• 9.381.135 stemmen

The Boondock Saints (1999)

Actie / Misdaad | 108 minuten

Genre: Actie / Misdaad

Oorsprong: Verenigde Staten / Canada

Geregisseerd door: Troy Duffy

Met onder meer: Willem Dafoe, Sean Patrick Flanery en Norman Reedus

Gesproken taal: Engels en Spaans

• Videoland Bekijk via Videoland

Plot The Boondock Saints

"Thy Kingdom Come. Thy Will Be Done."

De Ierse broeders MacManus voelen dat ze een missie van God hebben om alle misdadigers in hun stad Boston te vermoorden. Al snel worden ze opgehemeld door de media, die ze The Boondock Saints noemen. Ze krijgen de FBI, onder leiding van de extravagante Paul Smecker achter zich aan.

Ronnievb schreef:
Waarom, Waarom?? vindt iedereen dit een meesterwerk? Slechte grappen, slechte acteurs (op Dafoe na), simpel verhaal, slechte beredenering (de twee jongens besluiten omdat hun kroeg moet sluiten vanwege de maffia de gehele maffia maar af te gaan maken
Ik heb deze film aangezet in de veronderstelling dat het een goede film is, maar dat viel toch aardig tegen. Vanwege de toch wel goed weg te kijken film 2,5 ster, en dan beoordeel ik zeer mild!

Je moet deze film ook niet (te) serieus nemen, dat doet de film zelf ook niet namelijk

pie18 schreef:

Dit is echt een film wat niet mag ontbreken echt super vond ik hem. Ik heb hem wel al een stuk of 10 keer gezien. Telkens blijf ik hem weer goed vinden.

En, al bekeerd?

avatar van Rosenrot

Rosenrot

Dit is gewwoon een toppertje dit wordt een klassieker en een cult movie geweldig.

Ronnievb schreef:

Ik geef hem dan ook gewoon een 1.0! Lachwekkendste plot allertijden zo'n beetje... het is dat Dafoe er nog iets aan redt (maar die heeft wel betere rollen gespeeld)

Ronnievb schreef:

Waarom waarom heb jij niet goed opgelet?
Dan zou je het verhaal wel snappen.

De reden dat ze namelijk allerlei criminelen gaan afmaken is omdat ze na het vermoorden van die 2 russen uit zelfverdediging worden gezien als heiligen, en omdat mensen hun daad goedkeuren gaan ze door met het afmaken van criminelen.

Die gedachtengang maakt de film juist zo sterk, de morele vraag of het vermoorden van criminelen wel of niet goed is.

• 12092 berichten

Sjongejonge, zelfs starsky and hutch hadden afleveringen over individuen die het recht in eigen hand namen en criminelen gaan neerknallen... uniek gezichtspunt man!

De geloofwaardigheid van ieder personage in deze film is nog minder dan die van personages uit de lamste superhelden strips van vroeger. Echt, deze film riekt aan alle kanten

avatar van joe black

joe black

hééérlijke film!

avatar van Ronnievb

Ronnievb

el-diego schreef:

Ik vind de morele vraag niet zo sterk hoor. Wat valt er te begrijpen, je kunt geen duidelijkere film maken, of mis ik nu de volledige dubbele bodem?

avatar van daanos;

daanos;

een super coole film

prachtige scenes met een schitterend verhaal, heerlijk hoe die scene met Dafou verfilmt wordt terwijl de Boondock Saints aan het knallen zijn... gewoonweg schitterend

4,5 *

Is jouw mening dan.

kennelijk zijn veel mensen het niet met je eens.

Maaja niet iedereen heeft dezelfde smaak he.

avatar van Hephaistos

Hephaistos

el-diego schreef:

Mja, dat leek me vooraf inderdaad ook een interessante vraag. Alleen wordt die vraag helemaal nergens uitgewerkt in de film! Niet via de hoofdpersonen, niet via de omstanders, een heel klein beetje via de politieagent. Alleen in de slotscene/aftitelings-scene wordt er een beetje op ingegaan!

avatar van ILDIB

ILDIB

Niet bij nadenken maar doen deze film..

En wat een geweldige dafoe....

Hephaistos schreef:

Die vraag wordt zeker wel uitgewerkt

Het begint namelijk nadat ze die 2 russische criminelen vermoorden. daarna worden ze op het politiebureau als helden gezien en in de krant staat dat ze "saints" zijn.

Daardoor besluiten ze meer criminelen op te ruimen, dus in hun ogen is het een goede zaak dat ze die criminelen afmaken.

En op het einde zeker.

ik vind dat de vraag redelijk duidelijk naar voren komt, maar de eerste keer als je de film ziet is het gewoon een zwaar heftige actiefilm, als je hem nog een keer ziet ga je meer op de details letten en dan wordt de vraag duidelijker.

avatar van Snipersam

Snipersam

Natuurlijk is deze film heel erg overrated. Het is een leuke film, er zitten coole scenes in, Willem Dafoe acteerd aardig, maar meer niet. Geen diepere boodschappen of iets dergelijks, wat door sommige mensen wordt gesuggereerd.

Gewoon een aardige actiefilm dus, de moeite waard om te kijken!

( Je kan ook niet zeggen dat de film slecht is..)

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Prachtige film aleen jammer dat die twee broeders niet door echte Ieren zijn gespeeld. The funnyman was ook lachen en die kroegbaas(FUCK...ASS)

Wachten maar op The Boondock 2: City Of Saints.

4,0

avatar van Diesel

Diesel

avatar van NKyou

NKyou

Diesel schreef:

Boondock II is geschrapt.

Dat vind ik nou goed nieuws! Hoop dat je gelijk hebt.

avatar van skip

skip

Super maffe film. Niet bij nadenken inderdaad maar gewoon kijken. Ik heb ervan genoten..........3,5 *

avatar van Niqk

Niqk

Diesel schreef:

Boondock II is geschrapt.

ah nee he.. ik zag er zo naar uit

avatar van Respekked

Respekked

zou alleen maar tegen hebben kunnen vallen

avatar van simpelekees

simpelekees

Hephaistos schreef:

Een open film, dat is waarom de vraag niet is beantwoord. Mag je zelf de wet in eigen handen nemen?

Goeie film naar mijn mening, goeie actie. Accent had zijn hoogtepuntjes, kon beter.

Flashbacks op de agent zijn manier vind ik mooie manier om spanning in de film te brengen.

Ik vind dat je niet de wet in eigen handen kan nemen, als je zo graag alle criminelen van de straat wil halen, ga dan bij de politie en ga undercover. Ik denk dat criminelen zoals de maffia niet echt mensen zijn die je weer op het rechte pad kan krijgen. Schiet hun maar als je het mij vraagt, maar ik weet daar niks van.

4.5

avatar van 606

zeker wel goede actie film.

een stuk was ongeloofwaardig.

desondanks 5 sterren.

avatar van MarjoleinM

MarjoleinM

Ja vreemd hè, wat je van deze film moet vinden...

De eerste keer dat ik hem zag was ik overtuigd, de tweede keer dat ik hem zag verbaasde ik me erover hoe slecht ie eigenlijk was...

• 12092 berichten

De tweede keer lijkt me betrouwbaarder

avatar van MarjoleinM

MarjoleinM