• 9.373.072 stemmen

Geregisseerd door: George Miller

Met onder meer: Mel Gibson, Michael Preston en Bruce Spence

Releasedatum: 14 januari 1982

Plot Mad Max 2

"When all that's left is one last chance, pray that he's still out there...somewhere!"

De wereld die we kennen is niet meer. De steden van vroeger zijn veranderd in een grote woestenij. Door deze 'waste land' trekt de eenzame zwerver Max (Gibson) doelloos rond, altijd op zoek naar voedsel en benzine om te kunnen overleven. Hij komt bij een dorpje waar de inwoners een enorme hoeveelheid benzine hebben. Tegen wil en dank besluit hij ze te helpen in de strijd tegen een groep gewelddadige motorrijders.

Max Rockatansky

Warrior Woman

The Captain's Girl

avatar van Dennis Evahi

Dennis Evahi

Komt er in deze film een boomerang voor? Zo'n verwilderd jochie met een boomerang en een speeldoosje? Of is dat in een andere Mad Max?

avatar van mikey

mikey

Je zit goed

avatar van Funky Junky

Funky Junky

Vette film heb hem net weer gezien. Tegenwoordig zie je zelden zulke goede films in dit genre. Een dikke 5

marzuq

Ik ga deze ook hoger plaatsen in m'n top allertijden, na hem voor de zoveelste keer gezien te hebben. Wat een schitterende film. Alles wat een film als deze moet hebben, zit er in: actie spanning drama en nog een mooie ontknoping ook. Geweldig mijn onbetwiste 5*

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Heb deel 1 nog niet gezien

Maar ik vond deze wel goed. Beter dan Beyond Thunderdome.

3,5

marzuq

Deel 1 is ook erg goed, speelt zich meer in "onze tijd" af. Meer emotie in deel 1, meer actie in deel 2. Maar beiden overtreffen in ieder geval het tegenvallende derde deel. Max als kinderjuf vond ik stukken minder.

Overigens heb ik ook ooit deel 2 eerst gezin en vervolgens deel en dat kan prima, zeker gezien de prequel hype van de laatste tijd.

avatar van Wouter

Geen tijd dat de originel poster geplaatst wordt?

(Vind deze ook niet zo mooi)

avatar van Queto Yurlunyur

Queto Yurlunyur

Eigenlijk zouden we een Australische poster moeten hebben bij deze film, maar de enige Australische posters die ik op filmposter.com zie, zijn van die vertikale inserts, die hier niet in de lay-out passen. De huidige poster (en die van excalibur.li) zijn Amerikaanse posters (vrij eenvoudig te onderscheiden a.d.h.v. logo van de filmkeuring).

avatar van Wouter

Volgens mij was de australische min of meer hetzelfde als die waar ik voor zou opteren.

Dat is een Belgische poster.

kappeuter schreef:

Dat is een Belgische poster.

Nou en? Juist leuk, toch?

(Heeft Once upon a time in the West ook hier)

Is wel een mooiere en bekendere poster dan die er nu is. En volgens mij was de Australische min of meer hetzelfde.

En heeft de juiste titel.

OK.

avatar van Wouter

Ik zie nog steeds de oude. (ook via correctie ingevoerd...)

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Heerlijk! Ondanks de campyness blijft ie toch nog boeiend. Heb hem toenmalig in de bios gezien (één van mijn eerste bioscoopervaringen), maar die spanning, goede far-shots van de snelweg en weirde personages blijven hun charme houden.

avatar van Deckard

Deckard

Redelijk goed vervolg maar een beetje meer van het zelfde.

avatar van 606

nu 2 de keer gezien 1 keer langer geleden maar blijft echt spannend.

boemerang scene was erg cool.

avatar van Rob82

Rob82

The Gate!!! Harde/vermakelijke actiefilm..Jeugdsentiment 3,5 *

avatar van superbassie

superbassie

Mja, als je er niet teveel bij nadenkt is deze film opzich wel aardig...want eigenlijk vind ik het verhaal nergens opslaan. Mensen rijden in/op auto's/motoren maar zien er allemaal uit als een stelletje holbewoners. En het doel in hun leven is benzine zoeken (?)...

Voor de actie dan maar 2,5*

avatar van Mescaline

Mescaline

superbassie schreef:

Voor de actie dan maar 2,5*

Ben ik helemaal met je eens.

Het verhaal zelf sprak mij niet aan en alles was nogal overdreven. 2,5 sterren voor de slot scene die wel erg leuk gedaan was.

kiriyama

Gruwlijk slechte film dit.

Werkelijk elk personage is irritant, de acteerprestaties matig, de actiescenes lachwekend en qua cinematografie of sfeer te slecht voor woorden. Hij is niet eens vermakelijk als slechte B-film en ik heb me dan ook gruwlijk verveeld.

avatar van Rocco1984

Rocco1984

Er wordt wel slecht in geacteerd idd soms is het gewoon genant. Het is gewoon een bloedige actiefilm. Gewoon lekker naar kijken

avatar van Wouter

Wat een heiligschennis. (Vooral van Kiriyama vind ik het vreemd gezien zijn top 10. De film is duidelijk gemaakt door een Leone/Kurosawa-liefhebber.)

Werd bij een enquete onder filmmakers door het blad Premiere ooit nog in de top 10 gezet van beste/belangrijkste films van de jaren '80.

Een absolute scharnierfilm en inspirator. Vijf welverdiende sterren voor dit meesterwerk.

En:

Deckard schreef:

Redelijk goed vervolg maar een beetje meer van het zelfde.

Hetzelfde........?

Noem mij een vervolg dat het roer zo om durfde te gooien.

Wouter schreef:

En:

Hetzelfde........?

Noem mij een vervolg dat het roer zo om durfde te gooien.

Dit gedrocht mag nog niet in de schaduw staan van een seven samurai of once upon a time. Dat de regisseur een liefhebber is, is leuk enkel jammer dat ie geen talent heeft. Maargoed ieder z'n mening.

avatar van Reinbo

Ik moet zeggen dat de paar fragmeneten die ik gisteren voorbij zag komen me wel weer aanspraken. Moet de film maar weer eens herzien, zit nog wel een 0,5* verhoging in denk ik.

Nu staat die nog op 3,5*

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

kiriyama schreef:

Briljante cyberpunk dit! Natuurlijk is dit geen Seven Samuraï, maar voor iemand die het betere sf actiegenre een warm hart toedraagt is dit inderdaad één van de betere films..

marzuq

Ongelovelijk wat een zoutloos gel*l. Dit is wel degelijk een briljante film, maar niet voor mensen die zo veel mogelijk "moeilijke" films in de lijsten hebben staan. Ik kan mezo goed herinneren dat ik deze voor het eerste zag en aan de buis gekluisterd zat en me het lazarus schrok in de scene waarin die figuur ineens op de motorkap zat
Maar als je dit niet kunt voelen en begint over acteerwerk en dergelijken, tsja dan kunnen er nog wel een aantal zogenaamde cultklassiekers gesimplificeerd worden

kiriyama schreef:

Dat de regisseur een liefhebber is, is leuk enkel jammer dat ie geen talent heeft. .

Miller is juist een van de grotere talenten van de afgelopen decennia. Jammer dat we het te weinig zagen. (Niet lachen, maar zijn andere meesterwerk is dit: http://www.moviemeter.nl/film/1395. Helaas niet dezelfde status als de tweede Mad Max)

In deze film transformeert (en update) hij het spaghettiwesternidioom van de Italianen naar een postapocalyptisch Australie. Het acteren is trouwens zoals hoort in een film als deze.

marzuq schreef:

Ja, the seven samurai en once upon a time zijn echt moeilijke films.

En dit is serieus bedoeld, of ben je het gewoon stiekem met me eens.

Film gezien?