Genre: Animatie / Avontuur
Met onder meer: Hugh Jackman, Kate Winslet en Jean Reno
Releasedatum: 29 november 2006
Plot Flushed Away
"Someone's going down"
De rat Roddy woont in een veilige kooi in de dure wijk van Londen, tot op de dag dat hij door een inbreker door het toilet wordt gespoeld. Hij komt via het riool terecht in een ondergrondse wereld en wil zo snel mogelijk terug naar huis. Hij krijgt hierbij hulp van Rita, die hij heeft beloofd ruim te belonen als zij hem weer thuis weet te krijgen. Dit lijkt echter makkelijker gezegd dan gedaan als blijkt dat de kwaadaardige Toad achter het tweetal aan zit.
Roddy (stemrol)
Rita's Mum (stemrol)
Rita's Dad (stemrol)
Rita's Grandma (stemrol)
Ropke79
heerlijke film, heb na 20 films eindelijk weer eens goed kunnen lachen. briljante humor.
5sterren, opdat er meer van dit soort films mogen komen!
Apster
Tja, van Aardman producties verwacht je toch wat meer, bij vlagen bekroop me toch een beetje het Disney-Pixar gevoel, ook hier weer computer animatie met schattige beestjes en moralistische onzin. Gelukkig maar dat er nog die typische Aardman humor in terug te vinden is. Er zitten een paar leuke vondsten in en het ondergrondse riool van London ziet er fantasievol uit. Van de personages is vooral Le Frog (Jean Reno) en zijn bende erg grappig. Het zou leuk zijn als Aardman met hun volgende film terug gaan naar hun roots en met iets geheel nieuws en tegendraads komen. 3*
film_kaza
Een van de betere animatie films van de laatste tijd.
- De stemmen zijn grappig ingesproken met daarbij een goede cast.
- Leuke personage's.
- Muizen die keihard pijn leiden. Dat is vermaak zoals het hier word behandeld.
Het verhaal was mij niet 1 van de duidelijkste maar dat kwam meer omdat ik hem op een I-Pod bekeek.
3,5
soete
Dit was een hilarische animatie! Alles is mooi gemaakt en de verhaal is vermakelijk. Ik heb echt flink gelachen.
Anneleen 8
Ik vind de film wat te kort. De inleiding had wat uitgebreider mogen zijn, en wanneer je het gevoel hebt dat je goed in de film zit, beginnen die slakken opeens te zingen dat de film erop zit. Voor de rest wel een zeer degelijke animatiefilm.
RealMovieFan
Pas gezien. Idd erg kort en de personages blijven erg oppervlakkig. Vermakelijk maar niet echt memorabel als je het mij vraagt.
3 *
soom
Dit is een stuk leuker dan al die grappig bedoelde animatie-films van vandaag de dag. Ik vind het leuker dan al die stomme vervolgen en Leentjebuur films. En er zit vaart in, en échte grappen, wat sommige andere animatiefilms missen. 4*.
nightbreed
Leuk filmpje maar ik had er toch meer van verwacht, ik vond het te braafjes (te hoog Disney gehalte) en ik miste de spot die Shrek wel had.
Cijfer: 3,5
Vandernagel
Matige animatie en verhaal. Voor mij persoonlijk een grote teleurstelling vergeleken met Ratatouille. Le Frog was het leukste maar de rest matigjes. Het mist onder andere sfeer, de personages missen karakter en goede humor.
3,0 sterren
Frankeermachine
Cijfer: 3,5
Mee eens. Ik vind trouwens de animatie beneden niveau.
B100!
Leuke animatiefilm. Heb zowel de ned. en de eng. versies gezien, met kids en zonder kids. Maar engelse heeft toch de voorkeur want sommige grapjes kun je niet vertalen naar het nederlands.
Baklap
nuff said
Dead01
- 1977 stemmen
Vond dit een geslaagde film.
Verhaal was goed uitgewerkt en zat goed in elkaar moet ik zeggen.
Zeer leuk in de riool
Echte leuke animatiefilm.
3,5 sterren
crazykenny
goede animatie,
Leuk verhaal,
Leuke grappen...
Maar toch mis ik iets...
***
boy_1
Vind het toch wel een van de beste animatiefilms.
Nadat ik Ratatouille zwaar vond tegenvallen, vond ik dit een heel goed voorbeeld van een echt goede animatiefilm.
Er zit vaart in (het leuke) verhaal, veel en erg leuke grappen en verder is het gewoon een erg leuke film.
Veel beter dan de meeste van de animatiefilms.
seth gecko
uitstekende mix van amerikaanse humor met slapstick en subtielere grappen in een sympathiek verhaaltje dat er nog eens verbluffend knap geanimeerd uitziet.
sommige situaties en personages zoals bvb de slakken zijn gewoon hilarisch.
4****
lang geleden dat ik nog zo gelachen heb met een film
Mescalino
Geweldige animatie film. Ik heb echt in een duek gelegen. Hij is misschien watbraafjes ja maar dat is dan ook het enige min puntje voor zover je daarvan kan spreken.
Voice acting was goed en overtuigend gedaan. Britse humor (waar ik erg van houd). En geweldig geanimeerd wat me deed denken aan de stijl van wallace en Grommit.
4,5 ster dik verdiend
puurlijknbatsie
Beste animatiefilm die er is, volgens ons dan. Humor voor jong en oud, gewoon een grappige en voor de kleinere ook spannende film. Hier hebben we hem al minstens vijf keer gezien en hij blijft leuk steeds zie je weer leuke dingen. Denk bv aan de surfer die aan het einde van de film baalt door wat er met zijn golf gebeurd. Zag ik pas na vier keer kijken.
Dikke vijf sterrenfilm.
kleez
Echt een héle leuke film
!! Heb er ook erg om gelachen! De film duurd niet al te lang en de kleine details vind ik geweldig
!!
Animatie films van de afgelopen jaren vind ik niet geweldig, maar deze is zeker een aanrader!!
maerk
Hele leuke film! Vooral bijzondere techniek: Geanimeerd in kleivorm. De film zit vol met hele flauwe humor die bij mij goed in de smaak valt.
kaydegreef
Zeer leuke animatiefilm,een van de betere,nieuwe animatiefilms!
Leuk en origineel verhaal,veel spanning en vele leuke grappen
5* omdat ik me geen seconde bij deze film verveeld heb en ik nog eens goed kon lachen met een animatiefilm!
®Tc
Goede animatiefilm, heb me goed geamuseerd, behoord zeker bij mijn favorieten qua animatiefilms
****
the new guy
Niet echt een indrukwekkend verhaal, maar toch zeker voor kinderen erg vermakelijk. De grappen waren daarentegen wel erg sterk vooral in combinatie met de muziek.

Spaanse Netflix-film '100 Metros' doet het ontzettend goed: 'IJzersterk drama'

Nog niet gezien? 'Escape at Dannemora' kijk je nu gewoon op SkyShowtime