• 9.377.938 stemmen

E.T. the Extra-Terrestrial (1982)

Avontuur / Sciencefiction | 115 minuten / 120 minuten (extended version)

Genre: Avontuur / Sciencefiction

Speelduur: 115 minuten / 120 minuten (extended version)

Alternatieve titels: E.T. / E.T. en Zijn Avontuur op Aarde

Geregisseerd door: Steven Spielberg

Met onder meer: Henry Thomas, Drew Barrymore en Robert MacNaughton

Releasedatum: 2 december 1982

Plot E.T. the Extra-Terrestrial

"He is afraid. He is alone. He is three million light years from home."

De tienjarige Elliott woont samen met zijn moeder, broer en zusje in een bosrijke buitenwijk van Los Angeles. Op een dag ontdekt hij in de tuin een buitenaards wezentje. Elliott en het wezentje schrikken zich eerst te pletter, maar sluiten dan vriendschap. Elliott noemt het wezentje E.T. en verbergt het in een kast op zijn kamer. De jongen laat E.T. ook kennis maken met zijn broer en zijn zusje. E.T. raakt snel vertrouwd met het aardse leven. Toch heeft hij heimwee naar zijn planeet. Ondertussen begint de aardse atmosfeer zijn gezondheid aan te tasten. Ook Elliott voelt zich niet lekker. Hun band is immers zo hecht geworden dat ze dezelfde gevoelens ervaren.

avatar van moviegirl2

moviegirl2

moviegirl schreef:

wel goed gemaakt als je kijkt naar het jaar waarop het is gemaakt

Je wordt er wel helemaal sentimenteel ervan.

Ja zeker, maar wel een beetje teveel van het goede. een beetje té emotioneel.

Ik geef hem ook 2*

E.T. en Joaquín Blázquez

Typische geruchten die steeds weer opduiken.

avatar van Phoenix

Phoenix

Ik bereidde me al voor op de meest vernietigende recensie die ik in tijden had gelezen, maar dit valt weer een beetje tegen .

avatar van mister blonde

mister blonde

Een artikel van niets. Bewijst natuurlijk geen reet. Ik kan ook beweren dat ik E.T. al eerder had bedacht.

avatar van P8rb

P8rb

Goede film maar niet mijn smaak.

3,5

avatar van *__ANIME__*

*__ANIME__*

Steengoede film. Zeker 5 sterren waard!

avatar van P8rb

P8rb

zojuist herzien, en ik verhoog hem. wat een goede film.

4,0

avatar van tukkerstein

tukkerstein

Mooie film. Niet helemaal mijn genre, maar toch 3,5*

avatar van ronengel

ronengel

Lang, heel lang geleden had ik E.T. voor het laatst gezien. Vol verwachting ging ik gisteren voor de tv zitten. Vol verwachting omdat ik de film als klein jochie wel elf sterren wilde geven.

Het viel me toch een beetje tegen; misschien de doelgroep een beetje ontgroeid?

Tegen het einde van de film begreep ik weer waarom ik dit jaren geleden zoveel sterren waard vond. Ik zag die jongens op hun fiets door de lucht vliegen en had ineens zin om mijn oude bmx te pakken en hetzelfde te proberen. Wat zit ik hier nu dan moeilijk te doen; ik heb in wel veertig poëzie albums geschreven dat E.T. de allersuperbeste film ooit was.

Als jochie van negen jaar had ik ook groot gelijk.

E.T. staat tegenwoordig niet meer in mijn top tien, maar ik vind het toch een klassieker; bovendien zou ik mezelf verraden als ik hem hier zou afkraken.

avatar van Zenview

Zenview

Vroeger vond ik hem heel leuk.

Maar toen ik de film een paar dagen geleden weer opnieuw zag , vond ik hem een stuk minder.

Het heeft een veel te simpel verhaal.

een 3,5* voor deze middelmatige klassieker.

avatar van empty_soul

empty_soul

Ik vond dit een erg mooie en ontroerende film.

E.T kwam heel echt over op mij.

Het acteerwerk van de kinderen vond ik erg knap gedaan. Drew Berrymore vond ik bijzonder goed acteren. Heb nog nooit zo'n overtuigende rol van een klein kind gezien in een film.

Nergens werd het echt irritant en te sentimenteel. Het bouwde zich allemaal langzaam op, wat het voor mij nog mooier maakte eigenlijk.

Ik moest zowat huilen op het eind, en dat gebeurt niet zo vaak bij mij als ik een film aan het kijken ben.

Een bijzondere film.

avatar van *__ANIME__*

*__ANIME__*

AddictedToMovies schreef:

huh??

spielberg, waar was je mee bezig??

waarom wordt deze film zo hoog beoordeeld? echt een flop 100 film!

Dit is een meesterwerk, geen flop 100 film!!!! Ik vind dat sowieso dat de films van Spielberg te laag gewardeerd worden zoals: E.T., Jurassic Park, War of the Worlds en Minority Report, maar wat ik wel goed vind is dat Schindler's List en Saving Private Ryan zo hoog staan.

avatar van Jointz

Jointz

Een van de beste films ooit gemaakt! Deze kun je blijven kijken zonder dat het gaat vervelen!

avatar van medium

medium

echt leuk !!!!!!!!!

avatar van Master369

Master369

Het is een Spielberg film e mensen Die zijn altijd goed

Alleen de sequels van Spielberg zijn niet goed voor de rest is alles super

avatar van MaxB52

MaxB52

Klassieker!!

* * * * 1/2

avatar van Weirdo Wizzy

Weirdo Wizzy

Erg mooie film dit 4 ster geef ik hem.

avatar van Ché Cliché

Ché Cliché

Als jongere had ik hem waarschijnlijk wel hoger gegeven denk ik. Een echte familiefilm en helaas heb ik deze film nooit op die leeftijd gezien. Ik vond het allemaal wel leuk en mooi gemaakt. Irriteerde me alleen aan die 'star wars' dingen erin.

avatar van jordidj1

jordidj1

Als kind heb ik er van GENOTEN! 5.0!

avatar van AGE-411

AGE-411

jordidj1 schreef:

Als kind heb ik er van GENOTEN! 5.0!

Ik genoot als 10 jarige toch eerder van Rambo die een bus met Russen opblaasde en een bosje chinezen met enorm machineguns neermaaide.

De vond ik bijster saai

helleke

veron35 schreef:

Behalve voor mij.

Kan ik best begrijpen.

E.T. is dan ook van voor uw tijd é.

Bij ons komt dat jeugdsentiment naar boven bij het zien van deze film.

Alhoewel ik hem ook zo super niet meer vond éénmaal ik wat ouder werd.

avatar van tommykonijn

tommykonijn

E.T. vind ik soms wat te emotioneel (daar kan ik niet zo goed tegen!) en het verhaal vond ik matig! 2.5*

avatar van tommykonijn

tommykonijn

tommykonijn schreef:

Ik had eigenlijk deze smile moeten gebruiken !

avatar van Franklin1975

Franklin1975

Soms kom je als inmiddels volwassene erg bedrogen uit na het zien van een van je favoriete films uit je jeugd, maar zeker niet bij E.T. Blijft een magische film (net als bijv. The Goonies) waarin alles gewoon klopt! De beelden, de muziek, alles.

Heb eerder dit jaar ook de eerste US release van de score van John Williams op cd gekocht en heb een jaar of 7 terug Michael Jackson's E.T. Story Book als LP box gekocht (een ware collector's item, incl. boekwerk en poster!).

5* is niet meer dan logisch.

avatar van hinie

hinie

AGE-411 schreef:

De vond ik bijster saai

1,0* voor de moeite

Goh wat een stoere ben je.....

avatar van nele

nele

Geweldige film! Zowel voor een kind als voor een volwassene.

avatar van DragQueen

DragQueen

Een meesterlijke klassieker waar spielberg zich mee bewezen heeft. een prachtig verhaal, en schitterende special effects. een mooi avontuur voor jong en oud. deze krijgt 4 sterren van mij.

avatar van Usual Suspect

Usual Suspect

Geweldig meesterwerk voor jong en oud.

De jonge cast doet het fantastisch, maar het is vooral Steven Spielberg die met zijn prachtige special-effects, ET tot leven laat komen.

Verder zit de film vol avontuur en op het einde toe vol drama.

5*****