• 9.373.066 stemmen

Geregisseerd door: George Miller

Met onder meer: Mel Gibson, Michael Preston en Bruce Spence

Releasedatum: 14 januari 1982

Plot Mad Max 2

"When all that's left is one last chance, pray that he's still out there...somewhere!"

De wereld die we kennen is niet meer. De steden van vroeger zijn veranderd in een grote woestenij. Door deze 'waste land' trekt de eenzame zwerver Max (Gibson) doelloos rond, altijd op zoek naar voedsel en benzine om te kunnen overleven. Hij komt bij een dorpje waar de inwoners een enorme hoeveelheid benzine hebben. Tegen wil en dank besluit hij ze te helpen in de strijd tegen een groep gewelddadige motorrijders.

Max Rockatansky

Warrior Woman

The Captain's Girl

avatar van PartyMarty

PartyMarty

De posters en videohoezen zijn bij dit genre wel erg stoer moet ik zeggen.

avatar van Engine-339

Waarom?

(En vanwaar je smiley?)

avatar van Engine-339

Engine-339

Nogal simpel, nog nooit zoveel autowrakken bij elkaar gezien, en ze steelden ze ook van elkaar

Engine-339 schreef:

Zeker the blues Brothers nooit gezien?

avatar van De GeuS

De GeuS

Volgens mij heeft 1 van "Smokey and the bandit" delen het record....

mikey

beste post nuclear holocaust film (of hoe noem je het gerne?). briljante produktie, geweldide aankleding, sensationeel gefilmd.. en ga zo maar door. 5!

mikey schreef:

avatar van predator

predator

• 1948 stemmen

hele barre film. Met een paar hele maffe figuren ertussen. Ik heb 'm nu 4 keer gezien en het blijft gewoon goed. Verrassend einde!!!!

mikey

Een film die in de top 100 thuishoort!

avatar van gemaster

gemaster

Geweldige film. Op alle fronten een verbetering tov het origineel. Ik vond de bad guys nu ook een stuk overtuigender. Er zitten weer lekker gore stukjes tussen(de boemerang!) en de actiescenes zijn weer heerlijk rauw. Vanavond besluit ik de trilogie.

avatar van Frantic01

Frantic01

ik vond hem kwa actie beter als deel 1 en ook kwa spanning dit is ook een waardig vervolg ik vond hem in het algemeen de beste van de 3 mad max films.

avatar van Fangs

Fangs (crew films)

The Road Warrior vind ik ook het beste deel van de Mad Max-reeks. Misschien wordt deeltje vier nog wel beter (als-ie er dan ook echt komt), maar dat zit er vast niet in...

avatar van gotti

Klassefilm. Eén van de weinige films waar Gibson écht goed is.

olivier

Gek dat iedereen dit blijkbaar de beste vindt. Toegegeven, the Road Warrior is een héél sterke film, maar mist toch een beetje van de scherpte van de eerste. Waar Mad Max 1 dreef op zijn fenomenaal agressieve sfeertje en de immer koele Mel 'Mad Max' Gibson, zijn er in the Road Warrior de eerste tekenen van zelfspot enzo te merken en dat doet meer slechts dan goeds. Het grotere budget zorgt dan ook voor de verplichting dat Mad Max 2 wat toegankelijker moet zijn dan zijn voorganger zodat -hoewel soms érg gewelddadig en expliciet- de toon toch iets minder badass is dan deel één. Allemaal minpuntjes die van tafel worden geveegd door een aantal onvergetelijke actiescènes en achtervolgingen maar mij zal toch vooral Mad Max 1 dé Mad Max blijven. Maar dat is meer een verdienste voor deel in dan een verwijt voor the Road Warrior. ****

avatar van Wouter

Vreemd. In alles overtreft deze tweede de eerste. De toon is mytisch, de actie hard, de toon grimmig en wat mij betreft juist meer bad ass. The Road Warrior is een meesterwerk.

Wouter schreef:

Juist.

olivier

Dat is dus wat ik ook had verwacht bij het lezen van analyses en reviews... Op mij was het nét omgekeerd! Mij leek het alsof deel twee zichzelf een beetje begon te parodiëren, en vond net de onwaarschijnlijke sérieux waarin de eerste film baadt ontzettend interessant (zelfs de karikaturen uit Mad Max 1 lijken niet karikaturaal!!) In the road warrior is de toon - hoewel soms zeer somber en heftig - over het algemeen wat lichter, en voor mij ook een tikkeltje lachwekkender. Het mythisch-epische karakter dat vele mensen de film toeëigenen blijft beperkt tot een aantal scènes (die geweldige openingsscène!) Maar aangezien dit toch geen groots opgezet epos is (wat op zich geen verwijt is!), gaf het me een beetje een vreemd gevoel dat men soms wel episch 'wilde' doen... Deel één was uiteindelijk een kleinschaligere film, en voor mij paste dat meer bij de Mad Max-mythe. Versta me niet verkeerd, ik heb wel dégelijk ontzettend genoten van the road warrior, maar een paar kleine puntjes maakten dat is niet zo in trance was als tijdens deel één...

avatar van Ravenstein

Ravenstein

The Road Warrior is een klassieker die talloze imitaties voortbracht, maar moet het qua intensiteit toch afleggen tegen het donkerdere en emotioneel geladener eerste deel.

Mel Gibson's karakter loopt er trouwens af en toe wat verloren bij, wat er voor mij voor zorgde dat ik me iets minder betrokken voelde bij de exploten van Max Rockatansky.

De actiescenes zijn topwerk en zijn dé troeven van deze film die me net iets minder deed dan het eerste deel.

Beyond Thunderdome is voor mij overbodig.

olivier

Je brengt inderdaad letterlijk mijn gevoelens tegenvover deze film onder woorden: helemaal mee eens.

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

Tja, ik moet toch zeggen nu ik de Mad Max films weer eens opnieuw aan het bekijken ben op DVD ik ze toch een beetje vind tegenvallen. In mijn gedachte was deze altijd de beste. Helaas komt de film op mij anno 2005 toch wat houterig en te gedateerd over.

Had het eerste deel nog de charme van een goede low budget film en een eenvoudige klassieke verhaallijn met het welbekende wraak-element, The Road Warrior mist deze charme en vertelt werkelijk een compleet flutverhaaltje.

De actie met al die en-masse vernietiging van automobielen en motorfietsen van divers pluimage is wel grappig en gelukkig houdt dat ook de film voor een groot gedeelte draaiende. Krijg nog wel 3* bijeen gesprokkeld voor Mad Max 2 maar dacht eigenlijk op mijn eigen geheugen afgaand dat het er meer zouden worden.

Ga ook nog maar eens Beyond Thunderdome kijken maar die vond ik zelfs toendertijd al niet geweldig...

mikey

Mad Max 2 heb ik zaterdag herbeken. Tja het wraakelement; je kent zijn achtergrond net als Death wish. Toch zat er nog wel een wraakelementje in namelijk dat hij uiteindelijk de truck in ging. Besides gaat het verhaal Verder en evolueert Max als een loner die in de bedorven woestijn wil blijven ipv met de mensen mee naar betere oorden.
Ik vond die massale achtervolgingen echt briljant in beeld gebracht. Ik kan me even geen betere achtervolging verzinnen (owkee op steve mcqueen na dan ). En die karakters van de barbarians met die homosexuele toespelingen, freaky hoor, tja 80's sjit he. En dan die humungus die kompleet gestoorde dingen riep terwijl zijn dogs of war aan het belegeren waren. nah jah, gewoon bizar en eng.

avatar van Waku

Waku

Iets betere uitvoering van deel 1.

Nog sadistischer maar verder veel van het zelfde.

avatar van Werwolf

Werwolf

Als ik dit zo lees moet ik meteen aan het spel 'fallout' denken...!

avatar van Emirdagli

Emirdagli

klasse film 3.5****

as

Weer eens herzien. Blijft één van mijn favoriete films. Sfeer, camerawerk, de fantastische autostunt, de mythische gestalte van max in te gekke rol van Gibson in de beste post apocalyptische film die er is. Als 12 jarige meteen weg van de film en dat is nooit veranderd. Blijft de aandacht vasthouden en scheurt over je scherm.

avatar van Jan met de pet

Jan met de pet

Beter als deel 1........3,5

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Een van de beste vervolgen ooit! Prachtige sfeer in de uitgestrekte woestenij.. prima actiescènes en Mel die af en toe wat hondenvoer eet, deed hij dat later ook al niet in Lethal Weapon?

Prima film dit! 4*

avatar van 007

Ik vond deze film beduidend minder dan de eerste.

Het was allemaal te vuil naar mijn goesting.

Mel Gibson acteerde hier wel weer goed, en dat redde de film een beetje, maar toch was de eerste 'Mad Max' stukken beter.

Het verhaal was oké hoewel ik vond dat het toch nog een beetje beter uitgewerkt had mogen zijn.

Het begin en het einde van de film waren eigenlijk nog de beste stukken.

Visueel vond ik de film veel slechter dan 1. De shots waren lelijk (hoewel er enkele mooie tussen zaten) en dat kwam waarschijnlijk vooral door de lelijke woestijn waar de film zich voortdurend in afspeelde.

Ik miste de beschavind uit het eerste deel.

Oké er was meer actie en hardere actie in deze film, maar dat had voor mij niet gehoeven. Ik vond de actie in de eerste film best goed en voldoende,die was tenminste nog goed in beeld gebracht. Ik heb echt het gevoel dat de regisseur hier een beetje zijn voeten aan heeft geveegd.

Maar al bij al was de film nogwel best vermakkelijk. Hij had veel weg van waterworld maar die kwam natuurlijk later.

3 sterren voor deze sequel die net zoals vele andere, slechter is dan het origineel.

avatar van silhoupin

silhoupin

Goede film, maar haalt het niet bij het origineel.

Deze film was om te beginnen al qua camerawerk iets minder.

Van de acteerprestaties zeg ik niets, die waren zeer goed en soms heel leuk om naar te kijken.

Deze film staat wel volldeig los van deel 1. Hier heb je ipv een suspence-film, echt een vuile avonturen-science-fiction film, waarin mel gibson denk ik wel zijn rolletje vind.

De film was spannend, maar ook minder als deel 1, hier was het vooral om de achtervolgingsscenes en de actie te doen. Echt een brokkenfilm.

Niet slecht dus maar wel veel minder als deel 1.

3 sterren.