• 146.007 films
 • 7.548 series
 • 23.188 seizoenen
 • 507.835 acteurs
 • 317.807 gebruikers
 • 8.349.728 stemmen
Avatar
 
banner banner

Bean (1997)

Komedie | 90 minuten
2,86 2.178 stemmen

Genre: Komedie

Speelduur: 90 minuten

Alternatieve titel: The Ultimate Disaster Movie

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Mel Smith

Met onder meer: Rowan Atkinson, Peter MacNicol en Pamela Reed

IMDb beoordeling: 6,5 (102.172)

Oorspronkelijke taal: Engels

Releasedatum: 10 juli 1997

Plot Bean

"One Man. One Masterpiece. One Very Big Mistake."

Bean werkt in een Brits museum, en zijn bazen willen hem ontslaan omdat hij telkens slaapt onder werktijd. Hij wordt echter naar Amerika gestuurd, naar een klein museum in Los Angeles om precies te zijn, waar hij de presentatie van een nieuw schilderij moet doen. Hij weet hier echter niets van af...

imageimageimageimageimageimageimageimage

Externe links

Volledige cast

Acteurs en actrices

David Langley

Alison Langley

Jennifer Langley

Kevin Langley

George Grierson

General Newton

Lieutenant Brutus

Detective Butler

Walter Merchandise

Video's en trailers

Reviews & comments


Gast

 • berichten
 • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.
zoeken in:
avatar van MatthijsGr00t

MatthijsGr00t

 • 14031 berichten
 • 1342 stemmen

Mr. Bean blijft toch wel altijd leuk vind ik. De kracht lag voor mij altijd in de korte filmpjes/tv-uitzendingen. Een 1,5uur durende film had van mij niet gehoeven. Het nadeel van deze film is dat het te lang duurt en het daardoor begint te vervelen. Daardoor krap aan 2,5*.


avatar van Dick2008

Dick2008

 • 9432 berichten
 • 697 stemmen

Dick2008 schreef:

De scenes met Mr. Bean alleen zijn leuk maar voor de rest een tegenvaller. Ook de tegenspelers zijn matig. Geef mij maar de serie.

Heb deze maar weer eens bekeken en zo slecht is het allemaal toch ook weer niet. De tegenspelers zijn ook best aardig, ik meende dat ze lang niet zo goed waren maar bij herziening valt dat toch wel mee. Leuk om Pamela Reed in de film te zien, alleen die heeft vaak zulke kleine rolletjes, jammer. Ook nog een klein rolletje voor Burt Reynolds. De eerste helft is trouwens nog vrij leuk waarin de bekende fragmenten uit de serie toch behoorlijk goed in de film worden ingelast en later in de film ook nog wel en de film wordt passend afgesloten. Wel halen veel grapjes de vaart uit het verhaal, in hoeverre dat veel voorstelt. Het begin van de film lijkt vrij sterk op het begin van Flodder in Amerika.

Het hoogtepunt van de film is als Bean alleen met het schilderij is met alle gevolgen van dien. ik lag toch wel weer dubbel zoals iedere keer als ik de film zie en wat dat betreft is Rowan Atkinson steengoed met het uitbeelden van het typetje Mister Bean. Daarna gaat de film wel achteruit met Bean die een soort superheld en superdokter wordt, Kan wel begrijpen dat je zo'n film probeert te rekken anders haal jel de lengte niet en dan is de film nog aan de korte kant, want de aftiteling begint bij mij na ongeveer 80 minuten maar voor mij duurde hij toch iets te lang. Wel kent de film over de hele lengte zeer grappige momenten.

Eerste helft 5.0 / tweede helft 4.0.


avatar van daxclusive

daxclusive

 • 2543 berichten
 • 2029 stemmen

TheLionKingFan schreef:
Ik vind het een geweldige film met geweldige stukjes. Zoals:

Bean die met zijn broek voor de droger ging hangen
Bean die net alsof doet alsof hij een geweer heeft
Bean die naar iedereen zijn middelvinger opstak
Bean als dokter


Snap de lage punten niet,vind hem zelfs een beetje beter dan deel 2.


Ik sluit me hierbij volkomen aan.
4.0*


avatar van krabs_movie

krabs_movie

 • 64 berichten
 • 1 stemmen

Leuk als hem wordt gevraagd of hij wel vaker een kalkoen heeft bereid. Zo''n blik van: ech wel! Wij weten de betreffende scene er wel bij te bedenken,toch? Was wel de enige scene waarbij ik in een deuk lag!


avatar van TragieStar.*

TragieStar.*

 • 3191 berichten
 • 1284 stemmen

Ik heb de afleveringen zovaak gezien en ze blijven gewoon geweldig, maar deze film vond ik toch een teleurstelling. Meestal hou ik ook niet van films met onzinnige en debiele grappige momenten a la Mr. Bean, maar van Bean kan ik dat altijd wel waarderen, behalve in deze film.

Het verhaal is niet leuk om te volgen, de humor komt niet goed over en zo zijn er nog een paar dingen te bedenken. Ook erg jammer dat Mr. Bean teveel praat in deze film en dat er veel scenes over de familie gaat waar ik dus niet niet geinteresseerd in ben.

Ik denk ook dat Mr. Bean niet echt geschikt is voor een film. De serie gaf iedere belevinis in een korte aflevering weer die los van elkaar staan en dat pakt veel beter uit naar mijn idee.

Voor mijn gevoel duurde de film gewoon te lang en was best slaapverwekkend te noemen. Heb nauwelijks kunnen lachen. Desondanks ben ik nog altijd benieuwd naar deel 2, en ik ben ook zeker van plan die een keer te bekijken.

2*


avatar van AOVV

AOVV

 • 261 berichten
 • 1448 stemmen

Ach, de tv-reeks is vele malen beter dan dit, natuurlijk. Wat ik de grootste troef van Mr. Bean vind, is dat hij geen of weinig contact met de maatschappij heeft. Op "emotioneel" vlak dan. In deze film heeft hij dat wel, leeft mee met de familie van curator Langley, en is nog de held ook. Terwijl ik 'm veel liever zie in de rol van anti-held. Leukste scène vond ik het spannender maken van de kermisattractie, waardoor iedereen zowat uit z'n stoel vloog. Dat is Bean op z'n best; hij, levend in zijn eigen cocon, zich niet bewust van enige sociale conventies.

2,5 sterren, omdat het muzikale thema toch wel goed erbij past, hoewel een beetje melig misschien.


avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

 • 14934 berichten
 • 1625 stemmen

Diverse keren gezien vroeger. Rowan Atkins blijft een held en ik vind zijn optreden altijd lekker droog. Uiteraard zijn het keer op keer de stuntelige handelingen die worden opgevolgd met geniale oplossingen en vergeleken met de televisie-afleveringen heeft deze Bean dan ook niet heel veel nieuws te bieden. Dit vond ik niet erg, het blijft redelijk luchtig en men weet zelfs wat spanning te brengen.


avatar van Masterkeeltie

Masterkeeltie

 • 346 berichten
 • 523 stemmen

Heb dit in m'n begin periode op moviemeter een 5* gegeven, absurd natuurlijk, maar naif als ik was, heb het heerlijk gevonden en heb me vanouds vermaakt, mooie 7*

3.5*


avatar van mjk87

mjk87

 • 11571 berichten
 • 3330 stemmen

Mr Bean is heerlijke humor, dat alles ontbreekt in deze Bean. Veel saaie scènes en door Bean zo in het realisme te plaatsen maak je ook een wat vreemd aandoende film. Laat hem lekker de kalkoen schoonmaken. Vervolg was wel beter. 1,0*.


avatar van Beertje45

Beertje45

 • 808 berichten
 • 512 stemmen

De film zou leuk kunnen zijn voor mensen die voor het eerst mr. Bean willen leren kennen. Ik ken echter de vroegste filmpjes en de grappen daaruit worden herhaald in deze film. Ik vond het allemaal nogal magertjes en laat iemand in godsnaam Burt Reynolds verwijderen uit Hollywood, die man heeft het gewoon niet en het wordt nooit wat met hem. Hoort thuis in de top 10 van meest waardeloze akteurs.


avatar van xxERWINxx

xxERWINxx

 • 1270 berichten
 • 760 stemmen

Zeer leuke vermakelijke film! Goede grappen met als hoogtepunt de scene met het schilderij!

Toch vind ik Mr.Bean's Holiday iets beter want daar zijn de grappen meer geslaagd en gebeurd er wat meer. Maar deze blijft je ook wel bij.


Vandaag nog eens herzien. Dit blijft echt een geweldige film! Het was 1997 en er waren nog films zoals Bean en Titanic ... Rowan Atkinson is goed op dreef hier en hij heeft er duidelijk zin in. Dat merk je al in de beginscéne. Vanaf het schilderij zakt de film jammer genoeg een beetje weg, maar dat mag de pret zeker niet drukken. Er zitten een hoop leuke scénes in.

Deze film was beduidend beter dan die flop van Holiday. Daarin zie je duidelijk dat hij veel minder energie heeft dan in deze film en dat het te lang geleden was dat hij Bean speelde. Scénes zoals op de kermis wanneer hij prutst aan het paneel en op het vliegveld, dat is helemaal Mr. Bean. In Holiday kon ik dat gemene kantje nergens terugvinden.


avatar van playah26

playah26

 • 190 berichten
 • 782 stemmen

nog eens herzien en t blijft verre van t niveau van de serie..

Echte bean fans zullen zich wel vermaken maar het haalt nooit het niveau van de serie


avatar van John Barry

John Barry

 • 3379 berichten
 • 558 stemmen

Bean is een aardige wegkijker. Sommige van de grappen vond ik geslaagd, andere grappen vond ik wat flauw.

Een leuke grap vond ik bijvoorbeeld de scene dat de kip in de magnetron ontploft. Ook leuk was dat stuk dat Bean een kermis attractie spannender maakt. En zo zijn er nog wel meer leuke en geslaagde grappen. Maar sommige grappen vond ik dan weer wat minder geslaagd. Paar voorbeelden: De scene dat Bean het schilderij molesteert vond ik een beetje te flauw, ik kon daar niet om lachen. Wat dan weer wel leuk is gevonden is dat Bean het schilderij later in de film vervangt door een poster. Ook de scène dat Bean een doktor is vond ik wat te flauw.

Om sommige grappen kon ik dus niet lachen, maar de mindere momenten worden vaak genoeg afgewisseld door leukere momenten. Dit zorgt ervoor dat de film wel makkelijk weg te kijken is.

Rowan Atkinson acteert erg goed als mr Bean. Toch knap dat Atkinson zo typetje kan neerzetten. De rest van de cast acteert ook wel aardig. Verder is de soundtrack van Howard Goodall wel aardig. De muziek past goed bij de film.

Al met al is deze film een leuke wegkijker. Deze film heeft een aantal leuke grappen, maar ook een aantal mindere. Toch is deze film wel vermakelijk.

2,5 ster voor deze film.


avatar van ipman-99

ipman-99

 • 1252 berichten
 • 0 stemmen

"Row, row, row your boat, gently down the stream. If you see a crocodile, don't forget to scream.." ... " !!!

Schitterende Komedie (Heropfrissing) !!! 'Bean' is een fantastisch typetje uit de

geweldige serie. Deze film (die ik ook al ontelbare keren heb gezien) is een fantastisch

verlengstuk van de serie. Het verhaal is aandoenlijk en avontuurlijk met hier en daar

aanstekelijke grappige situaties.

Rowan Atkinson zet op een heerlijke droge en knullige manier Mr Bean neer.

Nostalgie ten top want inderdaad deze is ook al van het jaar 1997 !


avatar van Daniël44

Daniël44

 • 59 berichten
 • 999 stemmen

Een redelijke film met iets te flauwe humor. Het duurde ook iets te lang. Maar deze Bean film kan er mee door.


avatar van ambrosini

ambrosini

 • 489 berichten
 • 518 stemmen

Voor mij is mr. Bean een geweldige serie .. en elke keer vind ik het jammer dat het zo snel voorbij is..

Vervolgens komt er een mr. Bean film uit .. en vind ik het juist super dat het zo snel voorbij is..


avatar van Kondoro

Kondoro

 • 8569 berichten
 • 2045 stemmen

Bean

Goeie film. Mr. Bean vind ik al heel leuk, zelfs toen ik jong was kon ik ervan genieten. Ik moet zeggen dat het nu een 50/50 gevoel is. De ene grap is leuke dan de andere. Maar zo leuk als de serie zou de film bij mij niet worden helaas!

Ik vraag me af of Rowan Atkinson nog normaal kan functioneren, buiten dat hij Mr. Bean speelt.. Wat een geniale gezichten kan die vent trekken zeg .. Haha! Nee, deze man heeft geweldige humor. In de serie altans. Zoals ik al eerder zei: "Maar zo leuk als de serie zou de film bij mij niet worden helaas!", en ik denk dat, dat ook echt geld. Want de serie lag je eigenlijk constant in een deuk. Waarbij je met de film de lol ietsjes minder hebt... Weet niet hoe het komt, ik denk ook dat de zweer die er hangt lager is dan met de serie! Jammer... Peter MacNicol deed het ook wel leuk, net zoals de rest van de familie.

Bean is wel een leuke film, het verhaal is leuk en soms ook weer niet. Ik vond het leuk dat hij van Geheime agent in Johnny English nu opeens een bewaker is in een museum waar kunst word tentoongesteld. Hij word uitgekozen door directie om naar Amerika te gaan met een schilderij die daar naar toe vervoerd word, met alleen ongelukjes en andere domme dingen die volgen. Het concept is daarom wel leuk, maar valt soms ook weer tegen.. Zo zie je maar weer dat je een heen en weer idee hebt bij de film. Waar hij het telkens net niet is. Stond toevallig op Netflix Nederland, waarnaar ik dacht: "Laat ik die maar weer eens gaan kijken."

3.0*


avatar van Dick2008

Dick2008

 • 9432 berichten
 • 697 stemmen

Dick2008 schreef:

(quote)

Heb deze maar weer eens bekeken en zo slecht is het allemaal toch ook weer niet. De tegenspelers zijn ook best aardig, ik meende dat ze lang niet zo goed waren maar bij herziening valt dat toch wel mee. Leuk om Pamela Reed in de film te zien, alleen die heeft vaak zulke kleine rolletjes, jammer. Ook nog een klein rolletje voor Burt Reynolds. De eerste helft is trouwens nog vrij leuk waarin de bekende fragmenten uit de serie toch behoorlijk goed in de film worden ingelast en later in de film ook nog wel en de film wordt passend afgesloten. Wel halen veel grapjes de vaart uit het verhaal, in hoeverre dat veel voorstelt. Het begin van de film lijkt vrij sterk op het begin van Flodder in Amerika.

Het hoogtepunt van de film is als Bean alleen met het schilderij is met alle gevolgen van dien. ik lag toch wel weer dubbel zoals iedere keer als ik de film zie en wat dat betreft is Rowan Atkinson steengoed met het uitbeelden van het typetje Mister Bean. Daarna gaat de film wel achteruit met Bean die een soort superheld en superdokter wordt, Kan wel begrijpen dat je zo'n film probeert te rekken anders haal jel de lengte niet en dan is de film nog aan de korte kant, want de aftiteling begint bij mij na ongeveer 80 minuten maar voor mij duurde hij toch iets te lang. Wel kent de film over de hele lengte zeer grappige momenten.

Eerste helft 5.0 / tweede helft 4.0.

Ik vind het toch maar een erge leuke film. Ik had hem eigenlijk slechter verwacht. Waarschijnlijk wordt hij beter na een aantal keren kijken. Die twee kinderen blijven wel aardig irritant, maar hebben maar een kleine rol. De andere rolllen zijn ook niet zo sterk. Het is ook meer een familiekomedie. Maar heb toch een hoop gelachen, ook al haalt het niet bij de serie. En de bekende fragmenten worden toch vrij goed gecombineerd met het eigenlijke verhaal. Het hoogtepunt blijft, als ze hem alleen laten met het schilderij, waarna het wel wat minder wordt. Ook gaan ze er te lang mee door. Dr. Bean die dokter wordt, gaat eigenlijk te ver. Maar ja, het is nou eenmaal allemaal kolder. En zo worden de problemen weer handig opgelost door Mr. Bean.

Zeer vermakelijk. 5.0


avatar van soom

soom

 • 24686 berichten
 • 2568 stemmen

Yesterday, all my troubles seem so far away..

In Glee zag ik Lea Michele (Sarfati) na het heengaan van haar liefste naar het eeuwige, dit liedje zingen. Misschien nog wel ontroerender en zeker breekbaarder dan haar versie van Make you feel my love. D.W.Z, ik zag het via Youtube, want ik volg toch niet echt televisieseries. Ik heb er gewoon niet heel veel mee, met televisie. Hoe dan ook, daar moest ik aan denken. Dat ik dat stukje zag met dat nummer. De manier waarop ik het hier naar voren zag komen, herinnerde me er weer aan. Het is raar hoe het menselijk brein werkt, in elk geval. Dat ik meteen aan Lea moest denken, toen ik dat nummer hoorde.

Peter MacNiccol is geweldig, Rowan Atkinson is onnavolgbaar. Heerlijk subtiele humor, die het beste in mij naar boven haalde. Ik houd van de manier waarop Rowan Atkinson loopt, praat, eet, door het beeld beweegt. Alles klopt wel zo'n beetje. Er is een kalmte in hem, die heel goed werkt. Zeker voor een druk personage, is het imo wel belangrijk om zelf niet heel druk te zijn van nature. Je kunt dan gewoon eruit knallen, zeg maar, om de drukte in jezelf te kunnen vinden. Als je druk bent en druk gaat doen, wordt het allemaal zo uitvergroot druk. Dit is nog wel te doen. Heerlijke humor dus, met heerlijke slappe humor. Het moet je liggen. Soms is het wel heerlijk om dit soort flauwigheid te zien. Prachtig.


avatar van (verwijderd)

(verwijderd)

 • 60 berichten
 • 0 stemmen

Zag hem gisteren weer eens voorbij komen na vele jaren. Wel een aardig filmpje, niet meer dan dat. Ik schrok er vooral van dat deze film alweer bijna 20 jaar oud is...


avatar van Movsin

Movsin

 • 6220 berichten
 • 7509 stemmen

Niets gaat boven de populaire, erg komische TV-afleveringen die op een halfuurtje voorbij waren en alzo boordevol zaten met humor.

De langspeelfilm probeert dat ook wel maar dezelfde spankracht opbrengen ligt wat moeilijker. Komt daarbij dan Beantje al overbekend is en de film geeft niet wat ervan verwacht werd. Gebeurt meer.


avatar van Tarkus

Tarkus

 • 6398 berichten
 • 5303 stemmen

Film met Rowan Atkinson in het personage dat hem wereldberoemd maakte.

Leuke film overigens, maar haalt het bijlange na niet op de vele sketches die destijds van dit personage op TV kwamen.

Daarvoor is een film eigenlijk te lang, neemt niet weg dat het wel leuk is om naar te kijken, maar je bent ook blij dat het bijna anderhalf uur voorbij is.


avatar van Fisico

Fisico (moderator films)

 • 4073 berichten
 • 3071 stemmen

Op inhoudelijk vlak vond ik dit de beste Bean--film al hebben velen een tegengestelde mening. Het klopt inderdaad dat Mr. Bean zich hier wat verloochent. Kunnen we het nog wel hebben over Mr. Bean na het bekijken van deze prent? En waarom praat hij zoveel in deze film?

Naast uiteraard Atkinson zelf vind ik overigens dat de film ook zeer goed gedragen wordt door MacNicol. Ook zijn expressies zijn hilarisch.

Qua verhaal vond ik deze film best boeiend. De hetze met het schilderij en wat er aan vooraf gaat (natte broek) vond ik zeer grappig. Ook het vilaine kantje van Mr. Bean kwam aan bod in deze film. Ook hier uiteraard wel copieus gedrag uit de sketches, wat jammer is. Mr. Bean is op zijn best als hij Mr. Bean mag zijn. Zijn rol als "dokter" of "superhero" vond ik dan weer minder geslaagd, hoewel hij in zijn sketches ook voor tandarts speelt. De film wisselt bijgevolg zeer sterke grappige momenten af met zwakke stukken. Aan de andere kant zijn er dan wel geslaagde terugblikken naar de sketches zonder copieus te zijn (klaarmaken van dat gevogelte in de magnetron verwijzend naar zijn kerstdiner).

Leuk om ook Yesterday te horen in de film. Sindsdien koppel ik het liedje van The Beatles altijd aan Mr. Bean.


avatar van Onderhond

Onderhond

 • 85874 berichten
 • 10571 stemmen

Wel oké voor een keertje.

Deze film heb ik ooit wel gezien, maar herinnerde me er niet al te veel meer van. De serie vroeger ook gezien, maar ook dat is te lang geleden om een echte parallel te trekken. Ik meen dat het niveau tussen de twee toch niet al te veel verschilt, maar daar kan ik me dus in vergissen.

Probleem met deze Bean is toch wel dat de film 90 minuten duurt, terwijl het plot maar 75 minuten aan materiaal biedt. Na 75 minuten is de film ook afgerond en wordt er nog een uitgebreide sketch in het ziekenhuis achtergeplakt. Die heeft echter geen enkele relevantie binnen de film zelf.

Buiten Bean als personage valt er ook niet veel te beleven. Povere acteurs moeten hem bijstaan, de regie is zoutloos en de Amerikaanse setting doet het Britse ook niet al te veel goeds. Gelukkig draait de film verder geheel om Atkinson's personage. Die doet het nog wel oké, na allerhande sketches is een ééndimensionaal als Bean binnen een film niet het allerboeiendste meer, maar af en toe valt er toch wat te lachen.

Ietwat magere comedy dus. Omdat het al zo lang geleden was best oké om nog eens te kijken, maar erg veel kwaliteit heb ik er toch niet in kunnen herkennen.

2.0*


avatar van IH88

IH88

 • 6328 berichten
 • 3014 stemmen

“Brace yourself!”

Niet slecht. Anderhalf uur lang naar Mr. Bean kijken is echt te veel van het goede, maar Rowan Atkinson zorgt er met een aantal aardige sketches voor dat het Mr. Bean genietbaar blijft. Met aardige bijrollen van MacNicol. Reynolds, Pamela Reed en Drake, en het laatste gedeelte in het ziekenhuis is het beste gedeelte.


avatar van xxERWINxx

xxERWINxx

 • 1270 berichten
 • 760 stemmen

Vandaag herbekeken, blijft een erg leuke film, zeer vermakelijk en leuk verhaal, toch vind ik de opvolger Bean's Holiday leuker en beter want daar gebeurd net wat meer kwa actie.


avatar van Chainsaw

Chainsaw

 • 8579 berichten
 • 3115 stemmen

Films als dit tonen alleen maar extra aan hoe goed de serie van Mr. Bean eigenlijk is. De serie is van alle tijden en voor alle leeftijden en ook vandaag de dag nog steeds ontzettend goed. En heel erg knap. Geen van dit alles is Bean, de film uit 1997 waarin Mr. Bean naar Amerika gaat. Het voelt allemaal ook erg Amerikaans aan, ook al is regisseur Mel Smith een Brit en werd het script geschreven door Richard Curtis, die ook meeschreef aan de serie. Want hoeveel sketches uit de serie ook worden hergebruikt, de film voelt geenszins als de serie. Was maar één scène uit deze film zo briljant als Beans troosteloze oudejaarsfeestje, avonturen in een winkelcentrum of Bean die probeert te gaan slapen. Maar nee, in Bean zit eigenlijk amper een scène die het personage eer aan doet. Hoe hard Rowan Atkinson ook zijn best doet.

Met een flutreden wordt Bean naar Amerika gehaald, waar het verhaal ineens gaat over Peter MacNicol en zijn gezin. En meteen als we daar zijn wordt de zwaar sentimentele muziek van Howard Goodall (ook een Brit, die meewerkte aan de serie) knoeperhard gezet om ons emotioneel te krijgen. Inderdaad, emotioneel in een film van Mr. Bean. Familieproblemen en dramatische wendingen zijn ineens van groot belang en uiteraard moet de film een liefdevolle boodschap als moraal hebben, waarbij de vioolmuziek alleen nog maar harder moet klinken. En Atkinson? Die mag op de achtergrond alleen wat met z'n wenkbrauwen wiebelen. Wat is er mis met een film over een kinderachtig en egoïstisch man-kind dat alleen maar problemen veroorzaakt en er alleen maar zelf beter uit wil komen? Blijkbaar heel veel, want in Bean maakt men van één van de leukste televisiepersonages een futloze, humorloze, brave en sentimentele komedie. Compleet Mr. Bean-onwaardig.

2 sterren.


avatar van Ajax&Litmanen1

Ajax&Litmanen1

 • 55512 berichten
 • 3522 stemmen

Het komt niet zo heel vaak voor dat ik ooit hier een stem heb geplaatst die ik na herziening drastisch wijzig. Dan bedoel ik, meer dan een halfje erbij of eraf. Laatst moest ik bij The Evil Dead al een flinke correctie doen (in het voordeel van die film) en nu gaat er een enorme correctie volgen bij Bean, maar dan in het nadeel. Ooit gaf ik hier vier sterren voor, maar dat zal nu een onvoldoende zelfs worden.

Bean als televisieserie is leuk. Zijn personage is fantastisch met al zijn naïeve, egoïstische en domme acties en de korte sketches, al zijn ze echt niet allemaal geweldig leuk, passen perfect bij hem. Bean is leuk als hij onnozel kan doen bij dagelijkse activiteiten zoals naar de tandarts of de kapper gaan. Of als hij zijn kamer moet verven. Het publiek was ook dol op Rowan Atkinson in zijn serie. Schijnbaar vond men het nodig om er een film van uit te brengen, niet al te lang na de laatste aflevering van de serie. Men ziet Mr. Bean de hele film aan voor alles wat hij niets is. Een kunstexpert, een dokter. Uiteraard blundert Bean er weer op los, maar de grappen zijn gewoon minder leuk geschreven en zijn iets te complex voor een simpel personage als Bean. Toch valt er geregeld best wat te lachen (de laxeerpillen, het verwisselen van het schilderij, het ziekenhuis), maar het toch karig.

Maar erger dan de minder goed geschreven grappen is dat de focus hier grotendeels ligt op een vreselijk saaie kerel met zijn gezin. Niemand boeit zijn relatiecrisis die Bean mede heeft veroorzaakt. Ik snap dat je anderhalf uur film moet vullen, maar dit was wel echt belabberd schrijfwerk. En die acteurs waren ook vreselijk gecast. Dan nog liever tien extra matige Bean grappen als ik moest kiezen. Hierna was het ook tien jaar gedaan met Mr. Bean, dus ik vermoed dat het publiek de film ook niet zo kon waarderen.

2,5* (was 4*)


avatar van clubsport

clubsport

 • 2307 berichten
 • 6023 stemmen

het slotstuk in het ziekenhuis red de film wat mij betreft , anders had ie bij 2.5 blijven steken .

wat duidelijk is hier is dat de magie van de serie hier niet echt aanwezig is , de duur kan ermee te maken hebben maar is denk ook dat de tegenstelling tussen britse en amerikaanse humor niet echt lekker werkt .

Toch weet men er nog enigsins een vermakelijke film van te maken en daar had ik toch vooraf wel een hard hoofd in .