Final Destination 2 (2003)
Genre: Horror
Geregisseerd door: David R. Ellis
Met onder meer: A.J. Cook, Ali Larter en Michael Landes
Releasedatum: 3 april 2003
Bekijk via Prime Video
Plot Final Destination 2
"For every beginning there is an end."
Op weg naar Daytona Beach krijgt Kimberly plots een visioen van een groot ongeluk dat zal gebeuren op de autosnelweg waarin zij met haar vrienden zal sterven. Ze stopt onmiddellijk de wagen. Enkele ogenblikken later verliest een vrachtwagen zijn lading waardoor er een enorme kettingbotsing ontstaat. Dankzij deze blik op de toekomst kon Kimberly het leven van zichzelf en dat van haar vrienden redden en zo dus 'de dood' te snel af zijn. Althans dat denkt ze ...
Kimberly Corman
Isabella Hudson
Evan Lewis
maerk
Beter dan deel 1.
Ik heb niet zo heel veel met Final Destination. De eerste was erg saai en kwam nog net tot een magere 2*. Gelukkig doet deel 2 er een schepje bovenop. Nog steeds zijn het magere verhaaltje, de voorspelbaarheden en de saaie momenten aanwezig, maar er zijn ook wat leukere dingen bijgekomen. De 'ongelukken' zijn hier bijvoorbeeld veel bruter en beter dan in deel 1. Een groot pluspunt. Voor mij draait het dan ook om die moorden en als je daarvoor kijkt is de film heel vermakelijk. De kettingbotsing is fantastisch. Een van de beste autocrashes die ik ooit gezien heb en een heel spectaculair stukje film. Met deze scène en de sterfscènes kwam ik aan een magere 3. Maar helaas, dan krijgen we op het einde een hoop gezeik met nieuw leven en rijdt die trut in het meer. Te slap voor woorden.
2,5*. Gelukkig heeft de film nog wel een geweldige afsluiter
bollepeer
egt een geweldige film. de dood scenes zijn wederom uitstekend, al waren sommige wel onrealistisch, bijv dat die gast in 3 stukken werd verdeeld. maar voor de rest goed acteerwerk. gewoon een goede film. deel 1 en 3 waren ook heel goed.
peruaansefilm
nog steeds goede film ook zoals deel 1... En deel 4 is bijna uit
;)
dit deel vind ik beter dan deel 1, iets meer sfeer en toch een geestige humor / horror verhouding.
Zizzo
vind deze niet echt beter dan deel 1, meer van het zelde.. toch blijven deze films vermakelijk.
Mr Shed
heb ik tijdens de film ergens niet goed opgelet? Het zou kunnen, want weet er misschien iemand hoe die Alex (van de eerste film) is doodgegaan?
Er viel een baksteen op zijn hoofd.. Weet niet meer precies waar je het te weten kwam, maar dacht dat het in zo'n krantenknipsel te zien was. Of als dat meisje op internet zit dingen op te zoeken.
sinterklaas
Na FD 1 ook maar deel 2 der ingekwakt. En ik vond deel twee beter. Buitengewoon GE-WEL-DIG
. Je kon al zien dat het van de regiseur van de knotsgekke Homeward Bound 2 aka de Ongelofelijke reis 2 was.
De film begon al helemaal goed. Acteren ging prima waardoor het toch weer geen kwijlerig tienerhorrortje werd. Eerst krijgen we te maken met allerlij flauwe grapjes en daarna krijgen we me toch een kettingbotsing te zien man, die er toch werkelijk zo over de top uitziet en zoooo intens is. Heerlijk!!!!
Eigenlijk kan bijna daar geen explosieve actiefilm dertegenop. Dan dat moment dat die ongeluk ook daadwerkelijk plaatsvind en dan uit zo'n hoek gefilmd van: alsof het maar een achtergrond-grapje is.
En dan zijn we der nog niet. De bovennatuurlijke moorden zijn nog over de topper en mooier dan het eerste deel en toch echt op zo'n manier inelkaar gezet dat je de slappe lach krijgt alsof er iemand een hele goede mop aan je verteld. De dingen die overbodig waren in deel 1 zijn in deel 2 nog overbodiger (terwijl juist de overbodige dingen niet overbodig zijn en de mensen er op een hele maffe manier aan sterven) ook is alles weer lekker zo bloederig. Ik zal om te beginnen even wat dingen opnoemen waar ik toch echt de slappe lach van kreeg Om te beginnen die dood van Evan, je moet tijdens hete olie opzetten op het gasfornuis natuurlijk nooit je hand in een kleine afvoerpijp steken met je horloge om om een ringetje te pakken, want ja daar vliegt je hele hok mee in de brand en explodeert dan ook. En dan vind ik het ook best wel gek dat je dan zegt, terwijl je naar je afbrandene hok aan het kijken bent. "God wat heb ik een mazzel". Als mijn huis in de fik zou staan zou ik heel wat anders zeggen. En om dan nog even uit te glijden door je eigen spaghetti die je zelf op straat hebt neergekwakt en dat er dan nog zo'n noodladder naar beneden glijd als je daar op de grond ligt en het in je ogen krijgt. Hahahahahahaha, dan hebben we ook nog die onthoofding met die lift dat me toch ook verdacht deed denken aan de Nederlandse "De Lift", Hoe je door een glasplaat die horizontaal op je valt helemaal in confetti veranderd kan worden, Dat stukje dat die vent in drieen word gereten door een aanvliegende prikkeldraadhek, Die airbag-dood met dat die meid dan met der hoofd in die stalen buis komt die in de auto steekt "foutje van die brandweer" en dan hebben we tot slot "die barbeque" nog. Hahahahaha GEWELDIG gewoon

Ja, je leest het al. Dit is toch werkelijk helemaal te gek en helemaal over de top. Zoveel onzinnige dingen die je dood kunnen worden. Heb hier toch werkelijk met een brede glimlach van genoten. Die bovengenoemde dingen... Hoe verzinnen ze het?
Daarnaast is het acteerwerk ook weer prima in orde. We komen ook die MR Bludword die allerlij snufjes met de doden heeft van deel 1 nog tegen.
Verder een heel leuk vervolg. Ben al benieuwt naar de volgende 2 delen.
skipy05
heel goed vervolg. Ik vond het ook goed da beide film bijeen passen. In deze film heb je ook weer spanning van het begin tot het einde.
ries_filmfreak
is zeker t beste en t mooiste deel uit de reeks , strak in elkaar gezet Final destination 4 Is aug 2009 IN BIOSCOOP TE ZIEN! ben benieuwd!..Wie niet
Elineloves
Vervolg doet absoluut niet onder voor deel 1.. alleen het hele auto/verdrinkings gebeuren op het einde vond ik een beetje jammer, had ik graag anders gezien.. vraag me niet hoe, maar het wist me niet te bekoren.
Erg 'leuk' einde wel!
WeZet
Niet minder dan deel 1, maar wel anders. Een aangename teenage-horror film. Niets meer, niets minder.
Kilii
Goede film. Zeker niet minder als de eerste. Alleen het einde was niet mijn 'smaak'. Goede opbouwing. Eerder goed acteerwerk van grotendeels van de cast.
charmed one
een leuk deel van de reeks . ik vind ze allemaal bijna even goed. er zit een goeie spannende zweer in de film. dat zit er in alle delen wel.
Friday the 13 th
- 2023 stemmen
Iets vermakelijker dan deel één. Ook leukere kills (de liftscène, de duiven) en plezantere scènes zoals bij de tandarts.
Ook een apart einde.
Halcyon
Leuk vervolg. Het concept blijft aardig gevonden en goed uitgewerkt, volledig volgens de regels van de tienerhorror. Het logische gevolg hiervan is dat het script barst van de vlakke personages en ongeloofwaardige handelingen (binnen de filmcontext). Dat kan storend zijn voor de meerwaardezoeker, maar wie gewoon achterover wil leunen en genieten van hilarische splatter en een dosis suspense, zit met dit tweede deel op de juiste plaats. De neo-klassiekerstatus van deel 1 haalt deze film echter nooit.
Kaffeefiltjer
Nou, ik vind dat Final Destination zelf met moeite een klassiekerstatus te noemen mag zijn
B-daddy
Tjonge heb de doodscene van die met haar pin door de kop en de doodscene van den drug addict gezien en het was al genoeg voor me. Best goed acteerwerk en mooi gefilmd, maar ja niet bepaald een film voor mij.
Sportingerke
Toch iets minder goed dan de eerste, misschien omdat het verhaaltje toch steeds hetzelfde is.
Wel erg leuke sterfscènes en bijna-sterfscènes.
Over het einde heb ik een dubbel gevoel, het meereinde (met meer als in lake) vind ik flauw, maar het bbq-einde kon ik wel smaken
Normaal moet een horrorfilm je misschien angst inboezemen, maar deze kon me vooral hard laten lachen
g_unitboy
op zich beter als deel 1 maar hoe de mensen sterven klopte echt niet een prikkeldraad die iemand in stukken verdeeld, een airbag die iemand dood, iemand haar kopt wordt afgerukt door een lift..
dr channard
Ik werd zot van deze film. Zoveel onrealistische en toevallige ongelukken bijeen. Echt wel zeer ver gezocht.
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11909 berichten
Ghehe... dan zou ik deel 4 maar niet kijken als ik jou was.
egelhunter
Veel bloederiger dan deel 1, vette crashes. Zeker een supergoed vervolg. 4*
dancingbunny
Inderdaad véél beter dan deel 1!
Het verhaal van Final Destination 1 en 2 is erg goed!
Je raakt echt in een trance terwijl je de film bekijkt
De spanning bouwt zich op en de film begint goed
Een 4,5
Maar ik vond wel dat de serie hier zou moeten ophouden
Deel 1 en 2 hebben een verband met elkaar
Maar deel 3 heeft totaal niks met de andere 2 films te maken
Daarom dat FD 4 ook waarschijnlijk op niks trekt
B-daddy
Eindelijk helemaal bekeken.
Ik ben zo het type dat eerst alle doodscenes bekijkt en dan pas naar de volledige film kijkt.
Goeie film 3* waard
schram101
Goed vervolg op Final Destination!
De acteurs kwamen goed overtuigend over, wat wel eens anders is in een film als deze. De kills zijn harder, beter en viezer. Ook loopt het allemaal wat vlotter in deze film dan in het eerste deel. De kills en 'bijna-kills' 'volgen elkaar in hoog tempo op. De film is overigens net als het eerste deel niet erg spannend. Daarintegen wel erg vermakelijk(er).
Lau1986
Aardige film die een stuk beter was dan het eerste deel. Mede door de beter kills, die ook een stuk harder zijn.
shelle-bel
Het verhaal is heel goed inelkaar gezet.
Ik vindt heel deze reeks mooi, (benhalve deel 4)
Want het verhaal is zo sterk goed over de ''dood'' !
Lariecake
Zaten zeker goeie stukken in,
maar het stak allemaal een beetje pril in elkaar. En het einde vond ik vreemd en te sentimenteel met dat nieuwe leven en dat dat kind opeens het water inreed.
Vondt hem vele malen beter dan deel 1, die me weinig tot niets wist te boeien.
*3,5
maikel01
Final Destination 2 , uitstekende film! naar mijn vermaak dan. De moordscénes gewoon perfect, maar zoals gewoonlijk met allen final destinations films, het is altijd het gewoonlijke.. gewoon het zelfde! Maar verder uitstekende film. Goed gefilmd enz. daarom 3,5 ster

Final Destination: Bloodlines

Final Destination 3
2006

Final Destination
2000

'Final Destination'-franchise opnieuw populair in aanloop naar nieuwe bioscooprelease van zesde deel

Saw

Dawn of the Dead
Horror / Actie, 2004

Disturbia
Thriller, 2007
ambulanceauto ongelukpremonitionvisionziekenhuisdoodcheating death supernatural horrorhorrorapatheticindifferent teen scream