menu

Mad Max 2 (1981)

Alternatieve titels: Mad Max 2: The Road Warrior | The Road Warrior

mijn stem
3,45 (1385)
1385 stemmen

Australië
Actie / Avontuur
91 minuten

geregisseerd door George Miller (II)
met Mel Gibson, Michael Preston en Bruce Spence

De wereld die we kennen is niet meer. De steden van vroeger zijn veranderd in een grote woestenij. Door deze 'waste land' trekt de eenzame zwerver Max (Gibson) doelloos rond, altijd op zoek naar voedsel en benzine om te kunnen overleven. Hij komt bij een dorpje waar de inwoners een enorme hoeveelheid benzine hebben. Tegen wil en dank besluit hij ze te helpen in de strijd tegen een groep gewelddadige motorrijders.

Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=fVrj-nOzH8o

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
avatar van filmkul
4,5
Nog beter dan deel 1. De spanning en actie worden goed opgebouwd. Gibson zet zijn rol weer heel goed neer, als de rustige held die uiteindelijk meedogenloos is. Het einde is een mooi staaltje actie en is prima met de camera vastgelegd. Klasse film. 4.5

avatar van N23
4,5
N23
Beter dan deel 1, heeft een goede verhaal lijn en interessante plotwendingen. Aanrader.

avatar van AC1
3,0
AC1
Heeft dringend een remake nodig wegens de verschrikkelijk gedateerde score van Brian May. Als je wil weten hoe slechte muziek een film kan ondermijnen kijk dan naar deze The Road Warrior. En ja, George Miller werkt momenteel aan een 'reboot' die verwacht wordt in 2015.

avatar van LOTR-lover
2,0
Tja, na deel 1 heb ik me ook maar aan het 2e deel in de reeks gewaagd. Waar ik het eerste deel nog 3* gaf kom ik bij Mad Max 2 niet verder als 2*. Het kon me simpelweg gewoon niet boeien. Ondanks de relatief korte speelduur (1,5 uur, ik zou willen dat de gemiddelde speelfilm van tegenwoordig zich is aan die speelduur zou houden) vond ik het allemaal erg langdradig. Veel verder dan good guy achtervolgt bad guys en andersom komt het niet.

Natuurlijk, de auto's zijn tof, en de setting leent zich uitstekend voor de wilde achtervolgingen maar het gehele verhaal pakt me niet. Vind het allemaal te chaotisch, te over de top, te eighties. Not my cup of tea.

2*
4/10 (IMDB)

avatar van Onderhond
2,0
Kitsch.

Wel iets beter dan dat ik me het eerste deel herinner. Iets meer tempo, hoewel ook hierin wat stukken zitten die niet vooruit te branden zijn. Zo zit Gibson wel héél lang te gluren op z'n bergje in het begin van de film. Had toch allemaal wat korter gekund.

Verhaaltje is basic, het draait ook meer om de actiescenes en de setting. Die komt ondertussen aardig gedateerd over. De vijanden zijn cartoonesque maar missen wel dat éxtra beetje gekkigheid. Aan de vergelijking met Fist of the North Star valt niet te ontsnappen en dan zijn die gastjes toch wat leuker.

Actiescenes soms wat melig ook, met een aantal fake versnellingen, maar over het algemeen valt daar wel de meeste fun te behalen. Wat ik aan dit soort filmpjes ook wel apprecieer is dat de ontploffingen en crashes gewoon echt zijn. Kan je wel met CG gaan lopen klooien, maar dat kamp dat ontploft, met die tonnetjes en banden in de lucht, dat maakt de actie toch net wat leuker allemaal.

Gibson doet het aardig, de rest van de cast is eigenlijk te slecht voor woorden. Jammer dat het niet wat actievoller is, want een aantal dode stukken houden de score van deze film toch redelijk laag. Al is het ook zo dat het camp-gehalte ondertussen wat te groot geworden is om nog echt van deze film te kunnen genieten.

2.0*

avatar van tattoobob
3,5
De beste uit de reeks....alles is er al over gezegt..
Gewoon een heerlijke 80s film.

avatar van misterfool
Leuke Sf-film. Een beetje campy is het wel, maar juist daardoor ook zo memorabel. De bad-guys, zijn heerlijk onderscheidend, alsook de mensen uit de kamp. De spanning zit er goed in. Met name de laatste actiescene( Mad Max die de truck moet beschermen). Het plot is ongecompliceerd, maar dat is voor de verandering ook leuk.

avatar van Humphrey
3,5
De drie films van Mad Max zijn best genietbaar, flinke portie ruwe kerels met daarbijhorend geweld. Niks ingewikkelds aan, eenvoudig maar (zeer) goede spanning. 3,5*.

avatar van John Barry
2,0
Mad Max 2 vind ik een niet zo leuke film.

Ik vond deze film flauw. Er zitten in de film een hoop karakters die grappig zouden moeten zijn, maar dat waren ze wat mij betreft niet. Verder vond ik het verhaal van deze film ook niet zo interessant. Het hele verhaal draait om een dorp met een grote hoeveelheid benzine. De bewoners van het dorp willen daar weg en willen de benzine meenemen. Intussen wil een groep motorrijders de benzine afpakken. Zo wie zo eigenlijk een niet heel erg interessant verhaaltje en door dat de bewoners van het dorp ook uit een stel flauwe karkaters bestaan leefde ik ook niet echt met ze mee. Ik vond deze film eerlijk gezegd een beetje flauwe en langdradige bedoening.

Toch zijn er ook nog goede aspecten aan deze film. Het acteerwerk in deze film is in orde. Vooral Mel Gibson acteert in deze film gewoon goed. Verder heeft de film tussen het flauwe gedoe toch best wel een paar goede actie scènes. Die actie scènes maakte de film toch een beetje het kijken waard. Verder vond ik die hond een leuke toevoeging. De enigste geslaagde humor in de film komt niet van de flauwe personages, maar van die hond.

De muziek in deze film is van Brian May. Ik moet zeggen dat ik niet heel erg tevreden ben over zijn werk. Ik vond de muziek in deze film te nadrukkelijk aanwezig. Bij dit soort films hoort wel een bombastische soundtrack, maar je kan ook overdrijven. Ik vond de muziek nu eigenlijk irritant gejengel . John Williams liet in dat zelfde jaar met Raiders of the Lost Ark zien hoe je wel op een goede manier bombastische muziek maakt.

Al met moet ik zeggen dat Mad Max 2 niet echt mijn type film is. Het is niet echt mijn soort humor wat in deze film voorgeschoteld word. Ik heb de andere Mad Max films niet gezien en na het zien van deze film heb ik daar voorlopig ook geen behoefte aan.

2 sterren voor deze film.

avatar van The One Ring
3,5
Mad Max 2 is beter door zijn voorganger, doordat George Miller precies het element pakt die het beste was in deel 1 en die nog meer verbeterd: de achtervolgingen. De rest van deze films kan me gestolen worden. Max zelf vind ik een saai personage en Gibson weet niet de minste kleur te geven aan een personage dat volgens mij enorm makkelijk is om te spelen. De schurken zijn te stompzinnig in aankleding en gedrag om ook maar enige dreiging over te brengen. Ik heb gemerkt dat fans een hele mythologie toekennen aan deze reeks, maar ik vermoed dat zij er meer aandacht aan besteed hebben dan George Miller, die alles zo simpel mogelijk houdt. Ook, zodra we niet in een actiescène zitten is dit geregeld vaak een wat suffe film.

Maar iedere keer als de actie losbarst komt dit tot leven. Nog meer dan in deel 1 viel me op hoe modern die actiescènes ogen op het gebied van montage en camerawerk. Die laatste achtervolging is terecht legendarisch en één van de beste actiescènes ooit gemaakt. De opening was even sterk. Het enige jammere is dat Miller maar niet lijkt te weten hoe je zo'n scène beëindigt. Hier concludeert de climactische confrontatie door de grote schurk met een klein voertuig doodleuk op Max' grote truck in te laten rijden? Nogal makkelijk dat. Maar goed, zodra het werkt, werkt het ook uitstekend.

Net als deel 1 van deze wat tussen wal en schip qua beoordeling. Zo geniaal als ik hoopte dat ze zijn, zijn ze slechts sporadisch. Echter, liever een beetje genialiteit dan geen en Mad Max 2 levert net iets meer, waardoor een iets hogere score.
3,5*

avatar van wwelover
3,5
Ietsje vermakelijker dan deel één, maar ik had toch gehoopt op iets meer. Het verhaal in deel één vond ik sterker, maar hier is natuurlijk de actie weer beter. En dat is toch waar ik deze film voor kijk. Het is wel heel erg gedateerd, met al die lelijke versnellingen bij de actiescenes. Maar daar reken ik de film niet op af. Gibson is weer lekker bezig, maar de overige acteurs zijn niet echt bijzonder. De wereld waar het zich in afspeelt vind ik wel een heel boeiende en het is toch grappig om te zien (op basis van de trailer) hoe erg het geëvolueerd is in de komende Mad Max film. Van toch soort B-films naar een mega budget film.

3.5*

avatar van Basto
3,5
Dat laatste betekend helaas meestal niet dat het er ook beter op wordt. Trailer van Fury Road ziet er vrt uit, maar vrees wel een beetje voor de verdere inhoud....


avatar van Alexander1900
3,5
Duidelijk de beste van de drie delen. De andere twee delen scoren matig.

avatar van Filmkriebel
3,0
Dit tweede deel toont de meeste gelijkenissen met de nieuwe Mad Max : Fury Road. Ik heb hem toch nog eens herbekeken, want kon me nog bitter weinig herinneren van Mad Max 2. Maar geen twijfel aan : de gemaskerde bad guy, slachtoffers die vooraan de wagen vastgebonden zijn, de grote road chase op het einde, de talrijke explosies, de zwijgzame held (die hier toch meer held is dan in de nieuwe film) ook kraaiengeluiden in een moeras.. check, check, check en nog eens check!! Allemaal elementen die ook in Fury Road verwerkt zitten. Leuk voor de referenties, en deze was ook voor mij de beste van de oude reeks maar 3* is echt het maximum wat ik voor deze film kan geven.

ipman-99
"I'm just here for the gasoline!" ... " !!!


Heerlijke Sequel (Heropfrissing) !!! Emoji!!! 'Mad Max 2: The Road Warrior' is het
fantastische vervolg op deeltje 1 uit 1979.
Deze zag het daglicht in 1981 ... en mensenlief deze mag er zeker en vast zijn.
Mel Gibson is opnieuw van de partij als de knotsgekke Mad Max.
Het sfeertje van de jaren '80 en de stoere Mel Gibson zijn helemaal thuis
in deze heerlijke over the top post apocalyptische film.
Regisseur George Miller flikt het toch maar weer, heerlijk verhaal en zalige actie.
Entertainment van de bovenste beste plank

avatar van Gang_Star
3,5
Dit tweede deel uit de reeks is moeiteloos een beter deel dan deel 1. Het verschil is hierbij dat de post-apocalyptische wereld veel beter overkomt en de badguys zijn interessanter dan de motorrijders uit eerder genoemd deel. De actiescènes zijn ook beter met veel ontploffingen en stuntwerk. Naar mijn mening is dit deel een hoop wat de vorige miste.

avatar van Richard_Voorhees
3,5
Erg toffe actiefilm. Vooral de lange scene op het einde met de achtervolging is geweldig geschoten en gechoreografeerd. Prachtig om naar te kijken! Verder zet Mel Gibson wederom wel een leuk personage neer en laat hij hier de meest "badass" kant van hem zien. Vooral het moment waarop hij tijdens de achtervolging uit zijn truck hangt om zijn afgezaagde shotgun af te vuren ziet er lekker stoer uit. Iets dat prima bij het klimaat van dit soort actiefilms past.
Verder vind ik het heerlijk hoe ze in deze film over-the-top gaan met zotte kostuums, maskers, aangepaste wagens, een zelfgemaakte heli en noem maar op. Veel om van te genieten als liefhebber van foute jaren '80 flicks.
Maar ik moet eerlijk toegeven dat Mad Max vooral visueel gezien meer te bieden heeft dan de gemiddelde (cheesy) actieflick uit die tijd. De synopsis is niet bijster origineel, maar dat deert de pret eigenlijk nergens.
Ik vind trouwens de stem van de narrator erg lijken op die van Michael Caine, maar volgens de eind credits schijnt dit ene Harold Baigent te zijn.
Afijn, dat doet er eigenlijk allemaal niet toe. In het kort kan ik alleen zeggen dat dit een leuke, vlotte actiefilm is die genoeg te bieden heeft voor de liefhebbers van het genre.

avatar van Corcicus
4,0
Gisteren nog eens gezien en wat blijft dit een heerlijke actiefilm. Kan zo optornen tegen de beste van zijn soort uit deze tijd, ook al is ie 35 jaar oud. De actie is gewoon geweldig, de personages, Lord Humungus op kop, evenzeer.

avatar van woeler82
3,5
Deze vindt ik beter dan deel 1 , hier is actie al vanaf het begin en verhaal is iets beter.
Blijft een aardige film hoewel ik niet alle films waarin Mel Gibson inspeeld mooi vindt

Hier staat die in ieder geval nog aan zijn begin van zijn carriere

5,0
Geweldige film die ik al 25 keer?! heb gezien. Prachtige apocalyptisch sfeertje en wat een types met hun waanzinnige karretjes. Geweldige climax ook met de achtervolging met de tankwagen. De nieuwe Mad Max Fury Road is leuk en mooi gemaakt maar kan toch echt niet aan Mad Max 2 tippen! Ik vind deze Mad Max 2 ook helemaal niet gedateerd overkomen en de muziek vind ik er ook goed bij passen. Die klinkt lekker dreigend. Overigens is die niet van de bekende Brian May van Queen, maar van een Australische naamgenoot die componist is (daar kwam ik pas tot mijn verbazing achter op wikipedia).

avatar van The_CrY
3,0
Het tweede deel is misschien iets minder langdradig dan het eerste deel en komt sneller ter zake. Voorspelbaarheid van het verhaal is toch wel een beetje jammer en hoewel de schurken hier en daar wel leuk overkomen is het geheel een beetje flauw. Gedateerde film, net als de voorganger. Prima vermaak voor een keer, maar niets bijzonders.

avatar van Brabants
3,0
Sterke film van George Miller die gabaseerd is op het Western-genre, maar zich afspeelt in een dystopische toekomst. De film heeft ondanks het lage budget binnen de apocalyptische en post-apocalyptische fictie een grote stempel weten te drukken, wat op zich al indrukwekkend is. Dat het hier en daar amateuristisch overkomt klopt, maar het is met tijden inderdaad spannend en zeer onderhoudend. Verhaaltechnisch vind ik het eerste deel wat plausibeler dan dit vervolg en om die reden helaas een halve ster minder dan deel een.

avatar van Thomas83
3,5
Nog beter dan zijn voorganger, die nog duidelijk een B-film met amateuristische trekjes was. De vaart van de film en het avontuurlijke sfeertje zijn erg prettig. Ook is het duidelijk te zien dat het budget ditmaal een stuk hoger was. Er is een schepje bovenop de aankleding gedaan en de cinematografie is wederom zeer aantrekkelijk, echt schitterend zelfs. Ditmaal geen kleine gehuchten en boerderijen maar slechts de weg, een uitgestrekte woestijn en een compound.

Vaak vind ik het er zo ongelofelijk nep uitzien als figuren uit strips en tekenfilms etc. in een live-action-film zijn te zien, maar hier weet het allemaal echt te overtuigen en kan ik makkelijk opgaan in de wereld van de film. In de eerste film kwam de rol van Gibson er gezien de filmtitel verrassend magertjes vanaf, maar hier is hij toch duidelijk de (zwijgzame) hoofdpersoon en gewoon heel goed te pruimen. De ouderwets gemaakte actie is trouwens ook fantastisch. Een dikke 3.5*.

avatar van rcuppen79
3,0
The Road Warrior is het vervolg op Mad Max uit 1979. Ze wordt door velen gezien als het beste deel uit de originele Mad Max-trilogie. Het origineel vond ik niet zo heel bijzonder. Een leuk filmpje om een keer te kijken, maar ook niet veel meer dan dat. Voor deel 2 had ik dan ook niet bijster hoge verwachtingen.

Mad Max 1 was destijds voor een appel en een ei gemaakt, maar was een enorm succes in de bioscopen. Het budget voor Mad Max 2 werd dan ook opgeschroefd naar 4,5 miljoen Australische dollars (ongeveer 4 miljoen Amerikaanse dollars) en dat valt ook aan de film af te zien. George Miller is een regisseur die goed gebruik weet te maken van zijn bescheiden budget. De film kent een aantal uitmuntende actiescènes, waaronder de achtervolging aan het einde van de film. Dat is een sterk staaltje filmtechniek, met uitstekend camerawerk van Dean Semler.

Op het gebied van actie is Mad Max: The Road Warrior een duidelijke verbetering op z’n voorganger. Het is jammer dat ze inhoudelijk bitter weinig te bieden heeft. Het verhaal is vrij eenvoudig en niet meer dan een kapstok voor de vele actiescènes. De karakters zijn ééndimensionaal en het is jammer dat Miller niet verder gaat met het uitdiepen van het karakter Mad Max. In de eerste film verloor Max zijn vrouw en kind, maar met dat gegeven wordt hier bitter weinig gedaan. Hij is nu gewoon de zwijgzame anti-held. Ook de bijfiguren zijn ditmaal een stuk minder interessant dan in het origineel. In dit vervolg wordt gewoonweg nauwelijks aandacht besteedt aan het uitwerken van de karakters. De schurken in deze film zijn zo over-the-top dat ze eerder op de lachspieren werken. Met name Lord Humungus is een sterk staaltje kitsch. Als Conan The Barbarian deel zou uitmaken van de groep The Village People, zou hij er waarschijnlijk zo uitzien.

Op actiegebied scoort Mad Max 2 een 9, maar inhoudelijk een 3.

avatar van notsub
2,5
Met de recente Mad Max release als aanleiding om deze eens te bekijken, kom ik van een koude kermis thuis. Mad Max 2 is leuk om Mel Gibson in zijn jonge jaren te zien, maar heeft bijzonder weinig inhoud. De grootste minpunten zijn echter de tijdsgeest en de techniek: dit oogt inmiddels te traag en de de uitspattingen zijn gewoon achterhaald. Nee, geef mij Mad Mad: Fury Road maar.

avatar van mikey
5,0
notsub schreef:
De grootste minpunten zijn echter de tijdsgeest en de techniek: dit oogt inmiddels te traag en de de uitspattingen zijn gewoon achterhaald.
Tss de jeugd van tegenwoordig.

avatar van de grunt
4,5
"Mensen praten serieus maar ze weten van geen ene kaaaaankermoer watskeburt "

avatar van krosnicky
4,0
mikey schreef:
(quote)
Tss de jeugd van tegenwoordig.


Ik ben 22 en ik zeg THE RoadWarrior Rules!!!!!!.......en Fury Road is nog oké

avatar van knusse stoel
3,5
En als "oudje" zeg ik van deze film dat die best te pruimen is.
Gewoonlijk zal ik mij niet snel in een discussiepunt mee laten slepen op deze site maar in dit geval......dus toch! (nou ja, ik hou het bij één berichtje)
Deze film heb ik in mijn eentje gezien en vond het best boeiend, ook de techniek en tijdsgeest zijn prima. Je moet niet vergeten, dat er geen luxe auto's meer in dit tijdsgewricht waarin de film zich afspeelt aanwezig zijn. Het gaat dus allemaal gepaart met in elkaar geflanste wagens die hier van de weg af gehaald zouden worden.
Prima verhaal en film, een ruime 7!

Gast
geplaatst: vandaag om 22:44 uur

geplaatst: vandaag om 22:44 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.