E.T. the Extra-Terrestrial (1982)
Genre: Avontuur / Sciencefiction
Speelduur: 115 minuten / 120 minuten (extended version)
Alternatieve titels: E.T. / E.T. en Zijn Avontuur op Aarde
Geregisseerd door: Steven Spielberg
Met onder meer: Henry Thomas, Drew Barrymore en Robert MacNaughton
Releasedatum: 2 december 1982
Bekijk via Videoland
Bekijk via SkyShowtime
Plot E.T. the Extra-Terrestrial
"He is afraid. He is alone. He is three million light years from home."
De tienjarige Elliott woont samen met zijn moeder, broer en zusje in een bosrijke buitenwijk van Los Angeles. Op een dag ontdekt hij in de tuin een buitenaards wezentje. Elliott en het wezentje schrikken zich eerst te pletter, maar sluiten dan vriendschap. Elliott noemt het wezentje E.T. en verbergt het in een kast op zijn kamer. De jongen laat E.T. ook kennis maken met zijn broer en zijn zusje. E.T. raakt snel vertrouwd met het aardse leven. Toch heeft hij heimwee naar zijn planeet. Ondertussen begint de aardse atmosfeer zijn gezondheid aan te tasten. Ook Elliott voelt zich niet lekker. Hun band is immers zo hecht geworden dat ze dezelfde gevoelens ervaren.
Elliott
Steve
Schoolboy
Scratt
Leuk voor kinderen...
en eerlijk gezegd vind ik dit toch wel de beste Steven Spielberg film want al die andere films... man wat een flauwe kul (War of the worlds in het bijzonder) om nog maar te zwijge van het geforceerde sentimenteel gedoe in A.I en de debiele Jaws reeks....
Laat hem maar dinge als Saving Private Ryan en Band of Brothers make..
Stevo
Hij heeft alleen de eerste Jaws gemaakt en dat was toch echt wel een topper. De 3 vervolgen zijn idd bedroevend.
Een film als E.T moet absoluut geen vervolg krijgen. Het verhaal is rond en het zou zonde zijn om nog weer iets slaps te bedenken om dat wezen terug te halen in een film.
GSX
Blijkbaar worden hier films als de "Indiana Jones"-trilogy, Amistad en Poltergeist vergeten, allemaal van de hand van Spielberg. Om dan nog te zwijgen van zijn eerste film "Duel". Ik hoop dat je die films ook gezien hebt om zo'n oordeel over Spielberg te vellen?
Leuk voor kinderen...
Laat hem maar dinge als Saving Private Ryan en Band of Brothers make..
Scratt
Heb ik ergens gezegd dat E.T een vervolg moet hebben ?
en Jaws 1 vind ik ook niet echt mega..kheb de tweede ook nog gezien maar dat was wel de laatste
SuperSideSwipe
Eingenlijk de must see film bij uitstek.
Als ik het met iemand heb over films en ze hebben een klasieker nog nooit gezien zeg ik altijd: "Hoe is dat nou mogelijk dat je die nooit hebt gezien? Het is net zoiets als dat je E.T. nooit zou hebben gezien, ronduit schandalig" Dat weerspiegeld wel de legende dat deze film is.
Of hij nou zo goed is qua acteurs, script enz.. doet er eigenlijk niet toe. Spielberg heeft van deze film een klasieker gemaakt. Een van de beroemste films ooit gemaakt.
En ik vind het ook een meesterwerkje.
4,0
NIGHTWOLF_ONE
Weet iemand of er op deze dvd versie op bol.com het origineel staat of de 20th anniversary, of beide?
b.v.d.
Gwendoline
E.T. telefoniere zu hause. Whahahaha. Heb hem laatst een stukje in het Duits zitten kijken. Is 'ie veel leuker. En daar is wat voor nodig. Misschien vind ik hem niet leuk om dat film niet van mijn tijd is. Is het zo'n generatie ding. I dunno. maar ik vond er geen bal aan.
D-ark
te veel gezien maar blijft een geweldige film
3,5
Redlop
E.T wordt soms door recensenten trekken van Jezus toebedeeld. Zo kwam hij uit de hemel, wordt hij opgejaagd, sterft hij en herrijst hij en vertrekt naar de 'hemel'. Beetje ver gezocht vind ik, maar wel aardig gevonden.
Hans Beerekamp bijvoorbeeld hier
Ook hier en hier .
Helemaal niet vergezocht, ik heb het altijd zo gezien. Ieder verhaal over iemand die sterft en weer opstaat, flirt met het Jezus-verhaal. De Jezus parallel zit heel duidelijk in ET, net zoals ook The Terminator er gebruik van maakt en in iets mindere mate Robocop.
Ik bedoel hoe duidelijk wil je het hebben?
ET komt uit de hemel, heeft genezende krachten, sterft en komt daarna weer tot leven om weer ten hemel te varen.
Redlop
Vergezocht...in de zin van of het zo bewust met die bedoeling erin verwerkt is. Net als in The Terminator. Kan ook een vorm van hineininterpretieren zijn, bedoel ik dus.
Daar geloof ik absoluut niet in. Beide films zijn zo bedacht, op zeker. Verhoeven liet het ook niet toevallig zo lijken alsof Robocop op water loopt.
Ik bedoel, die poster van ET (niet die hier maar de bekende twee handen-versie) heeft toch ook een heel duidelijk religieus tintje met die Michelangelo-verwijzing?
olano
Deze vind ik zelf een ijzersterke film, vooral qua verhaal scoort deze bij mij hoog. Het acteren viel ook best héél goed mee. En nu is deze nog altijd zo bekend generatie op generatie. 4*
Redlop
Grappig, die vergelijking was me nooit eerder opgevallen. Niet zozeer een verwijzing naar Jezus, maar ok.
Als redder van de mensheid vind ik de analogie tussen Jezus en The Terminator en Robocop logischer.
Hoe dan ook een interessante theorie.
Waku
Heerlijke film ..nog steeds.
De Special Edition uitvoering word door mij gekoesterd.Zelfs nu kan ik nog geraakt worden door het vertederende mannetje E.T...
extasis
Heerlijke film ..nog steeds.
4,5*(heb daar niets meer aan toe te voegen-pracht van een film)
Filmfanaat
Mooie ontroerende film, dat is het enige wat ik te zeggen heb! Voor mensen die hem nog niet gezien hebben, gewoon RAAR! Moet je gezien hebben, Steven Spielberg doet zijn best, en laat hij goed weten ook!
Captain Pervert
De tijdloosheid is één van de twee sterke punten aan de film.
Het andere sterke punt is het acteerwerk van de kinderen: niemand is irritant of slecht. Het kleine zusje is schattig in plaats van vervelend (zoals je eigenlijk bijna altijd ziet).
Leuk om Erika Eleniak te herkennen, nog voordat ze in de Pleeboy stond, slechts 7 jaar later
Verder is de film heel ongecompliceerd, de nasa/fbi mensen worden neergezet als eng, je ziet geen gezichten, ze spreken niet, en je komt ook niets over hun motieven te weten want dat doet er niet toe. Heel anders dan bijv. The X-Files e.d., even wennen, maar toch een goede keuze.
Anakin01
Ik denk dat dit een goede familiefilm is, en ook zal blijven.
Heb hem altijd al wel graag gezien, en ik ontspan me echt helemaal met dit pareltje!!
Ondanks ik hem al zoveel gezien heb, komt het wat minder mooi uit, omdat je natuurlijk al alles weet...
Is echt prachtig gemaakt!
3,5* (Ondanks het veel zien, waardoor de verassing eraf is
Bone*Thugs
deze film blijft geweldig.....ondanks dat ik hem al zeker 100 keer gezien heb of zo!
ja dat is waar als je hem vaak gezien....komt het wat minder uit...maar dan toch blijft het een topper!
Dennis Evahi
Mooi gemaakte film. Heel schattig allemaal. "Cute" (Elliot speelt ook in Legends of the fall) Ontroerend, humor, spanning, Spielberg muziek etc. etc. deze film heeft veel.
****-sterren
otherfool
Ultieme familiefilm. Schattig, zielig en leuk tegelijk. Niet te missen natuurlijk.
3,5*.
finaldestiny
deze film is tijdloos, wat een prachtige film, wat een leuk wezentje is die E.T. eigenlijk. en dan de bekende uitdrukking: "E.T. phone home". (haha)
hinie
Wat een prachtfilm is dit toch.
Zo ontroerend en meeslepend!!
Deze film zou iedereen een keer moeten gaan bekijken!
Een film die zeker 5 sterren waard is!!
Patat
Een klassieker die ik als kind een paar keer verslonden heb en waarbij talrijke traantjes zijn gevloeid. Het was dan ook pure nostalgie om de film nog eens terug te bekijken.
Na meer dan twintig jaar heeft E.T. nog niets aan impact verloren: telkens opnieuw wordt je meegesleurd in de wereld van dit schattige wezentje. Toch vind ik het begin van de film nogal traag, maar verder blijft dit een goede film die tussen alle CGI-films van tegenwoordig flink overeind blijft.
Mijn oordeel: een zeer goede 4/5.
Elienekeuuh
Ontroerende film. Nu vind ik hem niet echt zo goed als toen ik klein was.

Netflix verwijdert hitfilm 'E.T.' van Steven Spielberg: kijk deze klassieker voor hij verdwijnt

Steven Spielberg-klassiekers 'Jaws' en 'E.T.' zijn sinds deze week te zien op Netflix
Hoofd van E.T. en andere iconische film-items voor veel geld onder de hamer

Steven Spielberg heeft veel spijt van aanpassen scène in re-release 'E.T.': "Had dat nooit moeten doen"

Intouchables
Komedie / Drama, 2011