- Home
Met onder meer: Nicole Kidman, Daniel Craig en Jeremy Northam
Gesproken taal: Russisch en Engels
Releasedatum: 25 oktober 2007
Plot The Invasion
"Do not trust anyone. Do not show emotion. Do not fall asleep."
The Invasion vertelt het verhaal van een geheimzinnige epidemie die het gedrag van mensen verandert. Een psychiater uit Washington, D.C. (Nicole Kidman) ontdekt dat de oorsprong van de epidemie buitenaards is. Vervolgens moet zij vechten om haar zoon te beschermen, die de sleutel waarmee een dreigende invasie gestopt zou kunnen worden, in zijn bezit zou hebben.
Carol Bennell
Dr. Henryk Belicec
Ludmilla Belicec
Autumn
Yorish
Stukken beter als al dat horror pulp van de laatste tijd maar nog altijd niet goed maar eerder gemiddeld.
Wat wel beter en groter is zijn de borsten van Kidman, van een a-cup naar een ruime c-cup
Ik vond het een prima film met een aardige dosis verhaal en spanning. Ook was het acteerwerk van de grote namen Kidman en Craig prima. Uiteindelijk is het een prima thriller geworden, al denk ik wel dat ze het iets dieper hadden kunnen EN moeten uitwerken.
Maar al bij al een 3,5*
killerfreak
zojuist gezien en vond hem wel redelijk. Het eerste deel van de film is zeer goed uitgewerkt, maar naar het einde toe lijken ze ineens een blockbusterfilm te willen maken en dit gaat helaas ten koste van de spanning en kwaliteit van de film. Hoe dan ook; geweldig acteerwerk van Nicole Kidman, en ondanks het misschien mindere einde vond ik het een geslaagde film, en daarvoor verdient ie een 3.5*
Vond het ook allemaal wel meevallen na alle negatieve recensies. Eerste uurtje is best wel spannend, leuk. Daarna wordt het allemaal wat saaier, maar toch een aardige film over het algemeen.
Niet helemaal wat ik er van verwacht had. I am legend is op dat vlak mij veel beter bevallen. Een remake van The Body Snatchers die het op zich niet slecht doet. In grote lijnen blijft het trouw aan het origineel en het zet enkele spannende scenes extra in de verf. Het acteerwerk zit ook heel goed. Alleen heb je zoals bij wel meer remakes minder verrassingselementen. Ook zijn de spannende scenes wel goed, maar nogal schaars. Minder is de andere aanpak van het plot. Net als bij I am legend (om de film nog eens te vernoemen) kiest men hier weerom voor een meer Amerikaanse-hope-for-the-future-einde in plaats van een meer alternatief, verrassend of brusk einde. Minder dan de versie uit 1978 (die van 1956 heb ik nog niet gezien) maar op zich wel een leuke film om te zien. In elk geval geen klassieker.
Eigenlijk een soort remake van "Invasion of the Body Snatchers". Ik vond de film best wel goed en hij was ook boeiend en soms spannend. Het einde vond ik wel een tegenvaller.
DVD-T
Invasion of the Body Snatchers maar net even anders.
Het opgepoetse verhaal wat voor deze tijd is gemaakt vond ik niet zo goed uit de verf komen en was veel beter en leuker uitgewerkt in de versie met Sutherland.Verder is het allemaal te simpel in beeld gebracht en wordt het verhaal nergens echt hoogstaand.De film is daarnaast gewoon veels te kort.Craig kon mij niet boeien met z'n uitdrukkingsloze gezicht.Van Kidman heb ik ook wel eens beter gezien, maar blijft een erg aangename verschijning.Gewoon een aardige/vermakelijke film om een keertje te zien en daarna heel snel weer te vergeten.
Aapje81
Erg slechte en zoveelste verfilming van Invasion of the body snatchers. Spanning ontbreekt volledig, acteerwerk is matig en van de mooie groezelige sfeer die het orgineel kenmerkte is niets meer over. Het absolute dieptepunt vind ik waardeloos uitgewerkte scenario en het bijzonder slappe einde.
Dat ik deze film niet de laagste beoordeling geef is te danken aan een aantal spectaculaire actiescenes.
Oei.
Een behoorlijke misser in het SF-genre, deze film. Ik wil best door Kidman's plastic gezicht heenkijken (wat kon ze gemakkelijk emotieloos zijn) en haar belachelijke acteerprestaties. Craig viel, mijns inziens, helemaal door den mand. Dus maar snel hoop gevestigd op het verhaal. En tsja, dan kom je heel snel bedrogen uit.
Meer dan de tijd doden kan deze film niet, de geest bleef gelukkig in ongeschonden staat.
Jammer, maar zeer matig.
Near_Dark
My oh my
Het is bijna niet te geloven dat dit werd gefilmd door dezelfde regisseur als "Das Experiment (2001)".
Hij had het echt niet méér standaard en oninteressant kunnen verfilmen dan dat het er nu uitziet, de eerste 60 minuten zijn ronduit slaapverwekkend, langdradig en vervelend.
Dan volgen nog enkele leuke achtervolgingsscènes maar die zijn ook niet super te noemen.
Enig lichtpunt vormde Nicole Kidman, zij is altijd een lust voor het oog.
Om Humo even te citeren:
4/10.
Ik vond het een slechte film, punt andere lijn.
Eentje om snel te vergeten.
Filmsite : http://theinvasionmovie.war...
booyo
Prima vermakelijke, best spannende film. Verhaal is gaaf, maar had denk ik wel een stuk beter uitgewerkt kunnen worden. Ik lees nu pas dat het een remake is, ben benieuwd naar de voorgaande versies, of zij er wat meer uit halen. Vooral het einde vond ik ontzettend afgeraffeld, kost de film een halve ster in mijn waardering.
dutchtuga
Slap aftreksel van eerdere Invasion-verfilmingen en dan vooral de meesterlijke versie uit 1978. The Invasion mist elke vorm van claustrofobie en paranoia die Kaufmanns versie zeer sterk bezat. Dit is een remake die prima in de huidige remake cultuur past. Te verwaarlozen, dus.
Niet heel bijzonder en verrassend standaard filmpje dus.
Geen echte spanning erin en acteren was wel redelijk goed.
thunderball
Deze vorige week opgenomen en afgelopen weekend bekeken.
Behoorlijk spannende en intrigerende SF-thriller, die echter niet kan verhullen dat het de zoveelste remake is van "Invasion of the bodysnatchers" (VS-1956 van Don Siegel).
Het enige werkelijke verschil is dat dit maal een vrouw de hoofdrol heeft, een goede vertolking van Kidman.
Craig heeft -ondanks zijn naam als tweede op de begintitels- maar weinig te doen en komt de eerste helft van de film er nauwelijks in voor.
Film ziet er gelikt uit, de spanning wordt behoorlijk goed opgevoerd, maar de teleurstelling is des te groter na het wel weer erg gemakzuchtig en daardoor flauw einde (denk daarbij ook aan een gelijksoortig makkelijk einde bij "War of the Worlds").
Dit kost toch wel minstens een halve ster.
Een dikke zeven, ofwel 3,5 ster.
Flipman
Geen slechte film, maar het mocht toch allemaal iets meer zijn (daarmee bedoel ik meer "thrillermomenten")
Het zou ook nog kunnen komen omdat we de film enkele keren moesten onderbreken. Dan val je er af en toe een beetje uit, natuurlijk.
Audiovisueel was de film helemaal in orde. Ook de personages waren sympathiek genoeg om in mee te gaan maar het werd gewoonweg niet 'bloedstollend'. Ik denk dat de timing van de film nogal slecht was; soortgelijke films die iets interessanter zijn kwamen rond die tijd uit. En in [post-]apocalyptische films worden veelal acteurs gebruikt die [nog] niet zo bekend zijn. Natuurlijk hebben we daar ook een I Am Legend en The Book of Eli maar ook een remake van Dawn of the Dead en 28 Days Later...; de cast in de twee laatstgenoemde films was destijds grotendeels helemaal niet zo bekend, waardoor je je wel aan de personages vast moet klampen. Als je ze daar sympathiek genoeg voor vindt, natuurlijk. Wat in mijn geval ook zo is.
Maar Nicole Kidman en Daniel Craig zijn hartstikke bekende koppen, misschien dat The Invasion daarom voor mij niet helemaal werkte.
En natuurlijk is dit verhaal al meerdere malen verfilmd maar van de seventies-versie kan ik me niet meer zo veel herinneren, althans niet heel veel details; daarvoor is het te lang geleden. Dus dat het verhaal al veel bekendheid heeft mengt zich niet zo in deze discussie in mijn geval.
Hoe dan ook, de filosofie die hierbij komt kijken [is een gezombificeerde samenleving misschien niet wenselijker dan de huidige?] wordt leuk gebracht en zette me ook aan het denken, iets wat ik graag in een film in dit genre zie. Niet alleen maar actie en schokmomenten, ook iets om je brein over te breken. Helaas was er van alles net niet genoeg en ook niet voldoende innovatie, iets wat ook meespeelde.
Leuk om gezien te hebben maar van Hirschbiegel had ik iets meer verwacht. The Invasion is stijlvol, onderhoudend maar daar houdt het helaas ook op.
Vinokourov
Beetje spannende SF, beetje dan. Nicole Kidman on the run voor body snatchers is wel leuk om te volgen. Maar de maker van Das Experiment en Der Untergang, Oliver Hirschbiegel, heeft van The Invasion niet iets supers gemaakt. Verder had het geen grote ergernisfactoren, dus een voldoende kan ik dit nog wel geven.
Lennert
Zonder het einde wat men nu in de film heeft gestopt was The Invasion nog best een interessante bewerking van The Invasion Of The Body Snatchers. Waar in de vorige films en het boek goed duidelijk was dat de aliens toch echt de badguys waren, is er hier ruimte voor nadenken of dit eigenlijk wel het geval is. Een scene die dit leuk weergeeft, is de scene waarin Nicole Kidman aan tafel zit met haar ex-man en ex-schoonmoeder en krampachtig probeert emotieloos te blijven, terwijl de tv op de achtergrond fantastische verhalen verteld over hoe de wereld zienderogen verbeterd. Ik was persoonlijk mee tevreden geweest met een wat minder conventioneel einde die de trant van deze scene had doorgezet.
Verder was het allemaal vooral redelijk. Het acteerwerk was redelijk, het camerawerk was redelijk, er waren enkele redelijk spannende momenten en het script was ook best... redelijk. Jammer dat dit ook meteen alles was, want echt uitspringen deed de film nergens.
Queno
Een onwaarschijnlijk faalachtige keuze van Hirschbiegel (bekend van meesterwerk Der Untergang), Kidman en Craig in dit wangedrocht waar een huidschilferachtige epidemie zombies maakt van mensen, waar je metafoorbetekenissen aan kan geven als AIDS of het HIV-virus. Een film met gebrek aan originaliteit, waarin zo weinig zit dat zelfs bekende koppen van Kidman en Craig geen chemie met elkaar kunnen opbouwen.
SaNDuTjE
Een film met een redelijk sterk begin maar daarna overspoeld wordt met clichés en ongeloofwaardigheden dat het zijn kracht al snel verliest.
Zowel Kidman als Craig spelen een vlakke rol, waarbij vooral Kidman ongewild perfect gecast blijkt voor de film en met gemak emotieloos kan spelen. Waar het begin nog wel spannend was met een aantal leuke scenes zakt het verhaal in en wordt er te veel sentiment gebruikt om het verhaal tot een goed eind te brengen. Was het verhaal wat origineler geweest en/of beter uitgewerkt dan het het misschien nog wel een kleine voldoende kunnen worden.
Number23
Kidman en Craig spelen goede rollen en het invasie-gevoel is lekker getroffen, maar de film zal niet blijven hangen
Gon1234
Ik verwachtte een film die te maken had met aliens, maar het is eigenlijk gewoon een zombie-film waarbij het woordje 'zombie' verplaatst is door het woordje 'alien', en ik denk dat niemand dat kan ontkennen.
zo is er ook weinig buitenaards aan de film, en zit er weinig diepgang in de film (je komt nauwelijks iets van het virus te weten). Ook vond ik het einde niet origineel en erg verwachtbaar. Maar daar in tegen is er wel goed geacteerd en gefilmd en zaten er spannende scenes in, waardoor de film toch makkelijk weg kijkt. Ik geef deze film een 3*
De zoveelte verfilming van de Body Snatchers en het komt bij lichtjaren niet eens in de buurt van de 1978 versie. De film begint behoorlijk zwak met een barslechte introductie van het onderwerp en de personages. Enigszins bijgekomen van het slechte begin kent de film een aardig sfeervol middenstuk, om vervolgens met een lelijke sisser af te lopen. Nee, doe mij de '78 versie maar.
Insignificance
Net als Invasion of the Body Snatchers uit 1978 en in iets mindere mate die uit 1956 eentje om de rillingen van te krijgen, maar dan vooral vanwege het erbarmelijke niveau dat hier wordt bereikt. Net dat wat die films zo goed maakte, een zeer zenuwachtig sfeertje, laat men hier vrijwel volledig achterwege. De dode blikken zouden het moeten doen, maar zeker het eerste half uur jakkert het maar door van scène naar scène en blijft er bijzonder weinig over van het gevoel van naderend gevaar.
De keer dat het dan even pas op de plaats maakt, wordt gebruikt voor duf geneuzel tijdens een etentje. Het wordt nog pijnlijker wanneer dat in het slot nog eens terug wordt gehaald. Stof tot nadenken dus. Nogal potsierlijk binnen zo'n dommig, routineus opgezet verhaaltje dat probeert te scoren via star power (Kidman toucheerde maar liefst ca. 17 miljoen dollar voor deze wanprestatie), een vervelend kind, een kleine romance en wat actie. Een financieel en, belangrijker nog, een creatief fiasco.
blurp194
Creatief fiasco.
Ik leen de woorden maar even van Insignificance, want hij slaat de spijker daar wel echt mee op de kop. Want waar de film er wel ietwat in slaagt om het oude bekende en teveel uitgekauwde verhaal spannend te houden, is het gegeven te onorigineel - de film brengt domweg niets nieuws.
Of Kidman nou wel of niet goed speelt is dan een matter of opinion. Het is in ieder geval wel heel makkelijk om haar emotieloze blik aan de botox toe te schrijven. Dat is de prijs die ze betaalt voor haar karikaturale makeover, denk ik dan. Craig daarnaast heeft eigenlijk maar weinig scenes waarin iets van hem gevraagd wordt. Ietwat teleurstellend, want deze film was me juist aanbevolen om eens te zien hoe hij meer kan dan een James Bond smoeltje opzetten. Dat komt er wat mij betreft toch niet echt uit.
Qua filmen, cinematografie, geluid, kwaliteit van de productie is het allemaal wel in orde. Jammer dat de originaliteit zo volkomen vergeten is.
Elineloves
" My husband is not my husband. "
Redelijk.
Hoewel Kidman blijkbaar in 2007 al bergafwaarts ging wat haar uiterlijk betreft, is haar spel wel zeer degelijk. Ze zet een overtuigende rol neer van een moeder die kost wat kost haar zoon wil beschermen. Daarbij heeft ze hulp van meneer Craig, maar oh-oh, is dat wel echt hulp? Beetje jammer dat de karakters weinig tot geen diepgang krijgen en totaal niet uitgewerkt zijn, maar a la. Dat vond ik nog niet eens zo heel storend. Wat wel gaat knagen is het gebrek aan een goed geschreven script. De sfeer is helaas niet om over naar huis te schrijven en van (onderhuidse) spanning hebben de makers ook geen kaas gegeten.
Het hele bodysnatchers principe is pover uitgewerkt. Het is er gewoon plots, oh-jee-pas-op-dat-je-niet-in-je-gezicht-gekotst-wordt, und finito. Er hoort hier toch een béétje angst aangejaagd te worden, bij een dergelijk concept? Het moet voor de kijker toch gedachten oproepen als: 'Wat zou ik doen?' en 'In die situatie hoop ik nooit terecht te komen!'. Nah, niet dus. Het deed vrij weinig met me.
Niet dat het nou één groot baggerfestijn was, maar goed is het ook zeker niet. Had véél meer uitgehaald kunnen worden.
filmexpert19
Sommige fragmenten, tijdens het kijken van deze film, vond ik ronduit spannend. Wat een pure liefde tussen moeder en zoon. Er wordt goed gespeeld door de acteurs. Ik vind het helemaal een grote pluspunt wanneer een zeer bekende actrice haast geen make-up opheeft zodat ze er niet uitziet. Dat zijn bij mij de goede actrice's. Vrouwen die acteren en die bijvoorbeeld met make-up in bed liggen te 'slapen' vind ik waardeloos. Een leuke film om naar te kijken.
Tarkus
Geen slechte film deze reeds 3de remake van de klassieker uit 1956 ("Invasion of the Body Snatchers"), die voor mij toch nog beter is samen met de film uit 1978 met Donald Sutherland ("Invasion of the Body Snatchers").
In 1993 was er dan nog een remake, maar die was een ramp van jewelste ("Body Snatchers") en daarover laat ik alle commentaar achterwege.
Was het einde in de beide eerste filmen zeer goed, dan is in deze film van 2007 het einde maar heel flauw. In de eerste filmen blijft men met het virus kampen en worden de hoofdrolspeler er allen door besmet, op één na, zodat je een film krijgt die eigenlijk geen einde heeft en je met vragen blijft zitten hoe het eigenlijk afloopt, terwijl men hier voor een genezing heeft gekozen.
De acteerprestatie van Kidman en Craig zijn goed, maar ook niet top, maar het is wel een verademing Nicole Kidman nog eens in goede doen te zien na een paar miskleunen die ik de laatste tijd van haar had gezien.
Wie van spanning houd en een beetje horror, al is dat hier niet duidelijk aanwezig, dan is dit wel een aanrader.
Van de 4 filmen die ervan zijn gemaakt is deze voor mij, in een persoonlijke top 4, nummer 3, na de versie uit 1978 en 1956. De versie uit 1993 kan je maar beter vergeten.
Deze film met plezier eens herbekeken.
Nicole Kidman is niet grandioos in deze prent zoals ik al eerder zei, maar het is altijd leuk om haar bezig te zien.
PCTERN
Film die wat meer ingetogen is dan het vergelijkbare maar blockbusterige World War Z maar die er niet voor onder doet en zeker het bekijken waard. Verhaal gaat over een buitenaardse DNA die langzaam bezit van ons neemt, beetje a la de klassieke body snatchers.
Vond dit een vermakelijke film die nergens verslapt met karakters die leuk uitgewerkt worden, vooral ook hoe mensen neergezet worden voor en na de ''overgang''. Spannende film met continu tempo van begin tot eind.
Ruim voldoende
Aan de flauwe kant.
Deze Invasion weet jammer genoeg niet zo goed wat het wil zijn. Het gaat bij allerhande genres lenen, maar weet uiteindelijk met niks te ovetuigen. Beetje horror, sci-fi, thriller, actie, drama ... het zit er allemaal wel in, maar uiteindelijk is het vooral een wat duffe film.
Het verhaaltje is wel bekend, daar kan je tegenwoordig niet veel meer uit puren. Maar bij dit soort films gaat het toch vooral om de uitwerking, het is daar waar Hirschbiegel het laat afweten. Moet gezegd dat er hier en daar qua editing wel wat interessants gebeurt, maar vaak is de film ook té vluchtig, waardoor de film aan sfeer mist.
En zonder sfeer geen spanning. De actiescenes zijn ook eerder flauw, het drama vooral getelefoneerd. Leuk om wat bekendere acteurs te kiezen, maar die zijn ook niet van het niveau dat ze een hele film op sleeptouw kunnen nemen.
Echt slecht is het nergens, gewoon nogal zoutloos en flauw.
En dat was nummer 4.
Na Invasion of the Body Snatchers (1956) , Invasion of the Body Snatchers (1978) (de beste) en Body Snatchers (1993) (vond ik niet goed maar wil ik herzien), Nu een aantal jaren voor dat we ongetwijfeld weer naar de volgende gaan deze verfilming gezien. En er gaat nogal wat mis. Het begin is zonder opbouw en alleen maat plotgedreven, de achtergrond die je in elke verfilming hebt en die hem uniek maakt is hier te vaag en wordt nauwelijks goed uitgewerkt (de "nieuwe mens" voert geen oorlog meer en met de oorlogssfeer van 2007 was dat inderdaad wel een actueel thema ) De film laat een kans liggen om 'm echt spannend te maken door het zoontje imuun te maken in plaats van 'm tegenover zijn moeder te zetten) en een uitermate zwak afraffel geforceerd happy end. Zwakke muziek en behoorlijk vreselijke montage maken het af.
Zo slecht als Hirschbiegels zwaar overschatte Das Experiment is dit nu ook weer niet, het gegeven blijft wel een beetje fascineren en de cast is vrij redelijk, maar veel meer dan een variant op het bekende thema maar dan zonder enige vorm van smaak is dit ook niet. Beter script en een regisseur met meer smoel en er had hier nog wel wat ingezeten.

Binnenkort in de bioscoop: horrorfilm 'Scream 7' te zien in IMAX

The Lovely Bones
Drama / Thriller, 2009

Australia
Drama / Avontuur, 2008
sleepfluremakebuitenaards wezenontsnappendokterziektevaccinebuitenaardse invasiealien infectionepidemicspace shuttlesleeping doppelgängernews reporttext messaging sirencontaminationlost son viruspsychotherapistimmunity moeder zoon relatiepillsfighting sleepstaying awake