Genre: Horror / Komedie
Geregisseerd door: John Gulager
Met onder meer: Navi Rawat, Krista Allen en Balthazar Getty
Plot Feast
"They're Hungry. You're Dinner."
Op een koude avond, worden in een bar de bezoekers en het personeel ineens aangevallen door een grote groep vliegende monsters. Iedereen moet nu vechten voor zijn leven, aangezien de monsters van plan zijn om alle aanwezigen één voor één op te eten ...
Heroine
Hot Wheels
Bartender
movieking
from executive producers Wes Craven, Matt Damon, Ben Affleck en Chris Moore
Dik aangezette komische horrorfilm, al valt er vrij weinig te lachen. Slecht script, rommelig camerawerk en zeer fragmentarische montage. Nog enigzins gered door de gore speciale effecten, de grappige introductie van de personages en de meedogenloze toon van het geheel. Heeft inderdaad wel iets weg van het oneindig veel betere From Dusk 'Till Dawn.
BS
verstand op 0 en kijken, dan is het goed te doen
Laten we over het verhaal kort zijn .
Das kort he, maar veel mee is het niet. Geeft dat? Nou ja, het is een horror-film die zich afspeelt in een bar dat wordt aangevallen door hongerige ( en geile ) monsters.Dus nee, dat geeft niet.
Nou, dan weet je eigenlijk al genoeg zou ik zeggen, maar wacht, er word links en rechts flink wat afgeslacht. Kijk, en dan heb je toch een stukje entertainment te pakken
Jammer dat ze spannende stukjes te snel en te kortaf gemonteerd zijn.Het is in een flits voorbij en zo mis je detail wat je eigenlijk wel wilt zien. Op het einde gaat het beter maar het is en blijft een hak en slacht-werk-film.
Vergeet ik dan nog iets? Ja, buiten het bloed,gore, slijm en sperma-gebeuren zit er een laagje humor overheen. Valt er dan hardop te lachen? Met die keuze van mensen introduceren-> Ja. In de film zelf -> nee, dat niet direct maar met een beetje zieke humor kom je een heel eind
Eigenlijk zou het een 2,5 moeten zijn.Maar de ongebrukerlijke keuzes en de manier van introduceren is zeker goed gedaan.Daarom 3*
Boelie
Ik vond het zeker wel een vermakelijke film. Heb bij deze film vaker hardop gelachen als (bijvoorbeeld) de laatste 3 American Pie films.
En voor de rest, ik vond het juist geen film met een paar binken en lekkere wijven, Die binken en lekkere wijven waren er wel, maar gaan toch al vrijwel snel dood
Het horror gedeeldte vond ik ook best redelijk.. alleen had wel vaak dat het moeilijk te volgen was omdat het soms erg snel ging en nogal donker was.
***
samtari
Ik vond er echt geen bal aan en heb hem met moeite afgekeken maar vraag mezelf af waarom ik hem uberhaupt afgekeken heb . 2 sterren
Snitz129
Heeft inderdaad wel wat vergelijkingen met From Dusk Till Dawn maar kan natuurlijk niet tippen aan de grootsheid hiervan. Toch een vermakelijke film. Ik heb er wel om moeten lachen. 3*
maddux
Het was geen nare film ,maar ook niet supergoed.
Ik heb me wel vermaakt. Een 3.
Film die overtuigt in twee stappen.
Allereerst is er de erg leuke aankondiging van de personages aan de hand van beroep (tax reduction bij dat joch
), een idiote anekdote en vooral leuk, de life expectancy. Toch een belangrijk punt in dit soort filmpjes.
Stap 2 is de verschijning van "hero". Fier aankondigen dat je de kroeg gaat redden en de volgende seconde verorberd worden is gewoon leuk.
Vond de film er lekker inhakken. Lekker gory, stevige montage, ontziet de cliché personages voor een keertje niet, integendeel. Verder veel leuke grapjes (die kerel in dat roze broekje
) en erg veel relativatie. Erg gezond voor een filmpje als dit.
Het is een mix van allerlei elementen. Zag er een tikje Miike in, al was de film daarvoor teveel parodie. Beetje early Peter Jackson ook, einde kwam zo uit een Simpsons aflevering, de humor valt via Damon en Affleck wel terug te leiden naar Kevin Smith.
Maar uiteindelijk staat het filmpje erg mooi op zichzelf. Erg amusant, begint waar Slither een beetje jammerlijk stopte. Lang geleden dat ik nog zo'n vermakelijke horror/comedy gezien heb.
Maar de muziek was inderdaad stevig kut.
Edit: gave poster trouwens.
Rianneke_Dan
Vond er erg weinig aan. Vehaal deed mij niks, acteerwerk was al helemaal slecht en ik ergerde me heel erg aan bepaalde personages. Qua gore is het nog wel goed te doen, maar ik had echt niks met de film, en de humor vond ik ook erg matig. Nee dit was het helemaal niet voor mij.
1,5* (voor het gore)
Linn
Wat was er zo k*t aan?? Misschien eens beter je eigen collectie doorspitten die staat bij veel mensen onder de noemer K*tmuziek
BoordAppel
Het is een beetje jammer dat de actie nogal rommelig is en daardoor niet echt duidelijk, want verder is het een vermakelijke horror komedie. Lekker veel gore die ook goor is en geslaagde humor die de genrecliché's op de hak neemt. Best wat verwijzingen naar andere films en zelfs games, als de dood van Beer Guy niet geïspireerd is op de fatality van Jaxx dan weet ik het ook niet meer. De monsters zien er ook wel tof uit.
dulcinea
Cliché horrorfilm die lacht met cliché horrorfilms, ik vond hem ok maar het verhaal en de personages waren allemaal te dun om er echt om te geven. Toch verveelt de film niet en zijn bepaalde stukken grappig en andere gewoon goor
erpmans
Een horror hoort eng te zijn...issie niet echt.
Toch is de film wel te doen..het heeft me in ieder geval niet verveelt en af en toe zelfs humor te ontdekken (dat monster dat even de smoel van een vrouwke zijn liefdessappen laat proeven...
D-L
Echt waardeloos, geen humor en erg weinig horror.
Ook is alles heel nep gemaakt.
gulio123
Goed genoeg voor een zondagmorgen en nog half dronken.
Had wel wat meer monsters mogen zien, want die maakten de film uiteindelijk, die geile rakkers!
En altijd weer leuk om Henry Rollins te zien acteren, de ouwe hoer!
Lucyfire
De film begon wel aardig, al was dat snel voorbij.
Henry Rollins heeft mij overtuigd om alsnog 1,5 ster te geven, zonder hem was dat zeker minder geweest want hij is toch wel het lichtpuntje van deze film..
Boeikens
Heerlijke splatter-komedie!
Voor een debuutfilmpje deed John Gulager dat zeker niet slecht.
Het verhaal was wat kort en de oorsprong van de monsters weinig of niet verklaard. Ook het camerawerk was bij momenten iets "te" flitsend waardoor sommige gore momenten aan inpact verloren. Maar de gore was zeker overvloedig aanwezig!
Dit in combinatie met een goede dosis verbale humor levert voor mij als genreliefhebber een toch nog prachtige prent af die mij vooral deed denken aan de Titty bar van From Dusk Till Dawn!
sklaverdijk
Oke, dit is een primeur. Dit is werkelijk de slechtste film die ooit gezien heb, en ik heb aardig wat films gezien. Wat mij betreft had ik m na 5 minuten al uitgezet, maar om de een of andere reden wouden vrienden van mij m uitzien. Verder was het 95 minuten spilling van mijn tijd op deze aardkloot.
Genoeg gezeur. Ik vond hem nog geen ster waard dus vandaar een 0,5*.
Helaas heeft de videotheek geen beleid van "niet goed geld terug". In dit geval "niet goed geld en tijd weg".
RodneyS
Slechte film. Ik hou best van een horror filmpje, maar dit vond ik te ranzig. Camerawerk was heel irritant, en de hele film vond ik daardoor chaotisch. En sommige scenes hadden ze eruit kunnen laten, zoals die vieze seksuele uitspattingen van die beesten. Gadverdamme.
Alleen leuk voor de echte liefhebbers die alleen gaan voor de gore beelden.
TheRisingSun
Vermakelijke en soms komische horrorfilm!
Een film die me zeker heeft weten te vermaken, maar absoluut géén topper in zijn genre. Maar dat maakt niets uit! Ik kan ook wat mindere kwaliteitfilms wel waarderen. Deze film is een film die bij mij meer in het rijtje van films als "From Dusk Till Dawn", "Slither" en "Tremors" valt dan onder horrorfilms als "Texas Chainsaw Massacre", "The Descent" of "Haute Tension". Om maar wat te noemen.
De film begint lekker vlot. Er word niet al te moeilijk gedaan wat betreft de karakterontwikkeling. Er komen zo'n tien personages in beeld met wat (grappige) bijschrift en daar moeten we het mee doen. Maar eigenlijk vond ik dit ook wel weer fijn, aangezien ik vandaag al niet zo'n zin had in een film, waar veel bij nagedacht moest worden... Dus dat kwam wel goed uit!
Bij een horrorfilm hoort natuurlijk wel wat bloed en gore en dat is wat er hier absoluut niet ontbreekt. Er zijn enkele smerige en soms ietwat té ranzige momenten, maar 't ging net niet over het randje waar je géén zin meer krijgt om te blijven kijken.
Daarnaast vond ik vooral in het begin de nogal snelle montage van de aanvallen van de monsters lichtelijk storend. Wil graag wel wat zien hoe iemand gedood wordt. Nu kon ik soms net zo goed naar een zwart beeld kijken, dan zag ik even veel. Maar goed, dat was alleen in het begin gelukkig, naderhand kwam daar wel verbetering in.
Al met een redelijk geslaagd horrorfilmpje die vast nog wel eens bekeken zal gaan worden. In de tussentijd kunnen we ook wachten op deel 2 én 3, want die staan ook al in de planning zag ik op IMDb.
Spartaan1986
Grappige en groffe horror-comedy die wellicht beter was geweest als het verhaaltje niet was afgeraffeld op het einde.de situatie rond de oude vrouw wordt tijdens de aftiteling nog snel even afgemaakt en het verhaal rond de gevluchte blonde vrouw wordt helemaal niet afgemaakt.
Nephilim
Lekkere horror comedy met veel gore en zelfspot.
Beetje in de stijl van die ouwe Peter Jackson films, zij het net iets minder over the top.
Yup erg leuk
Ge0force
Wansmakelijke horrorfilm die komaf maakt met een aantal Hollywood cliché's, maar veel te chaotisch naar mijn zin. Ik heb ook geen enkel moment meegeleefd met de personages. 2.5*
xangadix
23 januari in Paradiso!
nightbreed
Nogal goedkope B-film en dat is af te zien aan de belabberde effecten.
Het beeld gaat schokken en frames zijn verwijderd (zoals in 'Severed') alsof er een aardbeving is zodra er bloed of een monster aan te pas komt zodat de kijker niet eens de kans krijgt om te zien hoe waardeloos de effecten zijn.
Een kruising tussen 'Assault on Precinct 13' en 'From Dusk till Dawn' maar dan zonder goede acteurs en zonder een noemenswaardig budget.
De makers hebben begrepen dat niemand dit prulwerkje serieus zou nemen dus hebben ze er maar een horror/komedie van gemaakt om te doen alsof die slechte effecten en de matige acteurs de bedoeling waren.
De film duurt ook maar 78 min. waar je zeker 5 min. van moet afhalen voor de introductie van de karakters a la 'Lock, Stock and Two Smoking Barrels 'en dat terwijl er unrated op de hoes staat met een speelduur van 95 min.
Nogal een rip-off dus.
Toch is de film wel te harden omdat hij leuk slecht is en er enkele geslaagde grappen in zitten.
Don_Mat
Leuk om te kijken, meer niet. 3 sterren.
darkness angel19
ik snapte weinig van deze film, het verhaal was er amper, wat verhaal er was geen verhaal vond ik zelfs, de monsters of wat het ook was ik vond ze niet eng, er zat amper komedie in heb de dvd afgekeken en daarna aan een vriendin gegeven
Gizzmann
Ben echt dol op horror-komedies en de users die deze film erg goed vinden hebben op dit vlak meestal wel verstand van zaken.
Echter, deze film was een enorme tegenvaller. Met Slither, Black Sheep en Planet Terror heb ik al drie moderne lekker gore en idiote komedies gehad die me alle drie erg bevielen, wat me deed denken dat het gemiddelde voor dit soort film helemaal niks wil zeggen, in dit geval ben ik het er dus juist mee eens. Betere montage dan Slither en Black Sheep en daardoor ook een stuk moderner, maar daarmee heb ik het grote voordeel ook gehad want verder hadden die andere films toch een pak meer charme en in Slither zat ook nog eens veel meer spektakel.
Begon inderdaad redelijk leuk met die introducties, maar toch wel een beetje overkomisch. In elke zin bij de omschrijvingen moest een grap zitten bijvoorbeeld. Dit bleef dan ook niet constant grappig. Toen het monster in beeld kwam was het een nog grotere domper, want hij ziet er helemaal niet zo mooi uit als op de poster/dvd-hoes. De film weet dat hij klein en knullig is, maar ik had toch nog wel wat meer en wat creatievere gore verwacht. De gore-effecten waren vaak gewoon lelijk en dat werd dan maar gecompenseerd door wat meer chaotisch geschreeuw, iets dat een film als deze niet gelijk beter of leuker maakt.
Een ander voordeel zat dan nog in de orginele manier waarop de karakters met hun probleem omgingen, een beetje te vergelijken met de oplossingen uit de Tremors films die dan misschien kinderachtig en nog een pak knulliger zijn, maar mij wel meer aan het lachen wisten te maken dan deze film, ondanks dat deze een veel grotere grapdichtheid bevat.
Ik zou ook nog kunnen zeuren om de muziek die niet bepaald geweldig was, maar aan de andere kant vond ik dat het dit filmpje wel iets van charme gaf. 2,5* voor de vermakelijkheid. Maar had er nog heel wat meer van verwacht, vooral omdat ik beter gewend ben.

Feast III: The Happy Finish
2009