Genre: Actie / Misdaad
Met onder meer: Willem Dafoe, Sean Patrick Flanery en Norman Reedus
Gesproken taal: Engels en Spaans
Bekijk via Videoland
Plot The Boondock Saints
"Thy Kingdom Come. Thy Will Be Done."
De Ierse broeders MacManus voelen dat ze een missie van God hebben om alle misdadigers in hun stad Boston te vermoorden. Al snel worden ze opgehemeld door de media, die ze The Boondock Saints noemen. Ze krijgen de FBI, onder leiding van de extravagante Paul Smecker achter zich aan.
Paul Smecker
Detective Duffy
Detective Greenly
The Chief
Macklepenny
Vind eingelijk niet dat ze een tweede boondock (as die er al komt) moeten maken. Vind het zo eingelijk wel goed. Het verhaal is afgesloten.
tovenaar
Het is ook totaal overbodig!!! Maak dan gewoon een compleet nieuwe film, dan hoeft die ook niet tegen de verwachtingen op te boxen die ontstaan als je een sequel maakt, je gaat hem niet meteen vergelijken enzovoort...
en laat gewoon zien dat je origineel kunt zijn, creëeer nieuwe characters, die minstens zo interessant zijn... Kortom, laat Boondock 2 zitten en maak iets nieuws!
Halleluja!!
Macmanus
Ja ik ben ook bang dat hij veel minder goed word, maar er zijn ook voorbeelden van vervolgen die goed gelukt zijn dus ik heb hoop.
EmDee
Heerlijke film. Alleen dat einde is jammer.
En hoe een kat te doden...
Wie weet trouwens hoe dat nummer heet als Rocco dat restaurantje binnenloopt?
Macmanus
Dat moet ich natuurlijk wel weten, en ik weet het ook.
Het nummer heet: Holly Fool van wie het is weet ik niet maar als je Boondock Saints intypt en Holy Fool dan zie je het wel staan.
EmDee
Bedankt MacManus, heb het ff opgezocht:
Het nummer is van The Boondock Saints. De zanger/gitarist van de band is Troy Duffy
IamBernie
Persoonlijk vind ik de Blood of Chu Chulain (ofzo) een erg mooi nummer. Ik kan iedere Boondock fan, dit nummer aanraden !
op IMDB staat nu deel 2 ook
Ik zie dat een vrouw een grote rol krijgt, daar ben ik niet zo blij mee.
Zo word het nog een liefdes verhaal, dat kan natuurlijk niet.
En Clifton Collins Jr ken ik niet zo goed, maar ik hoop dat hij even goed is als rocco.
(begin ik nu een beetje op lindastuurman te lijken
Jordy
verdere discussie over deel 2 maar in een forum-topic.. die kunnen we dan tegen de tijd dat er een poster is overhevelen naar de film-pagina van BS2
narva77 (crew films)
Nou ik heb em ook maar gekocht op vhs, kijken wat voor vlees we nu weer in de kuip hebben...
Waarom koop jij zoveel films al voordat je ze gezien hebt ?
narva77 (crew films)
Omdat ik op jullie goede recensies vertrouw, vooral op die van Kappeuter
Nee serieus, voor E 4,99 bij de 'boekenvoordeel' laat je em toch niet liggen?
neo

Nee serieus, voor E 4,99 bij de 'boekenvoordeel' laat je em toch niet liggen?
als dat een koopje is dan zal mijn exemplaar van deze en vier andere films voor 5 euro wel te duur zijn
spundae
Wie weet hoe et liedje(titel, artiest) heet als de gebroeders Macmanus naar de Russen gaan, dan zie je zo'n trein rijden over de brug en stappen ze daarna in de lift?
Treht
ik vond m enigszins traag en
na 3 keer heb ik dat "eerst het gevold dan de daad" tijdsvolgorde wel gezien 3,5 ster
FisherKing
Gisteren gezien. Vergelijking met PF slaat nergens op. (je kunt elke film wel met 100 films vergelijken; bovendien zitten er in deze film knipogen naar diverse films). Thema: mag ik voor eigen rechter spelen.
Mooie film met behoorlijk wat vaart. Schitterende pastiche van Willem Dafoe (ik mag deze acteur wel en dat is dus een plus).
Waar ik me bijzonder aan stoorde was de over-acting en irritante rol van David Della Rocco, die bijna de film om zeep helpt. wat was ik blij dat die doodging
Verder aardige muziek. een 3,75 die een 4 wordt.
Riel
Al een hele tijd geleden deze film maar ik weet dat ik hem erg vet vond. Niet het beste van 't beste (idd raar tijdsverloop en de voorspellingen van de rechercheur). Issie niet ook nog travestiet?
Het deel 2 lijkt mij niet zo goed als deze, een vervolg is moeilijk te bedenken en zal niets nieuws laten zien. Nog wat ruig gebrabbel voor iemand doodgaat enzo dan zullen we 't wel gehad hebben. Al hoop ik dat dit niet zo is
Verder is de film gewoon COOL en heb met een dikke smile gekeken.
jay73
Ik heb ook maar eens de tijd genomen om deze film te bekijken. Oordeel: leuk!
En momenteel nog actueel ook, als we de discussies horen, die momenteel in Nederland zijn opgelaaid over eigen rechter spelen/molesteren van criminelen.
Van jatwerk durf ik in deze film niet te spreken, wel van verwijzingen of knipogen (Pulp Fiction, Silence of the Lambs). Niet echt hinderlijk, maar er wel erg vet opgelegd.
Het geheel kwam op mij wat amateuristisch over. Het slappe einde, het overmatig geschreeuw en de matige acteerprestaties waren daar debet aan.
Maar...ik heb me prima vermaakt: 3,5*
narva77 (crew films)
Yes, eindelijk gezien vannacht. Erg goede film, veel actie en ook humor.
Allereerst vond ik de vergelijkingen met o.a. Pulp Fiction of de films van Guy Richie wel terecht, er zit veel jatwerk in, maar iig beter goed gejat dan slecht verzonnen.
Inderdaad, ik vond die Italiaan (Rocco) ook wat te (overacting), maar dat maakt de film niet minder.
Wel een beetje overdreven misschien, al die huurmoordenaars, eerst die Rus (of wat was het, diegene die zonder emotie zelfs vrouwen en kinderen doodschoot, en dan ook nog 'Il Duce', tja...
Ik vond trouwens de politierechercheur (Dafoe) wel erg veel lijken op de politierechercheur in 'Leon' (Oldman), allebei een beetje nichterig (herstel, Dafoe speelt een homo in deze film, Oldman is in 'Leon' alles behalve een nicht!)
Ze zijn iig allebei erg raar en houdend van klassieke muziek
En: Hoe dood je een kat?
En nu weet ik tenminste waar Macmanus zijn naam van heeft
Vier sterren!
*En nu is Macmanus ook weer tevreden*
cornelis
Je bedoelt dat ze allebei enorm schmieren?
cornelis

Acteerterm. Naar ik altijd begreep betekent het zoveel als over the top, vet, overdrijvend, zich erin wentelend, zoiets...Overigens niet per se zo negatief als deze omschrijving zou kunnen impliceren.
Zo ongeveer wat Oldman in Leon en Dafoe in BS doen. Of Pacino in Scarface.

Actiefilm 'The Boondock Saints' met Willem Dafoe morgenavond (12 maart) uitgezonden op televisie

Knetterharde misdaadfilm 'The Boondock Saints' met Norman Reedus en Willem Dafoe vanavond op televisie

Vijf films waarover critici en het grote publiek het maar niet eens kunnen worden

Heat
Misdaad / Thriller, 1995