• 9.379.105 stemmen

Mr. Bean's Holiday (2007)

Komedie / Roadmovie | 90 minuten

Met onder meer: Rowan Atkinson, Emma de Caunes en Willem Dafoe

Gesproken taal: Frans, Engels en Russisch

Releasedatum: 29 maart 2007

Plot Mr. Bean's Holiday

"Disaster is just a small step away."

Mr. Bean wint een vakantie naar Frankrijk. Hij pakt zijn koffer en camcorder en verlaat het natte, troosteloze Londen. De reis naar de Franse kust verloopt echter niet zo vlot als gewenst. Overal waar hij komt, krijgt de eeuwig stuntelende Bean te maken met ongelukjes en toevalligheden. Aan het einde van zijn tocht door het Franse platteland wacht het mondaine Cannes. Onderweg heeft Bean gezelschap opgescharreld: het zoontje van een Cannes-jurylid en een eerzuchtige actrice wijken niet van zijn zijde.

avatar van edoij2

edoij2

Slecte film, veel te langdradig en na een kwartier wil je al echt niet verder kijken. Echt een tegenvaller!

avatar van Zinema

Flauw, flauwer, flauwst. Op een paar goede grappen na valt er bitter weinig te lachen om de kolderieke avonturen van meneer Boon. Had misschien beter aangeslagen in de jaren 50.

De vorige vond ik leuker.

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

Wiliam Dafoe?

Ach ja, de regiseur!

Leuke rol is dat trouwens

avatar van jordandejong

jordandejong

wat een shit film. niks aan. Bean moet het gewoon bij de serie houden

avatar van chevy93

chevy93

Geen superfilm, 1x kijken is wel leuk.

Omdat hij zo ongelofelijk stom is, toch nog 3,5*

avatar van Jorbmeister

Jorbmeister

De grappen waren soms wel te verwachten, maar zo is Mr. Bean toch? Ik vond het wel een leuke film, ook goed bedacht.

avatar van MNV2

MNV2

• 1900 stemmen

Mr. Bean: Ultimate Disaster Movie was toch nog vele malen beter, jammer want ik had zolang uitgekeken naar deze fim..

avatar van ninoboy1

ninoboy1

Kwamen paar goede lachmomenten in, maar meer als 3 à 4 van die momenten heb ik niet gehad.

Goed voor een 3***

avatar van K@i

K@i

teveel van het goede is nooit goed !

leukste eigelijk enigste leuke gedeelte was toen hij dacht die snorfiets testelen

avatar van HighSpeed12

HighSpeed12

Alweer 2 jaar geleden dat ik deze gezien heb, maar ik weet nog wel dat ie goed is.

avatar van Lurtz

Lurtz

Het enige leuke was toch wel de regisseur met 'Playback time'.

avatar van Hankieh

Hankieh

Toch wel geinig filmpje hoor xD

Vooral die scene dat hij terugkomt bij zijn fiets (die aan de straat ligt en helemaal kapot is) en dat hij dan die camera bekijkt en dat er gewoon kats een tank over heen reed xD

avatar van 606

De humor is flauw maar wel leuk.

Verhaallijn zit er niet echt in.

avatar van Drs. DAJA

Drs. DAJA

Dat het personage mr. Bean duidelijk niet werkt voor een High Definition camera met zorgvuldige kleurcorrectie en nette Hollywood belichting is een conclusie die al vrij snel getrokken mag worden. Ik verlangde enorm terug naar de 16mm, Britse decors en vooral de traditionelere decoupage. Maar goed, ook in Hollywood weten ze dat de naam 'Bean' verkoopt dus werd het tijd voor een tweede film. Net als in deze film bleek ook uit de eerste film al dat Atkinson's personage zich stukken minder leende als hoofdpersoon voor een full-lenght film (heeft zijn gebrek aan dialoog vast niks mee te maken) dan voor een serie. Dit allemaal (plus vele verhaaltechnische stijlfouten) achterwege gelaten is het best een leuke film, vooral vanwege de finale met een hilarische rol van Willem Dafoe.

avatar van MahsaLOVESmovies

Aanrader is het wel.

4**** verdient het

avatar van Mochizuki Rokuro

Mochizuki Rokuro

Hoewel er geen verrassing inzit en de formule Bean én deze uitgekauwd is op TV én zich niet leent voor speelfilmlengte toch nog een paar keer verrassend spontaan gelachen. Wat mij betreft met name bij Bean die moet wakker blijven achter het stuur. Voor de rest een standaard formule film die redelijk makkelijk wegkijkt, maar te weinig verrast om een gemiddeld niveau te halen. Tati was toch duidelijk een groter talent (en bovendien zijn de helft van de grappen en fratsen die Bean hier uithaalt 50 jaar eerder door hem al vertoont - zal wel een eerbetoon heten dan). O ja en een pluim voor Willem Dafoe die erg goed uit de verf komt als egotrippend regisseur.

avatar van doodah

doodah

De scène waarin hij een dansende non is, vond ik hilarisch.

avatar van 606

doodah schreef:

De scène waarin hij een dansende non is, vond ik hilarisch.

Ja precies dat was een super stuk

avatar van doodah

doodah

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

Geweldige film, echt weer een leuke beanfilm. Met leuke muziek (score) en wat hilarische scenes in de auto, en met een grappig einde. Natuurlijk niet echt realistisch allemaal maar ach wat maakt het uit. Dit is gewoon bean!

avatar van sandralovertje

sandralovertje

Eerste film was een groot succes. Tweede film was een flop, zo simpel is het.

avatar van Dk2008

Dk2008

Zo simpel ligt het helemaal niet. Ik vond deze film leuker dan de eerste. Rowan Atkinson had wat mij betreft nog langer door mogen gaan met het type Bean. Maar hij had er zelf geen zin meer in, en als mensen dit als een flop beschouwen, wat ik zelf niet vind, kan je het nu helemaal vergeten.

avatar van Cheapcaster

Cheapcaster

Rowan Atkinson is een artiest, ééntje zoals we er niet veel hebben

Ook zijn gebaren bij alles

Over de film zelf: Hij is gewoon geweldig, gisteren was hij op VTM.

En als je dit een flop vind zou je beter in je kooi kruipen, het is niet omdat iets al een eind bestaat, dat het afgezaagd komt...

avatar van diedier

diedier

mr bean's holiday,

Gisteren voor de 2de keer gezien en hij blijft goed. Dit is een film: Gedachten op nul en lachen en genieten. Snap eigenlijk niet waarom hij zo uitgekaferd word. Het is gewoon een echt BEAN film een feel good filmpje. Toen hij gisteren gedaan was was ik heel heel vrolijk ! Hij zet ook een prachtige performance neer in de film. Na zoveel jaar is hij het nog altijd niet verleerd ! Enig min-puntje: Film komt wat traag op gang, had sneller gemogen !

Een 4*

avatar van planet_of_death

planet_of_death

JohnWilliams schreef:

De score was inderdaad gewoon super leuk! Heb me prima vermaakt met deze film. Leuke grappen en een heerlijk luchtig sfeertje.

avatar van Roodkapje

Roodkapje

Geestig zuiders sfeertje, af en toe wat melig en eigenlijk een feelgoodmovie. Toch moest ik me inspannen om deze uit te kijken want de typische "bean-grappen" pasten totaal niet in dit kader.

avatar van ILDIB

ILDIB

1e uur matig, laatste half uur maakt het een en ander goed. Maar helaas teveel voorspelbare flauwheid.. Beste scene is die in de auto snachts.

avatar van joeriL

joeriL

als ik van 1 film zelfmoordneigingen krijg is het deze. Maakt elke busreis tot een ware hel.

0,5

avatar van Friac

Friac

Een heel slechte film en zelfs niet eens 100% Beanwaardig wegens de complete afwezigheid van Teddy, Bean's knuffelbeer die volgens mij toch in elke aflevering (en in de eerste film) opduikt. Het detail dat deze beer ontbrak tijdens de film deed me nog meer vermoeden dat de mensen achter de film nog even snel wouden incashen op de rug van het figuur Bean, zonder voor de rest teveel aandacht te hebben voor de elementen die Bean tot Bean maken. Of ik vond althans dat Bean in deze film bij momenten 'anders' aanvoelde dan in de reeks. En als hij al hetzelfde was, dan was het - net als in de eerste film - pure herkauwing van scènes uit de oorspronkelijke reeks.

Enige moment dat ik grappig vond was de filmvoorstelling met Dafoe's personage in de hoofdrol. Voor de rest was het armoede troef bij dit bijzonder flauw afkooksel van een best wel leuke reeks.