b. het vervolg. Wellicht is ie in die tien jaar wijzer geworden.

Actiefilm 'The Boondock Saints' met Willem Dafoe morgenavond (12 maart) uitgezonden op televisie

Knetterharde misdaadfilm 'The Boondock Saints' met Norman Reedus en Willem Dafoe vanavond op televisie

Vijf films waarover critici en het grote publiek het maar niet eens kunnen worden

Heat
Thriller / Misdaad, 1995