Genre: Actie / Avontuur
Geregisseerd door: George Miller
Met onder meer: Mel Gibson, Michael Preston en Bruce Spence
Releasedatum: 14 januari 1982
Plot Mad Max 2
"When all that's left is one last chance, pray that he's still out there...somewhere!"
De wereld die we kennen is niet meer. De steden van vroeger zijn veranderd in een grote woestenij. Door deze 'waste land' trekt de eenzame zwerver Max (Gibson) doelloos rond, altijd op zoek naar voedsel en benzine om te kunnen overleven. Hij komt bij een dorpje waar de inwoners een enorme hoeveelheid benzine hebben. Tegen wil en dank besluit hij ze te helpen in de strijd tegen een groep gewelddadige motorrijders.
Max Rockatansky
The Feral Kid
Warrior Woman
Zetta
The Captain's Girl
Nee hoor, ik heb ook alleen maar deel 2 gezien, is prima te volgen zonder het eerste deel gezien te hebben.
Legan
Mad Max 1 niet gezien. Probleem?
Seifer
Jammer dat deze film zo laat op tv komt, Veronica had van mij best Lara Croft kunnen skippen of die films kunnen omdraaien. Mad Max 2 om half 9 en Lara Croft daarna.
brabusRUS
Ben ik ook mee eens.
FunkStarr
- 1922 berichten
Gister gezien, wat een meesterwerk is dit toch. Deel 1 vind ik ook heel goed maar deze is nog een tikkeltje beter.
Ik geef hem de volle 5*, las ergens terug dat een aantal mensen vinden dat Mel hier slecht acteert, ik vind hem hier juist ontzettend goed acteren maarja jammer dat sommige mensen dat niet inzien.
Boeiend van begin tot eind!
brabusRUS
Top film. Apart sfeertje. Leek hier en daar op Waterworld. Ook zo'n soort sfeertje.
Lexcoaster
Toffe actiefilm. De actie is basic en dat werkt prima, ook zit er een lekker sfeertje in de film. Een tof uitgangspunt heeft de film ook; een actiefilm met zowaar originaliteit! Die vermaken altijd het meest. 3.5*
DeCol
Goede actiefilm uit de jaren 80. Lekker old school eigenlijk. Beter dan deel 1 ook!
JacoBaco
Toch wel een erg goede film, want gisteravond dacht ik, nou ik kijk structureel tot de eerste pauze en dan ga ik naar mijn nest. Niet dus. Ik heb de film afgekeken.
Vroeger ooit 1 van mijn favorieten films geweest. Leuk om dan zo'n film na pak weg 15 jaar weer is te zien. En zelfs na 15 jaar ben nog steeds best onder de indruk van deze film. Het sfeertje wist mij nog steeds te raken. Ook bevat de film een aangename humor. Verder zijn met name de vele stunts erg goed uitgevoerd. De foute personages zoals de punker met zijn homovriendje en de foute kleding passen op de 1 of andere manier perfect bij de film.
Het verhaal doet er niet zo veel toe. Dit is gewoon een goede film
predator
- 1948 stemmen
Lekker Retro deze film. Blijft een topper, gisteren weer helemaal uitgekeken!!!
Mutsaers78
Jarenlang gedacht dat ik deze film al had gezien, maar toen ik hem gisteren keek, herkende ik helemaal niks.
Heerlijke apocalyptische film. Ik hou wel van films met de lonesome warrior in een woestenij.
Voor de rest is het verhaal niet echt bijzonder, maar het sfeertje wordt ontzettend goed neergezet. Heerlijke sfeer dus bij de film.
Een mooie 4* van mij.
Axl_Rose
Nummer 2 in mijn top 10.
Onlangs mooie analyse van de film gevonden op youtube:
YouTube - MAD MAX 2 film analysis by Rob Ager 1 of 2 - pop.youtube.com
Tarkus
Goede film, en beter dan deel 1.
Spanning en actie van begin tot einde, zeer weinig dialogen, maar die zijn niet echt nodig, zonder dat is de film zelf boeiend genoeg.
Het geluid is op deze DVD stukken beter ook dan op deel 1.
Deel 2 heeft nog bijna alle minpunten van het erg matige origineel (1,5* gegeven) maar is gelukkig wel een stuk amusanter en vlotter.
Nog altijd helaas die cheesy bombastische soundtrack, de tenenkrommende dialogen (vooral van die vijanden), het slappe acteerwerk (Uitstekende rol van Gibson en ook die man met de slang deed het aardig maar de rest...pffff) en de treurige aankleding. Die halfnaakte vijanden met hun leren en stalen pakjes.....te erg. En ook nog van die punkerige hanenkammen..
Misschien was het de bedoeling dat ze zo overdreven over moesten komen maar ik vond het beroerd.
Gelukkig kent de film itt deel 1 veel meer actie en vaart. Max komt meer in the picture en zijn personage is best stoer. Neem daarbij enkele aardige actiemomenten en achtervolgingen en het kan er mee door. Dankzij het uitstekende laatste halfuur vol geweld en achtervolging geef ik de film toch nog wel een voldoende. Gelukkig zoekt de film niet teveel diepgang en emotie want dat zou er zeker niet bij passen. In dit deel komt trouwens ook het apocalyptische landschap er een stuk beter uit dan in het origineel.
Een stuk beter dan de 1e, maar top is ook deze film zeker niet.
dutchtuga
Flinke teleurstelling. Niet beter dan deel één en zelfs één van de meest overgewaardeerde films die ik in tijden gezien heb. Te weinig spektakel, te braaf, idiote aankleding, vreselijk irritante komische (die piloot
) insteken en een soundtrack waar m'n oren krom van stonden. Het is de apocalytische setting die alles nog redelijk onderhoudend houdt, want totaal te verwaarlozen verder. Misschien ooit nog eens herzien, maar voor nu niet meer dan 2*.
balosa
het blijft een heerlijke film, ik vond de humor wel geslaagd, ook de 'punkers' deden hun rol goed, voor een jaren 80 film is dit echt top!
TwoM
Flauw vervolg op het eerste deel.
Hier en daar wel een goede scène, maar over het algemeen nogal saai.
2,5
orbit
- 12092 berichten
Heeft nochtans aan de basis gestaan voor een hele stroom actiefilms, vanaf Waterworld, Resident Evil en Doomsday.. Nog steeds onovertroffen echter. Vooral de hardheid en het weglaten van allerlei overbodig gelul of uitleg. Gewoon lekkere actie en prima villians, zoals die hanekam en Ginormous
TwoM
Ik vind hem nu eenmaal niet zo goed, vaak fel overdreven en soms tot slaapverwekkend toe. Dit is echter mijn persoonlijke mening...
Eerste film vond ik nog goed, over de derde gaan we dan maar zwijgen zeker...
as
Flauw vervolg op het eerste deel.
Hier en daar wel een goede scène, maar over het algemeen nogal saai.
2,5
orbit
- 12092 berichten
Ja, deel 1 ontbeert toch flink wat actie juist. Dit is actie met de grote A.. vrijwel geen moment om bij te komen, bovendien is het real motion actie en geen truukjes, en dat zie je!
JacoBaco
Nooit geweten trouwens dat die foute Punker ook in Commando speelt als de beroemde Bennett.
erik1677
geniale futuristische actiefilm!!!!!!!
Alleen het begin al met het wrange appocalypse achtige begin.
Waar ook nog wordt terug gegrepen op beelden uit de 1e mad max.
En dan alleen al het mooie desolate australische landschap waar de film in is geschoten.
Mel gibson is ook geweldig alde zonderling Mad max, en laat staan het kleine jochie met de ijzeren boemerang.
Eigenlijk hoordt deze film in mn top 10 thuis, maarja er zijn zoveel goeie klkasiekers
powerman
Keihard vervolg op de eerste Mad Max film, die de doorbraak van Mel Gibson betekende.
De Aarde is een grote woestijn en aan chaos ten onder gegaan. Slechts enkelen hebben het overleefd. Olie is een schaars goed en er wordt gemoord en geplunderd om dit goedje in handen te krijgen, al gaat het maar om een simpele jerrycan. Mad Max helpt de bewoners van een simpele nederzetting in hun strijd tegen het gemene olie-geboefte. Hij wordt hierbij geholpen door een jongetje dat niet kan praten en een mafkees met een zelfgemaakte helicopter.
Goede actie en vreemde figuren zorgen voor een uiterst vermakelijke film, misschien wel de beste uit de Mad Max serie.
JacoBaco
Ja, in Weird Science is hij zelfs hetzelfde als in Mad Max 2. Dat artikeltje kan ik trouwens niet vinden.
domkey
Wederom, het kleinere broertje van Mad Max.
Maar zeker de moeite waard om te bekijken.
as
Niet helemaal. Dat kwam pas echt met de Lethal Weapon films.
adkort
Prachtige film, heb hem deze week nog gedraaid op dvd , film kijk ik nooit op tv zenders, reden mag wel bekend zijn.

Furiosa: A Mad Max Saga

Hadashi no Gen
Animatie / Drama, 1983

Foo Fighters: Back and Forth
Documentaire / Muziek, 2011
explosiveboomerang maskerexploitatiepilotvillainjachtpost-apocalyptischdystopiedealsurvivorferal childaustraliëcommunityex-agenttruckvervolgonafhankelijke filmoliewastelandgang rapemotorbendegeweldhonddesolate cultfilmoil refinery music boxadventureroil tankerwanderer action herogood versus evil