• 10.609 nieuwsartikelen
 • 161.855 films
 • 10.115 series
 • 29.687 seizoenen
 • 613.521 acteurs
 • 192.988 gebruikers
 • 8.969.103 stemmen
Avatar
 
banner banner

Mr. Bean's Holiday (2007)

Komedie / Roadmovie | 90 minuten
2,77 2.259 stemmen

Genre: Komedie / Roadmovie

Speelduur: 90 minuten

Alternatieve titel: Bean 2

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Frankrijk / Duitsland

Geregisseerd door: Steve Bendelack

Met onder meer: Rowan Atkinson, Emma de Caunes en Willem Dafoe

IMDb beoordeling: 6,4 (133.503)

Gesproken taal: Frans, Engels en Russisch

Releasedatum: 29 maart 2007

Plot Mr. Bean's Holiday

"Disaster is just a small step away."

Mr. Bean wint een vakantie naar Frankrijk. Hij pakt zijn koffer en camcorder en verlaat het natte, troosteloze Londen. De reis naar de Franse kust verloopt echter niet zo vlot als gewenst. Overal waar hij komt, krijgt de eeuwig stuntelende Bean te maken met ongelukjes en toevalligheden. Aan het einde van zijn tocht door het Franse platteland wacht het mondaine Cannes. Onderweg heeft Bean gezelschap opgescharreld: het zoontje van een Cannes-jurylid en een eerzuchtige actrice wijken niet van zijn zijde.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

Externe links

Video's en trailers

Reviews & comments


Gast

 • berichten
 • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.
zoeken in:
avatar van Dk2008

Dk2008

 • 10307 berichten
 • 727 stemmen

Dk2008 schreef:

De film begint leuk maar daarna zie je dat het moeilijk is om een film continue leuk te houden, want de grappen worden vaak enorm gerekt. Begrijpelijk anders haal je de speelduur niet. Het eigenlijke verhaal is in 10 minuten ook wel te vertellen. Vooral in het midden wordt wat mij betreft de mist in gegaan met twee heel lang durende scènes achterelkaar, met het brommertje en het huisje. Dat vind ik dan ook het minste gedeelte van de film. Zolang ze niet bedorven zijn is Mister Bean wel gek op oesters dus dat klopt niet maar het is leuk Jean Rochefort te zien. En Mister Bean in Duits uniform, haha prachtig.

Het blijft toch grotendeels een leuke film om zien. Niet alleen zitten er veel onvoorspelbare grappen in, het levert bovendien ook nog mooie plaatjes op, waardoor het ook een prima vakantiegevoel weet mee te geven. Ook hebben ze er een kundig eind aan weten te maken door het gebruik van Mister Bean's camera en met La Mer. 5.0

(Ook al weer) Minder leuk dan gedacht en ook (al weer) minder dan de eerste film. Het probleem zit hem vooral in de langdradigheid van scènes. De taalbarrière kan ook een rol spelen, hoewel Bean weinig tot niks zegt. Maar de grapjes van Mr. Bean komen er niet overal even goed uit, al zal dit aan het verhaal liggen. Bean die de hele tijd met zijn camera in de weer is, wordt op gegeven moment wel wat vervelend. Rowan Atkinson doet wel zijn best om er nog een leuke film van te maken. Hoewel de film in een hoog tempo begint wordt hij al gauw nogal traag. Het laatste gedeelte blijft leuk, met Dafoe die zichzelf heel geweldig vindt. Maar overal het algemeen zijn in deze film de tegenspelers, net als in de eerste film ook al matig. Minder gelachen dan met die andere film, maar blijft toch leuk/mooi gemaakt. 4.0


avatar van Gang_Star

Gang_Star

 • 6837 berichten
 • 3401 stemmen

Dat ik altijd vergeten ben om op deze film te stemmen verbaast me. Al met grote regelmaat gezien, en keer op keer prima mee vermaakt. Leuker nog dan Bean: The ultimate disaster movie. Het verschil zit juist in de rol die Rowan Atkinson vertolkt. Hierin komt het personage meer tot zijn recht en lijkt het dus ook op de tv-serie. Maar dan een lange aflevering. De kracht van Mr. Bean is (naar mijn mening) wanneer hij niet praat maar zijn kaken stijf op elkaar houd zoals hij dus wel in deze film doet.


avatar van tommycool98

tommycool98

 • 104 berichten
 • 80 stemmen

Grappige film met een leuke sfeer!


avatar van hijman1946

hijman1946

 • 175 berichten
 • 121 stemmen

Ik heb lang geleden toen Rowan Adkinson in nederland was een intervieuw met hem gezien op tv.

In werkelijkheid is hij een zeer serieuze acteur,die elk gebaar ,elke gezichtsuitdrukking van tevoren diep instudeerd tot in het perfecte,Topacteur voor mij.Dat hoedje wat de lucht in vloog etc hoe verzinnen ze het


avatar van tommydruut

tommydruut

 • 97 berichten
 • 103 stemmen

Hele leuke film en zeer vermakelijk!


avatar van Vdk_Movie

Vdk_Movie

 • 375 berichten
 • 451 stemmen

Mr. Bean, altijd lol!


avatar van davert89

davert89

 • 163 berichten
 • 265 stemmen

Heerlijke feelgood film met goede sfeer! Al meerdere keren gezien, maar blijft leuk


avatar van Tarkus

Tarkus

 • 6409 berichten
 • 5314 stemmen

Tarkus schreef:

Deze film valt me echt tegen.

Het verhaal is zeer zwak, en mochten er niet enkele toch wel geslaagde grappen inzitten, die zo eigen zijn aan Mr. Bean, dan zou deze film nog lager scoren dan nu.

Ik vind ook dat Frankrijk, op een paar scènes na, slecht in beeld is gebracht.

De eerste Bean-film was stukken beter dan dit, ondanks enkele geslaagde grappen die de film in zijn geheel niet kunnen redden.

De film is me bij deze tweede kijkbeurt veel beter bevallen dan de eerste maal.

Wellicht is dat omdat ik beide films nu na elkaar heb bekeken, en deze toch even goed vind als de eerste.

Heb beide voor een habbekrats op de kop kunnen tikken trouwens en ze zijn hun geld meer dan waard.

Het typetje van Rowan Atkinson heeft na al die jaren nog niets aan aantrekkingskracht verloren en blijft leuk om naar te kijken.

Maar toch blijf ik er bij dat het personage beter toch zijn recht komt in korte sketches dan in een langspeelfilm, maar laat u dat er niet van weerhouden deze, en de eerste film, eens te bekijken.

Lachen gegarandeerd !!!


avatar van alacer9

alacer9

 • 395 berichten
 • 396 stemmen

Geweldige film!


avatar van PEN15

PEN15

 • 1281 berichten
 • 637 stemmen

Zeer uitzonderlijk dat ik zowaar met een hele ster ga verhogen. Gisteren op tevee en het is niet zo dat ik hem ineens een stuk beter heb gevonden, maar meer door onverwachts de slappe lach te hebben gekregen om hoe idioot en onnozel het allemaal is. Vooral dat stuk als hij een straatoptreden gaat uitvoeren. Het bellen van honderd mogelijke telefoonnummercombinaties blijft ook geestig. Bovendien vind ik het nog altijd heel knap hoe Atkinson toch die rubberen gekke bekken kan trekken zoals op het moment dat hij in zijn kraag gevat wordt door die conductrice. En als je om die reden blijft lachen dan neem ik de rest van de flauwe-flauwekul voor lief.

Het typetje Mr. Bean bestaat eigenlijk al wat langer dan ik had gedacht, zo'n drie jaar voor de legendarische sitcom. Atkinson speelde een soort stil "kind in een volwassen lichaam" tijdens de
Just For Laughs festivals in Montréal, waarbij hij bewegingen en uitdrukkingen speelde als begeleider voor een andere komiek. De welbekende naam Bean was toen nog niet bedacht, maar zijn kenmerkend gekleurde stropdas en rafelige colbert die niet bij zijn pantalon past had hij al.


avatar van Fisico

Fisico (moderator films)

 • 8226 berichten
 • 4643 stemmen

Voor mij alvast een ontgoochelende Bean-film. Het blijft steeds jammer om een succesvol (oud) concept commercieel uit te melken tot een waardeloos product. Deze film is weinig inspirerend, niet overtuigend en amper origineel. Vele grappige momenten en gedragingen van Bean kwam je al wel eens tegen in zijn sketches. Jammer dat dit telkens herkauwd moet worden.

Het uitgangspunt was nochtans veelbelovend. Mr. Bean in het buitenland! Maar daarom is de film nog niet vernieuwend. Alles blijft heel voorspelbaar en de situaties waarin Mr. verzeild raakt wekten bij mij soms irritatie en vervelend op. Misschien ben ik Mr. Bean "ontgroeid"? Kan best zijn, hoewel: als ik naar sketches op Youtube kijk, vermaak ik me nog steeds zeer goed. De film kent enkele geslaagde momenten, dat zeker, maar misschien ligt het pijnpunt aan de speelduur (van een film), in plaats van een kleine 10-30 minuten entertainment?

De film zit vol mooie Franse beelden. Als luchtige roadmovie is dit best fun. De videocamera van Mr. Bean is dan ook bijzonder leuk. Maar over het algemeen weet de film gewoon niet genoeg te boeien. Mijn kinderen zullen dit wellicht de max vinden, ik jammer genoeg (en dat meen ik) wat minder. Een Dafoe bovendien zal dit hoegenaamd niet verhelpen, integendeel zelfs.

Geen naughty Bean hier, toch ook vaak een karaktertrek van hem, niet perse jammer, eerder een vaststelling.


avatar van Onderhond

Onderhond

 • 87194 berichten
 • 11943 stemmen

Duidelijk beter dan de eerste.

Atkinson ruilt het grijze, gure Amerika voor het zonnige Frankrijk, het plot wordt afgeslankt tot een serie van sketches in plaats van een overkoepelend stukje drama. Het werkt allemaal stukken beter en het zorgt ervoor dat deze comedy zowaar slaagt in z'n missie.

Bean zelf is vooral weer zichzelf, alleen dan met iets meer dialoog. Het is een typetje dat zelden grappig is op zichzelf, maar vooral teert op de situaties waarin hij verzeild geraakt (en de personages die hij daar tegenkomt. Zo'n roadtripje is dus het ideale excuus voor een nieuwe Bean film.

Verder toch ook wel een grappige rol van Dafoe. Vooral diens film op het einde was een komische voltreffer. Erg memorabel is het verder niet, in vergelijking met een Kikujiro ofzo mist het ook wel een beetje fond, maar voor een keertje is het best te genieten.

3.0*


avatar van Kondoro

Kondoro

 • 10654 berichten
 • 2469 stemmen

Hoewel dit misschien mijn tiende keer al weer is dat ik deze Bean film heb gezien, vind ik dat het wat achteruit is gegaan in zijn stijl. Ik was hier vroeger erg groot fan van maar vandaag de dag vind ik hem toch minder leuk.

De cast is leuk maar er valt weinig over te vertellen. Atkinson speelt zijn meest succesvolle typtje weer vol enthousiasme en voor de rest deed Emma de Caunes het ook wel leuk en zo is de cast merendeels wel ingevuld en valt er weinig meer over te vertellen.

Ook het verhaal is inhoudelijk niet zo bijzonder te noemen. Bean wint een reis naar Frankrijk (Cannes) als alles zo'n beetje fout gaat. Tijdens zijn reis leert Bean Stepan kennen die net zijn vader kwijt is op het station. Samen reizen ze naar Cannes als ze de mooie Sabine ontmoeten die de twee meeneemt naar Cannes voor een filmfestival waar o.a. Bean zijn vakantieoord heeft zitten. Eenmaal aangekomen word Stepan weer herenigd met zijn vader en is het eind goed al goed.

Natuurlijk vond ik het prachtig om te zien dat Bean zich omtovert naar een Nazi, of Duitse WOII soldaat maar daar blijft het qua hard lachen ook wel bij voor mij. Al om al, leuke feel-good film die ik tussendoor snel even gekeken heb.

3.0*


avatar van Mercurio

Mercurio

 • 87 berichten
 • 558 stemmen

Dit concept werkt helaas niet bij een anderhalf uur durende speelfilm.


avatar van Chelsea94

Chelsea94

 • 701 berichten
 • 792 stemmen

Leuke film mar ik vond de eerste toch grappiger.


avatar van stratmans

stratmans

 • 871 berichten
 • 886 stemmen

hele korte film, ellendig lange intro.


avatar van xxERWINxx

xxERWINxx

 • 1631 berichten
 • 874 stemmen

Vandaag weer eens herbekeken, ik vind hem net wat beter als het 1e deel, hierin gebeurd er wat meer en ook wat meer actie en geen saaie stukken, de hele film blijf je gewoon kijken omdat hij zo vermakelijk is.

Leuk verhaal en goed einde!


avatar van survivorjm

survivorjm

 • 47 berichten
 • 42 stemmen

Ik kon er maar moeilijk inkomen en de film werd zelden echt leuk. De meeste grappen zijn een herhaling van zetten en al eerder door hem gebruikt dus intussen een stuk minder leuk.

Feitelijk weet je wat je kunt verwachten als je naar deze film kijkt maar al met al had ik er meer van verwacht.


avatar van The Oceanic Six

The Oceanic Six

 • 59036 berichten
 • 3910 stemmen

Nou, het opnieuw zien van de beide films heeft de score geen goed gedaan. De eerste film zakte bij mij van 4 sterren naar 2,5 en ook deze tweede film zal fors dalen. Beide films doen totaal geen recht aan het vermakelijk niveau van de korte sketches waar Rowan Atkinson als Bean een iconisch personage werd.

Mr. Bean krijgt op gelukkige wijze een vakantie naar Frankrijk cadeau en daar gaat natuurlijk weer van alles mis, vooral door hem uiteraard. Het is een scenario waar veel uit te halen valt, maar waar de makers kansen hebben laten liggen. De humor is vooral flauw en veilig. Het typetje Mr. Bean komt ook veel te weinig uit de verf. Onhandig is hij, maar waar hij in de serie vooral egoïstisch, lomp en naïef is, daar is hij hier redelijk charmant en sociaal. Dit past gewoon niet bij hem en het levert vooral veel saaie stukken op. Eigenlijk heb ik geen enkele keer kunnen lachen en dat is toch wel schrijnend bij een Mr. Bean film, want om de serie kon ik dat zeker wel.

Sowieso is de aanloop echt enorm langdradig en dan hou je nog maar een drie kwartier over. Dat is wel een wat beter deel, maar nog veel te weinig om hier ook maar in de buurt van een voldoende te komen. Eigenlijk is het triest als het tijdperk van Mr. Bean hiermee eindigt, met twee zwakke films. Het zou leuk zijn als er nog eens nieuwe sketches zouden komen of desnoods een derde film met flink wat betere schrijvers die zich uit kunnen leven.

1,5* (was 3*)


avatar van AniSter

AniSter

 • 1950 berichten
 • 1491 stemmen

Nu pas voor het eerst gezien. Ook ik vind dat de korte filmpjes waarmee hij succesvol werd beter waren. Dat neemt niet weg dat ik erg genoten heb van deze film. M.n. de scene met de zeevruchten in het restaurant, het zingen voor geld op de markt en de afsluiting op het strand vond ik geweldig.


avatar van umbra

umbra

 • 3611 berichten
 • 3390 stemmen

Geef mij maar de korte Mr Bean filmpjes van de 90s. Dit is echt zo'n film die er te veel aan is.


avatar van FlorisV

FlorisV

 • 1683 berichten
 • 698 stemmen

Het experiment om een 1,5 uur durende Bean sketch te maken is niet bijzonder geslaagd, dat is gewoon veel te lang, ondanks de vondsten hier en daar. Toch valt er wel wat te genieten.

Ik moest eigenlijk nog het meest lachen om de onuitstaanbare ijdeltuit die door de anders zo ernstige Willem Dafoe met plezier neer wordt gezet. Het zelfingenomen Hollywood wordt hier lekker op de hak genomen. Die scene waarin het publiek in slaap valt bij zijn pretentieuze drol is goud waard.

Als toetje is Emma de Caunes nog toegevoegd, een Frans snoepje om de vingers bij af te likken, heerlijk naturel.

Atkinson blijft uiteraard wel de show stelen en laat mimiek van wereldklasse zien.

Het was aardig om even met de familie wat vertier mee te hebben, want het is best moeilijk om een film voor het hele gezelschap te vinden op Netflix. Je kunt je er geen buil aan vallen.


avatar van Mysterie-schrijver

Mysterie-schrijver

 • 220 berichten
 • 447 stemmen

Ik vind mr Bean geweldig, maar deze film had van mij niet gehoeven.

Scènes die ik goed vind is als hij staat te liften, vraagt waar Gare de Lyon is, aan het lopen is door Parijs en de scène met het jongetje op het verlaten station.

Bean en het jongetje zijn ook de enige personen die ik leuk vind. De rest niet echt.

Wel mooie omgeving trouwens zo op zijn tijd!


avatar van Dk2008

Dk2008

 • 10307 berichten
 • 727 stemmen

Dk2008 schreef:

De film begint leuk maar daarna zie je dat het moeilijk is om een film continue leuk te houden, want de grappen worden vaak enorm gerekt. Begrijpelijk anders haal je de speelduur niet. Het eigenlijke verhaal is in 10 minuten ook wel te vertellen. Vooral in het midden wordt wat mij betreft de mist in gegaan met twee heel lang durende scènes achterelkaar, met het brommertje en het huisje. Dat vind ik dan ook het minste gedeelte van de film. Zolang ze niet bedorven zijn is Mister Bean wel gek op oesters dus dat klopt niet maar het is leuk Jean Rochefort te zien. En Mister Bean in Duits uniform, haha prachtig.

Het blijft toch grotendeels een leuke film om zien. Niet alleen zitten er veel onvoorspelbare grappen in, het levert bovendien ook nog mooie plaatjes op, waardoor het ook een prima vakantiegevoel weet mee te geven. Ook hebben ze er een kundig eind aan weten te maken door het gebruik van Mister Bean's camera en met La Mer.

Dk2008 schreef:

Het probleem zit hem vooral in de langdradigheid van scènes. De taalbarrière kan ook een rol spelen, hoewel Bean weinig tot niks zegt. Maar de grapjes van Mr. Bean komen er niet overal even goed uit, al zal dit aan het verhaal liggen. Bean die de hele tijd met zijn camera in de weer is, wordt op gegeven moment wel wat vervelend. Rowan Atkinson doet wel zijn best om er nog een leuke film van te maken. Hoewel de film in een hoog tempo begint wordt hij al gauw nogal traag. Het laatste gedeelte blijft leuk, met Dafoe die zichzelf heel geweldig vindt. Maar overal het algemeen zijn in deze film de tegenspelers, net als in de eerste film ook al matig. Minder gelachen dan met die andere film, maar blijft toch leuk/mooi gemaakt.

Veel minder dan de eerste film. Begint erg leuk maar zwakt af zodra hij jongen in de trein ontmoet. Traag en met lange duidelijk gerekte gedeelten. Soms oplevingen, zoals Bean als Duitse soldaat en met stokjes in zijn oogleden. Laatste gedeelte is ook grappig met leuke rol van Willem Dafoe.

Dk2008 schreef:

Dat hectische Amerikaanse gedoe is hier niet. Wel duren de grappen soms te lang en een beetje Charlie Chaplin-achtig. Sommige deleted scenes (die op de dvd staan) zoals koffie over de computer en geen kaartje in de trein hadden van mij best erin gemogen.

wat betreft deleted scènes, hier ook weer domme zet dat die eruit zijn gehaald. (Maar blijft wel de meerwaarde van een dvd).