• 9.379.535 stemmen

The Fast and the Furious: Tokyo Drift (2006)

Actie / Thriller | 104 minuten

Genre: Actie / Thriller

Geregisseerd door: Justin Lin

Met onder meer: Lucas Black, Nathalie Kelley en Sung Kang

Gesproken taal: Engels en Japans

Releasedatum: 27 juli 2006

Plot The Fast and the Furious: Tokyo Drift

"On the streets of Tokyo, speed needs no translation."

Shaun Boswell was altijd al een buitenbeentje. Zijn enige binding met de buitenwereld is illegaal straatracen. Om aan celstraf te ontkomen moet hij naar zijn vader in Tokio die daar in het leger zit. Japan is nu net het land waar het straatracen is uitgevonden... Bij zijn eerste mislukte poging neemt hij het op tegen de "Drift King" die banden heeft met de Japanse maffia, Yakuza. Hij begeeft zich noodgedwongen in de onderwereld van Tokio in een spel op leven en dood.

avatar van Villeneuve Jr.

Villeneuve Jr.

Film gaat echt helemaal nergens over, te voorspelbaar

2,0 ster

avatar van Vader81

Vader81

Vond het eentje van de betere, meer actiescenes en de acteerprestaties vond ik ook goed !

Een aanrader voor de drift en autoliefhebber !

avatar van WildeSinterklaas

WildeSinterklaas

Tot ongeveer de eerste minuut slaat de film nog ergens op. Daarna wordt het weer een zwaar doorgeslagen hollywood film. Het plot zit helemaal vol met gaten zoals je eigenlijk al kon verwachten. Lucas Black schijnt te spelen dat die een kind van 17 is maar er eerder uit ziet alsof die zelf een kind heeft van die leeftijd. De dialogen zijn van het niveau Sponge Bob zodat als je de film zonder ondertiteling of stemmen kijken je het zelfs ergenis zou schelen.

Wat overblijft zijn een paar zeer dikke drift scenes met zeer mooi camera werk en zeker niet minder mooie bolides. En om nog een bredere grijns op je gezicht te laten verschijnen zijn er ook nog flinke lading mooie (denk: lekker) vrouwen ingestopt. Maar om ook je oren tussen het ik-eet-graan-met-tandpasta accent van Lucas Black ook te laten grijnzen is er ook een zeer aardige soundtrack.

Omdat je die grijns als een beetje man die wel een voorkeur heeft voor vrouwen+wagens niet kan verbergen...3*

avatar van Chattingforum

Chattingforum

IK heb de film gezien via internet, althans de voorstukjes. En eerlijk gezegd, ik vind deze film te gek.

avatar van Marcellos

Marcellos

Hopen dat ze in deel 4 ( als hij komt dan )

Dat ze Teretto en Brian er toch weer inzetten

want deel 1 is toch nog het mooiste en hij blijf tot nu toe nog het mooiste

maar ja misschien mijn mening

avatar van Marcellos

Marcellos

kos schreef:

De kerel die hier de hoofdrol speelt is bepaald geen briljant acteur, maar hij is in ieder geval beter (wat stoerder vooral), dat die babyface van een Paul Walker.

Stoerder ? ok..

Maar damn die gast was lelijk

Denk dat mensen liever tegen paul walker aankijken dan die Boer

Mja.. ieder zijn smaak

Tja, of een acteur er goed uitziet boeit mij niet zoveel. Deze rol was er 1 van iemand die een beetje ruig was. Dan paste deze acteur iig wat beter dan Walker.

avatar van tukkerstein

tukkerstein

WildeSinterklaas schreef:

Is er wat mis met SpongeBob?

avatar van bennie jolink

bennie jolink

WAREN de dialogen maar van het niveau spongebob! dan viel er nog wat te lachen. Terugkeer naar robot-pirateneiland!

ook erg jammer dat de meeste rollen-met-tekst toch niet voor japanners waren. Wat het vrouwvolk betreft kan ik me niet herinneren dat er ook maar EEN woord door een japansche schone gezegd is!!! (ja, behalve "arigato" ... )

Dat aangaande toont deze film een beetje een jaren 50 denkwijze wat betreft "het buut'nland": het is wel interessant, maar laten we het toch maar gewoon op z'n amerikaans weergeven, anders snapt het publiek het niet.

De eindrace moet natuurlijk ook door een amerikaanse muscle car gewonnen worden (ook al was het dan wel met een nissan motor)

En de muziek? Don Omar, Tego Calderon, Slash, Atari Teenage Riot, ehhh...hee! toch nog een japans nummer! Teriyaki boys!

Toch maar eens zorgen dat ik Initial D ga zien binnekort! Eens kijken of de japanners zelf betere films over het onderwerp produceren.

Mwa, ik zou niet weten waarom deze film meer ignorant tegenover Japan zou zijn dan een Lost in Translation of zo.

avatar van bennie jolink

bennie jolink

Helemaal mee eens lost in translation snap ik ook niet. mooie film, dat wel, maar ook best wel stereotyperend.

Then again, Tokyo Drift is natuurlijk gewoon een film over dikke auto's, dus eigenlijk doe ik er alweer veel te moeilijk over En Initial D is chinees zie ik net...

avatar van Ninto

Ninto

Sommige dingen zijn erg vaag en raar, maar over het algemeen is het een enorm vette film. Beetje raar dat een Yakuza baas iets beslist op basis van een race tussen een of andere Alabama Cowboy en z'n neefje. Maar verder enorm vette film met enorm relaxte muziek.

avatar van Brody R

Brody R

De film had een tof einde. Dan bedoel ik de laatste 2 minuten voor degene die hem gezien hebben. Aangename verrassing

De film zelf was wel ok. Ik miste de Nitrous wel moet ik zeggen. Ik zie nog steeds allemaal driftende autotjes voor me. Iets teveel van het goeie.

avatar van svenzie

svenzie

Derde keer goede keer...

De film krijgt van mij toch wel een dikke 4.5

The Fast And The Furious:

Dikke film maar dan achteraf bekeken enkel en alleen nog maar voor de cars, wel enkele vette stunts waaronder het rijden onder de trailer van die vrachtwagen

2 Fast 2 Furious:

Begin zag er goed uit, na een paar keer te bekijken kom je toch tot het besluit dat 1/3 van de film er net iets over is en het verhaal weer eens op niks sloeg...

wagens waren iets vetter dan de eerste

TOKYO DRIFT:

-VERHAAL-

Dat de verhaallijn weer niks ging zijn was te verwachten (mijn mening erover) maar er zit dat ietsje in dat dit deel net zoveel beter maakt dan de vorige 2 waarschijnlijk komt het door het toch wel prachtige driftwerk dat in deze film te zien is (daarvoor proficiat aan de mannen die dit doen in de film)

-ACTEURS-

Acteerwerk is ook wel beter, hij ziet er misschien niet uit als iemand van 17 (hadden misschien beter Paul gekozen voor deze rol, hij ziet er iets kinderachteriger uit...) maar toch beter:

Paul Walker: probeert BIG CITY stoer te doen maar lukt niet echt altijd (in vergelijking met VIN DIESEL en TYRESE GIBSON), waarschijnlijk omwille van z'n baby face

Lucas Black: speelt wel een voortreffelijke rol als stoere jonge van het platteland wat hem aardig goed lukt

-CARS-

EVO IX is gewoonweg af

Andere cars zijn ook wel vet maar niet altijd goed zichtbaar zoals in het vorige deel (is dan ook weer terug underground) maar dat wordt dan weer goed gemaakt door het mooie driftwerk

CONCLUSIE: TOKYO DRIFT gaat met piepende, schurend over de asfalt en rokende banden de vorige 2 delen zwaar voorbij. In deze stijl mogen ze van mij nog wel 1tje of meerdere (die meerdere dan wel met alles erop en eraan --> VERHAALLIJN) maken.

avatar van Jadoh

Jadoh

paul walker speelt er niet in. laat dan maar.

avatar van FillumGek

FillumGek

Ik vind niet dat je een film gelijk kan afschrijven als er een bepaalde acteur niet in speelt. Deze film is voor autoliefhebbers, en in dat opzicht is hij geslaagd.

avatar van Leviathan

Leviathan

Dit deel hadden ze niet moeten maken, echt saai ... had er ook niet echt veel van verwacht...Van sommige films moeten geen 2de en/of 3de deel gemaakt worden.

En de hoofdrolspeler uit 1 & 2 speelt er maar amper in.

De auto's zijn ook niet origineel, stomme japanse gespoten auto's met een andere demper en velgen.

En driften zelf vind ik ook totaal geen spanning in zitten, dan kun je beter naar Colin McRae kijken dat is nog eens echt (snel) ook

En heel het verhaal .. Ook niet origineel

Wil je de film toch kijken koop veel red bull want ik viel echt bijna in slaap en dat heb ik nooit bij een film op deze na, deel 1 en 2 waren 10x beter

avatar van FillumGek

FillumGek

Leviathan schreef:

En de hoofdrolspeler uit 1 & 2 speelt er maar amper in.

Welke hoofdrolspeler? Paul Walker? Die zit er in elk geval helemaal niet in.

De auto's zijn ook niet orgineel, stomme japanse gespoten auto's met een andere demper en velgen.

Waarom kijk je de film als je niet van tuning houdt?

En driften zelf vind ik ook totaal geen spanning in zitten

Je wist van te voren (als je de film tenminste een beetje in de gaten heb gehouden) dat het over driften ging. Waarom kijk je hem dan als je niet van driften houdt?

En heel het verhaal .. Ook niet origineel

Ok dat ben ik met je eens.

avatar van spiky x

spiky x

kei zalige film !!

juist gaan zien!

avatar van DarkMind

DarkMind

was een top film vooral op het begin was geinig dat hij daar kwam aanrijden met zijn kapotte bak

avatar van Elric

Elric

Best een leuke film. Geen echt diep verhaal, maar dat was dan sowieso niet het sterkste punt van deze serie. Veel beter dan deel 2 in ieder geval en ook het einde zorgde voor een glimlach.

avatar van patrick17

patrick17

Toch wel een redelijke film,had van een paar mensen gehoord dat niet zoveel was maar toch vind ik het wel een aardige film

3.5 *

avatar van Ronnievb

Ronnievb

FillumGek schreef:

Welke hoofdrolspeler? Paul Walker? Die zit er in elk geval helemaal niet in.

Waarom kijk je de film als je niet van tuning houdt?

Ok dat ben ik met je eens.

Als ik elke film waar het onderwerp me niet aanstond heb weggeschoven, zou ik heel wat klassiekers en favorieten van me zijn misgelopen, les 1: oordeel een film niet op zijn kaft.

De film: Ik kan werkelijk niets negatiefs zeggen over de soundtrack en de beelden, want die zijn overweldigend!

Het acteerwerk van "Japanners" is gewoon niet goed genoeg en ik hoop de naam Lucas Black ook niet al te vaak meer bovenaan een poster te zien, wat de regisseur bezielde om hem te casten snap ik nog steeds niet, hij straalt werkelijk niets uit.

Het verhaal was - natuurlijk - ook niet super, op een gegeven moment leek het wel een aflevering van the A-team met het ombouwen van een "real-american Mustang" .

kortom, bagger. Maar wel mooie en leuk klinkende bagger.

avatar van pinball

pinball

redelijke film.. het driften wordt wel iets te ver doorgevoerd vind ik, verder is Lucas Black zeker wel overtuigend als hillbilly in deze film. Goed dat ze is zo'n soort acteur nemen 3*

avatar van Jonny__17

Jonny__17

Geen goede film, maar wel leuk om te zien, ik houd er wel van beetje getunede auto's

avatar van bmwdiel

bmwdiel

Viel me zwaar tegen. Het verhaal is deze keer nog dunner dan bij voorgaande delen en de acteerprestaties zijn ook van een ondermaats niveau. Vooral die Lucas Black.. Wat een drama. Totaal geen bezieling oid in zijn acteerprestaties. Bij de vorige delen had ik nog enigszins het idee dat er met een beetje inlevingsvermogen werd geacteerd maar hier totaal niet.

2* dan maar voor de mooie beelden, auto's en vrouwen die voorbij 'schieten'

Goeie film 4,5* vond deze echt goed... vele malen beter dan deel 2 alleen het gedeelte waarom hij nou naar Japan moest blijft me nogal vaag.... maar goed een toppertje weer... en vooral het einde blijft ......:P

avatar van Edie

Edie

Best aardige film, maar niet veel anders als in de voorgaande 2 delen. Tuurlijk weer een bad-guy, en draait alles grotendeels om een meid..

Als extra'tje is het driften in het script gegooid, setting veranders en hoppa; nieuwe film..

Niet veel bijzonders. 2.5* voor de sommige aardige scenes, muziek en het vlotte verhaaltje.

Ik heb Tokyo Drift gezien en zonder te overdrijven me +/- 1.5 uur kostelijk vermaakt. Diepgaand, origineel plot en topacteurs .... nee maar wel topvermaak uitgevoerd als extra lange muziekvideo-clip met het soort muziek waar ik wel van hou.

Vooral Teriyaki Boyz met titelsong - geweldig.

Gelukkig smaken verschillen, maar soms moet je een film gewoon ondergaan en niet teveel nadenken, is dat wat je zoekt .. ga deze dan bekijken, zoniet ....... niet.

3 sterren omdat er natuurlijk betere films zijn dan deze.

avatar van aeverhoog

aeverhoog

Deze film is voor mij lekker vermaak: mooie beelden van en in Tokyo, fraaie auto's, enz. en een vlot verhaal. De soundtrack is ook top. Misschien kun je deze film wel zien als XXL videoclip, maar daar kijk ik graag naar. Het is geen top verhaal, dialogen zijn af en toe gewoon lullig en wat ziet 'het vriendinnetje van de foute' eigenlijk in 'de goede' ?

3,5* VERMAAK