Scary Movie 4 (2006)
Geregisseerd door: David Zucker
Met onder meer: Anna Faris, Regina Hall en Craig Bierko
Releasedatum: 13 april 2006
Plot Scary Movie 4
"Bury the grudge. Burn the village. See the saw."
Wanneer de aarde wordt bestormd door gigantische tri-pods, is niemand meer veilig. Cindy Campbell probeert de aarde te redden, maar ze heeft meer aan haar hoofd. Ze is namelijk bezig te achterhalen wat er aan de hand is met een jongetje uit 'Grudge house' waar ze op moet passen. De problemen stapelen zich pas echt op wanneer ze slachtoffer wordt van zieke spelletjes van een moordenaar.
Cindy
Oliver
Ezekiel
Holly
Corcicus
Bijzonder flauw, zwak verhaal, zwakke crew en cast, zwakke rotfilm. Nul pluspunten
Aapje81
Als je ervoor in de stemming bent is dit best leuk. Vooral om het Boy George moment kon ik erg lachen. Maar alles bijelkaar genomen is deze film erg fragmentarisch. De losse scenes zijn op zich wel aardig maar een volledige speelduur is gewoon teveel van het goede. Neemt niet weg dat ik deze een stuk aangenamer vond dan het tweede deel die ik na 20 minuten heb afgezet. Maar ook dit is natuurlijk ondermaats als je het vergelijkt met bijvoorbeeld Airplane
Ralf81
Die scène met die homo's in dat tentje was echt humor!
Ook Saw is zeer degelijk gepersifleerd! Vergeleken met Scary Movie 2 en 3 is deze 4e weer een stapje in de goede richting.
Lad
Scary Movie 1 blijft uiteraard de beste! Staat héél hoog in mijn lijstje van parodiën!
Scary Movie 3 was ook zeer aardig.
Deel 2 en deel 4 zijn degelijk met ook nog grappige scenes!
Mavoe
Ik vind deel 4 het beste. Vooral hoe The Grudge nagedaan werd. God, wat heb ik gelachen! Toshiba! Mitsubitsi! HAHA
Michaelpitt
Dit is de leukste film uit de Scary Movie reeks. Vooral het jongetje uit de Grudge in de trapscéne is hilarisch.
dvd-me
Heel grappige film, weer veel leuke scenes.
Er schijnt een deel 5 te komen, die gasten weten niet wat stoppen op je hoogtepunt betekent.
Ruben1994
waarom staat king kong op de voorkant?
die doet helemaal niet mee!!
horror3d
De film was niet volspelbaar van de laatste films die toen gemaakt waaren en hier zowat door elkaar gedaan is het best goed, en de humor zat er in
Thomas83
Zoals ik al vreesde. Dramatisch slechte parodie, met pijnlijk slechte grappen en acteren, en extreem voorspelbaar allemaal. Ook van die grappen die al tig keer eerder zijn gemaakt in dit soort films. De films die op de hak worden genomen (uit mijn hoofd in elk geval Saw, War of the Worlds-remake, The Village, The Grudge, Brokeback Moutain, plus een verwijzing naar een scène die voorkomt in Fahrenheit 9/11, al staan deze beelden los van de docu in feite ) terug herkennen is op zich nog wel leuk. Hoe ze goed de locaties etc. hebben nagemaakt. Op zich ook nog wel om al die bekende gezichten te zien. Maar die pluspunten redden de film zeker niet. Die is gewoon erg slecht. Een parodie is alleen leuk als deze nog een beetje op de film lijkt en er echt met de film wordt gespot. Niet steeds alleen een grapje over seks, poep, plas of mensen die iets tegen hun kop krijgen of vallen of zo.
stephan73
Soms heb je de behoefte om een ramp te zien. Net zoals sommige mensen bij auto-ongelukken blijven staan kijken, zo kijk ik steeds naar de films uit de Scary Movie serie. Gewoon ramptoerisme.
De Scary Movie films zijn dan ook rampzalig slecht. Met uitgekauwde grappen die niet verder gaan dan poep, seks en scheet humor. Dat ze enkele oudgediende van het spoof-genre hebben ingehuurd (Charlie Sheen en Leslie Nielsen) helpt de film niet, het zorgt er eerder voor dat hij nog irritanter wordt.
Dit is nog niet de slechtste uit de reeks, maar na deel 1 en 2 (die ik echt niet meer wil geven dan 0,5) is dit de minst leuke uit de reeks. De films die ze spoofen zijn voorspelbaar en gewoon slechte keuzes.
Scary Movie 4 is zeer slecht. Wat mij betreft stoppen ze met deze serie en gaan alle betrokkenen iets anders doen.
Een zeer kleine 1*
aerts007
Sluit me aan bij men bovenbuur,rampzalig slecht.
SouthParkHero
ik vond deze film heel leuk, vooral The Grudge en Saw worden goed nagedaan. met saw als brenda op die televiesie komt egt geweldig! Ondanks alle negatieve kritiek vond ik dit een leuke film
Lexcoaster

skipy05
een heel goed vervolg/ verhaal was heel goed. er zitten een paar grappige stukken in. de 2de film is toch de slechtste van alle 4.
Nijmegen
De inhoud is niet veel, NEE
Maar het is toch een zeer vermakelijke film.
mathias265
het is soms zo belachelijk dat het grappig wordt, en het is toff dat ze zo allemaal stukken nadoen van films maar dan in grappige vorm,
ik vond het wel een goeie film dus een 3,5* voor mij !!
film88888
Scary movie films zijn altijd wel gezellig, en leuk, en vullen een saai rustig avondje wel steeds, maar dit soort films kun je gewoon niet goed noemen, maar wel leuk om eens te zien.
Anna Faris haar idiote kop stoorde me wel na een tijdje, maar de parody op The Grudge, en vooral die op Saw vond ik zeer geslaagd, en verder waren er ook nog wel grappige o.a. Brokeback Moutain, en Million Dollar Baby, maar voor de rest zeer flauwtjes.
Zoals die van War Of the Worlds, en die van The Village kon toch stukken beter, en grappiger.
Nielson heeft altijd al zo een smaak gehad voor dit soort films, en natuurlijk was hij er weer bij (Jammer genoeg, want de man moet gewoon naar de acteerschool)
Soms wel eens gelachen, maar echt brullen van het lachen was het niet.
2,5
JTV-kijker
- 2017 stemmen
Vanavond herkeken, eigenlijk zijn veel stukken gewoon slecht maar veel dingen daar kan ik wel om grijnzen en zijn ook wel leuk bedacht en goed gevonden. Ik vond het jammer dat sommige acteurs er niet zoveel meer in voor kwamen maar gelukkig zaten Cindy en Brenda er nog in.
AGE-411
Nog slechter dan de eerste keer.
Maar aangezien het ongemogelijk is mijn score nog te doen zakken hou ik hierbij.
killerfreak
ik vond de war of the worlds spoof nog wel redelijk geslaagd, en mits dat de bottomline van het verhaal was, geef ik zelfs een 3*. Een klein lachje kon er vanaf bij saw; het oprahgedeelte en het zanggedeelte bij brokeback mountain was euhm slecht?
film88888
Voor scary movie 5 zijn er al paar films bekend gemaakt dat ze gaan belachelijk maken.
o.a.
The Hills Have Eyes, Snakes On A Plane, en The Descent, en Silent Hill.
Hier heb ik het toch op gezien: YouTube - Scary Movie 5
AGE-411
o.a.
The Hills Have Eyes, Snakes On A Plane, en The Descent, en Silent Hill.
Hier heb ik het toch op gezien: YouTube - Scary Movie 5
Belachelijk maken?
Scary Movie 5 is zelf belachelijk!
eefke123
met deze film kun je gwn niet anders dan plat liggen van het lachen!
War Of The Worlds, The Village, Michael Jackson, ...
ze worden belachelijk gemaakt en ze zullen het geweten hebben
en dat einde!! lang geleden dat ik nog zo gelachen heb met een film als met deze!!
zonnemeisje
Het is gewoon niet leuk meer.
Scary Movie 1 vond ik wel leuk, 2 al een stuk minder, 3 behoorlijk jammer en 4 totaal overbodig.
Enough is Enough!

American Reunion
Komedie, 2012

Long Khong
Horror, 2005
spookhuisalien life-formriesen-ipod parodiecrude humorspookachtigspoofconflicthorror spoofbuitenaardse invasiefamiliehorror parody dumb blonde