• 9.374.609 stemmen

Final Destination 2 (2003)

Horror | 90 minuten

Genre: Horror

Geregisseerd door: David R. Ellis

Met onder meer: A.J. Cook, Ali Larter en Michael Landes

Releasedatum: 3 april 2003

Plot Final Destination 2

"For every beginning there is an end."

Op weg naar Daytona Beach krijgt Kimberly plots een visioen van een groot ongeluk dat zal gebeuren op de autosnelweg waarin zij met haar vrienden zal sterven. Ze stopt onmiddellijk de wagen. Enkele ogenblikken later verliest een vrachtwagen zijn lading waardoor er een enorme kettingbotsing ontstaat. Dankzij deze blik op de toekomst kon Kimberly het leven van zichzelf en dat van haar vrienden redden en zo dus 'de dood' te snel af zijn. Althans dat denkt ze ...

Kimberly Corman

Clear Rivers

Thomas Burke

Nora Carpenter

Tim Carpenter

Isabella Hudson

avatar van Tjurk

Tjurk

waaauw. die mensen gaan wel op een heel mooie manier dood allemaal! dit is echt een topfilm. niet de beste uit de serie, maar toch. oh en je moet hem direct na de eerste zien, want dan raak je in de war met wie wie is. dat had ik iig xd. het hele verhaal is heel mooi doordacht.

avatar van Moi1973

Moi1973

Vind dit deel de beste van allemaal. Het heeft een lekker tempo, verveelt geen moment en het heeft zo'n lekker zwarte humor einde. Is wel mijn ding!

avatar van miss-liss

miss-liss

In vergelijking met 1 en 3, vond ik deze niets aan..

avatar van Kiekena

Kiekena

dat in het begin me die vrachtwagen kan nooit want een ketting reactie kan nooit zolang doorgaan. en autos in de verte moeten die ontploffing toch van ver weg al gezie hebben, egt nep

avatar van revadebe

revadebe

Dit is de derde FD film die ik heb gezien. Het begin vond ik nog best sterk met de heftige kettingbotsing. Misschien niet helemaal geloofwaardig, want de kettingreactie ging wel heel lang door; na een aantal seconden mag je toch verwachten dat iedereen heel hard op zijn rem trapt? Aan het zicht lag het in ieder geval niet. Ook het ongeluk met de trap klopt niet, want hoe kan een trap ooit op zo'n korte afstand een hoofd doorspiezen? Dat kan alleen als de trap heel zwaar is of als er iets van een veer in de trap zit. Allebei erg onwaarschijnlijk. Verder vond ik het jammer dat ze de eerste film er zo erg bij betrokken. Al vond ik het wel grappig om Ali Carter in haar safe room te zien. Toch had ik liever een meer losstaande film gezien, nu was er vanaf het begin al veel kennis aanwezig over hoe de Dood handelt. En ten slotte vond ik het einde ook slecht:die plotwending in het ziekenhuis was overbodig: de film was al spannend genoeg en dit was een beetje vergezocht allemaal. En het allerlaatste einde was grappig bedoeld maar een beetje teveel van het goede.

Toch nog 3*, omdat het concept toch heel spannend blijft en de special effects en stunts goed zijn uitgewerkt.

avatar van Semsoethot

Semsoethot

Meer van het zelfde, geen echte spanning maar een aantal aardige special effects. Binnenkort deel 3 en dan heb ik het wel gehad met FD.

avatar van shrink

shrink

Zeer goede film. Zeker niet minder dan deel 1.

avatar van Boeikens

Boeikens

Prachtig.

Voor deel 4 nog eens alles herzien en het blijft spannend en onderhoudend.

Uiteraard niet meer zo origineel als deel 1 maar beter nog op gebied van kills en gore.

avatar van TriplaR

TriplaR

Hm, ik raakte niet echt overtuigd van deze film. De finishing business van de Dood was wel wederom mooi verzonnen en in beeld gebracht, maar qua acteerprestaties vond ik het vrij slecht. Dit integendeel met de andere delen, die ik allemaal beter vond. Verder een paar onnodige plotwendingen, zoals op het eind in het ziekenhuis en een bijzonder ongeloofwaardig begin.

Desalniettemin weet ie wel te vermaken en zal ik toch een voldoende geven.

avatar van CaptainTwisted

CaptainTwisted

Top vervolg op het eerste deel. Was lang geleden dat ik hem gezien had. Maar het was weer heerlijk om te kijken. De 3 final destinations zijn allemaal even goed. Alleen de 4e was bagger, maar dat was te verwachten.

avatar van Jawaddedadde

Jawaddedadde

Wat mij betreft het beste deel van de 3 die ik gezien heb.

Het verschrikkelijke auto-ongeval is prachtig geschoten, wordt ook heel erg goed opgebouwd. Verder borduurt de film voort op het concept van de eerste, namelijk elk van de overlevenden komt op een zo gruwelijk mogelijk manier aan z'n einde. Zitten weer een aantal toffe kills in, en daarvoor kijk je toch.

Erg vermakelijk!

avatar van Hard & Vies

Hard & Vies

De beste in de reeks!

J-fan

Leuke film, ksnap alleen het einde niet.
Waarom moest dat joch dood?
Kan iemand me dat uitleggen?

avatar van Metaalhoofd

Metaalhoofd

in tegenstelling tot vele anderen vind ik dit de beste final destination film, met de simpele reden dt de kills in deze gewoon de leukste zijn met als hoogtepunt die gast die in 3 stukken wordt gehakt door die wegvliegende prikkeldraad

avatar van killer13

killer13

net zoals de vorige heel amusant om naar te kijken, toch als je van bloederige kills houd

avatar van Esp

Esp

J-fan schreef:
Leuke film, ksnap alleen het einde niet.
Waarom moest dat joch dood?
Kan iemand me dat uitleggen?

Zoals je gezien had hadden Kimberly en Thomas 'de Dood' bedrogen, maar omdat 'de dood' nog niet definitief klaar was met 'z'n werk', moest het overgedragen worden op weer iemand anders/eem ander groepje.. Zoals gebeurde nadat dat groepje van Alex uit deel 1 was vermoord. Dat groepje waar Kimberly dus bij hoort heeft dat dus ook overgedragen, net als Alex het aam Kimberly enzo had overgedragen. Ik denk dat het dat ongeveer is.
Ik snap het ook nog niet helemaal voor 100%

Esp schreef:

Ik snap het ook nog niet helemaal voor 100%

Maar dat joch dat op eind doodgaat (bbq), was dat ook die jongen die gered werd door zo'n gast die al dood had moeten zijn en later doodging door prikkeldraad? Ja toch. Daardoor had dat joch al dood moeten zijn en daarom gaat de dood er nu achteraan. Maar dat busje dat die jongen dood zou moeten hebben gereden zou er helemaal niet zijn als die mensen die ook al dood hadden moeten zijn niet daar een autoongeluk hadden gehad. Omg my head hurts. Misschien moet ik er niet teveel over nadenken XD

avatar van Minotaures

Minotaures

Een leuk vervolg. Ook wat gruwlijkere kills. Het is ook nu een afwisseling, dus dat de Dood zijn lijst van achteren naar voren 'afvinkt'.

De nieuwe hoofdrol meid is ook beter, in alle opzichten. Ik zie meteen ook aan de hand van een paar reacties dat het nieuwe lijst van de Dood verwarring doet ontstaan

@J-fan: Het is best simpel. Dat boeren-zoon zijn tijd was gekomen tijdens het ongeluk met de SUV. De auto van de pers hoorde hem dood te hebben gereden. Maar omdat dat voorkomen werd, moest de dood een andere tijd en een nieuwe manier van heengaan verzinnen. Dus deed die bij het einde dat ontploffen van de bbq-gas.

Minotaures schreef:

Jah, maar die auto die hem dood zou moeten hebben gereden zou er nooit geweest zijn als die andere niet dat ongeluk hadden veroorzaakt. Diegene die dat ongeluk hadden veroorzaakt hadden al lang dood moeten zijn bij de crash. Als die wel toen dood waren gegaan zou die jongen nooit de kans überhaupt krijgen om onder die auto te komen. Naja laat maar xD

avatar van Minotaures

Minotaures

Nee, dat klopt. Maar er werd ook gezegd dat elke overlevende van waar die eigenlijk dood hoort te zijn alles en iedereen omzichheen beïnvloedt. Dat met dat boeren-zoon is een hele goede voorbeeld.

Minotaures schreef:

Maar die boeren-zoon zou oorspronkelijk niet op dodenlijstje staan.
Naja, laat maar. Ik snap wel wat je bedoeld . Jouw rede neem ik dan wel als verklaring

avatar van Spaghettivreter

Spaghettivreter

Deze is voor mij de beste uit de reeks, ongelukken zijn zeer goed in beeld gebracht in combinatie met geluid/effecten. Personages en verhaal voelen beter/heftiger aan.

avatar van Niineee

Niineee

Er gebeurt in al die films juist hetzelfde maar met andere mensen, das niet boeiend he ik vond het eigenlijk vrij saai

avatar van KILLERBEE99

KILLERBEE99

Vond deze ook heel leuk net als deel 1, nu op naar deel 3

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

Final Destination 2 is een vermakelijke horrorfilm maar hij haalt het toch niet bij het eerste deel uit de reeks. Het geen wat deze film minder maakt is dat de film bestaat uit dingen waar ik me in deel 1 aan ergerde. Dan heb ik het over het feit dat die lui net wat te overdreven bezig zijn met het plan van de dood, dat vind ik nou juist jammer aan deze films want dat is zo ontzettend overdreven. De basis van het verhaal is leuk maar op een gegeven moment word het te vergezocht. Waar ik me ook aan ergerde was dat de ergste van allemaal uit deel 1 hier weer terug is. Clear vind ik maar irritant overkomen.

De film is niet alleen kommer en kwel want het blijft gewoon vermakelijk en soms ook best grappig. Ik heb me in ieder geval niet verveeld. Maar wat is dat toch met Final Destination films en hun einde's? Proberen ze telkens leuk te zijn ofzo? Het was wel grappig dat die boer ontplofte maar het was net als in deel 1 weer kortaf.

avatar van marlijnzzz

marlijnzzz

Dit deel is behoorlijk komisch toch is het een beetje overdreven alweer allemaal. Als je alle 3 de delen achter elkaar kijkt is het allemaal een beetje hetzelfde als je ze zo vergelijkt. Ik vond het vooral hilarisch iedereen zo serieus aan het panieken is terwijl ik in een deuk lig op de bank. Ja ik denk dat deze producer een enorme sadist is geweest. Even alle manieren van omkomen een een bloederig ongeluk op een rijtje zetten. Ra ra wat krijg je dan? Final destination natuurlijk!

avatar van roeleboel

roeleboel

Tjurk schreef:

wacht maar er is al een 3de 4de en er komt ook nog een 5de ik weet niet wanneer maar er komt zeker een 5de versie ervan

avatar van Gollem

Gollem

Final Destination 5 verschijnt op 25 augustus 2011 in de bioscoop!

avatar van eavymetal

eavymetal

Goed gemaakte Horror.

avatar van Dee Al

Dee Al

Een vooruitgang op FD. Het bekende concept stoort niet en wekt bij mij juist verwachtingen hoe het uitgewerkt zal worden. En het wordt in deze film wel degelijk beter uitgewerkt. Hetzelfde ongemakkelijke sfeertje zit ook hier weer in. De doodscènes zijn hier ook veel beter. Zo'n Terry Chaney-dood in FD was wel grappig, maar zat niet echt goed in elkaar. Hier zitten alle dood scènes wel goed in elkaar. Ik heb ook meer sympathie voor de personages; iets dat bij FD ontbrak. De terugkeer van Clear in het verhaal vind ik wel een pluspunt. Net als de vorige heb ik ook hier het probleem dat het op het eind wat te snel vindt gaan. De dood van Eugene en Clear is een ongeluk dat te snel gaat en dat ik ook niet goed kan begrijpen. Dat is dus een minpuntje. De manier waarop het plan van de dood uiteindelijk 'verslagen' wordt vind ik dan wel weer mooi gevonden. Deze film zit op zich beter in elkaar dan FD.