Genre: Actie / Avontuur
Geregisseerd door: George Miller
Met onder meer: Mel Gibson, Michael Preston en Bruce Spence
Releasedatum: 14 januari 1982
Plot Mad Max 2
"When all that's left is one last chance, pray that he's still out there...somewhere!"
De wereld die we kennen is niet meer. De steden van vroeger zijn veranderd in een grote woestenij. Door deze 'waste land' trekt de eenzame zwerver Max (Gibson) doelloos rond, altijd op zoek naar voedsel en benzine om te kunnen overleven. Hij komt bij een dorpje waar de inwoners een enorme hoeveelheid benzine hebben. Tegen wil en dank besluit hij ze te helpen in de strijd tegen een groep gewelddadige motorrijders.
Max Rockatansky
Zetta
The Captain's Girl
RogerV
De beste van de Mad Max films
Gibson zet de Road Warrior goed neer als de verloederde, onverschillige man die doelloos door de rokende ruines van de samenleving rondrijd. Een soort science fiction met een goede mix van realisme en fictie. Niet zo realistisch als het eerste deel maar wel met een mooie sfeer.
Xen0n
Na deel 1 ook maar meteen deel 2 bekeken. En zoals verwacht was deze beter. Meer actie, dat was vooral het punt waarop deze beter was. Vermakelijke actie ook vooral, en een aardig acterende Mel Gibson, maar inmiddels weten we dat dit niet zijn beste prestatie ooit is...
Ben wel benieuwd geworden naar het 3e deel al hoor ik er veel negatieve reacties over. Is het beter om ook die te bekijken of kan ik evenzogoed hierbij laten?
Phantasm
Het is wel het slechtse deel van de trilogy, vind ik persoonlijk, maar oke, smaken verschillen, aan jou de keuze. Als je deel 3 overslaat, mis je eigenlijk niet erg veel.
Tristan Scelso
Iets minder goed als deel 1, maar toch een volwaardig vervolg erop...
Net zoals deel 1 weer een prima film die dat lekkere lege woestijnsfeertje weet te creëren. Dit keer nog meer gekke idioten in de film, nog meer vreemde voertuigen en net even wat meer actie. Acteerwerk is ditmaal iets minder brak en er zit iets meer vaart in de film.
Score is hetzelfde, wel ietsje beter dan het origineel.
Binky007
Een van de beste fims gemaakt door Mel Gibson, wat een sterke persoonlijkheid zet hij hier toch neer, mag van mij inderdaad wel een Mad Max 4 komen, heb deze wel 100 keer gezien denk ik als het niet meer is
Van mij een dikke 5
as
madmax1
Van de kinder en kleinkinder in Blu-ray verpakking, goed bedoeld nu nog een Blu-ray afspeler haha.
Heb net een klein stukje trailer gezien. Mad Max 4 Fury Road
Tom Hardy eerste indruk geef me wel vertrouwen
erik1677
damn. daar ben ik benieuwd Madmax1,post die trailer hier eens
Gewoon naar google.
Mad Max 4 Fury Road (fan trailer) cannabisc4 2 video's .
Laat eens horen wat jij ervan vind.
erik1677
ik zal het eens ff uitchecken, ben zwaar fan van de serie, ik laat het je wel weten
mikey

MadMax4 als animatiefilm. Mijn god. Edit: gelukkig blijkt dit niet uit imdb
as
Zoals eerder gezegd: is al lang achterhaald en die trailer is pure fan trailer. Miller heeft nog geen millimeter geschoten van de film. Valt dus nog helemaal niets van te zeggen. Schijnt dat de filmopnames januari 2012 beginnen.
madmax1
Ja inderdaad was een fake maar het interview is te kort over er een mening te geven, laat wel lang op zich wachten.
Number23
Jah eigenlijk een echte klassieker in het roadmovie-genre. Een film die je moet kijken met een bakkie chips en een pilsje, dan is de tijd zo om.
Sinds lange tijd gezien en zodra ik die gestoorde hanekam weer zag, kwam alles terug. Goed gefilmde actie-scenes en leuke stunts.
aburex
Zeer goed vervolg op de eerste film. De actie is voor die tijd aardig in beeld gebracht. Tweed of derde keer dat ik de film zie (had hem al in de bioscoop gezien bij release in 1981) en weet me nog altijd te boeien. De nog erg jonge Gibson laat al zien dat hij later een goed acteur gaat worden.
lucdecoster
Ik vind dit een fantastische film, veel actie en gekke toestanden. Nu al zo'n 3 keer gezien en hij wordt nog beter.
Sunday
Echt een topfilm dit! De spanning, de geweldige karakters, voertuigen. Deze had wel een uurtje langer mogen duren
DragQueen
De vermakelijkste van de Mad Max films. Prima settings, sfeervol geschoten. Ook is er een grote portie prima actie aanwezig. er wordt niet groots geacteerd, Maar Gibson brengt zijn rol wel op een stoere manier. Verhaal is verder onderhoudend. 3,5 Ster.
mnrk
...and the Road Warrior... He Lives now, only in my memories.
Deze 2e MM film is een zeer vermakelijke film om naar te kijken...
Mel Gibson is weer goed op dreef en speelt nog overtuigender zijn rol, ook de overige cast is in orde.
Het verhaal is in orde en wordt op een prima manier gebracht, en wederom is de gehele aankleding en setting dik in orde....dit zorgt weer voor de juiste sfeer bij deze film.
En de scene met de boemerang blijft nog steeds super
pieterTk
Minstens zo leuk als deel 1. Het feit dat het verhaal wordt verteld vanuit de ogen van het jongetje, is een leuk extra plot
Meer Max.
Het vervolg op de Australische verrassing is wederom goed genietbaar. Gibson voelt zich als een vis in het water als held tegen wil en dank, wanneer hij een groepje brave burgers uit de problemen redt. Het is met name de post-apocalyptische setting in combinatie met de dik aangezette karakters die in dit deel zegevieren.
Goed.
Dit vervolg heb ik ooit in een ver verleden weleens op televisie gezien. Sommige stukken stonden me nog wel bij, maar het grootste gedeelte zei me niet zo heel veel meer.
Maar gelukkig is dit vervolg een stuk leuker dan zijn voorganger. Het sfeertje is sterk, maar er zit vooral een stuk meer actie en vaart in, wat het in zijn geheel al een stuk amusanter maakt. Prima actie ook trouwens en een wat beter verhaaltje, waarin Mad Max een groepje mensen helpt tegen een bende boze motorrijders.
De personages zijn ook iets leuker en ook Gibson is duidelijk wat beter op dreef hier. Ook opvallend hoe snel deze film voorbij was, ook al een goed teken. Meer gekregen dan ik verwacht had en dat is op zich altijd leuk.
NYSe
Na de eerste Mad Max waren mijn verwachtingen niet bijzonder hoog gespannen. Gelukkig maar, want daardoor kwam dit vervolg als een zeer aangename verassing aan.
Grootste pluspunt is dat The Road Warrior de situatie niet meer hoeft te introduceren, waar Mad Max een uur de tijd voor nam waardoor alle vaart uit het verhaal verdween. In het vervolg heeft Miller een consequent hoog tempo gevonden waardoor zo'n beetje alles, van Ginson's performance tot de montage en de muziek, beter tot hun recht komt. Ook van het desolate landschap is dit keer mooi gebruik gemaakt en sommige beelden zijn schitterend.
Verder verkiest Miller vaak de stilte boven de dialoog en worden irritante oneliners gemeden. Gezien het type film was ik me daar dermate van bewust dat ik dit als een pluspunt ervoer.
Kortom: heerlijke B-film.
RuudC
Zou ik geslapen hebben toen ik deze film voor het eerst keek? In mijn herinnering vond ik deze maar zozo en na mijn waardering voor de eerste Mad Max van 3,5 naar 2 verlaagd te hebben, dacht ik dat MM2 hetzelfde lot beschoren zou zijn. Gisteren dus met veel tegenzin de dvd in de speler geschoven, maar er stond me een aangenaam anderhalf uur te wachten.
Mad Max oogt minder camp dan de eerste film, maar waar Mad Max 2 veel voordeel uit haalt, is de veel duidelijkere setting, het betere verhaal en de heerlijk karikaturale actie. Eigenlijk is de actie hetzelfde gebleven, alleen is het veel frequenter geworden. Hier en daar ook explicieter. Mad Max serie heeft overigens met deze film eindelijk een aantal gave karakters gekregen. Dat wilde kind is wel een briljante vinding met haar vlijmscherpe boomerang.
De zaken zijn ook een stuk duidelijker geworden. Mad Max (1) vind ik hooguit wat anarchistisch, maar hier straalt het post-apocalyptische er veel duidelijker van af. (olie)Schaarste is een leuke voedingsbodem voor strijd. Mad Max 2 laat een bekend goed versus kwaadverhaal zien, waarvan de actie erg tof is. George Miller is duidelijk gegroeid als regisseur. Dit is toch een film die over de gehele linie best leuk is. Ik heb hier op MM regelmatig geroepen dat veel Mad Max 2 klonen het origineel met gemak overtreffen. Dat moet ik hier toch in een aantal gevallen terugnemen. Ik blijf er wel bij dat sommige wel beter zijn.

Furiosa: A Mad Max Saga

Hadashi no Gen
Animatie / Drama, 1983

Foo Fighters: Back and Forth
Muziek / Documentaire, 2011
explosiveboomerang maskerexploitatiepilotvillainjachtpost-apocalyptischdystopiedealsurvivorferal childaustraliëcommunityex-agenttruckvervolgonafhankelijke filmoliewastelandgang rapemotorbendegeweldhonddesolate cultfilmoil refinery music boxadventureroil tankerwanderer action herogood versus evil