• 9.380.080 stemmen

The Fast and the Furious: Tokyo Drift (2006)

Actie / Thriller | 104 minuten

Genre: Actie / Thriller

Geregisseerd door: Justin Lin

Met onder meer: Lucas Black, Nathalie Kelley en Sung Kang

Gesproken taal: Engels en Japans

Releasedatum: 27 juli 2006

Plot The Fast and the Furious: Tokyo Drift

"On the streets of Tokyo, speed needs no translation."

Shaun Boswell was altijd al een buitenbeentje. Zijn enige binding met de buitenwereld is illegaal straatracen. Om aan celstraf te ontkomen moet hij naar zijn vader in Tokio die daar in het leger zit. Japan is nu net het land waar het straatracen is uitgevonden... Bij zijn eerste mislukte poging neemt hij het op tegen de "Drift King" die banden heeft met de Japanse maffia, Yakuza. Hij begeeft zich noodgedwongen in de onderwereld van Tokio in een spel op leven en dood.

avatar van Wassup !

Wassup !

Het 3de deel uit de populaire reeks heeft mij op positieve wijze weten te verassen! Het straatracen werd stilletjes aan maar een saaie bedoening, dus het driften had zijn intrede gedaan. Dit verhaal heeft bijzonder weinig te maken met de voorgaande films, eigenlijk niets zelfs! Vin Diesel verscheen ook nog eens trouwens, onverwachts...

The Fast and the Furious: Tokyo Drift is een aangename afwisseling in de reeks wat mij betreft, het bekijken waard!

Cijfer: 4,0*!

avatar van darkjaap

darkjaap

beetje hetzelfde als de vorige delen vette auto's om te zien maar meer niet 2*

avatar van Annniek

Annniek

Cooole film! Kheb de film een poos geleden al gezien en ik heb hem net op dvd gekocht voor maar 3,-!!

avatar van martinovitch

martinovitch

Anniek als je hem zo goed vind waarom geef je dan niet meer dan een 3* ?

avatar van The Oceanic Six

Hoe kan je nou 5* voor dit deel geven..pff

Dit is gewoon een snelle casher door de goede naam van deel 1. Deze film is niks bijzonders. Veel auto's, racen en vrouwen maar het raakt kant noch wal in de film. Kom op zeg, allemaal automatisch piloot werk, deze film.

We driften een beetje en hoppa, we poepen er een 3e deel uit...

Het enige echt geinige vond ik dat Vin Diesel in de slotminuut zijn opwachting maakte. Niet verwacht...was tevens het leukste filmmoment.

Voor het gemakzuchtige cashen geef ik de film een (kleine) onvoldoende. Wees eens origineler.

avatar van Infected_

Infected_

Ik vond dit toch ook wel de beste die ik "gezien" heb. Het eerste deel heb ik nog niet gezien. Dus ik vind hem iig beter dan 2f2f .

Vind het gewoon mooier in tokyo , ookal is het niet allemaal echt in tokyo gefilmt. xD

Geen topfilm maar er is toch niks mee . Gwn leuk om naar te kijken.

avatar van Weertenaar

Weertenaar

Tokyo Drift de hoogste score in de trilogie? Belachelijk: 2.00
Nou moet iemand mij toch even dringend uit gaan leggen waarom The Fast And The Furious Tokyo Drift beter scoort dan het origineel (The Fast And The Furious). Tokyo Drift is zelfs een stukje slechter dan het naar mijn inziens al volledig geflopte 2 Fast 2 Furious, en komt Tokyo Drift net als 2 Fast 2 Furious al helemaal geen moment in de buurt van het origineel. Men zoekt een nieuwe 'sport' op in het driftgebeuren, maar dat is dan ook echt het enige waar dit derde deeltje op teert, want op alle fronten is deze prent weer volledig mislukt. Nou is in mijn ogen het origineel toch wel behoorlijk ondergewaardeerd met een score van slechts 2.98, maar dat Tokyo Drift over dat cijfer heen gaat daar snap ik werkelijk helemaal niets van. Het nieuwe was er met 2 Fast 2 Furious al vanaf, het verhaal is nog slechter dan in 2 Fast 2 Furious, ook het acteren gaat weer helemaal nergens over, en het realisme is met Tokyo Drift nog vele malen verder te zoeken dan 2 Fast 2 Furious. Wie gaat mij een overtuigende conclusie geven hoe dit kan? Ik ben er heel benieuwd naar.

Na een forse inleiding waar een aantal zaken me even van het hart moesten begin ik dan maar met het verhaal. Ondanks dat men het over een andere boeg heeft gegooit na het uitermate zwakke 2 Fast 2 Furious dat een volledige rip-off van het origineel was, is men er eigenlijk geen seconde in geslaagd een goed verhaal op het witte doek te toveren. Sterker nog, het is zelfs nog zwakker dan in 2 Fast 2 Furious. Het aanwezige sentiment is volledig misplaatst, de manier waarop Sean in het Japanse 'automilieu' terecht komt slaat werkelijk alles, en de wijze waarop hij vervolgens nog als winnaar uit de bus komt ook in de slotrace is te triest voor woorden. Het verhaal trekt op helemaal niets, hangt als los zand in elkaar, en om over een goede opbouw van het plot nog maar te zwijgen.

Het acteren zit ongeveer op hetzelfde niveau als in 2 Fast 2 Furious. De vrouwen zijn opnieuw op hun voorkomen gecast, al doet Nathalie Kelley het niet eens heel beroerd. Verder nog een aardig rolletje van Sung Kang als Han, maar daar houd het dan ook mee op. De hoofdrol van Lucas Black lijkt helemaal nergens naar, en is het me een raadsel hoe ze iemand met een kop van eind 20 een rol van een zeventienjarige puber kunnen laten spelen... Daarbij lijkt ook zijn acteerprestatie nergens naar. Van enige karaktervorming is totaal geen sprake, en lijkt hij in elke scene weer een volstrekt ander persoon te zijn. Ook Brian Tee als de driftkoning stelde me vooral teleur. Waar er in 2 Fast 2 Furious af en toe nog een aardige dialoog voorbij kwam, heb ik er in Tokyo Drift geen enkele kunnen ontdekken.

Waar het realisme in 2 Fast 2 Furious al van een zeer bedenkelijk niveau was, daar valt men met Tokyo Drift helemaal in een zwart gat. De manier waarop Sean in de Tokyo'se straatracewereld beland slaat helemaal nergens op. Een wildvreemde zal ook echt zijn dure gepimpte auto aan een Amerikaanse 'kneus' gaan uitlenen om te kijken of hij kan racen... Wat een flauwekul. En ook als hij de auto in de poeier rijd is er blijkbaar geen vuiltje aan de lucht... Dit soort dingen gaan er bij mij dus echt niet in. De eindrace spreekt verder voor zich, hij verslaat wel eventjes de driftkoning van Tokyo die het driften al sinds jaar en dag onder de knie heeft... Komop zeg, hoe goedkoop kun je het krijgen... Verder vond ik het uitermate vreemd dat Sean het Driften op een terrein ging oefenen met een spiksplinternieuwe gepimpte bak. Waarom dit niet eerst met een 'ragbakkie' gebeurt om het 'gevoel' onder de knie te krijgen is me dan ook werkelijk waar een groot raadsel.

Op het visuele gebied ligt Tokyo Drift ongeveer op hetzelfde niveau met zijn twee voorgangers. Flitsend cameragebruik, slordig gemonteerd en met een karakteristiek stukkie muziek eronder. De crashes van de races werden over het algemeen aardig in beeld gebracht, met hier en daar fraai gebruik van slow-motion beelden, hetgeen ik persoonlijk er altijd erg 'vet' uit vind zien. De montage van het overgrote deel van de crashes en races doet zeer afgeraffeld aan, maar dit was in 2 Fast 2 Furious ook al het geval. Enkel de muziek vond ik dit derde deeltje wel heel erg aangenaam! De openingstune vond ik erg goed bij dit deeltje passen,en verderop in de film zit er nog een heel aardige sound.

Ik weet niet of men met Tokyo Drift het geflopte 2 Fast 2 Furious heeft willen rechtzetten, maar ondanks dat deze film toch aardig hoger scoort dan 2 Fast 2 Furious, en zelfs hoger scoort dan het origineel (?????) is Tokyo Drift voor mij de zwakste in de trilogie. Het originele was er met 2 Fast 2 Furious al vanaf; het 'nieuwtje' met het driften ten spijt, het acteren is net zo zwak als in 2 Fast 2 Furious, het verhaal is nog stomzinniger en voorspelbaarder dan 2 Fast 2 Furious, en zelfs het gehalte aan realisme ligt met Tokyo Drift nog een trede lager dan 2 Fast 2 Furious. Dat Vin Diesel nog eventjes komt opdraven om twee zinnen uit te rakelen geeft de film helemaal niets extra's, het had enkel wat waarde gehad als Paul Walker als Brian in deze prent had gezeten, maar nu voegt het gewoon 0,0 toe. En dan weet Vin Diesel het trouwens ook nog voor elkaar te krijgen om die twee zinnen zo ongeinterresseerd mogelijk uit te spreken... Ik heb begrepen dat er een vierde deeltje op komst is, ik hou mijn hart alvast vast wat dat nu weer moet gaan worden. Het origineel had 'iets' eigenzinnigs dat de twee vervolgdeeltjes nooit hebben weten te bereiken, en wat een eventueel vierde deel naar mijn mening ook nooit zal bereiken, maar zeg nooit nooit. Het vrij hoge gemiddelde voor Tokyo Drift ten spijt, ik kom niet verder dan een ruime 2.00 (2.20).

avatar van kelvinVW

kelvinVW

aardige film wel voorspelbaar en het is alleen vet om die auto's te zien maar het verhaal en het acteur werk stelt niet heel veel voor

avatar van diedier

diedier

Hmmm een aardige film!

De beste van de 3 vind ik toch.

Verhaal is niet zo Waaauw maar toch.

En de Drift Scénes zijn Fantastisch

Een 4*

avatar van Mescalino

Mescalino

Vandaag voor 5 euries b ij de FRS gekocht. Eens kijken of het iets is.

EDIT:

Het verhaal heeft de diepgang van een Pinda, het acteerwerk is slecht en hij is nog voorspelbaarder dan een disneyfilm.

Toch geef ik hem drie sterren want all dat maakt niets uit bij deze film. Lekker race in strakke bakken is alles en dat is mooi in beeld gebracht.

avatar van desteven007

desteven007

- Zeker niet beter dan zijn voorgangers, soms computerbeelden,

auto's waren redelijk, het begin was goed de film kwam goed op zijn gang.

avatar van Toomzor

Toomzor

Dit is echt een goede film voor de autoliefhebbers, maar ook voor de tuning freaks.

4.5

avatar van gijs (-.-)

gijs (-.-)

ik vind dit dus egt het minste deal van de 3 en als je hoger dan een 3,5. geeft overtuig me dan maar is waarom?

avatar van TJZ

TJZ

Ik vond het een erg aangename film. De muziek was erg goed gekozen en voegde echt wat toe aan de film. Leuk dat ze nu met het driften kwamen ipv het racen. Mooie auto's, mooie beelden van de drifts/races. Misschien vind ik dit wel de leukste uit de trilogie. En heel vet dat Vin Diesel aan het eind nog even z'n gezicht liet zien!

Vantevoren weet je natuurlijk dat je geen hoogstaande verhaallijn kan verwachten van zo'n film, maar dat is ook niet het belangrijkst imo.

Alleen het accent van de hoofdpersoon vond ik irritant .

avatar van _dangerous_

oprotten man met deze film

helemaal mee eens .

avatar van martinovitch

martinovitch

Ik ben het nog altijd niet eens hoor _dangerous_ !

avatar van black&white

black&white

martinovitch schreef:

Ik ben het nog altijd niet eens hoor _dangerous_ !

over paar jaartjes wel hoor, wanneer je volwassen bent

avatar van Rubenkl

Rubenkl

waarom nemen ze een acteur die dr minstens 25 uit ziet welke een jochie van 18 speelt dat vraag ik me dan af maar over de film, deze is geen moment geloofwaardig en heeft dan ook nergens raakvlakken met het echte leven. Het moet denk ik iets zijn waar je van houd, ik vind het altijd maar kinderachtig stikkertjes op auto's plakken maar ieder zijn ding! film kon mij niet overtuigen, deel 1 vond ik nog leuk maar het is er niet veel beter op geworden

avatar van Honcoop

Honcoop

Ik wist niet zo goed wat ik moest verwachten van dit derde deel, maar het valt me toch wel tegen. Ze weten de Fast and the Furious reeks een leuke wending te geven met het driften. De driftscenes zien er ook vrij aardig uit en natuurlijk de wagens en vrouwen ook weer, maar daar houdt het positieve eigenlijk wel op.

In zo’n film is het verhaal weliswaar ondergeschikt, maar hier vind ik verhaal helaas storend. En als het verhaal storend wordt, heb ik er wel een probleem mee. Het doet afbreuk aan de sterke punten, die de film toch wel heeft. Als daar bovenop ook nog eens een aantal erg onrealistisches scenes komen, Bijv. als ze inrijden op een hele mensenmassa en wonderbaarlijk genoeg niemand geraakt wordt, omdat iedereen door heeft dat ze er aan komen en iedereen ook op tijd weg kan komen. Of als Shaun op een leeg terrein gaat oefenen met een nieuwe wagen ipv van een oud barrel. dan wordt de film lachwekkend.

En waar de acteerprestaties ijzersterk waren in deel 1 en standaard in deel 2, zijn ze hier ondermaats. Vooral Lucas Black als Shaun Boswell is slecht gecast (ziet er veel te oud uit), en hij speelt ook nog eens slecht. Ik kon me hierdoor nauwelijks inleven in het personage van Shaun Boswell.

Kortom, de auto’s, driftscenes, vrouwen en muziek zorgen ervoor dat het nog net het aanzien waard is, maar verder stelt de film vrij weinig voor.

Oordeel: 2,5

avatar van hellblazer93

hellblazer93

Geen slecht derde deel. Ik heb deel 2 nog niet gezien, maar die zal niet beter dan deze zijn. De film is volop vermakelijk met de mooie auto's, de effecten, en de dames mogen er ook zijn. En inderdaad: de film stelt niet erg veel voor, maar voor autoliefhebbers wel een must. Ikzelf ben ook een autofan, dus in mijn ogen een redelijke film. Ook al vaak gezegd op dit forum, maar toch wil ik er ook even bij toevoegen dat ik het ook erg leuk vond dat onze Vin Diesel uit het eerste deel ook nog z'n gezicht liet zien!

Al met al toch wel een 3½*.

avatar van kimberlyVD

kimberlyVD

Zeer vermakelijke film. Bleef me boeien. De andere delen heb ik nog niet gezien, misschien toch eens doen.

4****

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Samen met deel 1 de leukste van de 3.

Door het driften komt er een leuke variatie in, en de babes (&Cars) zijn weer lekker..dus wat wil je nog meer?

avatar van El Niño

El Niño

Tuurlijk met alles blijft deel 1 altijd het mooiste en het beste. Maar ik vind dat Tokyo Drift wel aardig in de buurt komt, oke het is deel 3 en het acteerwerk is niet super en ga zo nog maar door. Maar ik vind hem veel beter dan deel 2.

Alles is ook wat orgineler en beter doorgedacht. Je ziet het ook en ze leggen het ook uit bij 'extra's'.

Toch 3,5 ster, omdat het verhaal niet meer zo orgineel is en de acteurs niet echt super. Maar wel voor alle details en voor een leuk middag vermaakje!

avatar van arsenal27

arsenal27

raar dat deze hoger staat dan de eerste film vond deze minder goed als de eerste, wel leuk da vin diesel op het einde nog even verschijnd

avatar van ulysses

ulysses

Matig deel uit de reeks, sommige effecten zagen er wel een stuk mooier uit dan de voorgaande 2 delen. Het verhaal (voor zover het er was) was op een gegeven moment erg cliche, zodanig dat het kinderachtig werd. Toch is het idee van een problematisch nog geen volwassene (!?) jongen die naar z'n pa in tokyo wordt gestuurd, en hier de populaire race stijl driften leert.

2,5* , een eventuele 3* (ze moeten de rating echt uit 20 keuzes laten bestaan)

avatar van guylopez93

guylopez93

vermakelijke straatrace film

avatar van Charlie Cheese

Charlie Cheese

• 1936 stemmen

Met moeite een 3, en dat is alleen omdat ik into cars ben.

avatar van eltorro

eltorro

De film ging wel alleen jammer dat dit deel niks met de voorgaande delen te maken heeft wel leuk dat Vin Diesel op het einde nog voorbij komt

avatar van GinolaEHV

GinolaEHV

Volgens de gemiddelde MovieMeter-stemmer het beste deel van de 3. Daar ben ik het niet mee eens.

Het verhaal was in dit deel an sich best aardig, maar er wordt uiterst slecht in geacteerd. Het verhaal wordt ook op een onzinnige wijze uitgewerkt.

Al met al een zeer matige actiefilm: 1,5*.