• 9.375.198 stemmen

Met onder meer: Hugh Jackman, Kate Winslet en Jean Reno

Releasedatum: 29 november 2006

Plot Flushed Away

"Someone's going down"

De rat Roddy woont in een veilige kooi in de dure wijk van Londen, tot op de dag dat hij door een inbreker door het toilet wordt gespoeld. Hij komt via het riool terecht in een ondergrondse wereld en wil zo snel mogelijk terug naar huis. Hij krijgt hierbij hulp van Rita, die hij heeft beloofd ruim te belonen als zij hem weer thuis weet te krijgen. Dit lijkt echter makkelijker gezegd dan gedaan als blijkt dat de kwaadaardige Toad achter het tweetal aan zit.

Roddy (stemrol)

Rita's Dad (stemrol)

Rita's Grandma (stemrol)

avatar van iGeO

iGeO

Ook ik had m'n twijfels over deze animatie, aangezien je tegenwoordig wordt overspoeld door dit soort films...

...maar ik heb me geen moment verveeld en zelfs op een aantal momenten dubbel gelegen om de hilarische grappen die er in zijn verwerkt.

En laat ik die slakken niet vergeten, want die zijn voor mij in deze animatie en zeer vermakelijke aanvulling.

Heel leuk om te zien hoe de uitstraling van de muizen lijkt op die van Wallace & Gromit (wat ook al zo'n topper is van "Aardman").

Voor mij 3,5***

avatar van edejong

edejong

ik vond 'm erg grappig.. een aantal keer niet bijgekomen van het lachen, 3.5*

avatar van The Oceanic Six

Animatiefilm van Dreamworks, kwaliteit verwacht je dus. De film begon een beetje rustig maar na een 15 minuten gingen echt alle registers open! Wat een fantastische film! Grafisch echt van het allerhoogste niveau en de humor was soms geniaal! Waar een film als Cars de echt goede humor een beetje miste, had Flushed Away dat juist wel! Echt alle Engelse dingetjes werden op de hak genomen! En tussendoor waren er steeds geweldige momentjes met die slakken die steeds aan het zingen waren! Echt, grote aanrader! 4,5 *

avatar van FillumGek

FillumGek

Erg geslaagde film en dik genoten!

De humor was geniaal en heb geregeld gelachen. Vooral de kikkers ( mimespeler) en de slakken zorgden af en toe voor een lach. Ook Roddy als kluns was erg leuk. Ik zie eigenlijk niet echt een minpunt.

Ziet er leuk uit, humor is top en leuke, vlotte en boeiende actie

Dik vier sterren!

avatar van flyer

flyer

Prima film echt van genoten. Steekt boven al die andere animatie films die er de laatste tijd uitkomen uit.

Zeker 4 *

avatar van Jic

Jic

*Leuk verhaal.

*Mooi gemaakt.

*Voor kinderen makkelijk uit elkaar te houden personages.

*leuke stemmen.

*goede sounds.

*muziek geweldig.

Dit is weer een topfilm voor jong en oud.

avatar van daanos;

daanos;

hmm erg verassend goed!! dit had ik niet verwacht... leuke personages, geslaagde grappen...een van de beter de laatste tijd.

3,5 sterren

avatar van Fna

Fna

Weer een geweldige animatie film! Leuk verhaal, leuke stemmen, goeie muziek, zit weer tip top in elkaar... eigenlijk zegt Jic het wel mooi

*Leuk verhaal.

*Mooi gemaakt.

*Voor kinderen makkelijk uit elkaar te houden personages.

*leuke stemmen.

*goede sounds.

*muziek geweldig.

Dit is weer een topfilm voor jong en oud.

Ben het dus volledig met hem eens!

avatar van Vinco

Vinco

Een animatie film die er grafisch weer geweldig uit ziet,aan humor ook niks tekort alleen tjah het verhaal is altijd zo verspelbaar bij animatie films!

De insteek van het verhaal is op zich wel origineel maar het verloop en het einde zijn zoals vaak weer voorspelbaar!

3,5 ster

avatar van Liza*

Liza*

Echt n superleuke film, heb steeds gelachen!

avatar van etherman

etherman

die slakken he... ow wat heb ik daar om gelachen(don't wurry ....be happy)echt grappig.verder zag de film er zeker mooi uit en het verhaal is ook goed.het einde van de film was zoals verwacht een happy end maar daar doet de film niet minder om.van mij 3.5

avatar van james_cameron

Vlotte, soms iets te hectische animatiefilm, prachtig gemaakt met veel oog voor detail en karakters. Wat minder geslaagd (en meer commercieel) dan Chicken Run en Wallace & Gromit, maar erg goed gedaan. Vooral de aktiescenes zijn van zeer hoog niveau. Leuke stemmen ook van de verzamelde topcast, nu eens niet resulterend in een krampachtig geheel (zoals wel gebeurde bij bijvoorbeeld Shark Tale en Ant Bully).

avatar van tsjidde

tsjidde

Na de wat tegenvallende nieuwe animatiefilms van de laatste tijd, kwam Aardman met Flushed Away gelukkig weer met een toppertje. Een frisse, vermakelijke film voor het hele gezin.

avatar van demimoorefan

demimoorefan

deze is leuk echt leuk

naar mijn idee en dochtertje is jurylid haha

is dit echt een topfilm zij verkiest deze boven happy feet

de film is niet perse voor de kids

ik zelf (34) heb de film ook meegekeken

en mezelf zeker vermaakt hoor

vindt de animatie van tegenwoordig best te pruimen

verhaal is leuk gevonden

aanradertje voor de kids en zeker ook voor de animatiefreaks

4.0

avatar van leonard0

leonard0

Wie verzint die nederlandse titels toch? "Muis van Huis, Doorgespoeld" klinkt toch nergens na ... :s

avatar van n1mph

n1mph

Leuke animatie film, soms hele leuke humor er tussen zit, zoals waar ik me kapot om heb gelachen is die scene als die golf bevriest, dat die 2 slakken zeggen: High five.. geweldig. ***1/2

avatar van nachtvlinder

nachtvlinder

Echt leuke film, behoorlijk verhaal, matige moraal, erg leuk om te kijken en soms prachtige humor, de slakken zijn top. Soms erg vreemde te onrealistische wendingen, soms juist heel "menselijk" (goed voelend).

avatar van Doom

Doom

Flushed Away is duidelijk een van de betere animatie komedies van de afgelopen jaren. De humor is leuk en eigenlijk constant aanwezig. Het verhaal is aardig, de figuren zijn best leuk en de zingende naaktslakken zijn een erg amusante toevoeging. Gewoon een heerlijke komedie.

avatar van Film Pegasus

Dit is de 3e animatiefilm van 2006 die ik gezien heb. Cars vond ik wel leuk, terwijl alle hype naar Happy Feet ging. Dus die dan ook maar zien, wat dik tegenviel. Uiteindelijk kijk ik dan maar naar Flushed Away, wat mij in het begin niet zo veel aantrok eigenlijk. Weer een film met beestjes en Happy Feet bewees bij mij dat genoeg, genoeg is.

Toch bevat deze film een pak meer humor dan Cars en de pinguins tesamen. Qua verhaal is het niet zo enorm speciaal, maar er is wel veel aandacht besteed aan details, iets wat bij die andere twee soms vergeten werd. Ook de subtiel, Engelse humor is zowel leuk voor oud als jong. En dat verwacht ik tegenwoordig wel van een animatiefilm. Leuke figuren, zoals de naaktslakken. Toffe muziek trouwens ook, die hier niet al te melig wordt zoals bij de Disneyfilms. Een aanrader voor de liefhebbers en in mijn ogen de beste animatiefilm van 2006.

avatar van RoOmieY

RoOmieY

erg leuke film indd...

avatar van tukkerstein

tukkerstein

Tegenvallende film. Weinig humor, beetje overbodige referenties naar het wereldkampioenschap voetbal, en de animatie valt ook nog eens tegen. En die standaard Amerikaanse moraal die er toch weer insluipt...

De slakken is een van het weinige waar ik positief over te spreken ben.

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Echt weer eens een leuke animatiefilm!

Er zijn de laatste tijd best wel wat slechte animatiefilms uitgekomen, maar deze sprong er toch weer uit gelukkig!

Het verhaal is leuk gevonden, de karakters zijn vermakelijk en de humor is geweldig vooral met die slakken!

Eindelijk weer eens een leuke animatie en dus echt een aanrader voor iedereen.

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Aardige animatiefilm.

'Flushed Away' heeft geen origineel verhaal. Roddy (Hugh Jackman, die voor mij totaal onherkenbaar is) is een rat die als huisdier het rijk voor zich alleen heeft als zijn baasjes op vakantie gaan. Maar zijn pret wordt verstoord als een rioolrat hem door de toilet spoelt en Roddy zo in het riool beland. Daar ontmoet hij de avonturistische Rita (de altijd sexy stem van Kate Winslet) die op de vlucht is voor The Toad die een diamant wil hebben voor zijn collectie. Maar zodra Roddy bewijst dat de diamant nep is en Rita per ongeluk een snoer steelt van The Toad staan er andere dingen op het spel, namelijk de levens van alle ratten in het riool.

Daarmee bied 'Flushed Away' aardig wat vermaak. Het is een avontuurlijke film met non-stop vermakelijke actie en hier en daar een grappige tussenpauze die voornamelijk worden verzorgd door de rioolslakken (of bloedzuigers, ben er nog niet over uit wat het precies zijn) die, net zoals dat leuke bijrollen in animatiefilms beaamt, de show stelen. Maar buiten de standaard moralen van liefde en familie en goed en kwaad is de film prima te pruimen. De animatie is mooi en door de klei-look-a-likes ziet niet alles er zo gecomputeranimeerd uit. Het persiflage op 'Finding Nemo' was niet grappig omdat hij al eens eerder, en beter, gedaan was in 'Looney Tunes Back In Action' én omdat ik een beetje moe wordt van Dreamworks die Pixar en Disney belachelijk probeerd te maken.

Leuk vermaak als je moe terug komt van je werk, maar zeker geen topper.

3.0

avatar van maxcomthrilla

maxcomthrilla

Leuke animatiefilm.

Zeker als je woordgrapjes kan waarderen. Van hetzelfde niveau als the Naked Gun, als Nielsen bingo! roept en die uitdrukking anders interpreteert dan wij als kijkers.

Verder veel bijpersonages. Van zingende naaktslakken die voor opbeurende/registrerende muzikale intermezzo `s zorgen tot Frans sprekende kikkers le mafkeese . Het is allemaal aanwezig. De film oogt daardoor wat chaotisch, maar gaat daardoor juist nooit vervelen. Het is eigenlijk gewoon een groot avontuur, waar zowel jong als oud van kan genieten. Slechts enkele keren wordt er voor een kinderachtige, haantje de voorste benadering gekozen: als een dood lijkende vis ineens begint te spreken en zegt: ik weet het wel . Dat kwam nogal streberig over en zo gaat het eigenlijk telkens weer. De hoofdpersonages worden steeds weer in het zadel geholpen. Gelukkig ook vaak op een leuke, originele manier.

Verder was het camerawerk vooral in het begin aardig. Soms waande je jezelf als in een simulator, vooral wanneer de muis door de wc wordt gespoeld lijkt het alsof je van een waterglijbaan neerdaalt.

Naar het einde toe, werd het allemaal wat minder. Beetje flauw om de zwakheden van sommige personages maar weer eens uit te buiten. Al was het wel leuk dat er aan het einde gedifferentieerd werd, zodat ieder het einde kreeg dat hij graag wenste . Overigens duurt de film maar 75 minuten, fijne speelduur! 4*

avatar van tevelenco

tevelenco

Mooi gemaakte animatiefilm.

Met een leuk verhaal, pakkende humor en leuke typetjes.

Ook duurt de film niet onnodig lang zodat hij lekker wegkijkt en geen moment verveeld.

Wat hem toch wel boven de middelmaat uit laat stijgen.

avatar van AmazingPP

AmazingPP

Geweldige film met geweldige animatie, een geweldig verhaal, geweldige muziek en bovenal geweldige humor. Ik heb me bij tijden slap gelachen. Ook de parodie op Finding Nemo (Have you've seen my dad??) bezorgde me een nat gezicht... Helemaal goed, van begin tot eind, daarom een dikke 4*!!

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Na het dodelijk saaie "Cars" had ik het even gehad met animatiefilms, maar deze film is echt ongelooflijk grappig. Alleen bij Shrek 1 en 2 heb ik zo kunnen lachen. Hulde.

avatar van movo2

movo2

Wat een fijne feel good movie! Deze film is niet vies van een paar flauwe engelse grappen. van mij krijgt tie een dikke 3 en half

p.s leuk om met je vriendinnetje te kijken

avatar van Ché Cliché

Ché Cliché

Leuk, maar niet geweldig. Vermakelijk zeg maar. Ik heb wel een paar keer gelachen, maar in lag niet onder de tafel. 3 sterren.

avatar van Matchostomos

Matchostomos

Blij dat we Aardman nog enigszins hebben

Aardman is een naam die altijd mooi in de oren heeft geklonken en na 'Flushed Away' zal dat grotendeels ook zo blijven.

De exploten van 'Wallace and Gromit' worden echter niet geevenaard en dat lijkt me vooral te wijten aan de afwezigheid van een naam als Nick Park en de samenwerking met Dreamworks, wat in dit geval gepaard gaat met de toepassing van CGI.

'Flushed Away' mist de nodige charmes en fijnzinnigheden, zoals dat bij klei-animatie wel vaker het geval is.

Het geheel is bovendien weinig meeslepend en het verhaal is er eentje om snel te vergeten, waardoor deze prent haast volledig afhankelijk wordt gesteld van zijn humor en personages. En het is op dat vlak dat 'Flushed Away' positief uit de hoek weet te komen.

Vergeet daarbij even beide protagonisten en richt je eerder op digitale figuren als The Toad, Le Frog en de alleraardigste slakken (die garant staan voor enkele abrupt, maar des te hilarische muzikale intermezzo's).

Af en toe banaal, maar vaak spitsvondig en regelrecht hilarisch. De humor in 'Flushed Away' laat zien dat er nog hoop is in deze specifieke animatiebranche en dat filmische referenties geen noodzaak zijn. Integendeel, de makers van 'Flushed Away' lachen (lees: spoelen) deze met plezier weg; het goudvisje dat vraagt Have you seen my dad?!, is daarvan het perfecte voorbeeld.

'Flushed Away' heeft duidelijk zijn mankementjes en de onafhankelijkheid van Aardman blijft de voorkeur krijgen, maar al bij al mogen we blij zijn, aangezien onderhoudende animatiefilms als deze een zeldzaamheid zijn.