• 9.375.496 stemmen

Final Destination 2 (2003)

Horror | 90 minuten

Genre: Horror

Geregisseerd door: David R. Ellis

Met onder meer: A.J. Cook, Ali Larter en Michael Landes

Releasedatum: 3 april 2003

Plot Final Destination 2

"For every beginning there is an end."

Op weg naar Daytona Beach krijgt Kimberly plots een visioen van een groot ongeluk dat zal gebeuren op de autosnelweg waarin zij met haar vrienden zal sterven. Ze stopt onmiddellijk de wagen. Enkele ogenblikken later verliest een vrachtwagen zijn lading waardoor er een enorme kettingbotsing ontstaat. Dankzij deze blik op de toekomst kon Kimberly het leven van zichzelf en dat van haar vrienden redden en zo dus 'de dood' te snel af zijn. Althans dat denkt ze ...

Kimberly Corman

Clear Rivers

Thomas Burke

Nora Carpenter

Tim Carpenter

Isabella Hudson

avatar van Minority_Check

Minority_Check

in de eerste deel bleef je nog steeds met de vraag van wat er gebeurde met alex, carter en clear en die werd in deze deel beantwoord dus het heeft toch wel een beetje nut

ik vond het toch een hele mooie vervolg

maar ik vond de eerste deel toch ietsje leuker

en nu nog drie effe kijken

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Heb me prima vermaakt. Beste scène was die op de snelweg aan het begin, goed gefilmd, beklemmend en beangstigend. Verder en weinig geloofwaardig. Ik keek vooral om te zien wat de makers elke keer wisten te verzinnen hoe de personen dood gingen. Paar aardige tussen, maar werkte vooral op de lachspieren.

avatar van ILDIB

ILDIB

Net iets minder dan deel 1 qua spanning, de lang durende kills in het begin waren minder, op het laatst ging het tempo er wel lekker in.

avatar van Goodfella_90

Goodfella_90

Redelijk originele en vermakelijke moorden. Buiten dat barslechte effects, zeer matig acteerwerk en val je van het ene in het andere cliché. 2.5

avatar van ILDIB

ILDIB

Goodfella_90 schreef:

De effects vond ik wel meevallen qua slechtheid..

avatar van Cheryl_14

Cheryl_14

goeie, spannende film met goeie special effects. Ik heb er wel van genoten. Maar: 1 was beter.

avatar van -jack_sparrow-

-jack_sparrow-

I'm on the Highway to hell !!!!

mooi nummer

en een zeer goede film , net wanneer je denkt wat er gebeurd !s het compleet iets anders , zoals bij Tim.

ik geef hem 3.5

avatar van Musicer

Musicer

Redelijke film, niet zo goed als deel 1. Het einde is wel goed, ff barbecue

avatar van screamer

screamer

ik vond hem juist beter dan fd1

Frankelijk vond ik hem ook zijn voorganger overtreffe.

avatar van Usual Suspect

Usual Suspect

Nog steeds een vermakelijk vervolg, al raakt het concept wel al wat uitgemolken.

Met de bloederige scene's (die overigens goed in beeld zijn gebracht) zit het in deze film nog beter.

En de makers weten toch weer op een orginele manier, de 'dood' zijn gang te laten gaan.

3,5.

avatar van DragQueen

DragQueen

Een aardig vervolg, met leuke effecten en gruwelijke lotspelingen. hoewel de formule bekend is, toch een vermakelijke film. de effecten zijn trouwens wel verbeterd. 3 sterren.

avatar van sambal

sambal

het verhaal komt op hetzelfde neer als deel 1

maar de special effects zoals drama queen schreef zin wel verbetert en net iets beter bedacht dan deel 1

4 *

avatar van timburton

timburton

Aardige spanning, maar vee te uitgemolken shit.

Bijna hetzelfde als in deel 1, we vatten het verhaal nu wel.

avatar van kaydegreef

kaydegreef

Vond dit deel het beste van de drie.Vooral de beginscène op de snelweg is schitterend!

avatar van uberjason

uberjason

ja, inderdaad, wat een car crash zeg! ik vond zelf dit deel ook het sterkst, met echt knap in elkaar gezette óngelukjes'. klapper was toch wel de airbag, het meest ironische tafereel dat je je maar kunt bedenken, wauw.

deel 2 krijgt van mij wel verdiend een 4.5

avatar van Nick4

Nick4

Ik twijfel nog steeds of ik deze of de eerste nu beter vind. 1 had de originaliteit, maar 2 sluit erg goed aan op 1 en geeft ook aan waarom nou juist zij dood moeten gaan (naast het feit dat ze op de snelweg eraan ontsnapt zijn). Qua spanning vind ik 2 ongeveer gelijk aan 1.

avatar van Shinobi

Shinobi

Leuk vervolg, alleen weet je al min of meer wat er gaat gebeuren. Waardoor je eigenlijk al min of meer voorbereid bent op het minst geringste. Maar al met al toch wel wat leuke scènes, spanning en een onderhoudende sfeer.

Ik geef 3, 5 sterren.

Als je een verhaal wil lezen over Final Destination 4, moet je naar www.freewebs.com/zeggie

heb deel 1 en twee nog niet gezien, iemand had 'm meegenomen en ik vond't vet mooie film. nu nog 1 en 2 kijken.

avatar van Nick4

Nick4

Ik heb Final Destiantion gister voor de tweede keer bekeken en nu weet ik weer waarom ik zowel Final Destination 1 als 2 zo goed vind. Het zijn de brilliante tekens die je steeds in de achtergrond ziet, maar die je alleen ziet als je weet wat er gaat gebeuren. Zoals bij de dood van die lottowinnaar, waar hij wat eten aan het klaar maken is. Er valt op de achtergrond een magnetische letter ( H ) van de koelkast af waardoor er alleen nog het woord EYE overblijft. Hij wordt even later in z'n oog doorboort door een ladder. Geweldig!!
Ook mede door de vele linken met Final Destination 1 vind ik 2 erg geslaagd! Bovendien heeft 2 de meest spectaculaire intro van de 3 films.

avatar van Moviestar1979

Moviestar1979

Goed vervolg waarin ze geen slechte keuze hebben gemaakt om David R. Ellis te benaderen voor de regie.

De opzet van deel 2 laat zien dat het nog onsmakelijker kan dan in het 1e deel.

Pluimpje voor de regisseur.

4 *.

avatar van jeroencafeine

jeroencafeine

persoonlijk mijn favoriet in de final destination trilogie

avatar van Infected_

Infected_

Het is wel een geslaagd 2de deel.

Wel een enorm mooie scene dat auto ongeluk..

avatar van gortdroog

gortdroog

Persoonlijk vind ik deze de beste van de 3. Vooral die openingsscene met de houten bielzen!!! eentje om in te lijsten!! 4*

misschien wel een van de beste openingsscene's ooit!!

avatar van martinovitch

martinovitch

Even goed als deel 1.

veel spanning en actie. lekker veel bloed en een goede dosis moorden. alles wat een goede horrorthriller moet hebben.

avatar van draakske

draakske

ik had nog een vraagske over deze en de eerste film, gaat alex soms dood in de eerste ? want in de tweede blijkt enkel clear het te hebben overleefd ma ik heb toch nergens gezien dat alex stierf of heb ik iets gemist ? dat stuk reclame bord kwam op zijn vriend af terwijl hij op de grond ligt en das het laatste wat er gebeurd

avatar van kaydegreef

kaydegreef

Ja, Alex is gestorven, maar je ziet dit niet in de eerste film.

Clear zegt duidelijk "dit is wat er gebeurd is met Alex",terwijl ze een foto toont

avatar van The Oceanic Six

Zeker geen minder vervolg hoor. Oke, het is niet meer zo origineel omdat dit een 2e deel is, maar de uitwerking blijft vermakelijk.
De hele crash op de snelweg is echt heel heftig weergegeven, zat echt met open mond te kijken! en in de verdere film wordt ook allemaal gruwelijk zat nog. Just the way I like it. Ik weet niet, ik heb weinig negatiefs te melden hierover. Het is een beetje een herhalingsfilm maar door de goede uitwerking stoort dat niet.

Ook een 3,5* voor dit 2e deel.

avatar van horrorjp

horrorjp