• 9.380.793 stemmen

Gesproken taal: Spaans en Engels

Releasedatum: 4 juli 2007

Plot Transformers

"Their war. Our world."

Heel lang geleden was er een oorlog op de planeet Cybertron, tussen de Autobots en de Decepticons. Vele jaren later, op de planeet Aarde, koopt de jonge Sam Witwicky zijn eerste auto en komt tot de ontdekking dat het de Autobot Bumblebee is. Deze is er om Sam te beschermen, aangezien Bumblebee niet de enige Transformer is die op Aarde is gekomen. Ook de Decepticons zijn op Aarde en beginnen het Amerikaanse leger aan te vallen. Als Sam en zijn vriendin Mikaela dan ontdekken dat het leger van plan is zowel de vijandige Decepticons als de vredelievende Autobots te vernietigen, proberen ze een nieuw plan te bedenken om de Decepticons te stoppen.

Sam Witwicky

Maggie Madsen

Glen Whitmann

avatar van Sjaako

Sjaako

Boven verwachting leuk om te zien, ookal vindt ik het eerste stuk van de film (voor de Autobots arriveren, waarna het toch een tijd, tot het eindgevecht, nogal "kinderachtig" is ) stukken beter dan het tweede stuk.

Overweldigende actie (tsja, dat was wel verwacht met Michael Bay aan het roer natuurlijk) en mooi in beeld gebracht.

Ik heb er wel van genoten. 3.5*

avatar van faun

faun

Wat een saaie film, vooral die soldaten die verpesten het hele sfeertje, iets te veel moed naar mijn mening en dan die Tyrese met zijn "Bring it"

Ik vond de humor nog wel om te lachen maar de robots zijn niet robuust genoeg, iets te coca-cola achtig.

Het was eigenlijk ook nooit echt spannend en dat komt denk ik omdat het te kinderachtig was met Turturro natuurlijk.

3 sterren voor de moeite.

avatar van Filmfreaker

Filmfreaker

Goede film. Super special effects en keiharde actie. Hij vermaakt zeer goed en houd je aan het beeld gekluisterd. Niet superspannend, maar spannend genoeg om je toch te blijven kijken.

Ook heb ik ervan genoten.

4 sterren.

avatar van Mr Anderson

Mr Anderson

Gisteren de film voor de 2e keer gezien en ik vond deze nu leuker om te kijken dan de 1e keer.. Misschien omdat ik nu geen verwachtingen meer had, iets wat ik wel had toen ik naar de bios ging ..

Ik vond de film destijds zwaar tegenvallen, op de robots na natuurlijk want wat zien die prachtig uit, vooral als ze transformeren.. Het verhaal was zo lek als een zeef (Sector 7 gedoe) en sommige personages vond ik irritant, vooral Turturro en die blonde met haar Australisch accent .. Bovendien vond ik de film iets te lang duren en liet dus ook de actie te lang op zich wachten, waardoor de film eerder bij mij overkomt als een uitgerekte B-film ..

2* voor de robots, .5* voor Mikaela en een .5* voor de humor en de soundtrack ..

Mijn oordeel: 3***

avatar van Leviathan

Leviathan

Verwachte er niet veel van wou hem eerst niet kijken maar het was toch een goede aparte actiefilm.

avatar van Hufter

Hufter

Uitmuntende film.

Mooie Special FX, zeer mooi uitgewerkt qua robots en transformaties.

Goed grijpend verhaal.

Shia acteerde goed en "Mikaela" zag er enorm goed uit (acteerwerk kon wel wat beter).

Deze staat bij mij hoog in het vaandel wat betreft top films.

Echt wat ik ervan verwachtte!

Jeugdsentiment dan eindelijk verfilmd in een nieuw jasje (zeg maar gerust mantel)

Perfect gedaan!!

avatar van raza1

raza1

Meer gekregen dan ik verwacht had. Vooral w.b. verhaal en special effects. Wel erg Amerikaans w.b al het machtsvertoon op oorloggebied.

Film had iets ingekort kunnen worden door het gedeelte waar ze naar die bril zochten te verkorten. 3,5*

avatar van Richard1189

Richard1189

Ja, Hufter, echt jeugdsentiment; in een mooie jas weliswaar maar met dezelfde eenvoudige premisse als voorheen. Het blijft een jeugdfilm en overstijgt de leeftijdsgrens niet. Ik had het vroeger een kraker gevonden maar nu? Met een ambivalent gevoel stapte ik de bios uit.

avatar van Richard1189

Richard1189

PaulieWalnuts schreef:

Ik weet bij voorbaat dat deze film niet aan mij besteed is, dus er ooit op stemmen zal ik niet.

Heb je de film desondanks toch gezien?

avatar van iGeO

iGeO

Een film die hier toch door heel veel mensen word afgekraakt, vanwege het flinterdunne verhaal en mager acteerwerk.

Voor mij heeft deze film precies hetgeen geboden wat ik er van had verwacht.

Rete strakke actie met vette FX. Het verhaal mag dan dun zijn, maar meer heb je niet nodig om al dit geweld op te laten drijven.

Wat mij (in tegenstelling tot vele anderen) ook wel kon bekoren, was de humor die er in was verwerkt (alhoewel ik Anthony Anderson wel wat irritant vond).

Twijfel tussen 3 en 4 sterren.....

Voorlopig hou ik 't op 3,5***

avatar van Nephilim

Nephilim

Goeie Special FX (voor de verandering geloofwaardige CGI) en een verdwaalde car-chase. Verder flut film. Transformers is geen kiddie comedy, Optimus Prime behoort geen kluns te zijn, Soundwave geen mini comic relief robotje, Scorponok en Devastator horen zo groot als een woonwijk te zijn, etc etc.

En wtf is dat gedoe met die AllSpark. Vector Sigma is de computer die de transformers leven schonk..

Werkelijk een aanfluiting deze film

2 sterren voor de mooie plaatjes.

avatar van smettipie

smettipie

deze film verdiend zeker 4 sterren!!

sf, soundtrack en de vlotte actiescènes zijn meer dan de moeite waard.

in dit genre een van de betere films van 2007!!!

avatar van Betamax

Betamax

Ik ben een beetje dubbel met deze film, aktie en effecten zijn prima.

De film is ook best spannend te noemen.

Alleen het verhaal en de acteurs daardoor zou je het een kinderfilm kunnen noemen.

Ik ga niet alleen voor aktie en mooie effecten maar toch 3*

avatar van arne66

arne66

Leuke actiefilm. Heb verder niks met Transformers. Echte Michael Bay actie.

3,5 sterren

avatar van MrAmsterdam

MrAmsterdam

De cast was een beetje bizar, maar de effecten en het verhaal... tsja... see 4 yourself!

avatar van orange

orange

niet te moeilijk over doen. Heerlijk vermaak, stukje armagedon, stukje die hard, wat maakt het uit. prachtige special effects. Gaat toch niet om het verhaal als je zo'n film gaat kijken? heerlijk op de bank naar gekeken. voor actie liefhebbers zonder wensen heerlijk vermaak.

dikke 3,5 ster.

avatar van Jaxxx

Jaxxx

Ik zal met het minpunt beginnen,, de mooie vrouwen (zonder herseninhoud) vond ik slecht acteren... voor de rest, de special effects waren verbazingwekkend fabuleus briljant gemaakt. De stemmen van de Autobots en Decepticons pasten gewoon prima bij hun. Het verhaal wordt mooi opgebouwd tot een goed eind. De makers van de film moeten het hierbij laten,, want als er een sequel komt zal alles verpest worden en de Transformers verdienen dit niet!

4,5

avatar van Jaxxx

Jaxxx

Damn!! 26 juni 2009, komt de sequel uit, ik houd m'n hart vast !

avatar van Foetsj_NL

Foetsj_NL

Eigenlijk alleen maar onder de indruk van de special effects, verhaal heeft mij niet geboeid en de acteerprestaties waren zelfs matig naar mijn mening. Nooit van Transformers gehouden, en ook nu hebben ze me niet kunnen overtuigen, Veel te standaard verhaal, met allerlei toevalligheden.

2,5 *

avatar van IcU

IcU

Ik ben nooit echt Transformers fan geweest. Ik weet er dus ook niets van af. Ik wist dus niet dat er zulke humor bij transformers kwam kijken. Ik dacht dat het allemaal serieus was, maar deze film schijnt zich zelf op sommige momenten niet erg serieus te nemen. De sfx waren waanzinnig, en Michael Bay heeft dit slappe, rare verhaaltje mooi in beeld gebracht. 4*en

avatar van ehuurman

ehuurman

Wat een enorm flauwe film zeg. De special FX zien er goed uit, maar het verhaal en acteerwerk is ronduit belachelijk. De 'humor' die erin zit is van een te laag niveau, en de stichtelijke boodschap lachwekkend.

De dieptepunten:

- De muziek van Bumblebee als Sam Mikaela 'versiert', wat een onnozele scenes
- Die spy-robot (ken zijn naam niet) die enorm suffe R2D2 geluiden maakt, en kom op... een robot die 'oh-oh' zegt?
- De scene met de autobots in de tuin van Sams huis. Is dat allemaal grappig bedoeld ofzo? Te lame, voorspelbaar en gewoon niet grappig voor woorden

avatar van MLO

MLO

De speciale effects, maar ook een groot gedeelte van de rest van de film, is neergezet als een soort videoclip; snel en vaak zonder logische overgang.

De kwaliteit van de SE's was echter van redelijk niveau. Het verhaal was aardig en de acteurs waren niet eens zo slecht. Het "humorniveau" paste bij de rest van de film.

Vanwege de stijl van filmen maar een 2.

avatar van Raffael77

Raffael77

Grafisch super en geluid ook super maar wat een slecht verhaal.

Ging nergens over. Echt bagger.

Heb de film alleen afgekeken vanwege...(zie begin tekst).

Geen inhoud en had dus ook veel korter gekunt.

avatar van john kruger

john kruger

Wat een tegenvaller!!!!!!! Inderdaad: special effects zijn prima in orde, en de stem van prime roept nostalgie op, maar daar red je het echt niet mee. Wat een gestuntel in het acteerwerk (over the top, of totaal niet bekwaam). Dan heb ik het nog niet eens over de superslechte soundtrack en het mierzoete script. Jammer, jammer meer dan 2,5* kan ik er niet van maken.

avatar van GGG

GGG

Prachtig! Grafisch en soundtrack waren super! Ik had eerst zoiets van moet dat nou maar heb me heerlijk laten meeslepen in het verhaal! *****

avatar van arne66

arne66

Een film met typische Michael Bay actie (in iedergeval zover ik hem kende van The Island). De auto's vliegen in een hoog tempo langs het scherm. Verhaal was flinterdun, en is absoluut geen rede om deze film te bekijken. Toen die ene bot dood ging (ik weet niet hoe die heet), werd daar heel dramatisch over geacteerd, en té dramatische muziek bij gespeeld. Ze hadden verwacht dat je al een hele band met die bots had opgebouwd.

Muziek van Steve Jablonsky was mooi maar deed me teveel denken aan de score voor The Island.

3,5 voor de actie.

avatar van Martijnnn

Martijnnn

arne66 schreef:

3,5 voor de actie.

Ik neem toch ook aan dat de meeste kijkers ook een soort band met die robots hebben opgebouwd. In ieder geval niet minder als dan het gewone acteurs zouden zijn.

Het is natuurlijk wel een spoiler...

avatar van XanaX

XanaX

Ik ben geen Transformers fan, wat zeg ik? Ik heb in de tijd dat Transformers op TV was nooit gekeken. Zo nu en dan zag je enekele beelden voorbij komen maar dat trok mijn aandacht niet..

Op een avond kijk je eens wat je aan films hebt liggen en pak je met enige tegenzin "Transformers" erbij, kijken wat het is.

Vanaf het begin tot het einde heb ik genoten van deze film, de special effects + de geluidseffecten waren buitengewoon fijn!!

Wat een onverwachte topfilm!! 4 sterren!

avatar van KLah

KLah

Leuke film. Te gekke effecten en de jaren 80 komen weer tot leven. Nostalgische film. 4 ster.

avatar van DjeeVie

DjeeVie

Toen ik de trailer zag had ik echt zoiets van die moet ik zien en nu ik hem heb gezien wil ik hem eigenlijk gelijk nog een keer zien. Wat een belachelijk goede film is dit, ik denk dat dit 1 van de weinige films is waar ik echt van begin tot eind echt helemaal in zat. En die special effects, niet normaal gewoon. Zeker gewoon een dikke 5 sterren van mij!!!