Genre: Actie / Avontuur
Geregisseerd door: George Miller
Met onder meer: Mel Gibson, Michael Preston en Bruce Spence
Releasedatum: 14 januari 1982
Plot Mad Max 2
"When all that's left is one last chance, pray that he's still out there...somewhere!"
De wereld die we kennen is niet meer. De steden van vroeger zijn veranderd in een grote woestenij. Door deze 'waste land' trekt de eenzame zwerver Max (Gibson) doelloos rond, altijd op zoek naar voedsel en benzine om te kunnen overleven. Hij komt bij een dorpje waar de inwoners een enorme hoeveelheid benzine hebben. Tegen wil en dank besluit hij ze te helpen in de strijd tegen een groep gewelddadige motorrijders.
Max Rockatansky
Warrior Woman
Zetta
The Captain's Girl
Le Professionnel
Geweldige film de actie is ruimschoots aanwezig en goed in beeld gebracht.
orbit
- 12092 berichten
Goed nieuws! Bovendien valt de reclame nog wel eens mee zo laat..
Menace2society
Ik ga straks ook deze kijken,tijd terug alweer,te lang geleden om te stemmen terwijl ik ze toch meer dan 1x gezien heb.
Heb ruzie met het vrouwtje en die vind Mad Max geen leuke film om te gaan kijken dus zeker gaat die op.
kramersietse
Haha film kijken bij de commerciëlen! Zelfkwelling, nee hoor mooi alles op dvd kijken en je eigen pauzes regisseren is toch veel beter. The early days van Mel als acteur, zijn beste periode was dat ook.
De Mel Gibson van tegenwoordig is geen ruk meer aan. Deze film waardeer ik met een 3,5! Puur door het rauwe acteerwerk van Gibson en zijn mede acteurs.
Menace2society
Goed nieuws! Bovendien valt de reclame nog wel eens mee zo laat..
Niet dus
83Utreg!
toen ik 10 was had ik hem al eens gezien, kon me er weinig van herinneren. Logisch, na hem vanavond terug te hebben gezien. Geinig filmpje wel, maar uiteraard ook gedateerd.
FunkStarr
- 1922 berichten
De leukste van de 3, maar deel 1 was ook erg goed, 3 niet. Cultklassieker van de bovenste plank, achtervolging op het einde is geniaal, dit verdient de volle 5*. Zelfs vandaag de dag wordt er nog gejat uit dit meesterwerkje (Doomsday).
kennethv
achtervolging was wel het topje van de ijsberg.
FunkStarr
- 1922 berichten
Einde is inderdaad wel het meest spectaculaire gedeelte uit de film, maar de film in z'n geheel genomen is gewoon erg goed, qua sfeer, verhaal, omgevingen, kostuums (erg fout maar wel erg leuk) etc.
moviemafketel
- 19752 berichten
Ik vind Mad Max ook wel een soort van klassieker.
Hoe vaker je hem kijkt hoe leuker die wordt.
2pac en Drdre hebben hun videoclip van California volgens mij gebaseerd op deze film.
Heerlijk toch die zelf in elkaar geknutselde auto's, motoren, vliegtuigje.
Grappige oorlogspakkies, leuke originele wapens.
Voor die tijd gewoon goed in elkaar gezet. Een jonge Gibson lijkt trouwens echt een totaal ander persoon als nu. Lijken wel 2 verschillende mensen. Er zit ook hier en daar nog wel humor in. De film neemt zichzelf gelukkig ook niet te serieus. Het einde is spannend en grappig.
Toen ik MM vroeger voor het eerst keek had ik er destijds denk ik een 1 voor gegeven. Vond het echt niks, maar na herziening jaren later zie je dus gewoon de positieve dingen aan een film.
Pellucidar
Net als deel 1 een échte filmklassieker wat mij betreft, zwaar ondergewaardeerd bij het grote publiek.
oemoemenoe
best leuk om te kijken , voor de ""80 een spektakelfilm.
nu , niks bijzonders meer.
simonvinkie
Mad Max 2
Toch niet de film waar ik op voorhand op had gehoopt. Dat is jammer want de film begint heel aardig. In korte tijd uitgelegd waarom de wereld zo is geworden aangevuld door de rauwe voico over van Mel Gibson had ik het idee. Dit wordt weer een sterke film. Maar helaas zakt de film daarna in. Van het verhaal moet Mad Max 2 het niet hebben vrij standaard. De acteerprestaties waren wel goed. De toen nog hele jongen Mel Gibson is top als Mad Max en ook de andere acteurs deden hun werk. Maar er waren ook dingen die minder aan de film waren. De actie was matig en de personages waren een beetje raar. Bijvoorbeeld die punkers die op de benzine jaagden. Sommige scenes waren wel goed zoals de spectaculaire achtervolging. Maar over het algemeen von i het toch wat te zwak voor een voldoende.
i.Ron S.
Mad Max 2
De leegheid en de verdorven personages vind ik juist de sterkte van deze film. Hun menselijke waarden zijn verdwenen in hun strijd om te overleven.
simonvinkie
Kan best kloppen maar ik vond het toch een beetje raar overkomen. Ik heb ook deel een niet gezien. Als ik die zie denk ik er misschien anders over
Vinokourov
Geslaagde film met een lekker rauw postapocalyptisch sfeertje. Zag er allemaal okee uit. Het plot is niet heel bijzonder, maar held Mel Gibson maakt er het beste van in zijn jacht naar olie. Naast het auto- en motorengeweld komt er ook een helikopterachtig geval in het stuk voor: puike bende dus
as
Mad Max 2
aangevuld door de rauwe voico over van Mel Gibson had ik het idee.
Dat was het boomerang jochie die na verloop van tijd de leider wordt.
TheThirdMark
Niet zo goed als Mad Max I, maar zeker een waardig vervolg.
Waar je in I nog niet echt een gevoel hebt van totale post-apocalyptische gevoelens komen die in II aardig tot hun recht.
brabusRUS
volgens me vader goede film zal hem zelf ook bekijken.
Lijkt mij geen mening.
Seifer
Vroeger ooit een op TV gezien, kon me er weinig van herinneren. Maar na een herzienning toch maar even een stem uitgebracht.
Een prima film. Mel Gibson van vroeger is eigenlijk compleet anders dan dat hij nu is met zijn scientology. Maar goed ik heb genoten van de sfeer in de film en het verhaal is ook niks mis mee.
killer13
nog beter dan mad max 1 en dus ook een nog grotere cultklassieker! ik heb deze op DVD en ik heb er geen seconde spijt gehad dat ik em heb gekocht. ik heb em ook al es gezien toenb ik een jaar of 7 was. ik vond em toen goed en dat vind ik nu nog
jerry r
Mel Gibson speelt er in, dus zal wel een klote film zijn
waar slaat dat op
Thorak
Ik snap niet zo goed waarom mensen roepen dat dit een vrij standaard filmpje is qua verhaal. In 1981 was dit juist heel erg vernieuwend en is daarná vele malen gekopieerd en door geinspireerd!
Zo is de scène waarin Max gewond raakt en door de gast met de helicopter word opgehaald menig maal gekopieerd in diverse oorlogs/aktie films. Het stuk waar je de gewonde Max over het land ziet glijden is bijvoorbeeld vrijwel identiek in 'Gladiator'.
Toch vind ik dit deel minder dan het eerste deel.
Hier boven aan staat
(en ja ik weet dat IMDb de film ook 'Mad Max 2' noemt, maar dat is ook maar een site die niet door de film-makers zelf word gemaakt/geupdate...)
as
In Amerika werd de film uitgebracht als The Road Warrior omdat het eerste deel daar niet zo bekend was, in tegnstelling tot Europa waar de film wel onder de noemer Mad Max 2 uitkwam. Zo vergrootten ze de kans op commercieel succes aldaar. Puur bedrijfsmatige overweging. De oorspronkelijke Australische DVD heeft gewoon de titel: Mad Max 2, de Amerikaanse: The Road Warrior.

Furiosa: A Mad Max Saga

Hadashi no Gen
Drama / Animatie, 1983

Foo Fighters: Back and Forth
Documentaire / Muziek, 2011
explosiveboomerang maskerexploitatiepilotvillainjachtpost-apocalyptischdystopiedealsurvivorferal childaustraliëcommunityex-agenttruckvervolgonafhankelijke filmoliewastelandgang rapemotorbendegeweldhonddesolate cultfilmoil refinery music boxadventureroil tankerwanderer action herogood versus evil