Final Destination 2 (2003)
Genre: Horror
Geregisseerd door: David R. Ellis
Met onder meer: A.J. Cook, Ali Larter en Michael Landes
Releasedatum: 3 april 2003
Bekijk via Prime Video
Plot Final Destination 2
"For every beginning there is an end."
Op weg naar Daytona Beach krijgt Kimberly plots een visioen van een groot ongeluk dat zal gebeuren op de autosnelweg waarin zij met haar vrienden zal sterven. Ze stopt onmiddellijk de wagen. Enkele ogenblikken later verliest een vrachtwagen zijn lading waardoor er een enorme kettingbotsing ontstaat. Dankzij deze blik op de toekomst kon Kimberly het leven van zichzelf en dat van haar vrienden redden en zo dus 'de dood' te snel af zijn. Althans dat denkt ze ...
Kimberly Corman
Tim Carpenter
Isabella Hudson
Evan Lewis
darkjaap
ik vind dit het leukste deel uit de reeks.
ok hij was weinig vernieuwend in vergelijking met deel 1 maar ik vond de spanning beter er zat meer verhaal in.. vooral de eindscene was erg grappig
missl
eigenlijk gaat het verhaal helemaal nergens over when you think about it maar het zit wel echt heel cool in elkaar
AmazingPP
Het kon natuurlijk niet uitblijven dat er een tweede deel van deze film zou komen. Meestal zijn de tweede uit de reeks(en) de wat mindere films en dat is in dit geval zeker het geval. Deze deel 2 is zeker niet onaardig, maar haalt het niet bij deel 1. 3,5*
shelle-bel
echt heel leuk.......deel is is toch wel wat leuker, maar dat is meestal
glass
Gewoon super....Deel 1 goed maar dit deel sloeg alles....
eindelijk een film(2003) waar er word doorgefilmt bij een ongeluk....
Spanning word super opgebouwt(tandarts-duiven-etc)wat mij betreft
top.
NineEleven
Destijds in de bioscoop was hij echt super spannend. Binnenkort de andere 2 delen eens huren
lucdecoster
De scène met de lift deed me denken aan die Nederlandse film : de lift (1983).
tboezem
GOed! maar iets minder dan deel 1, en stukkie minder dan deel 3.
dat stuk waarin rory (toch?) in 3 stukkies wordt gezaagd door zo'n (prikkel)draad was alleen wel erg onrealistisch!
Kikopuz
Na Final Destination 1, heb ik deel 2 en 3 alleen gekeken voor de leuke scenes.
eltorro
Geweldige film ze hebben gelukkig alles wat deel 1 zo goed maakte meegenomen naar deel 2 en dat in een geweldig verhaal gestopt.
Waar ik me in het begin van de film wel aan ergerde was de overdrevenheid van dat meisje hoe ze aangaf dat er een ongeluk ging komen.
AGE-411
Beste van de reeks.
De rest vind ik eigenlijk maar stomme tienerfilms zoals er wel duizend gemaakt zijn de laatste jaren.
damianodebeste
Even goed als het eerste deel vind ik een heel ander verhaal dan het eerste deel een leuk tussendoortje.
m1701
Aardige film
maar deel 1 blijft de beste.
Deel 3 vind ik ook aardig.
Vind het toch knap dat ze elke keer wel weer een originele manier hebben gevonden om 'gruwelijk' dood te gaan.
Net zoals de andere delen 3,5*
funland
leuk maar de reeks begint te vervelen.. het is bijna altijd hetzelfde nu..
Desmo
Ook deze voor het eerst gekeken en is geweldig.
Alles wat in 1 zat zit hier ook weer in. Waar ik ook blij mee ben is dat ze met hetzelfde verhaal verder gaan.
Toch heb ik ook wat minpunten:
- Ik vind het dom dat Clear Rivers alsnog dood gaat.
- Het verhaal werd misschien nu wat te ingwewikkeld
Maar alsnog is dit een goed vervolg
hellblazer93
Best aardig filmpje, maar er zitten wel minpunten aan het verhaal en sommige scenes werden nep in beeld gebracht. Alsnog wel vermakelijk en leuk om te zien.
3 sterren.
Dudette
Een beetje vergezochte manieren waarop de mensen doodgaan maar al bij al vind ik het tog een leuke film ,, vooral het stukje met de lift is lekker goor
Kr!kke
heb ik tijdens de film ergens niet goed opgelet? Het zou kunnen, want weet er misschien iemand hoe die Alex (van de eerste film) is doodgegaan?
P8rb
Geweldig vervolg op Final Destination. Vooral de kettingbotsing vond ik er erg machtig, explosief en hard uitzien. Daarna weet de film behoorlijk goed spannnig te houden tussen de moorden, je voelt dat er iets gaat gebeuren maar je weet niet hoe.
De moorden zijn vaak behoorlijk bloederig en origineel bedacht, leuk gemaakt en goede special effects. Het vervolg hierop was gelukkig ook een aardig succes. 4 sterretjes voor deel 2.
GinolaEHV
Goed vervolg op deel 1.
Alles is wel iets minder. Komt vooral omdat het toch grotendeels een herhaling is van het eerste deel. Ander verhaal, andere personages... alleen zelfde idee.
Maar de manier waarop alles is vormgegeven is toch goed. Manier waarop de mensen doodgaan, wederom heerlijk om te zien. En ik vond het ook mooi om te zien dat er werd teruggegrepen op het eerste deel en dat deel 1 en 2 in elkaar overvloeiden.
3,5*.
dualcia
De manieren van dood gaan waren hier wel vetter dan bij de 1e!
En ik vond het leuk dat hier al die mensen zowat de hele tijd bij elkaar waren en het verhaal liep ook wat vlotter en wat sneller.
Zeer vermakelijk vervolg, met een fantastische openingsscene. De kettingbotsing op de snelweg en vooral de gevolgen ervan zijn zeer mooi gemaakt en weten iedere keer weer indruk te maken. Het concept is verder natuurlijk hetzelfde als het eerste deel, maar dat wordt ruimschoots gecompenseert, doordat je niet weet wanneer de moorden plaatsvinden en doordat de moorden vaak erg origineel gemaakt zijn. Prima popcornvermaak dus!
MoviefreakRob
ik vind dit het leukste deel uit de reeks.
Ik sluit me er bij aan!
Het leukste deel van de reeks!
3,5
Goed vervolg maar net iets minder dan het eerste deel. Hoe de personen aan hun einde komen is eigenlijk nog grover dan in het eerste deel maar qua verhaal (de verhaallijn is wel ongeveer hetzelfde) vond ik deel 1 iets beter. Maar dit blijft nog altijd een vermakelijke film om te zien.
Arie18
Raar dat bijna iedereen deel 1 beter vind.
Ik vind dit veruit het beste deel van de drie. Daarna deel 3 en dan pas deel 1.
Cammiu
ook ik vind dit de beste van de 3. 1 was leuk, 3 heel zwak.
Ik zal net al iemand zeggen dat deze grover is, en daar geef ik je helemaal gelijk in. alleen jammer dat ze dood gaat, had graag een samenwerking gezien tussen hoofdpersonen van 2 en 3 in deel 3
Astriid*
ik vind dit deel echt geweldig gemaakt en ook de beste van de 3=]
deel 1 vond ik íets minder en deel 3 kan ik me niet meer goed herinneren maar die vond ik wel beter dan de 1e geloof ik..
wombat13
ook ik vind dit de beste van de 3. 1 was leuk, 3 heel zwak.
Hoe bedoel je? Clear gaat dood ja, maar de agent en Kim blijven toch leven?

Final Destination: Bloodlines

Final Destination 3
2006

Final Destination
2000

'Final Destination'-franchise opnieuw populair in aanloop naar nieuwe bioscooprelease van zesde deel

Saw

Dawn of the Dead
Actie / Horror, 2004

Disturbia
Thriller, 2007
ambulanceauto ongelukpremonitionvisionziekenhuisdoodcheating death supernatural horrorhorrorapatheticindifferent teen scream