• 9.374.112 stemmen

Kill Bill: Vol. 1 (2003)

Actie / Misdaad | 111 minuten / 112 minuten (Japanse cut)

Genre: Actie / Misdaad

Speelduur: 111 minuten / 112 minuten (Japanse cut)

Geregisseerd door: Quentin Tarantino

Met onder meer: Uma Thurman, Lucy Liu en Vivica A. Fox

IMDb beoordeling: 8,2 (1.290.666)

Gesproken taal: Engels, Japans en Frans

Releasedatum: 20 november 2003

Plot Kill Bill: Vol. 1

"Here comes the bride."

De huurmoordenaar 'The Bride' wordt op haar eigen bruiloft neergeschoten door haar opdrachtgever Bill en zijn handlangers. Ze overleeft de aanslag, maar door een kogel in haar hoofd ligt ze vier jaar in coma. Als ze bijkomt, is ze compleet over de rooie en vastbesloten om wraak te nemen. Ze gaat op zoek naar de bendeleden om ze één voor één te vermoorden. Bill bewaart ze tot het laatst...

Flipman

Gebrek aan realisme vind ik wanneer in een politiethriller de protagonist in de climax opeens een toverspreuk roept en FLOEPS, zijn tegenstander zit in een cel en the good guys leven nog lang en gelukkig.

avatar van N811

N811

disneystore schreef:

Hangt er vanaf hoe je 'realisme' benadert.

Wat is dit voor vage en niet toevoegende uitspraak?

Flipman

Dat ben ik niet met je eens; hoewel ik jouw standpunt deel is het geen onterechte vraag. De rariteiten in deze film kunnen voor liefhebbers heel erg kloppen terwijl ze voor anderen juist veel te ver gezocht zijn.

avatar van erikt

erikt

De film deed me nog het meest denken aan een B-film uit de jaren 70.

Het beste van de film is de muziek, die is goed gekozen.

Flipman

Maar op dat soort films baseert Tarantino zich ook.

avatar van ArnoldusK

ArnoldusK

• 2058 stemmen

Een van de laatste Tarantino's die ik nog moest bekijken, en wederom prima.
Vernieuwend en verrassend blijft zijn stijl, zijn camerawerk, zijn wisseling van stijlen, eigenaardige introducties van personages en noem maar op. Muziek is perfect bij de film geregisseerd, maar die lof gaat naar RZA. Kijkend naar innovativiteit en durf prijs ik Tarantino, vooral omdat hij het bovendien allemaal aan de man weet te brengen.
Een van de redenen dat dit lukt zal ongetwijfeld zijn dat in de meeste van zijn films een overdaad aan onnozel geweld aanwezig is. Helaas ook veel langdradige stukken (het stuk waar Thurman in het ziekenhuis ligt, waar Thurman in Osawaki op bezoek is, de 8-minuut-durende uitschakeling van O-Ren's hulpjes etc.) die nergens functioneel zijn. Bovendien zorgt de wisseling van stijl, met het animatie-stuk als uitschieter, bijdragen aan een vrij rommelig geheel. Het geheel is ook wel geprezen omdat het een ode zou zijn aan de Hollywoodse B-(actie)films.
Ik had gehoopt dat ik de veelgeprezen Tarantino en zijn stijl meer zou bewonderen, maar Tarantino en zijn stijl is vooral veel geblaat, weinig wol.
Nipte 3*

avatar van Korbie

Korbie

Na het teleurstellende Jackie Brown brengt Tarantino gelukkig weer iets interessants op tafel: het eerste deel van een tweeluik: Kill Bill. Voor de mensen die denken dat Tarantino het niet meer kan: screw you, Tarantino is alive and kicking! Hoewel het verhaal, de flashbacks en de non-lineare verhaallijn niet zo 'briljant' zijn als bij Reservoir Dogs en Pulp Fiction wordt deze film weer versterkt door Tarantino's originele manier van werken met de camera, sterke cinematografie en een machtige toepasselijke soundtrack (rapper The RZA doet goed zijn werk, maar ook compensaties van filmmuziek van o.a. Ennio Morricone, Bernard Herrmann en Quincy Jones).

Toen ik deze film voor het eerst zag met mijn vader vond ik hem eigenlijk een beetje tegenvallen: de zwarte 'briljante' humor uit Tarantino's vorige films was vrijwel niet aanwezig en ook de geweldige verhaallijn was veel minder interessant. Maar toen had ik volgens mij 'the point' van de film nog niet helemaal begrepen: het verhaal is dan wat slap, maar Tarantino maakt een geweldige hommage aan de gewelddadige 70s Oosterse vechtfilms. Ook Tarantino's liefde voor film is hier weer helemaal aanwezig: sommige scenes van deze film zijn idd opgenomen in de legendarische Shaw Brothers Studio - Wikipedia, the free encyclopedia - en.wikipedia.org , maar ook de referenties naar oude films blijven heerlijk om naar te kijken. Ook de verwijzingen naar Sergio Leone's spaghettiwestern blijven briljant, met een aantal leuke vondsten als resultaat. Het verhaal is bruut, een typische premisse van een wraakfilm. De beginsels werden dan weer leuk in Kill Bill: Volume 2 neergezet, maar qua sfeer blijft dit eerste deel beter.

Een bloederige, maar zeer sfeervolle wraakfilm met veel liefde van Tarantino's passie erin.

avatar van Korbie

Korbie

By the way: wanneer komt nou eindelijk The Whole Bloody Affair uit? Ik ben benieuwd, want Tarantino heeft uiteindelijk de film in tweeën opgesplitst omdat hij als 1 film te lang zou duren.

avatar van NYSe

NYSe

Tarantino is een echte cineast. Het zit dan ook mooi in elkaar, maar uiteindelijk is dit eerste deel van Kill Bill teveel een opbouw naar Vol 2. Dus heel veel climaxen na elkaar, maar je weet na de zoveelste afslachting niet meer waar je nou eigenlijk op aan het wachten bent...

avatar van wimaroca

wimaroca

Geen slechte film,maar ook niet wat mij betreft dat ie in de top 250 moet,wel een mooie soundtrack!

Maar waarom we halverwege naar een cartoon moeten kijken is me een raadsel.

Ik heb 'm al 5 keer willen bekijken,maar telkens na 15 á 20 min.niet afgekeken om verschillende redenen,maar nu helemaal gezien.

Ik ben wel benieuwd naar deel 2

avatar van wimaroca

wimaroca

Ik heb nu ook deel 2 gezien,en die is uitstekend,en nu is deel één voor mij toch iets mooier als wat ik hierboven heb geschreven,een 0.5 punt omhoog,

Prachtig opgebouwd voor deel 2

en Uma Thurman is uitmuntend!!!!!

avatar van Gruffalo

Gruffalo

Kei van een actiefilm. Hoewel af en toe de leegte leek op te treden, lijkt over alles na gedacht te zijn. Erg fijne kijkbeurt. De vaart zit er in, ook al gaat het niet altijd rap in het verhaal. Elke blik, elke toon, elke beweging en elk beeld klopt. Hoewel het niet zijn sterkste film is, kan ik eigenlijk wel alles van Tarantino waarderen. Echt een pionier. Je voelt hem.

avatar van FlickyMartin

FlickyMartin

Silly Caucasian girl likes to play with Samurai swords.

Tarantino's liefde voor B-Movie corn komt geweldig uit de verf in deze samoerai actiefilm!

Uma Thurman speelt de hoorfdrol als de mysterieuze ''The Bride'' en ontwaakt na 4 jaar uit een coma, wetende dat ze een aanslag op haar leven heeft overleefd gaat ze op zoek naar de waarheid en wraak.

Ze was daarvoor deel van een moordbrigade genaamd Deadly Viper Assassination Squad en is van plan ze een voor een uit te roeien vanwege de moordaanslag van haar/hun baas Bill.

Tarantino is niet zuinig met het gebruik van bloed, afgehakte ledematen en onthoofdingen en maakt ook erg goed gebruik van kleuren, wat zorgt voor een stijlvolle sfeer die de film des te sterker maakt.

Tarantino had weer een boost nodig in zijn carrière na het teleurstellende Jackie Brown, die niet op het niveau van Reservoir Dogs of Pulp Fiction kon komen.

Kill Bill is een erg sterk tweeluik en ik was dan ook gelijk benieuwd naar het tweede deel.

Ik vond de film lekker snel voorbij vliegen en erg vermaken in het algemeen.

Ik ben blij dat hij de keuze heeft gemaakt om voor een vrouwlijke hoofdrol te gaan want Thurman maakt deze film erg speciaal en memorabel.

Ik denk niet dat Tarantino hierop heeft gemikt maar ik vind deze film wel de zwakste dialoog van al zijn films hebben, behalve de interactie russen ''The Bride'' en Vernita Green in het begin van de film is het allemaal vrij gewoontjes.

Toch heb ik met uiterst vermaakt bij het zien van Thurman in haar Game of Death geïnspireerd pakje terwijl ze iedereen doormidden hakte, dit is een must-see!

avatar van MRDammann

MRDammann

Hele goeie film die me ondanks het onderwerp wat me niet zo ligt, toch wist te boeien. Een goed, en sterk verhaal en natuurlijk zijn de bekende Tarantino-elementen aanwezig. De film wisselt erg van tempo, op het ene moment gaat het heel erg snel, op het andere moment is het juist een hele trage film. Goed acteerspel, en een mooie laatste scene in de sneeuw. Ik vind het kleurgebruik vooral erg goed, rood op wit doet het erg goed.

Meeste mensen snappen de anime tussendoor niet zo, maar ik vond dat erg mooi gedaan, kortom een mooie en goeie actiefilm.

Flipman

Sterk verhaal? Grappig, dat vind ik in het eerste deel nog wel meevallen. Tweede heeft veel meer plot .

avatar van zxstyle

zxstyle

Als bewonderaar van Tarantino's films vond ik KILL BILL 1 echt een tegenvaller.

Nauwelijks interessante dialogen, de actie was meer van hetzelfde en veel suspense.

De verhaallijn was verder wel aardig, maar voor 5 sterren vind ik de film wat te beperkt.

avatar van Kondoro

Kondoro

Vond het een super film! Lekker actie stukjes. Alleen een beetje te overdreven kwa bloed etc.

Maar dat maakt niks uit bij deze film!

avatar van scarcry

scarcry

Dit meester werk enkel op plaats 239!!!

Niet te geloven

Beide Kill Bill Volumes horen wat mij betreft makkelijk in de top 50, in de top 100 zeker.

avatar van movieonly

movieonly

Maar weer eens gaan bekijken , geweldige film van de grootmeester.

avatar van jeenscc

jeenscc

Kill Bill is in verschillende opzichten vernieuwend/origineel, bevat artistieke shots en heeft een heerlijke soundtrack. Ook het verhaal is prima. Desondanks ontbreekt het de film aan het één en ander. Vooral de scherpe dialogen die Tarantino's andere films zo sterk maken, zijn hier schaars. Daarnaast vind ik dat Uma Thurman haar rol weinig overtuigend neerzet, ik zie te weinig een vrouw die niets anders wil dan wraak. Maar vooral de vaak te lange, onrealistische en totaal niet spannende actiescenes, zorgen ervoor dat ik me zo af en toe wat aan de film begon te ergeren. Vanwege deze laatste punten, vind ik dit de minste film die ik van Tarantino gezien heb. Maar zelfs de zwakste film van deze grootmeester kan ik niet met een onvoldoende becijferen. Een zesje.

avatar van tattoobob

tattoobob

Zeker niet de beste van Tarantino...maar ook zeker niet de minste..

Lekkere actie,toffe gevechten...veel bloed.

Vooral dat laatste vind ik fijn

avatar van John Milton

John Milton

tattoobob schreef:

veel bloed.

Vooral dat laatste vind ik fijn

Dat was me al opgevallen Bob

Dan zul je deel 2 misschien iets minder vinden (I don't), maar daar vloeit het kleurrijke lichaamssap wat minder in. Better dialogue though!

Edit: je gaf paar minuten terug Brokeback een 3,5* , dan is er ook hoop voor mindere bloederige Kill Bill 2!

avatar van tattoobob

tattoobob

:D

John Milton schreef:

Dat was me al opgevallen Bob

Hahahhahaa....tja ik kan dat soort film ook wel waarderen hoor.Ik schaam me er niet voor whahahaha.

Maar mijn voorkeur gaat uit naar horror!!!

avatar van mikey

mikey

Hmm kijk tegenwoordig wel es een film op rtl 8 zoals vadaag diuble jeopardy en gisteren what lies beneath. In beide films zitten scenes die best lijken op scenes of shots uit kill bill. Zoals de grafscene uit DJ. En de tenenwiebelscene uit what lies.. Maar ook het shot van harrisson ford die over het bad kijkt naar zijn vrouw is werkelijk letterlijk gekopieerd, dat is het shot van budd die over de kist naar kiddo kijkt, met zijn treurige ogen.

avatar van Zandadder

Zandadder

@Mikey. Kill Bill is later gemaakt dan What Lies Beneath. Of bedoel je dat ook?

avatar van LPereboom

LPereboom

heel sterke film die van in het begin tot het einde me kan blijven boeien! het camerawerk en de shots die worden gefilmd zijn subliem, het overschakelen van kleur naar zwart wit is altijd op het juiste moment en geeft een enorme meerwaarde! bovendien vind ik Uma Thurman heel sterk als 'The Bride'... de andere personages van de film zijn origineel en leuk bedacht. De over de top brutale vechtscènes met liters bloed is voor mij een enorme meerwaarde!

avatar van MichaelMovie

MichaelMovie

Een actiefilm die kan tellen...

Leuke en bloederige scènes die ruim aanwezig zijn.

Uma Thurman zet een zeer goede rol neer.

avatar van AC1

AC1

LPereboom schreef:

Een kinderhand is gauw gevuld, hè.

avatar van LPereboom

LPereboom

AC1 schreef:

Een kinderhand is gauw gevuld, hè.

avatar van YouDrunkGoHome

YouDrunkGoHome

Klopt het dat er in de scene met the crazy 88 even kort een muziekje te horen is dat dat ook te horen is in Inglourious Bastards, volgens mij tijdens de scene dat Landa shosanna voor het eerst bij de bioscoop ziet, ze staat dan op een ladder.

Totaal irrelevant aan de film verder maar ik ben altijd nieuwschierig naar dit soort onbenullige feitjes en benieuwd of ik niet de enige ben die dit is opgevallen.