Genre: Oorlog / Drama
Bekijk via Videoland
Bekijk via SkyShowtime
Plot Saving Private Ryan
"The mission is a man."
Tijdens de invasie van de Geallieerden in Normandië sterven twee broers. Een derde broer sterft gelijktijdig in Nieuw Guinea, bij het vechten tegen de Japanners. Als bekend wordt dat een vierde broer vermist is geraakt op het Franse platteland, wordt een missie gestart om hem veilig thuis te krijgen.
- Trailer (YouTube)
- Saving Private Ryan (BoekMeter)
- Saving Private Ryan (MusicMeter)
- Kijk op Netflix
T-Medic Irwin Wade
Captain Fred Hamill
Corporal Timothy Upham
- 1908 stemmen
Ik snap niet waarom mensen kritiek hebben als er een Amerikaanse vlag in beeld komt. In werkelijkheid zullen er ook wel Amerikaanse vlaggen gewapperd hebben.
Daar heb je wel gelijk in, maar ik bedoel te zeggen dat het vaak zo overdreven wordt. Je begint al met een close-up van de vlag, zo van: "wat je nu gaat zien dat hebben wij gedaan". Dat zie ik zo vaak dat het gewoon irritant begint te worden. Dat er een vlag wappert op een voertuig of op een basis is niet meer dan logisch, maar dat overdreven inzoomen moeten ze eens achterwege laten.
Ik herinner mij ook nog een scene uit "We were soldiers", dan voeren ze een zwaar gewonde soldaat af in een helicopter en dan zie je ineens weer die vlag op de achtergrond (fade-in), gecombineerd met het gezicht van die stervende soldaat. Zo melig...
. Terwijl dat op dat moment helemaal niet nodig was.
Ik snap het wel in het geval van Saving private Ryan, de Amerikanen zijn er super trots op (en terecht), maar persoonlijk vind ik dat er ook weer "te" dik op liggen en dat stoort mij.
Als ik een indrukwekkende oorlogsfilm kijk waarin iemand sterft, dan maakt dat op mij genoeg indruk, dan hoef ik niet herinnerd te worden aan welke kant hij stond.
83Utreg!
Tja, oorlog, patriotisme, en heldenverering zijn nou eenmaal dingen die in het echte leven nauw met elkaar verbonden zijn. Ik vind het dan ook niet verwonderlijk dat het in een film ook zo is. Als het dan maar niet een overdosis is (zoals in Pearl Harbor). Dat is het niet in deze film, vandaar snap ik het gezever niet over moraaltjes.
Stephan
Daar komt bij dat de vlag in beeld onderdeel is van de set. En die set schreeuwt je in het gezicht (als je er ooit zelf geweest bent): "Deze mensen stierven voor de vrijheid van Europa".
En de plek waar ze staan is een Amerikaans kerkhof.
Ik zou het een schande hebben gevonden als ze in die scène de vlag NIET zouden hebben laten zien.
Het wordt je overigens ook niet "constant" ingepeperd. De film is inmiddels alweer 12 jaar oud. Zolang de "westerse wereld" nog steeds op de funderingen van die mensen rust, mag er wat mij betreft gerust aan herinnerd worden. Zeker als het zo stijlvol gedaan wordt als in SPR.
@ Arnhemmer
Ik wist al dat iemand daarmee ging komen.
Ok, maar dat is dan een éénmalig iets. Ik ken de budgetten wel niet, maar als ik beide films bekijk kan ik me voorstellen dat Saving Private Ryan veel duurder was dan Schindler's List. Kan je Spielberg verwijten dat hij het geld wil terugverdienen?
En de plek waar ze staan is een Amerikaans kerkhof.
Nomak
Ik kan me moeilijk voorstellen dat Spielberg dat geld zou willen terugverdienen aan Saving Private Ryan
Ik bedoel wel het geld dat hij of de geldschieters in Saving Private Ryan hebben gepompt.
En inderdaad, Stephan slaat de nagel op de kop. Mooi gezegd Stephan!
Charmides
Een goede film van Spielberg. Goede actie en een goed verhaal.
Netjes
yorickk
Als je dit een goede film vond MOET je Band of borthers kijken. Vind ik. Zit ook een vrij groot gedeelte in die ook Spr gemaakt hebben.
Minotaures
Ik hoop echt dat dit op Blu-ray komt. Zou prachtig staan, samen met andere 2de WO film en Band of Brothers.
Ik zie het nu al voor me, vooral de Slag om Ramelle en D-Day.
AngelTears
Een mooie en geweldige oorlogsfilm van Spielberg. Zeker één van de beste (oorlogs) films ooit.
R!chard
Beste film die ik ooit heb gezien, heb hem letterlijk wel een stuk of 16 keer gezien en dat is echt waar.
staat boven aan in mijn lijst dus een zeker wel verdiende 5 sterren.
Asaharo
Ik heb ergens iets gelezen dat er een nieuwe productie in de maak is( of al afgerond) die zowat de opvolger wordt van BoB. De serie heet '' The Pacific' en zal dus de 2e WO schetsen in Azie, dat andere continent in oorlog. Lijkt in ieder geval veelbelovend.
- 1908 stemmen
Dat gerucht hoor ik al 3 jaar, maar tot op heden heb ik er nog geen bewijs van gezien
Tonypulp
Geen bewijs
?
YouTube - The Pacific: Trailer (HBO)
IMDB: "The Pacific" (2010) - imdb.com
topic op MM: Overigen >> Televisie >> The Pacific
- 1908 stemmen
Daar sta ik ff met mijn bek vol tanden Jeroentjuhhhhh
Ik wacht er echt al jaren op na de eerste geruchten, ben op zoek geweest naar info e.d. maar kon nooit wat vinden. Maar nu komt The Pacific er dus echt aan. Het zal mij benieuwen of ze het niveau van Band of Brothers halen.
Dan nu maar weer on-topic over Saving Private Ryan?
Film Fan
Top film, erg goed geacteerd en een goede screenplay. Vanaf het eerste shot erg spannend in beeld gebracht. Deze film heeft alles in zich om een echte klasieker te worden, als hij dat al niet is.
jordidj1
de eerste scene is echt indrukwekkend, maar ook wel goor
verder is het een erg zielige film
maar niet op en top
4,5 ster
chevy93
Voor een niet op en top film geef je best een hoog cijfer. Kan.
Maar zo zielig vond ik deze film niet hoor. Ik heb veel ergere oorlogsfilms gezien. Denk bv. aan Schindler's List.
de eerste scene is echt indrukwekkend, maar ook wel goor
verder is het een erg zielige film
maar niet op en top
4,5 ster
Ik weet niet waar jij dan wel van onder de indruk raakt, maar het idee dat deze scene ook werkelijk zo is gegaan (lees de geschiedenisboeken er op na) was voor mij indrukwekkend.
TekJohnny
Samen met B.O.B. de beste oorlogsfilm die ik ooit zag, verhaallijn is wellicht iets dunner als andere films. Ik bezit zo'n 50 oorlogsfilms, ook hele oude die een goed verhaal hebben. Ik hoop dat Spielberg samen met T. Hanks deze gaan reproduceren, dan komt een wens uit. Saving P. Ryan is lekker realistisch weergegeven, ik keek onlangs de making of, de acteurs hebben hun best gedaan ! Sprak in Normandië enkele veteranen, die de film ook hadden gezien. 1 dqaarvan sprak over de nearest thing if you haven't been there, zeg genoeg. Bravo Spielberg.
jacobz
Inderdaad de beste oorlogsfilm ooit gemaakt. Spielberg, Hanks en Williams is ook een gouden combinatie natuurlijk.
Ik ben wel benieuwd naar de nieuwe serie van Spielberg
Arnhemmer
Maar zo zielig vond ik deze film niet hoor..
Kjelle
Vin Diesel speelt hier volledig zijn karakter. Die scène met dat kind in dat dorp met die sluipschutter is typisch Vin.
Een prachtige film die zeker de moeite waard is.
De beste oorlogsfilm ooit.
ewalk
Hierbij van een duidelijkere website Steamboat Willie vs. Waffen-SS soldier. Het bevat een betere vergelijking, met foto's en al. Voor de mensen die het nog niet weten.
Vroeger dacht ik ook dat Mellish door dezelfde gevangene gedood werd, tot ik deze site zag en las.
Aanrader voor iedereen om het website bij sommige punten door te lezen. Staan alle materialen en manschappen die in Saving Privat Ryan genoemd en gefilmd werden.
Ik heb dus ook jaren met een verkeerd beeld rondgelopen!! Die Duitsers lijken ook allemaal op elkaar!
Ik lees trouwens dat het scheren van het hoofd van de Waffen SS soldaten historisch incorrect is.
OliverDogg
Ze zien er cooler uit, maar het is wel fout
het waren niet allemaal skinheads hoor
Film Fan
Ik dus ook, ongelooflijk dat er een Saving Private Ryan online encyclopedie bestaat.
film_criticus
naast de dode moffen, de vliegende beenderen en opengeknalde darmen is het toch wel een slappe film. Alsof ze met zijn alle hun leven gaan wagen op één persoon op te sporen, alsof ze niks beters te doen hadden die tijd
Roel Bogers
Lijkt ongeloofwaardig, maar zo ging (en gaat) het wel.
In hedendaagse oorlogvoering heb je geen kanonnenvoer meer. Als je eenmaal soldaat bent (na als rat behandeld te zijn tijdens je training) ben je deel van een 'band of brothers' waarbij iedereen evenveel waard is.
mnrk
Een geweldige film van Steven Spielberg.
De opening van de film is zeer sterk en indrukwekkend, dan een tussenstuk van de film waar de acteurs goed naar voren komen en dan de afsluiting in het dorp.
De film kijkt lekker snel weg en laat een prima indruk achter, dit komt ook mede door het sterke acteerwerk van alle acteurs in de film.
Ik heb dan de film gezien met een DTS geluidspoor, dit kome deze film helemaal ten goede. Hopelijk komt deze ook uit op Blu-ray.
canciser
Als een soldaat een opdracht van bovenaf krijgt, dan volgt hij die. Of hij daarvoor zijn leven waagt of niet. En ik weet niet of jij nou zo Sadistisch bent, maar je laat die moeder toch niet achter met alleen maar dode zonen? Denk is na!

WOII-film 'Saving Private Ryan' van Steven Spielberg morgen te zien op televisie

'Saving Private Ryan' van Steven Spielberg vanavond te zien op televisie

'Saving Private Ryan' verdwijnt uit het streamingaanbod: 'Cinematografisch zit alles perfect'

'Civil War' is razend populair: Welke andere oorlogsfilms mag je ook niet missen?

The Shawshank Redemption

Pulp Fiction
Misdaad, 1994

Il Buono, il Brutto, il Cattivo
Western, 1966
war crimesself sacrificeoorlogsveteraantweede wereldoorlogwar shipvliegtuigbraverynormandy, franceparachutetroopswaffen ssomaha beach legerepischcowardiced-daygebaseerd op een waargebeurd verhaalrescue missionamerican flagwar memorialdeserted town soldaatdoodlegermilitary operation jaren 40brutal violence