• 9.372.610 stemmen

Geregisseerd door: David Zucker

Met onder meer: Anna Faris, Regina Hall en Craig Bierko

Releasedatum: 13 april 2006

Plot Scary Movie 4

"Bury the grudge. Burn the village. See the saw."

Wanneer de aarde wordt bestormd door gigantische tri-pods, is niemand meer veilig. Cindy Campbell probeert de aarde te redden, maar ze heeft meer aan haar hoofd. Ze is namelijk bezig te achterhalen wat er aan de hand is met een jongetje uit 'Grudge house' waar ze op moet passen. De problemen stapelen zich pas echt op wanneer ze slachtoffer wordt van zieke spelletjes van een moordenaar.

avatar van Chainsaw

Chainsaw

This isn't a war. This is like humans fighting maggots. Or dragons fighting wolves. Or humans on dragons throwing wolves at maggots.

Veel negatiefs over deze film gehoord, maar het viel me al met al toch nog mee. Vond de film persoonlijk nog best wel te doen. In ieder geval een pak grappiger dan het matige tweede deel uit de Scary Movie reeks.

De film is uiteraard flink banaal, bevat een aantal ontzettend slechte, goedkope en voorspelbare grappen en heeft een bijzonder laag niveau, maar dit is inmiddels bij iedereen wel duidelijk, lijkt me. Daarom snap ik ook niet waarom velen deze film tot grote bagger benoemen terwijl ze het eerste (en tweede) deel zo de hemel inprijzen. Ik zie dat grote verschil niet echt.

In ieder geval, Scary Movie 4 bevat een aantal leuke vondsten en is soms gewoonweg heerlijk flauw. Ook zit de film vol kleine, leuke bijrolletjes van onder andere Bill Pullman, Michael Madsen, Chris Elliot, Dr. Phil en Leslie Nielsen en is dus goed voor een klein anderhalf uurtje onschuldig vermaak.

En ik was na die grandioze troep van een komedies als The Long Weekend en Date Movie wel eens toe aan een film die me tenminste nog een beetje aan het lachen wist te krijgen. En tja, deze film lukte dat toch aardig.

3 kleine sterren.

avatar van Film Pegasus

Vorig weekend gezien in de bio met een paar vrienden (en vriendinnen), maar is eigenlijk wat tegengevallen. Ik hou wel van de Naked Gun humor, waar ze mee werken in deel 3 maar deze film is niet zo gelukt. Leuk zijn nog wel de filmparodieën, maar die komen echt onozel over als je de originele films niet gezien hebt. Voor de rest weer de irritante en letterlijke ook kak- en pisgrappen. (sorry voor 't taalgebruik, maar de film is er mee begonnen). En ik had beter op tijd recht gestaan om de zaal te verlaten, want het einde is nog dumber dan dumb and dumber...

Toch maar een andere film moeten zien!

avatar van donnie darko

donnie darko

Tja, ik had toch ook misschien beter naar een andere film gaan kijken, want deze was echt niks waard.

De vorige scary movie's(en dan heb ik het over 1 en 3, niet over het verschrikkelijke tweede deel) vond ik echt nog wel grappig, maar deze was weeral bijna(ik zeg wel bijna) even slecht als de tweede.

De humor is helemaal verlaagd tot ballen tegen mensen hun kop slaan, tegen deuren aanlopen, mensen wassen met pis, en de beginscene was echt wel ongelooflijk slecht, met Dr. Phil en Shaquille O'Neal waar die humor ongelooflijk werd gebruikt door Dr. Phil maar liefst tweemaal pijn te doen door iets belachelijks wat op zijn kop komt. Maarja, dat was daarvoor ook al gebeurd met Shaquille, dus het was nogal normaal dat hij het ook ging ondergaan.

En ook de rol van Leslie Nielsen was in deze film heel klein en slecht, net hetzelfde kan ik zeggen van de rol van Charlie Sheen, twee acteurs die in het derde deel toch nog wel een leuke rol hadden, vooral Leslie met zijn leuke zin in 3(Then we're not so different after all), maar dat was in deze film dus helemaal niet het geval.

Anna Faris blijft ongelooflijk onnozel en ik vind haar nog wel leuk in deze rol, zij was zeker niet één van de slechte dingen, en ook Brenda was weeral leuk, vooral wanneer ze achter het clowntje van Saw staat achter de camera, hilarisch!

Voor de rest vond ik eigenlijk niks grappig buiten die ene zin:

Cindy: It very much looked like a face

Tom: Did it have a nose?

Cindy: Yes

Tom: Then it probably was a face

Hihi, hilarisch. Maarja, voor één zin ga je niet naar een film. Het dieptepunt was trouwens de persiflage op Million Dollar Baby, wat ze daarmee probeerde te bereiken, snap ik niet, maar eigenlijk was het wel zo absurd dat het nog wel iets charmant had, wat we niet konden zeggen van de persiflage op Brokeback Mountain die echt niet grappig was.

1* voor die ene zin en sommige andere scenes die een glimlachje hebben kunnen maken op mijn gezicht.

Buiten Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest heb ik dit jaar nog niks goeds gezien in de bios. Vreselijk jaar tot nu toe. Misschien brengt Miami Vice wel verandering. Laten we duimen.

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Heb me best wel vermaakt hoor, je moet gewoon je verstand op nul zetten.

Wel erg flauw allemaal, en het begin is leuker dan het eind want vond het na een tijdje minder worden.

Het is echt net te doen, maar ik vind het goed dat ze ermee ophouden want op een gegeven moment is het niet meer leuk.

2,5* (net geen voldoende waard)

avatar van Denden 100 Piek

Denden 100 Piek

Erg leuk, maar toch wel minder dan deel 3. Dieptepunt als SM 2 wordt gelukkig niet gehaald hier, en er zaten weer een paar meesterlijke grappen in. Het begin was vooral genieten, en ik moet wel zeggen dat dit het op één na leukste begin bevat van alle Scary Movies (maar bij deel 1 lag in helemaal in een deuk).

avatar van otherfool

otherfool

Het origineel was nog wel OK, maar de Scary Movie serie begint vooral erg vermoeiend te worden. De start met Dr. Phil is grappig, maar daarna is het wel weer welletjes geweest. Hopen dat het hier dan toch echt bij blijft...

1,5*.

avatar van hellblazer93

hellblazer93

Net als deel 3 ook zeer leuk. Niet al TE flauw zoals in deel 2 maar nog net oner de grens. Veel lachwekkende scenes en de parodieën zijn goed gelukt. Vooral van Saw was erg grappig. Maar ik snap niet dat King Kong op de hoes staat, aangezien er niets van King Kong in de film komt. Toch leuk deeltje.

avatar van stephan73

stephan73

Soms heb je de behoefte om een ramp te zien. Net zoals sommige mensen bij auto-ongelukken blijven staan kijken, zo kijk ik steeds naar de films uit de Scary Movie serie. Gewoon ramptoerisme.

De Scary Movie films zijn dan ook rampzalig slecht. Met uitgekauwde grappen die niet verder gaan dan poep, seks en scheet humor. Dat ze enkele oudgediende van het spoof-genre hebben ingehuurd (Charlie Sheen en Leslie Nielsen) helpt de film niet, het zorgt er eerder voor dat hij nog irritanter wordt.

Dit is nog niet de slechtste uit de reeks, maar na deel 1 en 2 (die ik echt niet meer wil geven dan 0,5) is dit de minst leuke uit de reeks. De films die ze spoofen zijn voorspelbaar en gewoon slechte keuzes.

Scary Movie 4 is zeer slecht. Wat mij betreft stoppen ze met deze serie en gaan alle betrokkenen iets anders doen.

Een zeer kleine 1*

avatar van killerfreak

killerfreak

ik vond de war of the worlds spoof nog wel redelijk geslaagd, en mits dat de bottomline van het verhaal was, geef ik zelfs een 3*. Een klein lachje kon er vanaf bij saw; het oprahgedeelte en het zanggedeelte bij brokeback mountain was euhm slecht?

avatar van Spetie

Zolang er nieuwe films gemaakt worden, kan er een parodie op gemaakt worden en die zijn er dan ook volop, maar de Scary Movie films zijn vaak net wat beter dan andere parodieën. De films zijn meestal nog leuker als je de originele films gezien hebt. In Scary Movie 4 worden o.a. Saw, War of the worlds, The Grudge en The Village behoorlijk op de hak genomen. Het verhaal is eigenlijk te flauw voor worden, maar toch is het leuk. De grappen en grollen zijn weer talrijk in deze film, Ook Michael Jackson en president Bush worden weer eens op de hak genome. De film is zeker leuk, maar zit is zijn geheel net wat minder in elkaar dan deel 1 en 3. De allerleukste scène is ongetwijfeld het einde van de film waarin Tom Cruise nog belachelijker wordt gemaakt, dan hij zelf al deed bij zijn verschijning in de Oprah Winfrey show. Leuke onzin al met al.

een kleine 3,0*

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Voor de zoveelste keer gezien, elk deel heb ik minstens 4keer gezien en zou het zo nog een paar keer doen, geweldig die scary movie films.

Al die lage scores zijn gewoon belachelijk, met vrienden zul je hier helemaal kapot aan gaan, geweldig.

avatar van maxo922

maxo922

De op een na slechtste van het scary movie kwartet, In mijn ogen.

De grappen blijven overdreven, dat had ik natuurlijk wel verwacht, maar ze waren ook nog eens erg flauw, met het toppunt: de eindscene met (Gelukkig neppe) Oprah Winfrey. Ik vond het vooral jammer dat de parodie op 'The Grudge' zo slap was. Meer zal ik er niet over zeggen, * 2,0 kleine sterretjes.

avatar van movie acteurs

movie acteurs

Ook al niet al te best. Beetje overdreven om 4 films te maken. Erg overdreven voor dit soort films. Het op de hak nemen van The Grudge, War of the Worlds en Saw vind ik dan nog wel leuk dus 2,0

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Erg ongrappig allemaal. Waarom het toch steeds zo banaal moet!? Alleen het begin met Dr Phil en O'Neill was nog wel geestig, maar de rest was vooral puberale onzin.

avatar van DVD-T

DVD-T

Met Scary Movie 4 heb ik bijna alle movies gezien. Enkel Date Movie en Meet the Spartans staan nog op het lijstje, maar die komen ooit nog wel eens aan de beurt.

Eigenlijk is geen een van het rijtje echt leuk om de moeite waard om te bekijken. Enkel een leuk stukje binnen een afgrijselijk geheel. Zo is Scary Movie 4 dat ook weer. Gewoon erg dat je dan ook nog blijft kijken. Alleen maar om je te vergapen aan de stupide dialogen en de bagger humor, die opnieuw bestaat uit domme grappen en plas en poep humor, wat veel mensen blijkbaar leuk vinden anders werden er niet meer van dit soort zooi gemaakt. Heb de humor er nog nooit van in gezien helaas. Het stukje met Dr. Phil was wel erg leuk. Verder nog een enkel leuk moment, maar voor de rest. tja hoe kan het ook anders, erg vervelend. Op naar de volgende parodie movie.

avatar van Elineloves

Elineloves

We weten het allemaal: dit soort films zijn pretentieloos, simpel en plat vermaak. Scary Movie 4 is in zekere zin een kopie van War of the Worlds en voegt af en toe een handjevol elementen van andere films toe.

De aanwezigheid van The Grudge en Saw vind ik grappig, zeker aangezien het de aandacht een beetje af weet te leiden van het vervelende W.O.T.W en nog erger: The Village. Je ontkomt er natuurlijk niet aan dat er bij dit soort films andere films op de hak worden genomen die je niet leuk vindt, maar dat kwam de film voor mij niet ten goede. Toch is het niet helemaal slecht.

Het grappigste moment is dan ook die scène waar Tom Ryan op de bank zit bij Oprah. Het originele moment is tenenkrommend, maar van deze scène kreeg ik een brede glimlach op mijn gezicht. Net als bij de scène tussen Dr. Phil en Shaquille O'Neal. Dit soort dingen maken de film de moeite waard. Ook met de dialogen tussen Cindy en Tom is niks mis. Cindy blijft lekker doen waar ze goed in is, en Tom is op sommige momenten zo grappig en onhandig dat je bijna plaatsvervangende schaamte krijgt.

Lekker popcornvertier en lachen om de herkenning van de films die vrij simpel te parodiëren zijn. Het persifleren blijft overduidelijk het uitgangspunt van deze film, en het is maar weer wachten op een nieuw deel.

avatar van Stu-Pot

Stu-Pot

Halloween-avond op VT-4 en wat spelen ze? Scary Movie 4. Griezelen was het zeker maar op een andere manier. Scary Movie 4 een heel poosje geleden gezien maar toch nog eens van plan te herbekijken. Heb het volgehouden tot de Michael Jackson grap, nou ja poging tot... Weinig originaliteit, ook geen pogingen tot goede grappen, dramatische acteurs die zich blijkbaar zelf schamen dat ze in deze film zitten. 0.5*

avatar van ibendb

ibendb

Leuke film. Ik vind het jammer dat het hier niet eng is. Laat staan spannend. De humor is wel nog leuk, maar alles is al een beetje uitgemolken. Een kleine 3*

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Slecht.

Omdat er gisteren echt niets op tv was, toch maar eens gezien. En bijna niets was grappig. Zowat alle "moppen" zijn al eens eerder (en beter) gedaan.

Anna Faris ben ik ondertussen wel beu gezien. Haar nieuwe vent deed het al even slecht. Charlie Sheen een cameo geven had goed kunnen zijn, maar gaf hem dan een deftig rolletje. Leslie Nielsen zaliger was nog wel een beetje grappig.

Veel films passeren de revue; Saw, Brokeback Mountain, Million Dollar Baby (ahja, dat was ook wel grappig die scène), the Village, the Grudge en War of the Worlds. M.a.w. veel parodie-potentieel, maar er wordt bitterweinig met gedaan.

avatar van K. V.

K. V.

'k vond het geen mis deel. Er zaten wel goeie vondsten in en 'k heb toch een aantal keren moeten lachen. Jammer genoeg waren ze wel niet altijd even subtiel qua humor.

Het eerste deel is natuurlijk het beste, maar voor een sequel vond 'k hem zeker niet slecht.

avatar van The Oceanic Six

Scary Movie 4 gaat wederom onder leiding van David Zucker verder op hetzelfde pad als voorganger deel 3. Dat wil zeggen, net als in vergelijking met deel 2 minder poep en plas humor, meer slapstick grappen en bij vlagen best geslaagde spoof grappen. De intro is erg leuk met Dr. Phil en Shaquille O'Neil in de Saw setting. De scene in het Grudge huis met het verzorgen van mrs. Norris was ontzettend flauw, maar ik betrapte mezelf er toch op dat ik zat te lachen. Later was er ook nog een sterk stuk met Cindy en Brenda die door Jigsaw gevangen genomen zijn, haha. Brenda die plots op tv zichtbaar is en de Jigsaws een pak slaag geeft
Helaas zijn sommige grappen ook zeer ongrappig en gaan ze bij bepaalde stukken te lang door, zoals het einde met Tom Cruise bij Oprah. De grap is wel aardig, de uitwerking te lang.

Scary Movie 4 is best geinig, maar haalt het niet bij deel 1 en 3. Ook jammer dat Charlie Sheen ditmaal maar een kort rolletje had. Blijft toch wel een geschikte acteur voor dit soort films. Leslie Nielsen was ook nu weer leuk, maar wel jammer dat zijn rol nu wat korter is. Nu ik alle delen heb herzien moet ik over een tijdje maar eens deel 5 proberen.

3* (was ook 3*)

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Leuke verrassing.

Ik heb me gisteren dan toch maar gewaagd aan de twee overige Scary Movie films die ik nog niet gezien had. Deel 1 vond (en vind) ik met gemak het leukste en de twee sequels die daarop volgden vond ik wel geinig, maar ze zijn me veel minder goed bijgebleven als de eerste film. Met name na het zien van films als Epic Movie, Disaster Movie en Date Movie had ik geen verdere interesse meer in het vierde (en vijfde) deel van deze reeks.

Toch maar de gok gewaagd en ik heb me, tegen mijn verwachtingen in, best wel weten te amuseren. Ik ging kijken met zowat de laagst mogelijke verwachtingen, maar ik moest al in de beginscène hardop lachen. Geweldig dat Dr. Phil gewoon zelf in de film zit. Wat volgt zijn een hoop 'vallen en opstaan' grappen die wonderbaarlijk nog vaak voor een glimlach zorgen door de nonchalance waarmee ze gebracht worden. De parodieën op The Grudge, The Village, The War of the Worlds en Saw hadden volgens mij wel de nadruk en daar werd dan ook veelvuldig (meestal op leuke, soms op een iets te flauwe manier) gebruik van gemaakt. Verder hebben we nog Leslie Nielsen die een zeer leuke toevoeging aan de film vormt en het daadwerkelijke einde (bij Oprah Winfrey) vond ik ook oprecht grappig.

Jammer dat het hierna zo bergafwaarts ging met dit soort films. Het werd allemaal té extreem en al helemaal veel te geforceerd. Van elke film moet per se 'iets' van een grapje erin gepropt worden, hoe onherkenbaar het vaak ook is. Scary Movie 4 is gelukkig nog gewoon vermakelijk. Het is niet van uitzonderlijke kwaliteit, maar dat moge duidelijk zijn voordat je aan een film als deze begint. Ondanks enkele missers, toch een aangename komedie.

avatar van Theunissen

Dit is tot heden de laatste film in de "Scary Movie" reeks (althans van het vorige decennia) en eigenlijk ook wel de minste. Dit komt voornamelijk omdat het concept nu wel uitgemolken is en dus het leuke er ook wel een beetje van af is. Echt geweldig heb ik films nooit gevonden maar wel vermakelijk en het was ook altijd leuk om Anna Faris te zien en dat geldt ook voor deze film.

Wederom worden diverse bekende horrorfilms (waaronder "Saw") van destijds op de hak genomen. Soms leuk en meestal niet leuk. Heb jij veel van deze films niet gezien dan is Scary Movie niet bepaald een grappige film om te zien, want dan snap je het niet (niet dat je bij deze film je verstand moet gebruiken) en vind je het eigenlijk ook allemaal flauw (veel ervan is overigens ook flauw). Ik zelf heb als horrorliefhebber wel de meeste films gezien en daarom vond ik deze film nog redelijk om naar te kijken.

De bekende "Scary Movie" cast waaronder Anna Faris en Regina Hall doen het verdienstelijk. Ook hebben weer veel bekende acteurs en actrices een kleine rol in deze film zoals Bill Pullman, Leslie Nielsen (past altijd perfect bij dit soort films), Michael Madsen en Carmen Electra (past ook altijd perfect bij dit soort films en ze hoeft eigenlijk ook alleen maar haar 2-bit DD geheugen te gebruiken ).

Al met al gewoon een matige bedoeling, maar wel nog leuk om eens gezien te hebben.

avatar van Lennert

Lennert

Het wordt nu wel heel moeilijk om interesse te blijven tonen gedurende de film. Het begin met Dr. Phil en Shaq is wel degelijk grappig, maar verder valt het vooral op hoe ongelooflijk vervelend Cindy en Brenda eigenlijk zijn. Ik had liever Charlie Sheen nog langer in beeld gehad, want ondanks alle heisa omtrent zijn persoonlijkheid, zie ik hem nog steeds liever dan de rest van de c-artiesten die in deze film te zien zijn.

De veelal racistische grappen beginnen nu helemaal tegen te staan. Als we moeten lachen om 'Japanners' die gedurende een gesprek alleen maar auto en voedselnamen aan het opnoemen zijn, dan houdt de interesse op een bepaald moment echt op. Om over de 'sassy' black friend nog maar te zwijgen, dat stereotype mag echt een keer ophebben.

Leslie Nielsen was nog een klein pluspuntje, wat Bill Pullman in deze film deed was me dan weer echt een raadsel. Kennelijk is dit het laatste deel met Faris/Hall, misschien dat het vijfde deel uiteindelijk dan nog meevalt? Ik heb in ieder geval zo goed als niet gelachen.

avatar van Kondoro

Kondoro

Scary Movie 4

Jammer maar Scary Movie 4 is me toch tegen gevallen dan het eerst geplaatste cijfer wat ik achter gelaten had. Ooit de film eens gezien en nu die op Netflix geplaatst is nog maar eens gekeken. Het enigste wat me zo tegen valt is dat het allemaal maar een slap prutje is. Het concept vind ik altijd super mooi in een Scary Movie film, zo heerlijk overdreven en de films in de zeik nemen, heerlijk!

Het verhaal is wel een beetje saai en gaat van hak op de tak te snel door elkaar heen. Zoals ik al zei vond ik het concept gewoon leuk dus daar ligt het niet aan. Het acteerwerk kan altijd beter bij B-films zoals dit maar toch ook niet verveeld. Leuk om weer eens gezien te hebben wel verlaging in mijn cijfer!

avatar van arno74

arno74

Deze lag al een hele tijd stof te happen, ter gelegenheid van het genrechallenge-topic maar eens opgezet. Mijn verwachtingen waren niet bepaald hoog, en zijn wel uitgekomen. Het voelt aan als een deel om de reeks uit te melken, al moet ik toegeven dat het wel geslaagde grappen en parodieën bevat. Aardig tussendoortje, maar je mist niets als je het overslaat. 2*

avatar van Shadowed

Shadowed

Deeltje 4.

Deze zeer dwaze reeks was in 2006 alweer bij het vierde deel, dat ze in enkel 6 jaar behoorlijk snel voor elkaar gebokst hebben gekregen. Het volgende deel volgde 7 jaar later, maar dat ontneemt het de reeks er niet van dat ze behoorlijk tempo hebben gemaakt. Helaas is daardoor wel soms te merken dat deze film een echte studioezel is geworden.

Deze opvallend cameorijke parodie trapt al vroeg de deuren plat door met (de echte) Dr. Phil en Shaquille O'Neal te beginnen die gevangen zitten in een door Saw-geïnspireerde kamer. Hiermee bewijst de film eigenlijk al direct over budget te beschikken, en heeft dan ook het vermogen om een aantal bijzondere cameo's uit te nodigen om met ze aan de vergadertafel te zitten. Ik vind het eigenlijk alleen maar leuker.

Verder is deze film met afstand de meest spectaculaire en grootste film van de eerste vier delen, en tevens ook het vijfde deel. Alles wordt hier groots aangepakt, en dat is te verwachten aangezien de film dan ook grote blockbusters parodieert. Het maakt de boel er best vermakelijk mee, maar het geluid verbloemt de echt leuke grappen helaas wel een beetje, waardoor dit vierde deel iets minder geslaagde humor kent.

De film zit nog altijd propvol met verwijzingen en de film doet nog steeds geen enkele moeite om maar ergens een beetje subtiel te zijn. Soms is het best grappig te noemen, mits je van de humor houdt. Het is ook makkelijk in te denken dat veel kijkers dit soort humor niet echt kunnen waarderen, maar ja, wat verwacht je dan ook als je naar Scary Movie 4 kijkt?

Vermakelijke onzin, in dit geval hele grote onzin. Erg grappig mag dit deel dan niet zijn, het blijft nog altijd lekker grote en vermakelijke onzin. Ik heb me geen enkel moment verveeld met de film, en zelfs toen ik slaperig was deed deze film me blijven vermaken. Niet elke film kan dit uiteraard, maar deze wel. Prima voor een keertje in de zoveel tijd.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Deel 1 en 2 vond ik niets, maar deel 3 onder regie van Zucker (vooral voor mij bekend van het meesterlijke Airplane!) was echt een heel stuk beter. Met de typische humor van Zucker en ook goed getimed en daarmee oprecht vaak grappig. Deze Scary Movie 4 gaat wel mee met deel 3 qua soort humor (fijn!), maar is echt te mak (jammer!). Genoeg grapjes maar een enkele wist me echt te laten lachen, de meeste zorgen voor niet meer dan een flauwe glimlach. De film is lekker kort maar weet zelfs dan nog hele momenten gewoon weg te zakken in saaiheid, afgewisseld met leuke en aardige grapjes. Gelukkig nog een kort moment voor Lesley Nielsen. 2,5*.