• 9.378.042 stemmen

E.T. the Extra-Terrestrial (1982)

Avontuur / Sciencefiction | 115 minuten / 120 minuten (extended version)

Genre: Avontuur / Sciencefiction

Speelduur: 115 minuten / 120 minuten (extended version)

Alternatieve titels: E.T. / E.T. en Zijn Avontuur op Aarde

Geregisseerd door: Steven Spielberg

Met onder meer: Henry Thomas, Drew Barrymore en Robert MacNaughton

Releasedatum: 2 december 1982

Plot E.T. the Extra-Terrestrial

"He is afraid. He is alone. He is three million light years from home."

De tienjarige Elliott woont samen met zijn moeder, broer en zusje in een bosrijke buitenwijk van Los Angeles. Op een dag ontdekt hij in de tuin een buitenaards wezentje. Elliott en het wezentje schrikken zich eerst te pletter, maar sluiten dan vriendschap. Elliott noemt het wezentje E.T. en verbergt het in een kast op zijn kamer. De jongen laat E.T. ook kennis maken met zijn broer en zijn zusje. E.T. raakt snel vertrouwd met het aardse leven. Toch heeft hij heimwee naar zijn planeet. Ondertussen begint de aardse atmosfeer zijn gezondheid aan te tasten. Ook Elliott voelt zich niet lekker. Hun band is immers zo hecht geworden dat ze dezelfde gevoelens ervaren.

avatar van boeliboel

boeliboel

een hele leuke film .Ik heb hem dan ook op DVD

Soms zo wat typisch, je weet... maar hij was grappig, boeide mij en de film houd je bezig.

Echt een film om te zien!

avatar van Sutherland

Sutherland

Dit blijft een mooie film. Heel erg mooi en ontroerend verhaal. 3.5 *

avatar van kiriyama

kiriyama

Leuke film maar ik moet er wel in een bepaalde bui voor zijn.

avatar van swrene

swrene

*gaap* wat een saaie en langdradige film zeg

avatar van Inge1973

Inge1973

Jeugdsentiment! De 1e film die ik ooit in de bioscoop heb gezien. Heb hem nu op DVD en hij blijft mooi. Ik moet iedere keer weer huilen op het eind...

Wat mij betreft: een echte topfilm.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Domme film

en ik hou al niet van kinderfilms(sommige weer wel)

Maar ik moest deze twee jaar geleden met me klas zien, man wat vond ik dit troep. Gewoon erg langdradig en flauw.

0,5

avatar van boccamiseria

boccamiseria

Dit is voor mij puur jeugdsentiment: de eerste bioscoopfilm die ik zag die geen tekenfilm was. En 25 jaar later blijft hij nog steeds, ondakns de verouderde special effects, overeind.

avatar van film_kaza

film_kaza

5 jaar geleden voor het laatst gezien en toen vond ik hem wel ok. Vandaag zag ik hem nog eens en vond hem erg tegenvallen. Wel een mooi verhaal, maar verder is er niet zoveel leuks of intresants aan. Vaak veel te langdradig en die Elliot vond ik een etter, en wanneer ze denken dat E.T. dood is is hij ineens emotioneel..

2,5

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Eindelijk gezien, en vond het wel een leuke kinderfilm.

Niet heel bijzonder maar Drew was echt schattig, en het was een leuk en zielig verhaal.

avatar van Thomas83

Thomas83

Ook ik voel jeugdsentimenten bij deze mooie familiefilm met een groot science-fiction gehalte, want zo zie ik de film toch een beetje.

Sommigen vinden de film misschien langdradig, en na de film velen jaren niet gezien te hebben vond ik dat van de week af en toe ook, maar toch blijft E.T een goede film vind ik.

Er zitten heel mooie beelden in en het camera-werk is heel goed vond ik. Het acteerwerk was wel redelijk, en ook zit er wat dramatiek in de film, al is het soms wat gedramatiseerd allemaal.

De muziek is ook prima, en ik vind E.T gewoon een klassieker. Niet omdat hij zo onzettend goed is (al kent de film niet echt heel zwakke plekken in mijn ogen), maar gewoon omdat het een goede en leuke film is voor alle leeftijden, en voor velen een stukje jeugdsentiment.

avatar van suzynatascha

suzynatascha

Voor mij krijgt deze film een 5! Waarom? Simpelweg de beste jeugdfilm die er bestaat. Als ze mij vragen wat zijn je favoriete films, dan antwoord ik nog steeds E.T. (ik ben nochtans ondertussen 24 jaar oud). IK kan er niet aan doen, het is gewoon prachtig.

Jammer wel dat na Legends of the Falls Henry Thomas niets meer heeft bewezen van acteerwerk.

avatar van Jessu123

Jessu123

ik heb het nooit gekeken omdat ik de film saai vond. maar wat niet opgevallen is dat het uit de jaren 80 kwam

avatar van kiriyama

kiriyama

Na hem nog een keer gezien te hebben (na een erg lange tijd) is 1.5* ook wel genoeg.

Een sentimentele draak van een film.

mooie kwaliteits kinderfilm zoals ze niet meer gemaakt worden. een dikke 10+

avatar van AddictedToMovies

AddictedToMovies

huh??

spielberg, waar was je mee bezig??

waarom wordt deze film zo hoog beoordeeld? echt een flop 100 film!

0.5

avatar van JoeCabot

JoeCabot

Wat is er slecht aan?

avatar van killzone

killzone

E.T. is één van de grootste films van Steven Spielberg en ook zijn meest persoonlijkste.

Alles klopt.....Van cast tot Muziek...

Ik hoef er eigenlijk niets te zeggen.

Kijken en geniet van een klassieker.

Vooral de drama die Spielberg opvoert in de film is ongelofel;ijk mooi gedaan.

Klasse!!!

Ik heb hem gisteren op DVD gezien en ik kan er meer van genieten.....

Spielberg heeft de film goed verzord door leuke en extra scenes op te nemen en ook het beeld en geluid van de film is goed hervormeerd.....wat een woord,.,....en wat een film............

Een meesterwerk van Steven Spielberg!!

Ik snap niet waarom zo'n film niet in de top-100 staat voor beste films aller tijden bij Moviemeter.....

Ik dacht dat er goede filmdeskundigen waren (die zijn er ook wel) maar toch een grote blunder van Moviemeter.

avatar van jack-sparrow

jack-sparrow

leuke film ik geef 4.0

een van de beste films die spielberg ooit heeft gemaakt.

avatar van PollyPeachum

PollyPeachum

Tja, wat kan ik erbij zetten? Een prachtige film en de tranen stroomden over mijn wangen toen E.T. wituitgeslagen in dat beekje lag.

Leuk voor groot en klein.

avatar van by_the_way

by_the_way

Jessu123 schreef:

Jaaa dat moet je gelijk zien niet alle films van vroeger doen gedateert aan hoor.

avatar van DarkDuuvel

DarkDuuvel

PrachtFilm!

... nog steeds!..

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

ET.. eigenlijk vind je het een verschrikkelijke film, maar stiekem heb je er wel een warm plekje voor over

Zeker als je in de 80s bent opgegroeid

avatar van gideonvdb

gideonvdb

killzone schreef:

Alles klopt.....Van cast tot Muziek...

Ik hoef er eigenlijk niets te zeggen.

Kijken en geniet van een klassieker.

Vooral de drama die Spielberg opvoert in de film is ongelofel;ijk mooi gedaan.

Klasse!!!

Ik heb hem gisteren op DVD gezien en ik kan er meer van genieten.....

Een meesterwerk van Steven Spielberg!!

avatar van Redrabbit

Redrabbit

Was er al gek van toen ik nog een kind was en nu meer dan 20 jaar later vind ik hem nog steeds steengoed. Absolute topfilm.

avatar van kort0235

kort0235

A.H. hield bij ons in het dorp magazijnuitverkoop. Hoefde voor deze film 1 euro te betalen. Vond hem vroeger wel leuk, dus snel binnenkort maar weer eens kijken!!

avatar van rroossiiee

rroossiiee

Zoals meerder vond ik hem vroeger helemaal geweldig en nu nogsteeds! en ik schaam mij er niet voor

avatar van Joe-K

Joe-K

Meesterwerk, niks meer aan toe te voegen. 4,5*

avatar van kort0235

kort0235

Al een echte klassieker ondertussen geworden. Deze film blijft nog steeds leuk, ook voor volwassenen!

Goed verfilmd met ontroerende momenten en af en toe wat spektakel.

Behoort toch tot de categorie betere films.

Een 4.0*

avatar van Dragoon

Dragoon

vond het een prachtige film! 5 sterren.

avatar van moviegirl

moviegirl

wel goed gemaakt als je kijkt naar het jaar waarop het is gemaakt

Je wordt er wel helemaal sentimenteel ervan.