Genre: Actie / Thriller
Speelduur: 92 minuten / 99 minuten (extended version)
Alternatieve titels: John Rambo / Rambo IV
Verenigde Staten / Duitsland
Geregisseerd door: Sylvester Stallone
Met onder meer: Sylvester Stallone, Julie Benz en Matthew Marsden
Releasedatum: 21 februari 2008
Bekijk via Videoland
Plot Rambo
"Live for nothing, or die for something."
Vietnam-veteraan John Rambo leeft al geruime tijd in een afgezonderde levensstijl in Bangkok. Op een dag wordt hij ingehuurd door een groep christelijke zendelingen om hen per boot te vervoeren naar Birma. Niet veel later wordt het dorp waar de zendelingen hun humanitaire missie uitvoeren aangevallen. Dit komt Rambo te weten als hij door diezelfde christelijke beweging wordt ingehuurd om een groep huurlingen te brengen naar het punt waar hij ze heeft achtergelaten in Birma. Samen met het team gaat hij op zoek naar de vermiste zendelingen.
- Trailer (YouTube)
Tint
Michael Burnett
Jeff
eenbengeltje
ik vond deze een van zijn beste films,lekker veel actie, de efecten van de rondvliegende lichaamsdelen waren ook zeer realistisch
wel een verschil met zijn eeste films, silverster stalone mag van mij nog een film uitbrengen, leeftijd speeld bij hem geen rol, zijn films worden steeds beter
U-96
- 2081 stemmen
Volgens mij is z'n vader net gekidnapt
Ik hoop het wel!
finalman
Volgens mij is z'n vader net gekidnapt
of z'n moeder die John zoekt in Vietnam en moet John terug naar Vietnam om haar te redden. Blijkt dat het Estelle Getty is (STOP! OR MY MOM WILL KILL YOU!!!)
Ik hoop het wel!
Enig probleem is: Waar vind je nog iemand die oud genoeg is om geloofwaardig zijn vader te spelen.
P8rb
Heerlijke actiefilm, mooie belevenis in de bioscoop. Film was toch wel erg kort maar verveeld daardoor dus zeker niet.
Actiescenes zijn lekker bruut in beeld gebracht, zo leuk heb ik ze nog nooit gezien. 4 sterren voor topvermaak.
finalman
Clint Eastwood?
U-96
- 2081 stemmen
Vandaag voor de tweede keer gezien. Mening blijft hetzelfde!
John Rambo
super super en zeer realistich en erg goed in beeld gebracht.
verhaal is gewoon realiteit
4,5 ster
DragQueen
Geweldig dat stallone weer terugslaat met een prima film uit de rambo reeks. en nadat het hoofdstuk rocky al waardig is afgesloten, is het nu de beurt aan zijn andere alter ego john rambo. en het moet gezegd, het verhaal had wat meer uitgediept kunnen worden. met name over de hoofdpersoon zelf. wat heeft ie de laatste jaren geflikt? geen woord over kolonel trautman?! ik weet deze overleden is. maar aangezien hij een aandeel in de laatste drie films had, kon er toch wel een paar regels aan verspilt worden. maar ja, details he.. niet dat dit de film slechter maakt, want de actie is volop aanwezig op een old school manier. stallone mag dan een respectabele leeftijd hebben bereikt, maar zet rambo weer uitmuntend neer, op de typische manier zoals hij dat alleen kan. heerlijk actievoer, van de lang verloren held rambo. 4 sterren.
jorit35
ik vond het een zeer goeie film de beste nog van rambo een dikke 5 waard
Overlord
goede actiefilm. Zelfde situatie als altijd. Leuk om naar te kijken en vooral niet nadenken over de film.
nejixx
ik heb alle 3 delen achter elkaar gekeken op een dag
. Vond ze allemaal erg goed. Raar hoe je ziet hoe rambo gedurende jaar verandert is
Johnny Chops
vond het een redelijke film, jammer dat er niet wat meer moeite gedaan is en er met zo'n simpel verhaaltje gekomen is.
vond het vooral leuk omdat ik begin februari nog in thailand was o.a, bangkok,Laos, ook nog birma-spoorlijn gezien.ben je toch weer ff terug.
ik kan meer genieten door first blood of de andere delen nog een keer te kijken.
hij kan het nog steeds, mooie visuele beelden, van kapotgeschoten ledematen bijv. erg realistisch.
miste bijv. trillen van zijn wangen bij het schieten, was in het verleden veel extremer in beeld gebracht, waardoor het effect bij mij beter was.
hij hoefde hier ook niet extreem veel pijn te verdragen, door martelingen of verwijderen van kogels.
ik miste gewoon echt wat, kan niet meer dan 3 sterren geven.
maar alle respect voor stallone om nu nog zo'n film te maken.
Denisa
een hele goede film met heel veel ACTIE!!! meer filmsterren zouden hun eigen films moeten regiseren deze film is echt EEN van z'n BESTE!!!!!!!!!!!!! TOP
Ricochan38
5 sterren ? voor een film met de slechtste cgi die ik in tijden gezien heb en totaal geen verhaal
ROFL
Dan doen andere filmsterren ook en die slagen er gelukkig in betere films te maken dan Stallone.
ROFL
hoezo geen verhaal dit is in de tijd van deze wereld realiteit het gebeurt werkelijk echt wat ze daar laten zien.
is geen top verhaal maar er zit wel degelijk verhaal in.
monaldo
Ik ben een echte Stallone fan maar net als met Rocky slaat hij naar mijn mening hier ook de plank mis, hoewel deze een stuk beter is dan de nieuwste Rocky. Echter is het verhaal niet top en is de film aan de korte kant. Vroeger zat je vast aan je scherm en hoopte je dat alles goed kwam in Rambo, nu is het simpele actie en overdreven veel bloed.
hanskarin
Inderdaad erg kort deze film,maar als je van dit genre houd een prima film. Heb er van genoten
Madecineman (moderator films)
Nah, geef mij maar Rocky. Na First Blood, wat ik een heel behoorlijke film vind lijken de Rambo films alleen nog maar te draaien om de amerikaanse traditie van het veroorzaken van een zo hoog mogelijke body-count in verre buitenlanden. Niks voor mij dit soort onrealistische geweldsporno. Enkele knappe scènes met nogal flink grafisch geweld daar gelaten deed me dit verder weinig tot helemaal niets.
Bobby Digital
Ben zeer te spreken over deze film, heeft me gewoon weten te boeien van het begin tot het eind. Opvallen is toch het extreme geweld wat erin zit, dit zag je bij de vorige deel toch niet zo, ieder geval niet zoals het hier in beeld wordt gebracht.
Stallone is duidelijk in zijn element hier, vooral in één van de laatste scenes waar hij weer achter zo'n machine gun kruipt damn!! Ook nog even snel in beeld brengen welke soort patronen er in die gun gaan
Dit deel samen met de eerste, de beste van de reeks
Van mij mag hij 3,5* hebben
Oscarwinnaar
Een hier en daar harde aktiefilm. Realistische beelden van wat kogels allemaal met een mens kunnen doen. Voor mij was deze film samen met First Blood de beste Rambo film.
otherfool
Waanzinnig spektakel, een brute geweldsexplosie waarin niemand gespaard wordt. Rambo kent geen genade, helaas ook niet voor de kijker, want na 87 uiteengereten lichamen weten we het wel eens. En dan zijn we nog niet eens op de helft...
2,5*.
aRNiE08
Leuke actie film. Wel leuk dat er de hele tijd lichaamsdelen wegvlogen! xD
PersianKill
Damnnnnn wat een film
Alleen sommige scene's waren TE erg.
Dikke 4,5*
cgx3
Waarom waren de recenten toch zo negatief over deze film. Het is geen beste film, maar dat waren de oude Rambo's ook niet echt. Toch heb ik me altijd weten te vermaken en ik vind deze laatste echt niet onderdoen voor eerdere delen. Ik vond de actie best gaaf eigenlijk. Ik had alleen het idee dat de film te kort duurde. Dat kwam misschien door een bagger verhaal en een belabberde cast.
Desalniettemin; een 3,5
RippedBone Dog
stallone als regisseur, het is mij altijd zeer aangenaam om altijd weer naar zijn films te gaan kijken.
Het zijn geen meesterwerken die hij afleverd, maar het komt wel overeen met de snelheid van muziek videos waardoor je zijn films toch gaat waarderen.
Ik moet eerlijk zijn dat dit toch wel de beste rambo is, veel zullen het niet met me eens zijn maar de film komt me toch wel realistischer over dan de vorige delen.
Opa stallone komt ook zeer stoer over, in ieder geval stoerder en fitter dan in rocky balboa.
dat heb ik dus ook zeker het verhaal waar het over gaat wat hij wil over brengen hoe het daar echt aan toe gaat.

Rambo: Last Blood
2019

Rambo III
1988

Rambo: First Blood Part II
1985

First Blood
1982

Wees er snel bij: deze goed beoordeelde films verdwijnen nog deze maand van Netflix

Sylvester Stallone ziet mogelijke opvolger voor zich: 'Misschien is hij te knap om Rambo te zijn'

Kozure Ôkami: Oya no Kokoro Ko no Kokoro
Actie / Avontuur, 1972