• 9.378.910 stemmen

Mr. Bean's Holiday (2007)

Komedie / Roadmovie | 90 minuten

Met onder meer: Rowan Atkinson, Emma de Caunes en Willem Dafoe

Gesproken taal: Frans, Engels en Russisch

Releasedatum: 29 maart 2007

Plot Mr. Bean's Holiday

"Disaster is just a small step away."

Mr. Bean wint een vakantie naar Frankrijk. Hij pakt zijn koffer en camcorder en verlaat het natte, troosteloze Londen. De reis naar de Franse kust verloopt echter niet zo vlot als gewenst. Overal waar hij komt, krijgt de eeuwig stuntelende Bean te maken met ongelukjes en toevalligheden. Aan het einde van zijn tocht door het Franse platteland wacht het mondaine Cannes. Onderweg heeft Bean gezelschap opgescharreld: het zoontje van een Cannes-jurylid en een eerzuchtige actrice wijken niet van zijn zijde.

avatar van LopatTjai

LopatTjai

Ik had meer verwacht van Bean, deel 1 was echt geweldig, maar helaas is de opvolger echt dramatisch uitgewerkt.

avatar van aerts007

aerts007

Achtervolging met scooter was goed,voor de rest zonde van mijn tijd!

avatar van bobolinski

bobolinski

negatief hier allemaal....

grappige film, heb weer veel gelachen om bean!

avatar van notorious_kim

notorious_kim

zoals de eerste hier ook niet veel verschil, flauwe humor en bean is totaal afgezaagd!

avatar van jellecomicgek72

jellecomicgek72

erg leuke film 5.0

avatar van film88888

film88888

Vermakelijk 2de Bean filmpje.

Het begin van de film (de grote trein scene) vond ik toch het meest op de serie lijken dan andere scene's.

Rowan Atkinson was wel goed als Bean, maar de 2 films van Bean kunnen helemaal niet op tegen de serie, en zijn belangen niet zo goed als de serie.

Dafoe vond ik ook niet echt passen in een Bean film.

Soms wel grappig, maar echt op de grond liggen van het lachen was het niet.

Al, met al een leuk filmpje om gewoon een keer gezien te hebben.

3,0

avatar van guylopez93

guylopez93

leuk als tussendoortje maar meer niet

avatar van Dark Knight

Dark Knight

haha ook wel lache, ongelofelijk hij kan het na maarliefst 10 jaar nog steeds. Leuke film die me altijd bij blijft en die ik binnenkort weer ga zien. 3,5**********

avatar van musicboy

musicboy

Tja, wat doet een West-Vlaming op een regenachtige vakantiedag? Bij Prime uit de gratis keuzefilms die dan maar bekijken. Het was leuk, niet meer en ook niet minder. Bean is soms irritant, maar gelukkig niet als Jim Carrey, want dan zou ik de film niet uitgekeken hebben.

avatar van filmsmurfje

filmsmurfje

Rowan Atkinson heeft me nog nooit zo sterk teleurgesteld met zijn typetje Bean als in deze film. Ofwel ben ik alle gevoel voor humor kwijt. Slaapverwekkend. 'k Kreeg de DVD cadeau en heb hooguit maar de eerste 30 minuten van de film bekeken. Verloren geld.

avatar van jippiekajee

jippiekajee

zeer leuke komedie!

avatar van thesleepinghero

thesleepinghero

Ging wel, vind mr bean in films meestal niet zo geweldig. In zijn vele kortere filmpjes was hij 10x beter

avatar van gerwinmaster

gerwinmaster

Jammer dit, normaal vind ik Bean films altijd wel grappig. Misschien ligt het aan mij, maar ik denk het niet: ik heb in de hele film maar een keer een glimlach op mn gezicht gehad. 1,5 voor de moeite.

avatar van nowe

nowe

Beans oude tv-sketches kan ik zeer appreciëren maar bij deze film ben ik echt waar in slaap gevallen.

avatar van Pannenkoek

Pannenkoek

Verrassend goede film. Een absolute aanrader.

De regie, het filmwerk en de scenery zijn echt geweldig, zeker voor dit genre.

De handycam van Bean is hierbij een goede vondst en wordt fantastisch verwerkt in de film en het verhaal.

De humor en het verhaal zijn simpel, maar zeer goed doordacht, goed gebracht, avontuurlijk en voor het hele gezin begrijpelijk. Precies wat je van een familiefilm mag verwachten, maar dan met nog veel meer.

De Bean-humor moet je hierbij wel kunnen waarderen natuurlijk.

Een geweldige film dus, met een véél te lage score.

Maar misschien heeft dit meer met het verwachtingspatroon van de film te maken. Geen bulderlachen zoals bij de korte films, maar een prachtige film met een constante glimlach. De aanéénvolgende grappen en scenery van Beans korte films zouden in een lange film ook absoluut niet werken en zwaar gaan vervelen. Korte film is echt iets heel anders.

avatar van lucdecoster

lucdecoster

Een beetje een teleurstelling, de vorige film "Bean" was wel beter. Sommige grappen waren wel flauw, toch 4* want zijn gezichtsuitdrukkingen zijn ongelooflijk.

Deze film kan iedereen bekijken en begrijpen want er zijn niet veel dialogen.

avatar van timburton

timburton

lucdecoster schreef:

Deze film kan iedereen bekijken en begrijpen want er zijn niet veel dialogen.

Precies wat jij zegt! Rowan Atkinson laat film na film de stomme film (in het Charlie Chaplin genre) herleven. Wanneer deze film in de eind jaren '30 was gemaakt had deze film er nu wel wat hoger gewaardeerd bijgestaan. Jammer dat mensen maar blijven volhouden dat 'simpele' komedies als deze altijd flauw moeten zijn. Bij films als deze moet je op houden met lullen over het slechte regiewerk; het draait hier enkel om lachen. En dat heb ik gedaan. Een film van Britten, OVER Fransozen zijn überhaupt áltijd grappig! Het leukste wat mij opviel in 'Mr. Bean's Holiday' is dat er deze keer niet door de Britten met de Fransozen wordt gespot (zoals in films als 'The Pink Panther'-reeks, en ongetwijfeld meerdere films), maar dat deze keer de Britten een waanzinnig gevoel voor zelfspot tegenover Frankrijk hadden.

Een dikke 3,5*

avatar van drummer

drummer

de originele serie was werkelijk geniaal, maar deze film is gewoon stomvervelend! de 'grappen' zijn geforceerd, frustrerend en langdradig, andere figuranten kregen echt te lijden onder Bean's stommiteiten (dat geeft me niet echt een leuk gevoel) en ik kan zo wel doorgaan. de andere mensen met wie ik keek zaten zich echt kapot te lachen, maar ik ergerde me zo erg dat ik maar wat nuttigs ging doen. een vette afrader

avatar van finaldestiny

finaldestiny

niet echt bijzonder....heb wel leukere gezien van bean vond deze een beetje tegenvalllen. vaak een beetje flauw maar ja je moet er van houden ik denk alleen echt leuk voor de echte fans..

avatar van Error_2009

Error_2009

niet zo leuk als de Disaster Movie, en de dvd versie duurde maar 80 minuten.

avatar van bennerd

bennerd

Nou, behalve dat stuk met de snorfiets ( ) een slechte poging om de sketches van Bean te vermengen met een verhaallijn. Al bij al toch een gemiddeld en met momenten vermakelijk filmpje.

avatar van 1311811

Ik had er meer van verwacht, maar hij keek nog wel lekker weg.

De vorige film (http://www.moviemeter.nl/film/2216) was naar mijn mening beter.

avatar van bollepeer

bollepeer

wat een zaaie flut film, slecht geacteerd, de grappen waren zo slecht dat ze weer leuk begonnen te worden. het verhaal sloeg nergens op. kortom een slechte film, btw ik had er veel meer van verwacht. 0.5 *

avatar van roedie18

roedie18

bollepeer schreef:

ik ben het helemaal met je eens, het is gewoon een heel slechte film... ik snap niet dat ze z'n achtelijke kut film konden maken... dat mensen dit humor vinden... de serie mr bean stelde al niks voor en dan moet je er al helemaal een film van maken dan vraag je om een slechte film... daarom 0,5 *

avatar van Dk2008

Dk2008

Deze film was toch stukken leuker dan Bean in Amerika. Mr Bean is de hele film aanwezig, de medespelers doen het ook goed. Dat hectische Amerikaanse gedoe is hier niet. Wel duren de grappen soms te lang en een beetje Charlie Chaplin achtig. Sommige deleted scenes (die op de dvd staan) zoals koffie over de computer en geen kaartje in de trein hadden van mij best erin gemogen. Mooi einde ook op 'La mer' van Charles Trenet.

avatar van biosmovie

biosmovie

Ik vind deze ongeveer even leuk als deel 1, wel mooiere locatie opnamen. 3,5**

avatar van doodah

doodah

Een ideale film om te zien als je zin hebt in iets luchtigs en amusant. De grappen wekten altijd wel een glimlach op en sommige delen waren echt lachen. Het acteerwerk van zowel Atkinson als de medespelers was zeker in orde. Wel ergerde ik me er in het begin aan dat hij nooit gewoon kan spreken, maar naarmate de film vordert, raak je daar wel aan gewend.

avatar van danny61

danny61

Gewoon eens goed voor naar te kijken.Stel wel u verwachtigingen niet te hoog.

Ik geef 2,5 op 5

avatar van vaneijck

vaneijck

Grappig, komisch, maar niet meer dan dat.

Leuk om gezien te hebben, maar had wat meer verwacht van meneer Bean.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Pretentieloze film die beter is dan zijn voorganger. dat was pure rotzooi. Nu krijgen we een een roadmovie met niet altijd even goede stukken, en zeker niet altijd even goede humor, maar genoeg om te blijven kijken. Af en toe een leuke grap, heel aardig camerawerk, mooie kleuren (je ziet waar Van Gogh zijn laatste jaren is geweest zijn schilderijen en het licht en de kleur in deze prent) en soms oprecht een mooi shot. Waar over na is gedacht in ieder geval. Verder is dat vrouwtje gewoon een prettige verschijning. Maar verder stelt het geheel niet veel voor.