• 9.377.538 stemmen

Geregisseerd door: David Zucker

Met onder meer: Anna Faris, Regina Hall en Craig Bierko

Releasedatum: 13 april 2006

Plot Scary Movie 4

"Bury the grudge. Burn the village. See the saw."

Wanneer de aarde wordt bestormd door gigantische tri-pods, is niemand meer veilig. Cindy Campbell probeert de aarde te redden, maar ze heeft meer aan haar hoofd. Ze is namelijk bezig te achterhalen wat er aan de hand is met een jongetje uit 'Grudge house' waar ze op moet passen. De problemen stapelen zich pas echt op wanneer ze slachtoffer wordt van zieke spelletjes van een moordenaar.

Remi schreef:
Nee, ik heb in de hele film geen aap gezien...

Dan heb je niet goed gekeken die Bavianen gemist op de werf?

avatar van Remi

Remi

Ok, ok

Correctie: Ik heb in de hele film geen aap gezien die groter is dan 2 meter

avatar van Rob82

Rob82

geinig filmpje maar in dit parodiegenre toch wat grappen laten liggen, veel makkelijk afgekapt, had zeker meer in kunnen zitten, grappen wat subtieler brengen. (mooiste wat er is, andere serieuze films par(i?)oderen.) Sommige grappen waren wel zeker geslaagd, voor die sommige dan 2,5*. (WRONG FOOT!)

avatar van kittyklitty

kittyklitty

Heel flauw. Heel slecht. Slechts enkele geslaagde parodieën maar die zijn niet genoeg om een film van krap 80 minuten te kunnen dragen. 1,5*

Doom

Opzich een kleine tegenvaller, het is geen slechte komedie maar ik had meer verwacht van regisseur David Zucker. Zucker heeft toch al schitterende komedies op zijn naam staan en dan is Scary Movie 4 toch wel onder zijn niveau.

De parodie op Saw vond ik overigens zeer geslaagd, dit waren zeker de leukste momenten uit Scary Movie 4. Verder hier en daar nog wat flauwe grappen, wel vermakelijk maar het had beter kunnen worden uitgewerkt. Al met al vermakelijk.

avatar van chinchi

chinchi

ik vond hem zeer vermakelijk

avatar van lauw

lauw

Ik vond alleen het einde van de film gaaf maar als een flauwe film doet Scary Movie 4 het goed. Leuke film om een keertje te huren (in de toekomst).

avatar van Sosaa_

Sosaa_

kittyklitty schreef:

wat jij zegt. Heel erg saai

zit totaal geen goed verhaal in.

Doom

Ook een beetje suggestief om een goed verhaal te verwachten bij Scary Movie 4.

avatar van amazingmoi

amazingmoi

is hij beter dan sm3?

Angrod_Pallanén

Ikzelf vind van wel, ookal is hij nog steeds van het zelfde kaliber. Een lager niveau dan deel 1 of zelfs 2, maar als je deel 3 leuk vond kan je je hier mee ook prima vermaken.

Doom

Voor mij zijn het eerste en derde deel aan elkaar gewaagd, deel 2 en 4 vallen deels tegen.

avatar van wiccangirl

wiccangirl

ik vond hem flink tegen vallen ik vind de vorige delen leuker

bij deze film moet het al heel grappig zijn als je iemand door de lucht ziet vliegen :S

en alles loopt goed af :S

slappe film dus

avatar van TimD

TimD

Goed aflopen en lucht vliegen zijn geen ingredienten voor een slappe film, je bedoelt zeker slappe reactie.

wiccangirl schreef:

Heeft ze gelijk in, sommige grappen waren echt van een laag niveau.

en alles loopt goed af :S

slappe film dus

Duh, dat Brenda nu tot leven gewekt kan worden wilt niet zeggen dat de rest van de wereld dat kan. Wat had je dan willen zien, dat de wereld word opgeblazen of uitgemoord? Er moet ruimte zijn voor deel 5

avatar van stan

stan

Ja maar daar komt ook de opmerking van hun vandaan:

Cindy: I thagt you were dead?
Brenda: I thagt you were dead too!

Dit vond ik ook een van de leuke reacties.

En dat grappen van laag niveau zijn is bij elke SM film zo alleen is de ene stomme grap leuker in beeld gebracht dan de ander.

Scene uit SM 3 Siniqua zegt: Don't worry about that vase, Cindy goot bijna een vaas om en stoot tegen een pilaar met een andere vaas en komt op d'r kop en siniqua zegt: That vase

Dit allemaal zijn echt domme grappen maar gewoon leuk in beeld gebracht, zo zijn er ook een paar stomme grappen die ook niet leuk in beel zijn gebracht.

(moet ook toegeven dat de grappen in SM 4 op een lager pitje stonden dan in de andere 3 films)

Ik vraag me af hoeveel mensen in Europa begrijpen dat de grap met Shaquille draaide om het feit dat hij er om bekend staat geen vrije worpen te kunnen nemen.

avatar van swrene

swrene

minder grappig dan de andere delen. Veel grappen waarbij onsculdigen onnodig worden verwond en kopstootgrappen. Toch best om te lachen van tijd tot tijd.

"I saw a face!" "Did it have a nose?" "Yes" "That does sound like a face"

stan schreef:

Niet helemaal waar, de grappen in deel 1 waren van een voor mij ongekend hoog niveau (niet per se qua doordenken, maar qua originaliteit). Het voorbeeld dat jij noemde was in deel 3 ook aardig goed, maar écht een goede grap heb ik niet kunnen vinden in de laatste delen.

En idd, die basketballer kende ik niet... Was ook wel een flauw stukje...

avatar van Ronnievb

Ronnievb

kos schreef:

Ik wist het, maar heb er eerlijk gezegd niet echt over nagedacht tijdens de film, zoals de makers volgens mij niet echt aan het nadenken waren toen ze deze bagger de markt opgooiden. Op een paar leuke grappen na, haalt dit alles wat scary movie was onderuit.

avatar van Chainsaw

Chainsaw

This isn't a war. This is like humans fighting maggots. Or dragons fighting wolves. Or humans on dragons throwing wolves at maggots.

Veel negatiefs over deze film gehoord, maar het viel me al met al toch nog mee. Vond de film persoonlijk nog best wel te doen. In ieder geval een pak grappiger dan het matige tweede deel uit de Scary Movie reeks.

De film is uiteraard flink banaal, bevat een aantal ontzettend slechte, goedkope en voorspelbare grappen en heeft een bijzonder laag niveau, maar dit is inmiddels bij iedereen wel duidelijk, lijkt me. Daarom snap ik ook niet waarom velen deze film tot grote bagger benoemen terwijl ze het eerste (en tweede) deel zo de hemel inprijzen. Ik zie dat grote verschil niet echt.

In ieder geval, Scary Movie 4 bevat een aantal leuke vondsten en is soms gewoonweg heerlijk flauw. Ook zit de film vol kleine, leuke bijrolletjes van onder andere Bill Pullman, Michael Madsen, Chris Elliot, Dr. Phil en Leslie Nielsen en is dus goed voor een klein anderhalf uurtje onschuldig vermaak.

En ik was na die grandioze troep van een komedies als The Long Weekend en Date Movie wel eens toe aan een film die me tenminste nog een beetje aan het lachen wist te krijgen. En tja, deze film lukte dat toch aardig.

3 kleine sterren.

avatar van Modar

Modar

Vanavond gekeken, en ik vond hem niet tegenvallen zoals ik had verwacht. Vond hem zelfs beter dan deel 3. Wat me opviel is dat er sommige personages die in vorige delen alleen te zien waren nu een andere rol hadden gekregen, dat vond ik beetje slordig. Maar de grapjes waren wel geinig in dit deel, in tegenstelling tot deel 3.

Hoop niet dat er meer delen komen, dit is nu echt wel uitgemolken (was het al na 2 delen).

avatar van amazingmoi

amazingmoi

van my mag deel 5 gerust komen

avatar van Tinuzzz

Tinuzzz

Deze film was geweldig!
De beste (Scary Movie) film tot nu toe!

Alleen ik heb die aap ook niet gezien.

Ook de scenes in de badkamer waren geweldig, met Dr Phil en Brenda. Alleen wat raar was dat Brenda er in één keer weer was, maar dat vond ik wel mooi!

avatar van hollywood

hollywood

Dit is toch het laatste deel????

avatar van The Hunter

The Hunter

hollywood schreef:

Dit is toch het laatste deel????

'The fourth and final chapter of the trilogy'

hollywood schreef:

Dit is toch het laatste deel???

Reken er maar niet op

avatar van BlueSword

BlueSword

vond hem tegenvallen, had er meer van verwacht.
ik heb niet echt helemaal in een deuk gelegen op een paar stukjes na.
stukje met micheal jackson en dat einde met oprah was HELEMAAL geweldig!
veel grappen waren ook hetzelfde van de vorige delen en andere kwamen echt zo vaak weer terug...zoals hoofd stoten enz.
ik ben me samen met de hele bioscoop ook rot geschrokken bij dat stukje bij die raam met the grudge. was nog enger dan in de grudge.
maarja, sommige grappen waren TE flauw, en sommige zeker lachwekkend, kon mij er wel mee vermaken maar toch de minste van de serie...misschien iets beter dan deel 2.
brenda was ook weer zoals gewoonlijk geweldig! helaas wel een klein rolletje.
als ik btw nu aan de grappen terug denk moet ik wel lachen. misschien was ik eerst niet helemaal in de stemming.

avatar van Idol

Idol

deze film was op een paar stukjes na wel erg voorspelbaar qua humor.

deel 1 en 3 hadden dat niet.

ik vond deze samen met deel 2 toch echt de minste.

avatar van Nando

Nando

Veel slechter dan de vorige delen..0,5 krijgt die van mij..