• 9.377.386 stemmen

E.T. the Extra-Terrestrial (1982)

Avontuur / Sciencefiction | 115 minuten / 120 minuten (extended version)

Genre: Avontuur / Sciencefiction

Speelduur: 115 minuten / 120 minuten (extended version)

Alternatieve titels: E.T. / E.T. en Zijn Avontuur op Aarde

Geregisseerd door: Steven Spielberg

Met onder meer: Henry Thomas, Drew Barrymore en Robert MacNaughton

Releasedatum: 2 december 1982

Plot E.T. the Extra-Terrestrial

"He is afraid. He is alone. He is three million light years from home."

De tienjarige Elliott woont samen met zijn moeder, broer en zusje in een bosrijke buitenwijk van Los Angeles. Op een dag ontdekt hij in de tuin een buitenaards wezentje. Elliott en het wezentje schrikken zich eerst te pletter, maar sluiten dan vriendschap. Elliott noemt het wezentje E.T. en verbergt het in een kast op zijn kamer. De jongen laat E.T. ook kennis maken met zijn broer en zijn zusje. E.T. raakt snel vertrouwd met het aardse leven. Toch heeft hij heimwee naar zijn planeet. Ondertussen begint de aardse atmosfeer zijn gezondheid aan te tasten. Ook Elliott voelt zich niet lekker. Hun band is immers zo hecht geworden dat ze dezelfde gevoelens ervaren.

avatar van Minotaures

Minotaures

Zeker leuk voor de jongeren, maar ouderen kunnen hier ook nog van genieten, voor mij is het een film dat wel meevalt, eens gezien nooit meer kijken.

Ik vind dit niet echt een film dat ik denk van die ga ik kopen en vaker zien, neen.

best wel leuke film (vooral voor jongeren), maar nooit echt mijn favoriet geweest

avatar van hannes64

hannes64

• 1926 berichten

Het eind was zo verschrikkelijk mooi....kippenvel.

Als de muziek van Williams er niet was geweest, was er niets aan.

Een klein meesterwerkje van een topregisseur.

avatar van Theunissen

Heb deze film destijds in de bioscoop gezien en ik moet zeggen dat ik toen diep onder de indruk was van deze film. Het verhaal was zeer mooi en soms zelfs zeer grappig. Het einde was zeer mooi en ontroerend. Het is vooral een film voor kinderen.

avatar van niethie

niethie

Inmiddels al weer jaren geleden dat ik deze film voor het laatst zag, weet nog dat ik hem vroeger erg leuk vond. In mijn herrinering is het dan ook niets meer dan een leuk, lief en schattig jeugdfilmpje, echt meesterlijk heb ik het echter nooit gevonden. Hoog nodig weer eens herkijken dan maar. Tot die tijd-

Filmkriebel

Kunnen jullie het geloven? Ik heb E.T. nog nooit gezien.

Begrijp niet waarom die niet in de top 100 zit.

avatar van Reinbo

Misschien eerst zelf kijken voordat je je verbaasd. Staat trouwen wel in mijn top 100.

avatar van Kevin13

Kevin13

in de mijne ook

Reinbo schreef:

Gelijk heb je ! Hopelijk vind ik hem niet klote ! Dit is eentje voor deze week.

Filmkriebel schreef:

Kunnen jullie het geloven? Ik heb E.T. nog nooit gezien.

Begrijp niet waarom die niet in de top 100 zit.

Hoe kan je niet begrijpen dat hij in de top 100 zit als je hem nog niet gezien hebt? In elk geval toch een klassieker. Niet direct een topfilm maar wel eentje die toch entertaint voor het hele gezin.

Filmkriebel schreef:

Gelijk heb je ! Hopelijk vind ik hem niet klote ! Dit is eentje voor deze week.

Vergeet het geluid niet hard te zetten, 70% van de beleving van ET zit in de geweldige muziek.

Film Pegasus schreef:

Dat zei ik, omdat een plaats in de top 100 toch aannemelijk is voor een film die één van de grootste Amerikaanse kaskrakers is (intussen was)... of niet?

avatar van Film Pegasus

Ik geef E.T. zelf 3 sterren, omdat bij mij de film vooral steunt op nostalgie en niet zozeer op vakmanschap. Mijn mening natuurlijk. Qua bekendheid in elk geval niet weg te schrijven in de filmgeschiedenis, maar kwalitatief zijn er toch een hoop betere films. Ik begrijp dus wel dat hij niet in de top staat.

avatar van Reinbo

De film geeft zeker blijk van groot vakmanschap. Door de camera op kind hoogte te plaatsten de gehele film weet Spielberg je perfect in de juiste mindset te krijgen. Daarnaast pakt de acteursregie van de kinderen (met name bij Drew Barrymore) erg goed uit. En vooral de muziek is van grote schoonheid.

Top 100 heeft niet zozeer met kwaliteit te maken, maar veel meer met toegankelijkheid.

avatar van Film Pegasus

Misschien daarom dat ik als kind wel meer aan de film had dan als volwassene. De film mist in elk geval z'n doelpubliek niet en is wel mooi gemaakt. Alleen kan ik me er nu niet meer in vinden.

Dat van die top 100 is eigenlijk wel waar. Heeft idd niets met kwaliteit te maken maar met de hoogste gemiddelde smaak van de kijker.

Filmkriebel

Dat is magie zoals enkel Spielberg die kan maken. Het is tegelijk grappig en ontroerend, zonder dat beetje actie te vergeten die de film compleet maakt. Ik kan me voorstellen dat deze film nog een grotere indruk achterlaat op kinderen. Vandaar ook dat hij over 20 jaren en meer nog steeds bekeken zal worden.

Muziek is inderdaad grandioos en belangrijk. Ah, jullie horen het, keigoede film die een stempel heeft gedrukt op een generatie.

Verdient hij nu een plaats in de top 100 ? Jazeker, het is een film van een technisch hoog niveau... degenen die dat tegenspreken moeten niet vergeten dat de film meer dan 25 jaar geleden geregisseerd geweest is. Met de ogen van vandaag is het wat verouderd dat is waar. Maar moeten we een steen werpen omdat niet alles digitaal was in het verleden?

Spielberg was toen één van de enigen die innoveerde met een visie en creativiteit die nog steeds veel navolging kent.

avatar van GinolaEHV

GinolaEHV

Uitstekende science-fictionfilm.

Erg origineel verhaal, dat op een leuke wijze wordt uitgebouwd.

Acteerprestaties zijn voorts goed, zeker gezien het feit dat het hier om kinderen gaat.

Wordt terecht gezien als één van de grootste klassiekers aller tijden.

4,5*.

Filmkriebel

Ik herinner me trouwens nog dat ik zo'n Panini plakboek van ET had als kind. Je kon dan pakjes stickers kopen met foto's uit de film. En zeggen dat de helft van de klas de film niet had gezien en met zo'n boek rondliep. Merchandising zal daar ergens begonnen zijn zeker...

avatar van Turkse gast

Turkse gast

Wanneer zou er hiervan een 2de komen zoals met de meeste films ? of beter nog een remake ... want dat is blijkbaar de nieuwe rage om originele films te verprutsen met remakes

avatar van Wouter

Wil je het nou wel of niet...?

Anyway, ze hebben een paar jaar geleden de film opgepimpt met effecten.

avatar van Sjaako

Sjaako

Vorige week aan de kinderen laten zien in de NL versie.

Ze waren zwaar onder de inruk

De film is juist door het gebrek aan CGI etc, wat tegenwoordig alle special effects beheerst, een stuk spannender.

Van de Kids en voor het jeugdsentiment 4*

avatar van Ricker

Ricker

Werkelijk een oersaaie film. Zo overgewaardeerd....

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Bij herziening een halfje erop gegooid. ET bevat toch een heerlijk warm fantasie sfeertje en de tijd vliegt voorbij. Toch erg sterke argumenten bij een familiefilm als deze.

avatar van DVD-T

DVD-T

Er zijn van die films die je altijd bij zullen blijven, en elke keer als je ze ziet puur magisch zijn.E.T. is zo'n film.De fiets voor de maan scène blijft ook onvergetelijk.

Elke keer als ik deze film zie word ik weer compleet meegesleept in het avontuur.Ik hoef de prachtige muziek van John Williams alleen al te horen en ik word al helemaal week.Het wezentje is en blijft een fantastisch karakter net als de kids die een geweldige acteer prestatie leveren.Je voelt op de een of andere manier de emoties gewoon mee.Toen ik nog klein was heb ik toch wel vaak gehuild op het einde, en nu kreeg ik opnieuw kippevel en toch weer een brok in m'n keel.Het is misschien jeugd sentiment en een kinderfilm, maar E.T. is een film die mij de buitenwereld doet vergeten, en mij 2 uur lang weer kind laat zijn.

Wat maakt E.T. zo geweldig? Het mooie, aandoenlijke verhaal over eeuwige vriendschap, de geweldige acteer prestaties, het avontuur, E.T. zelf, de prachtige muziek, de sfeer en 1 van de mooiste en meest zielige einde's die ik ken waar ik zelfs nu nog een traantje moet wegpinken.Het blijft keer op keer genieten van deze warme en fantasievolle film.

E.T. is en blijft pure film-magie!

avatar van niveau6

niveau6

aandoenlijk wezentje.. goed acteerwerk.. mooi thema (vriendschap)... aangrijpende muziek.. emotioneel einde

puik werk van steven

avatar van Timothyvdmeer

Timothyvdmeer

DVD-T schreef:

E.T. is en blijft pure film-magie!

Hier kan ik me helemaal in vinden voor mij zelfs 5*. geweldige film!

avatar van Don MN

Don MN

E.T.: The Extra-Terrestrial

Na het zien van deze film vraag ik me af of makers bang zijn om in herhaling van het geweldige E.T. te vallen, en daarom te vaak voor vijandelijke aliens kiezen.

Ik kijk graag fantasie, en wilde al een hele tijd deze kinderfilm zien. Het begint erg zielig, het ruimteschip dat land, E.T. wordt per ongeluk achtergelaten. Het beste aan de hele film vind ik het camerawerk, vanaf het begin wordt van kinderhoogte/E.T. hoogte opgenomen, waarna de uitstekende soundtrack van John Williams volgt als tweede pluspunt.

Cast&Crew

Een van Hollywoods meest bekende regisseurs laat zich weer van z'n beste kant zien. Na Jaws een totaal ander maar prachtig project.

De relatie tussen Elliot en E.T. is een mooie vriendschap, alle krediet voor Henry Thomas en de mensen die meewerkten aan het tot leven wekken van onze buitenaardse vriend.

Conclusie

E.T. wil ik tot beste kinderfilm benoemen, een prachtig verhaal voor de kids en genoeg elementen waar filmliefhebbers van kunnen genieten. Niet veel diepgang, maar een overvloed aan sfeer.

avatar van Staaajn_

Staaajn_

• 1914 stemmen

mooie film , soms wat slecht soms wat goed .

avatar van lagaiske

lagaiske

Blijft ondanks het feit dat de special effects nu reeds meer dan 20 jaar oud zijn een zeer leuke film.

Een van Spielberg zijn meesterwerkjes.

Dit is wat sommigen hier zeggen toch echt geen kinderfilm.

Deze film is voor alle leeftijden.

avatar van Alfred Mok

Alfred Mok

Recensie: E.T.

Een hele tijd geleden heb ik deze film gezien, maar ik kan me nog goed de beelden herinneren!

E.T. het toch wel lieve onschuldige maar ook lelijke wezen.

En nu ongeveer 27 jaar later blijft hij nog in mijn hoofd zitten.

Een leuke familiefilm die ik meerdere keren met mijn familie heb zitten kijken. De vrolijke beelden zijn erg leuk om terug te kijken, ook het vliegen is erg leuk gedaan. Spielberg bewijst zichzelf weer.

Een totaal ander genre dan bijvoorbeeld het eerdere Jaws in "75". Ook the Sugarland express was iets anders. Spielberg en zijn team weten een soort sprookje neer te zetten wat niemand meer vergeet. En iedereen ging in 1982 naar de bioscoop om deze film te zien.

Als we het over films hebben die iedereen in zijn of haar leven gezien moet hebben staat deze er wel bij. Samen met films zoals Forrust Gump en Psycho vind ik deze echt een klassieker van jewelste! Een topper in de carriere van Spielberg die zich steeds meer uitbreid. Maar hij zal nooit deze film overtreffen. In sommige kranten stond er dat A.I. beter was dan E.T. Het enige wat ik dan kan doen is lachen omdat E.T. niet te overtreffen is. Natuurlijk moet ik niet te veel goeds zeggen over deze film, bij elke film zijn er genoeg puntjes van kritiek...maar om die nou hier op te sommen? Nee dank u. Deze film verdient niet zo veel kritiek, het blijft een pracht film en het logo van Amblin (als ik het goed heb). De maan en de fiets!

Jaws is goed, E.T. is beter!