Genre: Komedie / Actie
Bekijk via Netflix
Bekijk via Videoland
Bekijk via CANAL+
Plot Johnny English
"He knows no fear. He knows no danger. He knows nothing."
Nadat alle agenten van de Britse Geheime Dienst in één klap worden vermoord bij een aanslag, rest Pegasus (het Hoofd van de Britse Geheime Dienst) niets anders dan geheim agent Johnny English (Rowan Atkinson) op de zaak van de gestolen kroonjuwelen te zetten. Het spoor leidt naar de Franse zakenman, Pascal Sauvage (John Malkovich). Natuurlijk wil de baas van English hier niets van weten, want de heer Sauvage geniet een uiterst goede reputatie en is geliefd in de hogere kringen.
Johnny English
Dieter Klein
Official at Funeral
Prime Minister
louisvf
Geweldige komedie film. Dit is een van de beste komediefilms die ik ooit heb gezien (en ik heb er flink wat gezien).
Dit past wel in het rijtje American Pie, Naked Gun
Wat bedoel je dit past in het rijtje van American Pie, naked gun...?
Naked gun oke maar American Pie?
Het is toch vooral een parodie op het genre spionage en dan vooral op James bond en dergelijke...!?
Roel Bogers
Stukken minder grappig dan de Naked Gun films die hierboven zijn vernoemd, maar op zich een zeer degelijke comedy.
Goed onderhoudend, en bij tijd en wijlen ontzettend grappig. Erg vermakelijk!
jumpstylemovie
Stem verhoogd van een 3* naar een 4*. Ik kan hem nu helaas niet bekijken maar ik zag net een leuk stukje en lachte me al dood. Veel te laag beoordeeld.
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11917 berichten
Je hebt helemaal gelijk. Ik verhoog ook met een halve punt. Pas nog herzien en dit is nog altijd een heerlijk staaltje actiekomedie op z'n Brits.
jansma
Mensen kijken deze film met de verkeerde insteek vandaar deze lage beoordelingen. Het is een parodie en als zodanig moet je hem ook bekijken, als je niet van dit genre houd moet je hem ook niet kijken en zeker ook niet beoordelen. VAn mij krijgt hij iig 5 sterren van het is een prachtige PARODIE op james bond.
AjaxRulezzz
- 2085 berichten
Een prachtige film! Ik heb zowat elke minuut moeten lachen. Echt een vermakelijke film. En natuurlijk Rowan Atkinson, die aardig kan acteren
Dunder Mifflin
Heb 'm inmiddels voor de derde keer uitgekeken, dan moet ie toch wel meer dan 3 sterren waard zijn.
chevy93
Wat bedoel je dit past in het rijtje van American Pie, naked gun...?
Naked gun oke maar American Pie?
Dat zijn komedies die ik leuk vind. Van die flauwe humor
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11917 berichten
Ja, maar hij heeft wel gelijk: American Pie en Johnny English hebben erg weinig gemeen...
The Almighty
Wat een geweldige komedie. Ik heb me geen enkel minuut verveelt. Ik heb nog steeds buikpijn van het lachen. Verder waren de acteerprestaties gewoon goed en er speelde een lekkerding in mee
. 4*
ILDIB
Atkinson redt in zijn eentje de film, alhowel malkoich leuk meedoet. Ubruglia is prut. Te blij verhaal, veels te kinderachtig, maar bijzonder leuke scenes erbij.
simonvinkie
Johnny Englisch
Een geslaagde comedie gebaseerd op james bond. Rowan Atkinson zet een erg grappige rol neer als de domme en stuntelige Englisch. Ook Malkovich deed het leuk. Imbruglia acteerde bagger maar omdat ze er leuk uitziet kon ze er nog mee door. Soms in een deuk gelegen maar ook waren er scenes die te kinderachtig of te flauw waren.
Gewoon een grappige comedie 3 sterren.
movie acteurs
Luchtige geinige komedie.
Rowan Atkinson doet het weer erg grappig en was altijd een van mijn favoriete komiek. Grappige film met leuke momenten. Tot nu toe een 3,5.
skipy05
Al een paar keer gezien. Ik vind hem niet zo heel goed. er zitten een paar heel goede grappige stukken in maar dan ook weer domme momenten. Een dommere versie van James Bond.
doodah
Het is toch overduidelijk de bedoeling om een parodie, of zoals jij het zegt: een dommere versie van James Bond, te maken?
chevy93
Vandaag weer eens gekeken. Wat een meesterlijke komedie blijft het! Een geweldig acteur die dit soort rollen als geen ander kan spelen.
Het is nu al de 4e of 5e keer dat ik deze film kijk, dus het 'schijten in je broek van het lachen'-effect is er wel een beetje af, maar het blijft lachen. Elke keer vind ik weer wat nieuws. Ditmaal bv. de Tomtom op zijn horloge bij de parachutesprong
Snap de lage score eigenlijk ook niet. Komedies zijn nooit perfect en er zal altijd (genoeg) mensen die het gemiddelde omlaag halen, aangezien ze een ander gevoel voor humor hebben.
4,5* blijft mooi staan.
Rephlex
4,5* blijft mooi staan.
Je hebt uiteraard volkomen gelijk waneer je zegt dat niet iedereen hetzelfde gevoel voor humor heeft.
Toch zijn er mijns inziens factoren die, naast louter smaak, kunnen bepalen of humor al dan niet geslaagd is.
Zo spelen wat mij betreft ook factoren als originaliteit en (on)voorspelbaarheid een rol. Laat ik nu net vinden dat het deze film volledig ontbeert aan enige originaliteit en dat ik vrijwel iedere 'grap' van mijlenver aan zag komen...
chevy93
Jij misschien wel. Ik in eerste instantie niet. En dat ik ze na de 4e/5e keer kijken nog steeds leuk vind (ik kan de grappen inmiddels wel dromen), zegt ook wel wat
KILLERBEE99
Geweldige onnozele film! Heb er wel van genoten!
Maar er zaten ook af en toe mindere momenten in.
Rephlex
OFF-TOPIC:
Dat heb ik dan weer met 'Hot Shots, Part Deux'
KILLERBEE99
MoFeDu
Jammer van de lage score!
Ik heb om deze film vroeger echt plat gelegen, goed ik keek toen natuurlijk niet echt kritisch naar films maar hij roept toch altijd leuke herringeren bij me op. Geweldig hoe die Johnny steeds maar de schuld af probeert te schuiven op z´n hulpje, vol met flauwe grappen die alleen Rowan Atkinson tot een succes kan maken. Een van de betere comedy films die ik ooit heb gezien.
pumpking
Meer dan hierboven kan ik er niet aan toevoegen. Topniveau die Rowan Atkinson.
John Lee Hooker
In de bios gezien deze film. Ik vond 'm toch ietsjes tegenvallen, mede doordat ik meer gestuntel had verwacht van Bean.
Is dit niet eerder een actie/komedie?
- 2,5 -
MyOwnStyle
Ik vond hem goed. Flauwe humor die me toch erg bevalt.
Vermakelijk van begin tot einde.
Zola-22
İk begrijp de mensen die lager dan 2,5 geven niet.
Kom op rowan atkinson acteerd goed en is erg grappig.
En als je niet van komedie houdt: GET LOST!

Johnny English Strikes Again
2018