Genre: Actie / Misdaad
Met onder meer: Willem Dafoe, Sean Patrick Flanery en Norman Reedus
Gesproken taal: Engels en Spaans
Bekijk via Videoland
Plot The Boondock Saints
"Thy Kingdom Come. Thy Will Be Done."
De Ierse broeders MacManus voelen dat ze een missie van God hebben om alle misdadigers in hun stad Boston te vermoorden. Al snel worden ze opgehemeld door de media, die ze The Boondock Saints noemen. Ze krijgen de FBI, onder leiding van de extravagante Paul Smecker achter zich aan.
Paul Smecker
Detective Greenly
The Chief
Macklepenny
creepy
echt een toffe film. vooral ook hoe ze ze vermoorden en dan onderling nog een beetje ruziën. 4*
J. Kerouac
film voor wanna be's waarin dramatisch slecht geacteerd wordt. je ziet de grappen al van een kilometer of 5 aankomen en het 'kijk mama wat zijn we cool-gehalte' is mega-irritant. En dan vergeet ik nog de verborgen rechtse boodschap. Geen wonder dat het regisseurtje na deze film nergens meer aan de bak kwam. Moge hij het eeuwige schurft krijgen tijdens de opnames van de boondock saints 2
DarkManX
Een beetje respect voor deze klassieker kan zeker niet kwaad!! Slecht geacteerd, grappen die je ziet aankomen, fake cool-gehalte, regisseurtje, schurft,...???
Sorry, maar welke film raad je mij dan aan?
goodfellas
Slecht geacteerd??? Willem Dafoe zet in deze film een superrol neer. En de gebroeders MC Manus spelen niet dat ze cool zijn, ze ZIJN supercool!! Alleen die Italiaan is superirritant.
gemaster
Dafoe zet een aardige rol neer, maar hij gaat soms zó over-the-top dat ik met plaatsvervangende schaamte heb zitten kijken. Die scene waarin ie met zijn walkman op naar klassieke muziek luistert en ondertussen een schietpartij naspeelt, dat ging toch wel erg ver over de lijn van kunst en kitsch.
Nicolage Rico
- 20220 berichten
Je kunt het over the top vinden, maar ik vond die scene juist fantastisch. Erg origineel.. Ik denk niet dat je het zo moet zien dat hij het in werkelijkheid op die manier analyseerd, maar dat hij als ware in zijn hoofd op deze manier rustig en relaxed analyseert, omdat hij de oplossing heeft gevonden. Het is een tijd geleden dat ik de film heb gezien, maar zo kan ik het me herinneren.
sju
Dat stukje vond ik ook juist erg komisch. en verder... "Gleeny is getting some coffee" gewoon fantastisch. ***** en niets minder
***sieb***
Het is dat er geen 6 gegeven mogen worden.
My all time favorite. :d
D0N4LD
De film is niet perfect het is geen meesterwerk maar het is ZO leuk om naar te kjiken!!!!
Dafoe acteerd goed, Sean Patrick Flanery en Norman Reedus acteren ook goed en er si mooi camera werk, gewoon
4/5
Nieke
Ik vind deze poster niet zo mooi als mijn plaatje van de filmhoes...
Ik dacht dat niemand deze film kende, ben aangenaam verrast deze hier op 117 terug te vinden.
Dafoe is in elke film geweldig (die ik dan heb gezien ofcourse), Flanery en Reedus spelen de broertjes geweldig, ik heb me zelfs geloof ik niet geërgerd aan figuranten die maar wat onnozel zaten te doen.
Op aanraden van 'n vriend gezien en nooit geen spijt gehad, ondertss al een keer of 3 bekeken.
Nelus
Een zeer goede film. Het is best mooi om eerst het gevolg te zien en dan pas de oorzaak.
Wel een beetje voorspelbaar dat hun vader was.
Chrissie84
Hoezo is die Italiaan superirritant, die kerel is geweldig!
Geweldige film trouwens!
ex_uva
Dat was allerminst voorspelbaar! In de reconstructie die Smecker maakt, zie je dat het trio op Il Duce schiet, wat beantwoord wordt met een salvo twv zes personen door Il Duce. Het lijkt me niet logisch om op je vader te gaan staan schieten. Voor mij kwam deze onthulling dan ook als verrassing.
Deze film was door enkele kennisen erg gehyped, maar ik vond hem niet voldoen aan het beeld dat zij mij schetsten. Het was een aardig tijdsverdrijf, maar voor mij geen klassieker. 2,5 lijkt me voldoende.
Chrissie84
Wel een beetje voorspelbaar dat hun vader was.
Voor mij was het pas duidelijk toen de twee broers in het begin aangaven die monoloog van hun vader te hebben. Toen ze dan ook samen deze preek ten gehore brachten en Il Duce mee ging praten realiseerde ik me pas dat dat hun vader was.
DRJeFF
J. Kerouac
En dan vergeet ik nog de verborgen rechtse boodschap
Die heb ik niet meegekregen maar een rechtse boodschap kan nooit kwaad; )
van 3,5 naar 4 !
Terrorkaple
Lekkere snelle film zonder chronologische volgorde, wat je steeds verder en weer terug brengt in het verhaal. Ontzettend strak script met een hoog fuck and shit gehalte.
Hagele
Er zou toch eerst een 2e deel uitkomen: St. Patricks day?
Komt er ook, alleen niet onder de naam die jij aangeeft. http://imdb.com/title/tt0330083/
Restles
Ik vind deze film in een woord : Geweldig
Heb hem nouw al 30 keer gezien en hij blijft goed
Iedere keer weer
De scenes zijn gewoon goed opgenomen
De scenes waar willem dafoe in komt zijn ook regelrecht goed.
Ik heb eigenlijk maar 1 negatief ding over deze film hij duurt te kort
Grtz Restles
PS: Hij krijgt van mij 5 sterre
sydney
Heb hem nouw al 30 keer gezien en hij blijft goed
PS: Hij krijgt van mij 5 sterre
nouw nouw en maar sterre geve!!!
SiRE
Ik vond het een goeie film.
Aardig wat humor afgewisseld met harde aktie.
Justice4All
Weten jullie wanneer deel 2 uit gaat komen.
Trouwens ik dacht dat deel 2 ook toegevoegd was
sequi
Hmmm, ja ik heb hem vaker zien staan. Vraag me ook af waar deel 2 gebleven is op deze site??
Volgens mij verwijderd omdat het zeer onzeker is of deel 2 wel ooit komt.
sequi
Dat is jammer. Ik vond The Boondock Saints namelijk echt een topfilm. Vooral met Rocco. Meesterlijk geacteerd vind ik.
Maar Rocco ging dood dus die zien we niet meer terug.
En Il Duce. Dat was ook wel een echte stoere kerel
da_smak
Gelijk gekocht, 5 Euro voor 5 sterren. Wel een goeie deal of niet? De muziek is gewoon te downloaden he, echt even doen. Zit echt hele toffe muziek in die film. En dafoe, dafoe, dafoe, ik kan geen genoeg krijgen van die man. Nu nog even The Life Auquatic kijken.... veel zin in.
Thomas89
echt een fantastische film! 5 steren.. erg leuk gedaan door steeds het politiepnderzoek te laten zien voordat je daadwerkelijk ziet wat er is gebeurd
lillipeuter
Mijn lievelings film, geweldige combi van actie en humor. Zoals eerder al werd gezegd: Gaat nooit vervelen!! En de muziek is ook zeker de moeite waard!
Echt een unieke film, een van de toppers. Het enige dat ik kan zeggen als je hem nooit gezien hebt: gaat dat zien, gaat dat zien!!

Actiefilm 'The Boondock Saints' met Willem Dafoe morgenavond (12 maart) uitgezonden op televisie

Knetterharde misdaadfilm 'The Boondock Saints' met Norman Reedus en Willem Dafoe vanavond op televisie

Vijf films waarover critici en het grote publiek het maar niet eens kunnen worden

Heat
Thriller / Misdaad, 1995