• 9.415.342 stemmen

Kill Bill: Vol. 1 (2003)

Actie / Misdaad | 111 minuten / 112 minuten (Japanse cut)

Genre: Actie / Misdaad

Speelduur: 111 minuten / 112 minuten (Japanse cut)

Geregisseerd door: Quentin Tarantino

Met onder meer: Uma Thurman, Lucy Liu en Vivica A. Fox

IMDb beoordeling: 8,2 (1.303.010)

Gesproken taal: Engels, Japans en Frans

Releasedatum: 20 november 2003

Plot Kill Bill: Vol. 1

"Here comes the bride."

De huurmoordenaar 'The Bride' wordt op haar eigen bruiloft neergeschoten door haar opdrachtgever Bill en zijn handlangers. Ze overleeft de aanslag, maar door een kogel in haar hoofd ligt ze vier jaar in coma. Als ze bijkomt, is ze compleet over de rooie en vastbesloten om wraak te nemen. Ze gaat op zoek naar de bendeleden om ze één voor één te vermoorden. Bill bewaart ze tot het laatst...

avatar van Zombie McGruder

Zombie McGruder

Representatief voor wat?

Representatief voor de in Nederland werkzame filmjournalisten natuurlijk. Dat zijn er namelijk méér dan alleen de aan intellectuele hoogmoedswaanzin lijdende recensenten die voor 'belangrijke' media schrijven. Ik dacht dat dat wel duidelijk was.

avatar van cornelis

cornelis

Zombie McGruder schreef:

hoogmoedswaanzin

Ik ken wel de woorden 'hoogmoed' en 'grootheidswaan'.

Wat ben je voor een zwartgallige azijnpisser als je iets hebt tegen die film (Finding Nemo)?

Dank je.

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Hehe altijd leuk die 'inside' informatie. Keep it comin!

avatar van Zombie McGruder

Zombie McGruder

cornelis schreef:

Ik ken wel de woorden 'hoogmoed' en 'grootheidswaan'.

En zo verzinnen we nieuwe woorden

avatar van Kip

Kip

Ik vindt m briljant, lekker hard soms, rare humor weer ,; terrortino RULEZ

een 5

jassonn

Net op dvd gezien en hij is erg goed.Leuke muziek en mooi gefilmd.Ik vond zoals al eerder door andere al aangehaald de slachtscenes wat over de top.4,5 *

avatar van eerdekes

eerdekes

wanneer is deze film te huur, of is hij al te huur

kan iemand mij iets laten weten?

eerdekes schreef:

wanneer is deze film te huur, of is hij al te huur

kan iemand mij iets laten weten?

Volgens mij draait hij nog in de bioscopen dus de DVD release zal nog wel even op zich laten wachten.

RolfWolf

Deze film kwam op mij over als een 'lollige' en artistieke hommage aan de zwakzinnige geweldsfilms waarin een zogenaamde held (bijvoorbeeld Jackie Chan, Rambo of Terminator) moeiteloos in zijn eentje een legertje schurken afslacht. In Kill Bill draait het 'verhaal' dan ook nog eens om de onverslaanbare sexy Uma Thurman, die in een geelzwarte catsuit de watertandende joelende kijkertjes het hoofd extra op hol brengt. "Zelden zag geweld er zo fraai uit", concludeerde een recensent van de Volkskrant. Misschien kan deze decadente dwaas een tijdje als oorlogsverslaggever afreizen naar de 'killing fields' van Sierra Leone, Tsjetsjenië of Atjeh. Kijken of hij daarover ook zo lyrisch schrijft.

RolfWolf schreef:

ik vind het eerder nogal dwaas van jou, dat je geen onderscheid kan maken tussen oorlogsgeweld en 'cool' geweld uit een film (en wat voor een film).

avatar van pjotr

pjotr

Tja, als je deze gedachtengang een beetje doorzet kun je zo'n beetje de halve filmindustrie dichtgooien.

Het overgrote deel van de actiefilms is natuurlijk als vermaak bedoeld.

avatar van gotti

Zouden ze deze film eigenlijk al in de verhuur doen voordat deel 2 uitkomt? Anders blijven wellicht veel mensen weg uit de bios, omdat ze het eerste deel niet gezien hebben.

jassonn

Dan moet die wel gauw gereleased worden,als het 2e deel nog steeds gepland staat voor april.En dat terwijl hij volgens mij nog in de bios draait,of niet?

avatar van Goodfella

Goodfella

jassonn schreef:

Geloof er niets van dat deel 2 dan al hier gaat draaien. Het lijkt me niet onverstandig als de dvd een aantal weken voor de biosrelease van 2 in de verhuur gaat .

Release huurdvd Vol.1: 27 april.

Bios Release Vol. 2: nog steeds 22 april.

Enige afhankelijkheid is of de film op Cannes gaat draaien. Dan schuift de NL premiere op.

mister blonde schreef:

Je slaat de spijker op de kop: het extreem en buitenissig geweld in Kill Bill is kennelijk 'cool'. Het lijkt alleen bedoeld als hip en stoer amusement. Vooral de absurde slachtpartij aan het eind van het verhaal vond ik zwaar over de top. De film komt zoals gezegd op mij over als een kritiekloos eerbetoon aan bloeddorstige debiele kaskrakers. Prachtig verfilmd, met humor, bizarre typetjes en ongetwijfeld creatieve filmcitaten, maar daarom niet minder verwerpelijk en decadent. Vandaar mijn felle reactie.

Overigens hangen film en werkelijkheid soms nauw met elkaar samen, zeker als het gaat om geweld. Een griezelig voorbeeld hiervan is de recente verkiezing van de charismatische 'Terminator' tot gouverneur van Californië, een van de machtigste staten van Amerika.

pjotr schreef:

Het overgrote deel van de actiefilms is natuurlijk als vermaak bedoeld.

Het overgrote deel van de actiefilms vind ik ook bagger, maar daarom zou ik nog niet willen pleiten voor het sluiten van de halve filmindustrie.

avatar van pjotr

pjotr

Dus het blijft bij die arme decadente Volkskrant-journalist met vakantie sturen dus...

Dat zal die fijn vinden.

RolfWolf schreef:

de film is ook zwaar over the top. wat is daar eigenlijk mis mee?

als zoiets in het echt gebeurd is dat verwerpelijk. als zoiets in een film gebeurt niet. leer onderscheid maken, zou ik zeggen.

ik snap je punt niet. mogen acteurs de politiek niet in? misschien is hij wel erg politiek begaafd. of ben je bang dat hij zijn tegenstanders opspoort en afmaakt? hij is niet echt de terminator, hoor. het is allemaal nep, hoewel ik moet toegeven dat het er wel echt uitziet allemaal.

pjotr schreef:

Dat zal die fijn vinden.

Ja relaxed, Holiday in Cambodja.

mister blonde schreef:

de film is ook zwaar over the top. wat is daar eigenlijk mis mee?

Mag ik uit deze reactie opmaken dat wat jou betreft in films alles geoorloofd is? Ik kom hier later op terug, maar ga eerst even lekker uit eten. In het echt.

mister blonde

ja. daar is het film voor. de enige uitzondering is wellicht als je een waar gebeurd verhaal verfilmt en dat nadrukkelijk bij de film vermeld.

mister blonde schreef:

Daarin verschillen we dus fundamenteel van mening. Ik vind dat filmmakers niet alleen kunstenaars of volksvermakers zijn maar ook een maatschappelijke verantwoordelijkheid hebben. Bijvoorbeeld in de Rambo-, Terminator- en Hong Kong-vechtfilms wordt geweld verheerlijkt en als smeuïg amusement opgediend, en dat vind ik niet zo fris. Tarantino doet volgens mij met Kill Bill hetzelfde, hoe fraai en absurdistisch het ook allemaal in beeld is gebracht.

RolfWolf schreef:

Hmm, kunstenaars hebben juist GEEN maatschappelijke verantwoordelijkheid. Daarmee censureren ze zichzelf en leggen ze dientengevolge hun creativiteit aan banden.

Maatschappelijke verantwoordelijkheid hoort thuis in de politiek, niet in kunst.

Dionysos schreef:

IEDEREEN heeft een maatschappelijke verantwoordelijkheid, óók kunstenaars of knutselaars. Het zou wel triest zijn als we alleen van politici mogen verwachten dat ze ethisch handelen en rekening houden met anderen.

avatar van Goodfella

Goodfella

Ja leuk, kunstenaars, regisseurs, schrijvers, etc. die handelen als politici en andersom

RolfWolf schreef:

Mijn repliekorgaan jeukt weer ontzettend, maar dan gaat weer zo niet over Kill Bill .

Dionysos schreef:

Laat je gaan, kom maar op!

RolfWolf schreef:

Laat je gaan, kom maar op!

Ik heb het in een kunsttopic geplaats op het forum .