Scary Movie 4 (2006)
Geregisseerd door: David Zucker
Met onder meer: Anna Faris, Regina Hall en Craig Bierko
Releasedatum: 13 april 2006
Plot Scary Movie 4
"Bury the grudge. Burn the village. See the saw."
Wanneer de aarde wordt bestormd door gigantische tri-pods, is niemand meer veilig. Cindy Campbell probeert de aarde te redden, maar ze heeft meer aan haar hoofd. Ze is namelijk bezig te achterhalen wat er aan de hand is met een jongetje uit 'Grudge house' waar ze op moet passen. De problemen stapelen zich pas echt op wanneer ze slachtoffer wordt van zieke spelletjes van een moordenaar.
Cindy
Oliver
Ezekiel
Holly
ibendb
Leuke film. Ik vind het jammer dat het hier niet eng is. Laat staan spannend. De humor is wel nog leuk, maar alles is al een beetje uitgemolken. Een kleine 3*
ManMetPet
Dit is gewoon geen Scary Movie meer. Helaas kan ik niet zeggen 'zo slecht dat het leuk is' want dat is het gewoon niet. Het beginstukje is nog wel geniaal, maar de rest is echt te slecht voor woorden.
puckb96
Een 3: eigenlijk moeten ze stoppen met dit soort films want ze weten mij niet aan te trekken. Maar de humor is geinig dat geef ik toe.
Ik had gehoopt dat ze tot hier bleven maar toen kwamen die waardeloze films zoals Epic Movie. Zo ontiegelijk slecht.
Tezza
Dit vind ik persoonlijk de Beste ScaryMovie
de andere delen vind ik vrij slecht maar deze kan er nog wel mee door.
en er zitten een paar goeie grappen tussen maar dat is het dan ook wel.
movie-edje
leuk, leuk, leuk,
vreselijk gelachen in deze deel!
Beroemde bluckbusters worden weer flink op de hak genomen.
Brenda is geweldig!
Sergio Leone
Slecht.
Omdat er gisteren echt niets op tv was, toch maar eens gezien. En bijna niets was grappig. Zowat alle "moppen" zijn al eens eerder (en beter) gedaan.
Anna Faris ben ik ondertussen wel beu gezien. Haar nieuwe vent deed het al even slecht. Charlie Sheen een cameo geven had goed kunnen zijn, maar gaf hem dan een deftig rolletje. Leslie Nielsen zaliger was nog wel een beetje grappig.
Veel films passeren de revue; Saw, Brokeback Mountain, Million Dollar Baby (ahja, dat was ook wel grappig die scène), the Village, the Grudge en War of the Worlds. M.a.w. veel parodie-potentieel, maar er wordt bitterweinig met gedaan.
K. V.
'k vond het geen mis deel. Er zaten wel goeie vondsten in en 'k heb toch een aantal keren moeten lachen. Jammer genoeg waren ze wel niet altijd even subtiel qua humor.
Het eerste deel is natuurlijk het beste, maar voor een sequel vond 'k hem zeker niet slecht.
The_CrY
Scary Movie is toch altijd bedoeld om gewoon het verstand op nul te zetten en te lachen, met als extraatje de vele links naar serieuzere films, wat ook in het vierde deel weer gewoon leuk is. Grappig hoe alle verhalen wederom samenkomen en hoe het allemaal gewoon weer nergens op slaat. Moet er echter wel voor in de stemming zijn.
lars-pixar
Scary Movie begint altijd met een goeie sterken intro deze keer is Dr Phil en Shaquille O'Neal
aan de beurt en dat was ook een goede keus want hun samen werking in deze intro was erg goed ook was het erg grappig gelukig wordt Scary Movie 4 dan ook gesteunt door Pat Proft (Wrongfully Acused) en Craig Mazin (SuperHero Movie) en als gewoonlijk Jim Abrahams (Airplane) al deze steun heeft er voor gezorgd dat er veel nieuwe dingen in de film zaten.
Het verhaal is leuk verzonnen en heeft ook een beetje de sfeer als een avonturen trip film ook heeft de film zijn spannende momenten en schrik effecten ook deel 3 stond daar bekend om maar waar die niet bekend om stond was de saaie momenten die bij scary movie 4 toch nog voor komt maar dat komt omdat het allemaal een beetje te langdradig is en de lengte is langer dan de voor gaande delen en ja dan moeten je goed proberen te vullen en dat ging een beetje mis.
De humor is erg flauw geworden en net niet aan de melige kant maar soms kwamen er nog grappen in voor waar nog een glimlach van je af komt en dat heeft de reeks anders voor gedaan want de andere delen (voornamelijk 1 en 2) hadden sterke humor daar in tegen is de humor bij deel 3 aan de matige kant en erg voor spelbare.
Het decor was ook niet alles en het viel op dat sommige dingen via het groene doek werden gedaan en dat is jammer maar daar trekken de acteurs zich niks van aan want die acteren gewoon even goed door.
Deel 5 wordt volgens mij aan de melige kant maar kan ook zo zijn moderne momenten hebben ik ben benieuwd en hoop ook dat de oude cast terug komt en dat de rest van de crew weer de film zullen maken. In ieder geval dit deel is de afsluiter volgens de cover maar als het aan mij ligt wel een leuke film reeks.
Tarkus
4de film uit de reeks die ik leuker vind dan deel 3.
De film is hoofdzakelijk een parodie op 'War Of The Worlds', maar er zitten ook verwijzingen in naar o.a. 'Saw' en 'Grudge'.
Er zitten geslaagde grappen in de film, meer dan in de vorige dus, maar ook hier is lang niet alles geslaagd.
Maar zoals ik al eerder bij filmen als deze zei, verstand op nul en genieten maar.
Queno
Deze film (als je het zo kunt noemen..) wordt goedkoop gemaakt en levert relatief wat geld op. Door de naam Scary Movie alleen al. Dus waarom zouden de makers iets anders gaan doen?
Welke bewoordingen geven het beste de kwaliteit (ahum) van de film weer? Wanstaltig, erg slecht, miserabel, flauwekul, dom, nep komen het dichtst in de buurt. Het concept – parodieën op films – valt nog wel te behappen, dat accepteren we, maar de grappen zijn gewoonweg níet grappig. Mike Tyson die als vrouwelijke bokser optreedt in een wedstrijd waarin een flink aantal mensen zijn nek breekt en ondertussen hij ieder oor afbijt en wegspuugt.. De vaseline-scène van Brokeback zat er ook in. Smakeloosheid ten top. Ik kijk nog liever een hele dag André van Duin dan 80 minuten van deze ongein.
Je beschrijft een aantal parodieën, je gebruikt een slap excuus dat je ze aan elkaar kunt breien als verhaal en klaar is je Scary Movie. Zelfs je irritante 13-jarige buurjongetje zou dat kunnen. Leuk voor hem, maar val ons er niet mee lastig.
nclo
Er zijn hier mensen die zo'n film nog daadwerkelijk serieus nemen? Er zijn geen grote acteurs aangetrokken of zo, er zit geen goed plot in: kortom, alles is op humor gegooid en hoewel ik een paar keer moest grinniken omdat ik de echte Saw wel eens een keer heb gezien viel hij bij wel tegen. De grappen beginnen een beetje flauw en afgekauwd te worden. Een matige 2,5 ster van mij dan. Omdat ik in zo'n goede bui ben.
filmfreak 101
Goeie film,natuurlijk niet zo'n goed verhaal en gemiddelde acteurs maar het is de humor die telt bij scary movie!Wat ik wel moet opmerken is dat de makers van scary movie al die verschillende verhalen tot een verhaal kunnen maken,fantastisch gedaan!Het begint met twee mensen die sterven in een saw-trap,de aarde wordt ingevallen door robotten van war of the worlds in sindys huis zit er een grudge geest die de oplossing weet voor de aliens hij heeft ene kaart en vervolgens komt ze terecht in the village,uiteindelijk blijkt dat jigsaw de hooftripod bestuurd en daar mensen ontvoerd,belachelijk gewoon maar toch zo origineel gevonden een dikke 4!

filmfreak 101
En voor al die scary movie haters 'alle respect ieder zen eigen keuze' maar ofwel haat je de scary movies ofwel hou je van ze hetzelfde tussen beliebers en justin bieber haters....
misterdhdh
viel wel nog mee deze film, vond hem veel beter dan scary movie 2, de rest moet ik ook nog eens herzien. niet dat ik vaak plat lag van het lachen, maar deze film blijft wel constant op hetzelfde niveau qua humor. begin is echt super, deze film is een parodie op toch wel 2 plezante horrorfilms voor mij: saw en the grudge. paar keer gelachen, vooral die 2 kerels in die tent en die plots gevoelens voor elkaar beginnen krijgen vond ik leuk. michael jackson passeerde ook weer de revue, wat ik niet leuk vond. die komt zowat in elke parodie film voor met kleine kindjes aan zijn zijde. dat vind ik al lang niet grappig meer. er gebeurd veel in deze film, en op het einde komt uiteindelijk weer alles samen. heb me nog geamuseerd in vergelijking bij scary movie 2. top is het allemaal niet maar wel een leuk tussendoortje. of ik nu echt zit te wachten op SM 5, niet echt maar waarschijnlijk ga ik die toch weer zien.
3/5
soom
Hahahahaha, wat een ongelooflijke hondendrol van een film. Slechte grappen, pies, poep, smerigheid, noem het maar, dat alles is de reeks van Scary Movie in een notendop. Maar wat maakt het dan toch zo leuk, dat het toch niet vervelend wordt? De grappen zijn van een bepaald niveau, je hoeft als kijker alleen maar relaxed achterover te leunen en te genieten, zogezegd, nergens anders aan te denken dan aan de flauwheid. Dat is denk ik het antwoord.
Anna Faris speelt wel aardig, beetje een herhalingsoefening eigenlijk, sommige stukjes springen er echt heel erg uit. Ik vond de parodie op Tom Cruise bijvoorbeeld geweldig, want ja, in het begin was dat inderdaad wat hij deed bij Oprah, en het wordt in een parodiefilm als dit natuurlijk lekker dik aangezet en lekker overdreven gebracht. Heerlijk ja.
3.5*, net als 21 and Over. Redelijke komedie, moet zeggen dat ik weer net iets plattere humor verwacht had, maar kreeg iets minder plat op mijn plaat geserveerd dan ik verwachtte. Meevaller dus. (En oja, wel nog een speciale vermelding voor Leslie Nielsen, die scenes zijn zo droogkomisch, daar houd ik wel van). En dat stukje Dr. Phil was natuurlijk ook hilarisch.
Scary Movie 4 gaat wederom onder leiding van David Zucker verder op hetzelfde pad als voorganger deel 3. Dat wil zeggen, net als in vergelijking met deel 2 minder poep en plas humor, meer slapstick grappen en bij vlagen best geslaagde spoof grappen. De intro is erg leuk met Dr. Phil en Shaquille O'Neil in de Saw setting. De scene in het Grudge huis met het verzorgen van mrs. Norris was ontzettend flauw, maar ik betrapte mezelf er toch op dat ik zat te lachen. Later was er ook nog een sterk stuk met Cindy en Brenda die door Jigsaw gevangen genomen zijn, haha. Brenda die plots op tv zichtbaar is en de Jigsaws een pak slaag geeft
Helaas zijn sommige grappen ook zeer ongrappig en gaan ze bij bepaalde stukken te lang door, zoals het einde met Tom Cruise bij Oprah. De grap is wel aardig, de uitwerking te lang.
Scary Movie 4 is best geinig, maar haalt het niet bij deel 1 en 3. Ook jammer dat Charlie Sheen ditmaal maar een kort rolletje had. Blijft toch wel een geschikte acteur voor dit soort films. Leslie Nielsen was ook nu weer leuk, maar wel jammer dat zijn rol nu wat korter is. Nu ik alle delen heb herzien moet ik over een tijdje maar eens deel 5 proberen.
3* (was ook 3*)
Korbie
kan je op moviemeter flims kijken
Wat heeft dat in godsnaam te maken met dit topic?
Beertje45
De serie films volgen in een razendsnel tempo en dan verbaast het me niet dat het niveau daalt. Een vijftal leuke grappen die me even deden lachen en dat was het dan. Leuk om Cloris Leachman weer even aan de slag te zien, de kranige dame blijft ondanks een gezegende leeftijd actief in de filmwereld.
Korbie
Grappen? Je bedoelt het na-apen van enkele bekende film scènes.
Goh, na-apen van enkele bekende film scenes. Je verwacht het niet in een spoof-film...
Korbie
Er is een verschil tussen na-apen en een originele variatie van grappen in een parodie. Nou kan ik daar zelfs bij wegkijken, maar de parodieën hebben nog niet eens iets met elkaar te maken.
Beertje45
Dit is tot nu toe de enige film uit de reeks die ik volledig heb gezien, heb ooit de eerste gezien, maar herinner me er weinig van. In welk deel werd die scene uit The Excorcist op de hak genomen? Dat vond ik grappig.
Korbie
Dat was deel 2, maar de eerste twee delen zijn dan ook veel leuker en beter. De laatste twee zijn te slecht voor woorden.

Scary Movie 5

American Reunion
Komedie, 2012

Long Khong
Horror, 2005
spookhuisalien life-formriesen-ipod parodiecrude humorspookachtigspoofconflicthorror spoofbuitenaardse invasiefamiliehorror parody dumb blonde